Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

Ekipman. Bu hafta alıyorum. Son bi el atsanız?

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #1
    shruikan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    27 Nisan 2015
    Motosikleti
    turuncu
    Merhabalar,

    Bir aksilik olmazsa, bir hafta içinde motoru satın alıyorum. Duke 250 olabilir, olmazsa 390 olacak, 2. el.

    Vaktiyle konu dışına açmıştım konuyu da, ehliyet işi sekteye uğrayınca, ekipman işini de erteledim. Eksik olmasın, bir tek, HAZZILHAR cevap verdi. Onun önerileri aşağıda aynen aktardım. Şimdi yaz geliyor, kış odaklı öte-beri almayayım diyorum. 4 mevsim denlienlerin 4 mevsimdeki performansları şaibeli geliyor bana, neyse.

    Hazır motomax'ta falan da indirim varken alayım diyorum. Bu önerileri aldığımda mevsim kıştı, şimdi yaz geldi buraya. Zahmet olmazsa, öneriniz varsa, bir yardımcı olur musunuz.

    Umarım bir daha sormak durumunda kalmam. Bütçe, 2000-2500 olur. 3000 verirsem içim acır; ama neyse artık.

    Alıntı HAZZILHAR adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    1. Kask: Işıklandırmalı ve bu fiyattaki bandındaki en iyi kask denebilir. Renk uyumu açısından da motorunuza uyacaktır. Ama kaskta önceliğiniz renk uyumu olmasın mümkünse bundan sonra.

    2. Mont: Bizzat kullanıyorum. Özellikle de kışın. Malzemesi diğer tekstil montlara göre gayet üst seviyede. Beli uzun, sırtındaki cepte reflektör yeleği var. Omuz, sırt ve dirsek korumaları var. Sağ kolumun üstünde düşüp süründüm ve sadece ufacık bir delik oluştu. O kadar sağlam. İnanılmaz sıcak tutuyor. Kışın bile iç astarını çıkarıp kullanırım. Yağmur altında hiç su geçirmedi bugüne dek. Hava kanalları oldukça yeterli ve gece görülebilirliği açısından kesinlikle çok iyi. Sitedeki profil resmimde görebilirsiniz.

    3. Eldiven: Bu fiyata kesinlikle daha iyisini bulamazsınız.

    4. Bot: Bu 3'ünden birini seçebilirsiniz. Ben 7.2 GTX kullanıyordum. Hem yerli, hem kaliteli, hem de yazın ayağımı terletmediği gibi kışın da üşütmüyor. Korumaları oldukça yeterli.

    5. Dizlik (*Bonus): Piyasadaki en kaliteli yumuşak dizlikler. Mutlaka kullanınız veya daha ucuzlarına bakabilirsiniz. Ama ekipmana ayırdığınız para içinde mutlaka dizlik veya pantolon olsun.

    Sizin maksimum bütçeniz ile 1000 + 600 + 300 + 400 = 2300 TL

    Benim önerilerimle çıkan bütçe 820,43 + 869,85 + 334 + 329 + 149,90 = 2503,18 TL

    Bütçenizi biraz aşmış olsa da uzun süre kullanabileceğiniz yüksek kalitede fiyat/performans oranı ve dengesi sunan ve özellikle kendi kullanmış olduğum ekipmanlardan (kask haricinde hepsi) örnek vermeye gayret ettim.

    Şimdiden motosikletiniz ve ekipmanınız da hayırlı olsun.


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #2
    Forumdan Uzaklaştırıldı
    Üyelik
    02 Ağustos 2015
    Şehir
    Bursa
    Bence bir de pantolon alırsanız çok güzel olur. Dizlik sürtünmelerde iş yapmıyor maalesef.
    obarey bunu beğendi.

  3. #3
    EldekiDebryj - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    10 Aralık 2014
    Şehir
    -
    Motosikleti
    DUKE 200
    Sırtlıksız mont, sürtünme durumunda korumaktan başka birşey yapmaz. Omuz ve dirsek korumaları olur sadece genelde, bir çogununda sırtında sadece yumuşak birşey bulunur oda bir işe yaramaz. Sırt, kafan kadar önemli. Allah korusun kafan sağlam olup alt taraf felç olursa bir anlamı olmaz. Sırtlık şart. Bütçeniz düşükmüş ben size bu sırtlığı önernek istiyorum.
    Bu fiyata güzel bir ürün.

    http://www.motomaxonlineshop.com/4riders-sirt-bobrek-ve-bel-koruma-pmu1731

  4. #4
    shruikan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    27 Nisan 2015
    Motosikleti
    turuncu
    Sırtlığı, pantolonu falan, işin tuzu-biberi niyetine zaten satın alacağım da, asıl mesele mont ve kask. Buralarda bi ekipman mağazası yok. Gidip deneyemiyorum haliyle. "Kask budur, mont da şudur" diyecek hale geleyim, diğerlerinde marka model çok fark etmez; her halde?

  5. #5
    eminemre - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    03 Şubat 2016
    Şehir
    Beşiktaş / İstanbul
    Motosikleti
    X Max 250 Ironmax
    Bu arada marka ve model önermeyeceğim ama, ben 4riders ın 4 mevsim olan montunu kullanıyorum. İç astarını taktığımda bana oldukça yeterli. Yine de özellikle sabhaları vücut soğukken evden çıkıldığında mont bazen az gelebiliyor. Bu kamp malzemeleri satan yada belli markaların polar sweatshirtü yazlık yada 4 mevsim montunuzun içine giyince oldukça yeterli oluyor.

    Yani bütçem düşük yazın file mont, kışın kışlık alamam; 4 mevsim adı altında satılanlardan kullanıcam derseniz böyle bir çözüm idare eder. Ama unutmayın özellikle yaz sıcağında asfalt üzerinde eğer trafikteyseniz omlet olmaya hazırlanın

  6. #6

    Üyelik
    04 Kasım 2014
    Bildigim kadariyla o kask plastik malzemeden. O fiyat araliginda HJC fg-17 (modeli bu olmasi lazim) fiberglass bir kask onu tavsiye ederim.


    REKLAM ALANI

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)