Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

benzine bye bye welcome to hidrojen

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #1
    Gökhan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    14 Haziran 2006
    Şehir
    Rize
    Motosikleti
    F 650 GS
    arkadaşlar şimdiden size bir tavsiyem var motorları satin hidrojen alın 10-15 yıl içinde bütün araçlar hidrojenle çalışmaya başlıycak ve bunlar bor madenlerinden yani türkiyede bol miktarda olan madenlerden elde edilecek ama bizim devlet yine vergiyi basar hidrojene siz neolur ne olmaz hidrojen stoklayın ilerde pahalı pahalı satıp motor koleksiyonu bile yaparsınız

    ben burdaki arkadaşlara hondanın kalite firma oldugunu söylüyordumda inanmıyorlardı bak dünyada ilk hidrojenle çalışan aracını yapıp müşterisine kiraladı fiyatı biraz tuzluda . hani nerde yamaha suzuki kawasaki o yapsaydıyaa işteee honda= kalite aşagıda arabalar hakkında açıklamalar var isteyen okuyabilir ayrıca şu bahsettigim honda aracının ismi FCX aşagıda o haberin resmini çektim ordan bakabilirsiniz yamaha'cılar çatlayınn

    Uluslararası Enerji Ajansı gibi enerji otoritelerinin petrol rezervlerinin 50 yılda tükeneceği hesapları, otomotiv sektörünü telaşlandırdı. Alternatif yakıtlara odaklanan Volkswagen, Mercedes, Ford, Chrysler gibi otomotiv firmaları bor kaynaklı hidrojenle çalışan projelere başladı. Prototiplerin test edilmesi aşamasında olan üreticiler, en erken 2010'da, en geç 30 yıl sonra bu araçların seri üretimini trafiğe çıkartacak. Hidrojen yakıtlı aracın üretim maliyeti ise 1 milyon dolara kadar çıkıyor. Hidrojenli araç fiyatının 150 ile 400 bin dolar arasında olması bekleniyor.
    Hidrojenle çalışan taşıt pazarından pay almak isteyen ülkeler de kesenin ağzını açtı. ABD Senatosu, hidrojen yakıtlı araç motorları ve hidrojen ikmal sistemleri kurulması için beş yıl için 3 milyar dolar kaynak ayırdı. Japonya ise WE-NET (World Energy Network) projesi için 2020 yılına kadar 4 milyar dolarlık bütçe ayırdı.

    VW'nin üç senaryosu
    Alternatif yakıt için çalışan Avrupalı üreticilerden biri Volkswagen. Alman üretici, petrol krizine üç ayrı senaryo ile hazırlanıyor. Volkswagen ilk 10 yıl için sıkıştırılmış petrol gazı, ikinci 10 yıl için sentetik-biodizel yakıtlar ve üçüncü 10 yıl için ise hidrojenle çalışan yakıt sistemi geliştiriyor. Volkswagen AG Ürün İletişim Sorumlusu Christian Buhlmann, ilk 10 yılın çözümü olan sıkıştırılmış petrol gazıyla ilgili Daimler Chrysler ile birlikte çalıştıklarını söyledi. Hidrojenli otomobillerde en büyük sorunun altyapı olduğunu vurgulayan Buhlmann, "Hidrojenle çalışan motorumuz var fakat Almanya'da sadece iki tane hidrojen istasyonu bulunuyor. Dolayısıyla altyapının geliştirilmesi gerek" dedi.

    Üreticiler hidrojen yarışında
    Volkswagen'in yanı sıra Mercedes, Ford, Chrysler firmaları, bor kaynaklı hidrojenle çalışan projeleri yürütüyor. Japon üretici Honda'nın hidrojen yakıt hücreli olarak geliştirdiği FCX adlı modeli, şu anda Japonya ve ABD'de trafiğe çıkmaya başladı. ABD'de birçok devlet dairesi ve özel şirketlere kiralanıyor ancak aracın şimdilik seri üretimi yok. Alman Mercedes ise büyük şehirde çevre kirliliğini önlemek için hidrojenle çalışan 30 adet, 70 kişilik toplu taşıma araçlarını Avrupa'da her türlü iklim ve arazi şartında test ediyor.
    Hidrojen konusuna ciddi hazırlanan General Motor (GM) ve BMW ise sıvı hidrojen yakıt ikmal teknolojisini birlikte geliştirme kararı aldı. Depolama ve dağıtım konusundaki teknolojinin geliştirilmesinin ardından iki şirket, 2010'a kadar hidrojen yakıtlı araçları satışa sunmayı planlıyor. General Motor'un hidrojenle çalışan araç gelişimi için ayırdığı rakam ise 1 milyar dolar. Ford'un yakıt hücreli prototipi ise hidrojen kaçaklarını tespit edebilmek için özel dedektörlere sahip. En küçük bir kaçak oluşumunda araç kendiliğinden duruyor.
    Bugüne kadar melez ve yakıt pilli araçlar konusunda 100 milyon dolarlık araştırma yapan Hyundai, bu yıl 1 milyon dolarlık maliyetle hidrojenli aracı üretti. Güney Koreli üretici, 2010'a kadar hidrojenli aracı trafiğe çıkartmayı hedefliyor. Japon Mitsubishi'nin hidrojenli araç prototipi ise Grandis. Araç, bir depo hidrojen ile 400 kilometre yol yapabiliyor. Diğer yandan, BMW'nin H2R adlı hidrojen yanmalı motora sahip prototipi ile yapılan testlerde saatte 302 kilometre hıza ulaşabiliyor. Ayrıca Mazda'nın Demio ve Renault'un Laguna'sı hidrojenli prototiplere birer örnek.

    Türkiye hidrojende nerede?
    Türkiye'de henüz hidrojenli araçlar satılmıyor. Buna iki neden gösteriliyor. Birincisi, Türk insanının bu araçları satın alma gücünün yüksek olmaması, ikincisi ise devletin yeni teknolojiye uygun araç üreten firmaları desteklememesi. Fakat Türkiye'de hidrojen ve hibridle ilgili çalışmalar var. Özellikle Türkiye Bilimsel ve Teknik Araştırma Kurumu Marmara Araştırma Merkezi (TÜBİTAK-MAM) öncülük ediyor. TÜBİTAK'ın, 2003'de ilk kez hibridli araç prototipi geliştirmesi, Türkiye'nin geleceğin yakıtına kayıtsız kalmadığını gösteriyor. Türkiye'de Ford Otosan da hidrojen yakıt pili üretimi için 3 yıldır çalışıyor.
    Proje lideri olan Ford Otosan Ar-Ge Koordinatörü Murat Yıldırım, bir yıl içerisinde yüzde 98'i iyileştirilmiş yakıt pili imalatı hedeflendiğini bildirdi. 2007'de yakıt pilinin araca entegre edilmesi için çalışılacağını söyledi. Yıldırım, "Projemizin ilk aşaması için harcanan rakamın 2,5 milyon dolar olmasını bekliyoruz" dedi.


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #2
    YeK - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    08 Nisan 2006
    Şehir
    ankara-izmir
    Motosikleti
    Daelim History 125 fişne rengi
    Biz elimizdeki bor kaynaklarını yabancılara peşkeş çekmeden durabilirsek, belki ilerde ekonomik olarak düzlüğe çıkarız...
    Umarım kaynaklarımızın önemini kavrayıp sahip çıkarız...
    Bide çok tembel bir toplumuz yaa... Oturup biraz çalışsak..
    Herşey ithal yahu... olmaz ki

  3. #3
    watercolours - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    15 Kasım 2005
    Şehir
    Coruscant
    Motosikleti
    speederbike
    bor minerallerini hani devlet koruyoruz diyor ya. bor mineralleri etibank'a ait. ve bilin bakalım hangi bankayı özelleştirmek istiyorlar?
    May the Force be with McLaren Mercedes

  4. #4
    Gökhan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    14 Haziran 2006
    Şehir
    Rize
    Motosikleti
    F 650 GS
    yaa çalıştıyorlar mı ki çalışalım türkiyenin o bor madenlerini yabancılara beşkeş çekmeyecegi konusunda en ufak bir şüphen mi var bizim ülkemizde yabancılar işletiyor madenleri bakın siz bilmiyorsunuz am bizim burda çayeli bakır madeni var maden kimin bilin bakalım ingilizlerin sözde ortakalr am büyük hisse ingilizlerde bor madenleride böyle olcak hep yabancı ortaklı olcak belkide ortaga bile gerek olmaz direkt yabancılara satarlar bunlar.yaa onun için şimdiden hidrojen stok edinki ilerde pahalı pahalı almayalın evdeki stoktan kullanırsınız. hemen en yakın organize sanayiye gidin hidrojen alın

  5. #5
    İHTİYAR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    29 Mart 2006
    Şehir
    İZMİR
    Motosikleti
    SUZUKI GS-500 E
    Güzel ülkemizde yaratıcılık,üretkenlik değil.tufacılık,tefecilik,hortumculuk,hırsızlık kabul görüyor.
    Haydi hükümeti yıkalım yerine AVM yapalım.

  6. #6
    Gökhan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    14 Haziran 2006
    Şehir
    Rize
    Motosikleti
    F 650 GS
    yaa ihtiyar yazma böyle yaa bak bunuda çöpe atarsalar bu 4. çöpe giden konum olcak yaaaa böyle siyaset yapınca damlar direkt konuyu çöpe atıyorlar bak oakadar ugraştım döküm buldum konu gidecek senin yüzünden yaaa yazık olcak canım konuyaa

  7. #7
    DARKDIAMOND - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    24 Ocak 2006
    Şehir
    üsküdar/istanbul
    Problem hidrojenden nasıl para kazanacaklarını bulamamak.Yoksa çoktan tüm dünyadaki araçlar hidrojenle çalışıyor olacaktı.Deposuna suyu dolduran devam edicek buldukları ilk prensibe göre.Ama bunu ticarete dökemiyecekleri için yaygınkaştırmıyorlar.

  8. #8
    Gökhan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    14 Haziran 2006
    Şehir
    Rize
    Motosikleti
    F 650 GS
    evet zonguldakta bir adam saf su ile arabayı çalıştırıyodu araba bayada gidiyordu o günden sonra adamda gitti ne oldugu belli degil ya mezarda yada yurt dışında

  9. #9
    watercolours - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    15 Kasım 2005
    Şehir
    Coruscant
    Motosikleti
    speederbike
    bütün su kaynaklarını kirletiyorlar ya. 10 sene sonra pınar su yerine shell su, bp su falan olacak. böylece sudan da para kazanacaklar.
    May the Force be with McLaren Mercedes

  10. #10
    Gökhan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    14 Haziran 2006
    Şehir
    Rize
    Motosikleti
    F 650 GS
    güzel cümlee bedne düşünüyorum su ile çalışan araba yapsak bunlar nasıl vergi alcak diye evet yaa sen olayı çözmüşsün arkadaş sagol bu bilgilerinde dolayı demek shel su bp su ha


    REKLAM ALANI

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)

Bu Konudaki Etiketler