Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı
1. sayfa 123 ... SonuncuSonuncu

Motosiklet artık çok pahalı. Gelin hesaplayalım.

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #1

    Üyelik
    04 Kasım 2014
    Herkese selamlar.

    Son zamanlarda motosiklet kullanmanın gerçekten aşırı derecede pahalılaştığını düşünüyorum. 3-4 bin TL'ye motor alınabiliyor, neresi pahalı diye soranlar olabilir. Ama benim bahsettiğim kısım tam anlamıyla motosiklet sürmek. Kısaca bir hesap yapmak istiyorum. Bu hesabı kendime göre yapacağım. Katılan olur/olmaz saygı duyarım.

    Yaşım 23, son sınıf üniversite öğrencisiyim. Şu an duke 200 kullanıyorum. Motorumu ve mevcut ekipmanlarımı sezon açılınca satmaya karar verdim. Bir süre ara verip, sonrasında eğitim alıp, ekipman toplayıp, Duke 390 almayı planlıyorum. Motor kazalarının şakası yok. Gitti mi gidiyorsun malum, bir de sakat kalma kısmı var ki en kötüsü. Neyse içimizi karartmayalım. Şimdi gelelim baştan yapmam gereken harcamalara. Bu hesap motora benim gibi ara verip yeniden başlayanlar yada sıfırdan başlayanlar içindir.

    EĞİTİM
    Öncelikle eğitim masrafları için Honda Eğitim Merkezi fiyatlarını baz alalım. Daha önceden tecrübem olduğu halde yinede doğru bildiğim yanlışları silmek adına ilk etapta GS 1- GS 2 eğitimlerini almak istiyorum. Fiyatları bugün kontrol ettiğimde iki kur için 1040 TL.

    EĞİTİM MASRAFI 1040 TL.

    Gelelim ekipman kısmına. Çok şükür bugüne kadar hiç kazam olmadı ama dizlik ve bot hariç hem ekipmanlı gezdim. Genelde tek artçım olan kız arkadaşımı da hep aynı şekilde bindirdim. Ama her zaman, bakkala bile giderken tam ekipman şart. Neyse ekipmanları çok uçuk olmadan hesaplayacağım. Ama kaliteden ve güvenlikten de ödün vermemeye çalışacağım.

    KASK
    Kask olarak şu an termoplastik bir LS2 kullanıyorum. Ancak koruyacağına dair şüphelerim var. Kask konusunda fazla tutumlu olmamak gerek. En aşağı fiber bir kask lazım. Aklımda ki model dahili güneş vizörü istediğimden dolayı AGV K5. Ama güneş vizörü de ayrıca bir güvensizlik yaratıyor bende. Normal vizörde gözlerime zarar veriyor. Ne yapacağımı şaşırdım. Bazı arkadaşlar iridyum vizör al gece sorun olmaz diyor ama ondan da şüpheliyim. Marushinide takip ediyorum genelde ama hala net bir bilgi bulamadım modelleri hakkında. Kimi iyi diyor, kimi kötü. Neyse kaskımızı AGV K5 diyelim.

    http://www.motosikletaksesuarlari.co...FWHlwgodPQsFgg

    KASK MASRAFI 1100 TL

    MONT
    Gelelim monta. Mont her zaman deri daha iyi ama Antalya'da yazın ne kadar çekilebilir bilemem. Güzel bir deri mont almak istiyorum diyelim. Çok aşırı baskılı şeyler giymekten hoşlanmıyorum pist yarışçıları gibi ve Alpinestars'ın kesimleri güzel. Şu model hoşuma gitti. Kendisi gibi parası da güzel 2000 TL ve yazın giyebileceğimden hala şüpheliyim. https://www.motovento.com/urun/size-...-jkt-ALP000161

    MONT MASRAFI 2000 TL


    PANTOLON
    Dizlik yerine pantolon giymek daha güvenli ve sağlıklı bence. Pantolon için kevların önemini duydum ve kevlar bakındım. Başlangıç için temizlik ve görüntü açısından 2 tane almak istiyorum. Tech 90 Türk malı ve bu işe ciddi arge yatırımları yapan bir firmaymış. Hem onlara destek hemde güvenli olduğunu düşündüğümden dolayı tech90 tercih edeceğim.
    http://www.motosikletaksesuarlari.co...OLONU_853.html
    http://www.motosikletaksesuarlari.co...onu_18385.html

    PANTOLON MASRAFI 740 TL


    BOT
    Bot konusunda çok tecrübesizim. Birkaç inceleme videosu izledim ama pek tatmin etmedi. Çok ucuzu da var pahalısı da. Ama çok gerekli olduğundan şüphem yok. Tavsiyem goretex ve kaydırmaz taban olması. Ayrıca uzun olmalı ki tam manasıyla görevini yapabilsin. Tüm bunları bir araya toplayınca fiyat uygunluğuyla YDS Diablo GTX 11.0 gözüme çarpıyor. Ama bu üründe yazın terletme yapabilir. Bunda da şüpheliyim.
    http://www.ydsshop.com/?urun-112-yds-diablo-11-0-gtx

    BOT MASRAFI 430 TL


    SIRTLIK/BELLİK
    En çok göz ardı edilen ekipmanlardan birisi. Aldığımız bir çok montta sırtlık yerine sadece sünger bulunuyor. Ayrıca satın almamız gerekiyor bunu unutmayalım. Ama benim tavsiyem mont içine koyulan değilde, tüm omurgayı saran sırtlık ve bellik almanız. Hem olası bir düşmede daha iyi korur hemde böbreklerinizi soğuktan korur. Bunun için katlanmasından ve kolay saklanmasından dolayı tercihim Knox'un şu modeli: http://www.motodium.com.tr/Knox-Komp...a,PR-5613.html
    Topcase falan rahat girer. Hemde Knox bu işte kendini ispatlamış bir marka.

    SIRTLIK/BELLİK MASRAFI 350 TL

    Efendim ORTA HALLİ ekipmanlarımız bunlar. Toplam maliyet 5660 TL. Hadi düz 5500 TL diyelim. Daha bunlara balaklava, içlik, ıvır zıvır dahil değil. Onları da küçümsemeyin, fiyatları el yakıyor.
    E bitti mi? Tabi ki hayır. Motoruna göre lastik değişimi var. Mecbur alacağız. Alırken motorun üstündekiler iyi olsa bile, elbet onlarda bitecek. Orta halli bir çift lastik min 900 TL. (Ebata göre değişir)
    E kimiside topcase taktırmak istiyor. Adam işe motorla gidip gelecek eşyaları her gün ofise mi taşıyacak? Mesela Xmax 250'ye orijinal çanta taktırmak şu an 1250 TL'cik. Yahu insaf be insaf bu kadarda olmaz.

    NEYSE,
    Ehliyeti olmayan arkadaşların bir de ehliyet masrafı var. Devlet baba gel bakalım diyor sana. Min. 1000 TL. Son zamlar bayağı büyük diye duydum
    Veee sigorta konusu. 500 liraya yaptıranlar göbek atıyor. Her gün isyan başlıkları okuyoruz. Hadi yine insaflı olalım 500 TL diyelim. Plaka-ruhsat masrafını yazmıyorum lanet olsun

    Şimdi soruyorum. Motosiklet sektörünün gidişatı ne olacak? Ben araba sürmekten nefret ediyorum. 2014'de ailemin bana aldığı araba yemin ederim daha 2000 km'de. Otoparkta yatıyor, okuduğum şehre bile götürmüyorum düşünün. Toplu taşımadan da nefret ediyorum. Yani ya hayatını riske atıp ekipmansız bineceksin yada paşa paşa öpüleceksin. Düşük cc motor al ucuzdan diyen olursa fiyatlara baksın derim. R125 14 BİN TL!

    İşin özü bir motor alırken, bir motordan fazlasını ekipmana ve diğer harcamalara veriyoruz. Bu beni çok üzse de motosiklet sevgim her seferinde galip çıkıyor. Ben yine de bu ekipmanları toplayacağım ve motoru yenileyeceğim. Ama hakkımı hiç kimseye helal etmiyorum.
    akbird, Shrieker, gokberk6426 ve 10 diğerleri bunu beğendiler..


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #2
    akbird - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    15 Mart 2013
    Şehir
    ANTALYA
    Motosikleti
    Z one 180 - MT 07
    sen gelde bi dertleşelim. Senin baya için kabarmış :D
    papazkemal, Salih_T, efizikci ve 5 diğerleri bunu beğendiler..
    youtube : motorcu hikayeleri (motovlog) youtube - facebook adaletsurucukursu / Antalya /

  3. #3

    Üyelik
    08 Aralık 2015
    Şehir
    SAKARYA
    Motosikleti
    Kanuni Seyhan 250C
    Yuru be kim tutar seni bu adam parti kursun oy verelim cemaat kur muridin olalim )) saka bi yana motosiklet pahali bir hobi malesef ama birseyleri yasamak icin birseylerden ödün vermek gerekiyo malesefki
    Mexico bunu beğendi.

  4. #4

    Üyelik
    06 Eylül 2014
    Şehir
    kayseri
    Motosikleti
    lifan tay 100 - 2012 / emisol 2014 / artık yok :)
    eğitim: çekirdekten yetişme sayılırım. mobiletten başladım 125 ve 250 cc motosiklete kadar büyüklerim gösterdi ve kısa süre de olsa kullandım. motosikletten önce uzun süre araba kullandım trafik bilgisi edindim. elbette hala öğrenecek çok şeyim var ama 150cc motosikleti okul-ev arası kullanacak yeterlilikte olduğumu düşünüyorum. piste çıkma niyetim yok. yani masraf 0.

    kask: testlerden geçip onay almış ucuz kasklardan aldım. ls2 markalı. o zamanlar 230 lira vermiştim. fiber olması konforunu hafifliğini etkiliyor, asıl önemli olan darbeyi emici köpük ve o da test edilip onaylanmış. masraf 230.

    mont: kask gibi tek kullanımlık ekipman olmadığı için motosikleti bırakan birinden ikinci el aldım. markası da pek iyi değil ama içliği dışlığı yağmurluğu var su geçirmez ve temiz. 100 liraya almıştım.

    bot ve pantolonum yok. eksiklik olduğunu biliyorum ama hayatı organlarımı öğrenci bütçemle koruma altına aldıktan sonra bu ikisini erteledim bir süreliğine. en kısa zamanda bunları da tamamlayacağım.

    sırtlık/bellik: montum hörgüçlü olduğu için sırt konusunda ciddi koruma sağlıyor. ama bellik yok. zaten söylediğim gibi, motosiklet 150cc.

    balaklava, eldiven, el-wire, reflektör, vırt zırt ekipmanları aliexpress'ten çok ucuza alıyorum. kışın alıyorum yaza anca geliyor

    neden bunları yazdım? size muhalefet olmak için değil elbette. bence gözümüzün korkmasına gerek yok. benim için motosiklet şehiriçi ulaşım aracı. 150cc motosikletle ve yazdığım ekipmanlarla bu ihtiyacımı gideriyorum. elim tornavida tutuyor, ufak tefek bakımlarını kendim hallediyorum. ulaşımım otobüsten ucuza geliyor ve yaz aylarında çok daha konforlu ve pratik oluyor. ve kapımda ulaşımı daimi olarak sağlayabileceğim bir alet olması güven veriyor. benim gibi kullananlar için motosiklet o kadar masraflı değil demeye çalışıyorum.

    ha ama 250 ve üzeri cc motosikletle uzun yola gidenler için hem bu ekipmanlar en iyisinden olması gerekli, hem de bot ve pantolon dahil tam olması gerekli. ls2 ile uzun yola gidilmez mesela. ayrıca motorun ilk alım ve işletme maliyetleri de yüksek olacak nispeten. o durumlarda sonuna kadar haklısınız. ama ben motora 3000 lira veren insanım, diğer masraflarım da buna orantılı. motosiklete 15-20 bin lira veren insanın da masrafları ona orantılı. kullanım da aynı şekilde.

    kısaca bu iş herekse masraflı. ama azdan az, çoktan çok gidiyor
    papazkemal ve Mexico bunu beğendiler.

  5. #5
    mrt20 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    03 Aralık 2011
    Şehir
    Denizli
    Pahalı hemde çok pahalı ama herkes isyanını sanaldan öteye etmiyor.
    Elimizde telefon bilgisayar burdan sallıyoruz. (bende dahil)
    Şöyle almaktan vazgeçip güzel bi protesto yapabilsek.
    Hem benzin fiyatları için hem motorlar için.
    Ama olmuyor malesef.
    Mexico bunu beğendi.

  6. #6

    Üyelik
    04 Kasım 2014
    Alıntı akbird adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    sen gelde bi dertleşelim. Senin baya için kabarmış :D
    Yarın dönüyorum abi. Fuara da gidince iyice doldum

    Alıntı kordinaryus adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    eğitim: çekirdekten yetişme sayılırım. mobiletten başladım 125 ve 250 cc motosiklete kadar büyüklerim gösterdi ve kısa süre de olsa kullandım. motosikletten önce uzun süre araba kullandım trafik bilgisi edindim. elbette hala öğrenecek çok şeyim var ama 150cc motosikleti okul-ev arası kullanacak yeterlilikte olduğumu düşünüyorum. piste çıkma niyetim yok. yani masraf 0.

    kask: testlerden geçip onay almış ucuz kasklardan aldım. ls2 markalı. o zamanlar 230 lira vermiştim. fiber olması konforunu hafifliğini etkiliyor, asıl önemli olan darbeyi emici köpük ve o da test edilip onaylanmış. masraf 230.

    mont: kask gibi tek kullanımlık ekipman olmadığı için motosikleti bırakan birinden ikinci el aldım. markası da pek iyi değil ama içliği dışlığı yağmurluğu var su geçirmez ve temiz. 100 liraya almıştım.

    bot ve pantolonum yok. eksiklik olduğunu biliyorum ama hayatı organlarımı öğrenci bütçemle koruma altına aldıktan sonra bu ikisini erteledim bir süreliğine. en kısa zamanda bunları da tamamlayacağım.

    sırtlık/bellik: montum hörgüçlü olduğu için sırt konusunda ciddi koruma sağlıyor. ama bellik yok. zaten söylediğim gibi, motosiklet 150cc.

    balaklava, eldiven, el-wire, reflektör, vırt zırt ekipmanları aliexpress'ten çok ucuza alıyorum. kışın alıyorum yaza anca geliyor

    neden bunları yazdım? size muhalefet olmak için değil elbette. bence gözümüzün korkmasına gerek yok. benim için motosiklet şehiriçi ulaşım aracı. 150cc motosikletle ve yazdığım ekipmanlarla bu ihtiyacımı gideriyorum. elim tornavida tutuyor, ufak tefek bakımlarını kendim hallediyorum. ulaşımım otobüsten ucuza geliyor ve yaz aylarında çok daha konforlu ve pratik oluyor. ve kapımda ulaşımı daimi olarak sağlayabileceğim bir alet olması güven veriyor. benim gibi kullananlar için motosiklet o kadar masraflı değil demeye çalışıyorum.

    ha ama 250 ve üzeri cc motosikletle uzun yola gidenler için hem bu ekipmanlar en iyisinden olması gerekli, hem de bot ve pantolon dahil tam olması gerekli. ls2 ile uzun yola gidilmez mesela. ayrıca motorun ilk alım ve işletme maliyetleri de yüksek olacak nispeten. o durumlarda sonuna kadar haklısınız. ama ben motora 3000 lira veren insanım, diğer masraflarım da buna orantılı. motosiklete 15-20 bin lira veren insanın da masrafları ona orantılı. kullanım da aynı şekilde.

    kısaca bu iş herekse masraflı. ama azdan az, çoktan çok gidiyor
    150cc motor 90-100 km hızlara çıkar. 100 liralık montun ne sürtünmeye direncine, ne de omurgamı koruyacak olan hörgücüne inanmam. Asfaltta sürüklenirken 700 dereceler söz konusu. Sizi bilemem ama ben canımı bu monta emanet edip, bu kadar güvende hissetmezdim kendimi. Kaskta fiber sadece konfor ve hafiflik demek değildir. Termoplastik kasklar darbe emmez, savuşturur. Yani sizin kaskınız darbe emmek için değil, darbe savuşturmak için yapılmış. (yanılıyorsam düzeltin) eğitim konusuna gelirsek, 200 cc kullanıyorum. Birçok yanlışlarım var. Eğer yeterlilikte olduğumu düşünürsem sorun var demektir. Adam gibi eğitim almadan nasıl tam öğreneceğim? bu arada bende 2010'dan beri araba kullanıyorum. İlk aracım sıfırdı ve 20 bin km yapmıştım. Toplamda 23-24 bin km arası istanbul trafiği tecrübem var.
    Bence motorun gücüne çok takılmayın. Bir kazada öyle şeyler olabiliyor ki, inanın motorun gücü çok anlamsız bir ayrıntı oluveriyor. Vakit ayırdığınız için teşekkürler

  7. #7
    IRau - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    23 Kasım 2014
    Şehir
    şarköy
    Motosikleti
    Xmax
    2100 tl ye arai kask aldım hiç gerek yokken

    çünkü rahat battı nolan kask var diye
    Mexico ve Chronix bunu beğendiler.

  8. #8

    Üyelik
    16 Eylül 2015
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    gt250r
    Başkan naptin orta halli ekipman 5660tl olurmu orta halli demek full ekipman 10adet seçmece motorcunun ekipmanları fiyatinin toplamının 10a bölünmesinden çıkarsa daha net bilgi olmazmi.1100lira kask 2000lira mont bence orta halli değil standartin baya üstü gibi.Ayrıca en pahalı lastik 17 jant SS lastikleri diye biliyorum ve enn pahalisi set 1200tl orta halli olarak sava mitas set 600tl gibi bi rakam.Ayrıca ben pahalı kaskin standart bi kasktan çok çok fazla koruyacağını zannetmiyorum,ses almamak vb şeyler gibi artilari tabiki var ama konfordan ödün vermemek lüks e kaçıyor sanki.Yani nolan kask vardı öldü arai olsa ölmezdi gibi birşey olacağına inanmıyorum şahsen.Asıl meseleye gelirsek bencede dışardan bakıldığı gibi masrafsız birşeye benzemiyor hiç umulmayan tahmin edilmeyen masraflar çıkıyor.ekipman+bakim+MTV+sigorta+yakıt+muayene+la stik+arıza+aksesuar derken senelik en az bi küçük motor parası kafadan gidiyor.
    orhanay06 ve Mexico bunu beğendiler.

  9. #9
    MD.Murat - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    23 Temmuz 2013
    Şehir
    İzmir / Sakarya
    Motosikleti
    yok
    diğerleri alıyor ama. bir şekilde sektör kendini döndürüyor. bu durumda sonuç fakirliğe çıkıyor.
    aylık 15000 gelirin olursa aslında pahalı değil
    Mexico ve Shrieker bunu beğendiler.

  10. #10

    Üyelik
    04 Kasım 2014
    Alıntı kahraman1 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Başkan naptin orta halli ekipman 5660tl olurmu orta halli demek full ekipman 10adet seçmece motorcunun ekipmanları fiyatinin toplamının 10a bölünmesinden çıkarsa daha net bilgi olmazmi.1100lira kask 2000lira mont bence orta halli değil standartin baya üstü gibi.Ayrıca en pahalı lastik 17 jant SS lastikleri diye biliyorum ve enn pahalisi set 1200tl orta halli olarak sava mitas set 600tl gibi bi rakam.Ayrıca ben pahalı kaskin standart bi kasktan çok çok fazla koruyacağını zannetmiyorum,ses almamak vb şeyler gibi artilari tabiki var ama konfordan ödün vermemek lüks e kaçıyor sanki.Yani nolan kask vardı öldü arai olsa ölmezdi gibi birşey olacağına inanmıyorum şahsen.Asıl meseleye gelirsek bencede dışardan bakıldığı gibi masrafsız birşeye benzemiyor hiç umulmayan tahmin edilmeyen masraflar çıkıyor.ekipman+bakim+MTV+sigorta+yakıt+muayene+la stik+arıza+aksesuar derken senelik en az bi küçük motor parası kafadan gidiyor.
    Lastik 900 TL dedim zaten. Ben naked kullanıyorum ve lastik ebatım ön 110 arka 150. Diablo takamıyorum 900 liraya? Bridgestone vs takabiliyorum. kask konusuna gelirsek az önce yukarıda da yazdım düşüncelerimi.
    Paylaşımınız için teşekkürler

  11. #11
    EldekiDebryj - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    10 Aralık 2014
    Şehir
    -
    Motosikleti
    DUKE 200
    Bizim eşimle sadece motosikletler ve giydiğimiz ekipmanlar yaklaşık 70.000tl (lastigi, sigortasi, iiviri ziviri hariç) tuttu. Tek tek hesaplayınca cidden feci bir para çıkıyor. Ama yapacak birşey yok. Ya bırakıyorsun( bırakılmıyor) yada bir şekilde yapmaya çalışıyorsun işte.

  12. #12
    metinkilic - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    12 Temmuz 2013
    Şehir
    İzmir
    Motosikleti
    Suzuki Bandit 650 S ABS
    Motosiklet malzemelerini, giyim kuşam, aksesuar vb.ülkemizden almıyorum. Kusura bakmayın benim param kıymetli. Motosiklet zevktir ayağına bana geçirmeye hazır bir dünya esnafın bulunduğunu bildiğim için yurt dışını tercih ediyorum. İnanın bana çok ama çok uygun fiyatlara malzemeleri aldım. Halen de alıyorum. Çin'den değil, bildiğin avrupa'dan alıyorum.
    Böyle olunca bazı fiyatları aşağıya çekiyoruz.
    Ama sigorta ve benzin fiyatları için yapacak bir şey yok. Seve seve ödüyoruz.

  13. #13
    nuwanda324 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    14 Haziran 2013
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Bajaj PULSAR 200 RS
    2014 kasım yamaha mt09 24.000 tl.
    2016 şubat yamaha mt09 33.400 tl.
    15 ayda %40 zam
    Başka sözüm yok hakim bey
    essegesse bunu beğendi.

  14. #14

    Üyelik
    06 Eylül 2014
    Şehir
    kayseri
    Motosikleti
    lifan tay 100 - 2012 / emisol 2014 / artık yok :)
    Alıntı Mexico adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Yarın dönüyorum abi. Fuara da gidince iyice doldum



    150cc motor 90-100 km hızlara çıkar. 100 liralık montun ne sürtünmeye direncine, ne de omurgamı koruyacak olan hörgücüne inanmam. Asfaltta sürüklenirken 700 dereceler söz konusu. Sizi bilemem ama ben canımı bu monta emanet edip, bu kadar güvende hissetmezdim kendimi. Kaskta fiber sadece konfor ve hafiflik demek değildir. Termoplastik kasklar darbe emmez, savuşturur. Yani sizin kaskınız darbe emmek için değil, darbe savuşturmak için yapılmış. (yanılıyorsam düzeltin) eğitim konusuna gelirsek, 200 cc kullanıyorum. Birçok yanlışlarım var. Eğer yeterlilikte olduğumu düşünürsem sorun var demektir. Adam gibi eğitim almadan nasıl tam öğreneceğim? bu arada bende 2010'dan beri araba kullanıyorum. İlk aracım sıfırdı ve 20 bin km yapmıştım. Toplamda 23-24 bin km arası istanbul trafiği tecrübem var.
    Bence motorun gücüne çok takılmayın. Bir kazada öyle şeyler olabiliyor ki, inanın motorun gücü çok anlamsız bir ayrıntı oluveriyor. Vakit ayırdığınız için teşekkürler
    ben farklı bir görüş sunmaya çalıştım ama siz beni hedef almışsınız. montu ikinci el aldım yazmıştım, ben de biliyorum 100 liralık montun nasıl bir şey olduğunu. benimkinin sıfırı 450 lira. kaskım sonuçta gerekli testlerden başarıyla geçmiş bir kask. benim için motosiklet o kadar da korkutucu masrafları olan bir şey değil. başlayacak arkadaşların da bu gözle bakmasını istediğim için yazmıştım. montun fiyatından çarpıtmaya gerek yoktu bence

  15. #15
    tr100a - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    25 Şubat 2009
    yüksekten uçmaya gerek yok kullanıcı geliriyle orantılı kendini korur

    venom mont ve pantolon 4 mevsim 560 tl
    2 adet ls2 kask 350 tl
    1 adet artçı için mont 280 tl
    1 adet dizlik 80 tl
    2 adet eldiven 50 tl
    ------------------------------------------
    toplam 1320 tl

    bunları mesai kalıp yada ikramiye aldığımda aldım hepsine toplu para vermedim motosiklet zevk için kullandım önünü kaldırıp, yan gidip bilumum hareketler yapmadım gençliğimde bile. Canım tatlı çünkü maxsimum limitlerde hiçbirzaman gitmedim beni korumaya yetiyor.
    İlk mobilet jawa ceylan, jawa 350, mz 251 gibi küçükten büyüğe bindim eğiteme gerek yok pistlerde yarış yapmıyorum ben xciting 500 ile giderken cbf 150 beni geçiyordu dedik ya zevk için yarış değil.
    İspatı kırklarelinde 100 cc cub ile 70 km hızla yere çakıldım (yan rüzgar motoru altımdan alıp tarlaya attı) kafa üstü asfalta çakılıp 10-15 m gibi sürüklendim venom mont ve pantolana hiçbirşey olmadı hemde beni mükemmel korudu kaskın camı kırıldı çizildi falan attım yenisini aldım

    örneğin hayabusaya taktım son zamanlarda alırsam bu ekipmanla değil kanguru derisinden iki adet tulum ve aerodinamik iki adet kaska ihtiyacım olur
    snappy x bunu beğendi.

  16. #16
    Forumdan Uzaklaştırıldı
    Üyelik
    15 Haziran 2014
    Şehir
    59
    Motosikleti
    Mobylette Bionik 52
    Alıntı tr100a adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    yüksekten uçmaya gerek yok kullanıcı geliriyle orantılı kendini korur

    venom mont ve pantolon 4 mevsim 560 tl
    2 adet ls2 kask 350 tl
    1 adet artçı için mont 280 tl
    1 adet dizlik 80 tl
    2 adet eldiven 50 tl
    ------------------------------------------
    toplam 1320 tl

    bunları mesai kalıp yada ikramiye aldığımda aldım hepsine toplu para vermedim motosiklet zevk için kullandım önünü kaldırıp, yan gidip bilumum hareketler yapmadım gençliğimde bile. Canım tatlı çünkü maxsimum limitlerde hiçbirzaman gitmedim beni korumaya yetiyor.
    İlk mobilet jawa ceylan, jawa 350, mz 251 gibi küçükten büyüğe bindim eğiteme gerek yok pistlerde yarış yapmıyorum ben xciting 500 ile giderken cbf 150 beni geçiyordu dedik ya zevk için yarış değil.
    İspatı kırklarelinde 100 cc cub ile 70 km hızla yere çakıldım (yan rüzgar motoru altımdan alıp tarlaya attı) kafa üstü asfalta çakılıp 10-15 m gibi sürüklendim venom mont ve pantolana hiçbirşey olmadı hemde beni mükemmel korudu kaskın camı kırıldı çizildi falan attım yenisini aldım

    örneğin hayabusaya taktım son zamanlarda alırsam bu ekipmanla değil kanguru derisinden iki adet tulum ve aerodinamik iki adet kaska ihtiyacım olur
    aynı kafadayız abi sevdim seni trakya insanı işte

  17. #17
    Stunt - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    13 Aralık 2015
    Şehir
    KUŞADASI-ANTALYA
    Motosikleti
    çok var sığmıyor :)
    Alıntı MD.Murat adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    diğerleri alıyor ama. bir şekilde sektör kendini döndürüyor. bu durumda sonuç fakirliğe çıkıyor.
    aylık 15000 gelirin olursa aslında pahalı değil
    istanbulda 15 bin kime yeter..
    Feel the way

  18. #18
    F54 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    25 Haziran 2010
    Şehir
    sakarya
    Motosikleti
    crf 1000L + dio
    motosiklet her anlamıyla pahalıdır
    ama sen iyice eşşeğin kulağına suyu kaçırmışsın o mont ne öyle en baba mont 1500 tl (avrupada)
    kask ta aynı pantolon da60 desek
    ama sen şimdi 600 tl lik pantolonla r makinaya binmezsiz hava yapacan ya
    yakışmaz
    ama niyetin motora binmek olsa 600 e venom takım alırsın 400 e adam gibi kask 500 de eldiven bot a gitse kaç etti 1500 e iş çözülür
    jimi_hendrix ve kordinaryus bunu beğendiler.

  19. #19

    Üyelik
    04 Kasım 2015
    Şehir
    İSTANBUL
    Motosikleti
    KTM DUKE 250 > Pulsar 200 NS
    Motora yeni başladım eğitim almadım gerekde görmüyorum
    A2 400 kursa verdim vergi harç maksimum 400 daha desek 800 lira.
    Kask http://www.motosikletekipmanlari.com...,PR-10102.html 550 TL
    Mont http://www.motosikletekipmanlari.com...I,PR-1117.html 340 TL
    Eldiven http://www.motosikletekipmanlari.com...,PR-10301.html 200 TL
    Ayakkabı pantolon alınacak 680 TL

    Toplam 2570 liraya A2 ehliyetimi de almış oluyorum tam donanım ekipmanlarımı da. Bütçeye göre piyasada her türlü ekipman var. 2500 liraya sadece tek bir kaskda alınabilir yada benim gibi ekipmanda dizilebilir. Abartmayalım hevesi olan arkadaşlarında gözünü korkutmayalım. Herkesin bütçesine göre ekipman donanımda var motosiklet de.

  20. #20

    Üyelik
    04 Kasım 2014
    Kiminize hak veriyorum. Mont konusunda boyle yuksek ucmamin sebebi bir bakimada uzun yillar giyilebilir olmasi. 400-500 liralik montlar fazla uzun omurlu olamaz. Tabiki koruma kismi var birde. Surtunmeye karsi etkili olmali ceketiniz. Ha 1000 tl alti olanlar is yapmaz mi? Tabiki yapar ama ben montta maximum koruma istiyorum.
    Farkindaysaniz eldiven yazmadim. Eldiven yazsaydim bide banlanmam icin basvuruda bulunurdunuz sanirim
    Sayin @tr100a 50 tlye iki eldiven aldiginizi yazmissiniz. Nalburdan mi aldiniz acaba? Boya falan mi yapacaksiniz?
    Kabullensekte kabullenmesekte adam gibi bir kazada soyle ekipmanlarimiz olmadan pert oluruz. Neyse hosunuza gider veya gitmez benim dusuncem bu.
    hknmrtc bunu beğendi.


    REKLAM ALANI
1. sayfa 123 ... SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)