Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı
2. sayfa BirinciBirinci 12

!!!chopper motorlardan anlayanlar buraya!!!

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #21

    Üyelik
    15 Şubat 2016
    Şehir
    BURSA-MERSİN
    Alıntı HAZZILHAR adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Öncelikle bunların hiçbiri chopper değil. Bu bütçe ile motosiklet sahibi olmak da akıl kârı değil. Bu bütçe ile alacağınız motosikletin tarzı farklı olmalı veya biraz daha biriktirip düzgün bir cruiser almalısınız. Bu saydığınız motosikletlerle yaşayacağınız sorunlar sizi pek çok şeyden soğutacaktır ve neredeyse kullanacağınız süre içerisinde kendi değerine yakın bir masrafa neden olması muhtemeldir.

    Bütün bunların yanında orta seviyede temel ekipman (kask, mont, eldiven, pantolon veya dizlik, bot) için de yaklaşık 1500-2000 TL kadar ayırmanız gerekiyor. Kaza geçirirseniz zarar gören ekipmanı değiştirmek de farkında olunmayan bir giderdir. Lastik masrafı, sigortası, kaskosu, yıllık MTV'si, yağı, suyu, servisin bakım masrafları gibi kalemleri de hesaba katmanız gerekiyor. Motosiklet pahalı bir hobidir, bunu unutmayın.

    Beni dinlersiniz veya dinlemezsiniz orası sizin bileceğiniz iş. Ancak ben bu bütçelerle motosiklet almamanızı; alırsanız da bu paraya alınabilecek cruiser olmayan motosikletleri almanızı, yok onları sevmem ille de bu listeden olsun nasıl olsa ekipman da alacak param olmadığından bir kask alırım yeter derseniz de parça ve servis ağı açısından Kanuni'yi tercih etmenizi tavsiye edebilirim. Özelliklerine çok hakim olmaksızın mantıklı bir karar için böyle söylüyorum. Bu arada bu motosikletlerin servislerinin bisikletçilerden farkı olmadığını gördüğünüz zaman da ayrıca soğuyacaksınız.

    Son olarak keşke bu konuyu 2 defa açmasaydınız: http://www.motosiklet.net/forum/moto...ekliyorum.html
    hocam bilgilendirme için teşekkürler bütçe açısından biraz gözümü korkuttun yani eyvallah ama binmek istediğim motorlar bu tarz motorlar desem , hocam illaki bineceğim diyorsan ben sana bu tarzda şunu öneririm başlangıç motoru olarak dediğin bir motor var mı ?

    ---------- Mesajlar birleştirildi - 19:21 ---------- bir önceki mesaj zamanı 19:18 ----------

    Alıntı isfa67 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    tavsiyem bu paralara bu motorları alma biraz daha biriktir en azından bi hyosung gv250 al derim daha az sorunsuz bir motor.
    Hocam bir kısmı motorları övüyor diğer kısmı dövüyor kafam karıştı bende ufaktan hyosung gv250 düşünmeye başlamadım değil yalnız onu seçersem baya beklemem gerekecek gibi duruyor.

    ---------- Mesajlar birleştirildi - 19:23 ---------- bir önceki mesaj zamanı 19:21 ----------

    Alıntı Platikus adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    yatan bir Tiger sahibi olarak sana diyeceğim tek şey. Tiger'dan kaç..kaç kaç kaç kaç..arkana bile bakma. o derecede.
    müdür o kadar mı kötü ya tip olarak çok beğendiğim bir motor ama kaç diyorsun. En çok yakındığın birkaç sorununu paylaşırsan memnun olurum.

    ---------- Mesajlar birleştirildi - 19:26 ---------- bir önceki mesaj zamanı 19:23 ----------

    Alıntı adonis84 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    istanbula gelirsen gel benim motoru kullan sür hiç değilse bi fikrin olur iyi yada kötü tiger hakkında satmıyorum ama
    Teklif için çok teşekkür ederim böyle bir yorum gerçekten beklemiyordum ama yolum düşerse gerçekten motor hakkında biraz bilgim olsun diye görüşmek isterim.


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #22
    HAZZILHAR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    31 Ocak 2015
    Şehir
    Vancouver, BC
    Motosikleti
    Suzuki Boulevard M109R B.O.S.S.
    Alıntı GODBLOOD adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    hocam bilgilendirme için teşekkürler bütçe açısından biraz gözümü korkuttun yani eyvallah ama binmek istediğim motorlar bu tarz motorlar desem , hocam illaki bineceğim diyorsan ben sana bu tarzda şunu öneririm başlangıç motoru olarak dediğin bir motor var mı ?
    Bütçe gerçektir. Gözünüz korkmasın. Böyle bir güvenlik harcaması yapmayacaksanız binmeyeceksiniz. Bu bir hobidir, spordur, ulaşım aracı değildir, bu sebeple belli başlı kurallar dışında bu işi doğru yapmayı sağlayacak ekipman şarttır. Köseleli ayakkabı ile de topa vurursun ama bu işi hakkıyla yapacaksan krampon alırsın.

    Binmek istediğiniz motorların tarzı bu olabilir ona saygım sonsuz. Ancak bu iş böyle olmaz. Önce para konuşur. Neden ? Fiyatını ödediniz, noter devir masrafını ödediniz, 6 ayda bir MTV'sini ödediniz, senede bir zorunlu trafik sigortasını ve kaskosunu yaptırdınız, periyodik bakımlarına harcama yaptınız, 2 senede bir muayeneye götürdünüz, değişmesi gereken parçalara harcama yaptınız, bunlardan önce ise bu işe başlamak için koruma ekipmanı (yazlık/kışlık ayrı olmak üzere) aldınız. Yeterince açık mı ? 3.000 TL motorun görünen fiyatı ama gerçekte bu miktar 5-6 bin TL + ekipmandır. Bunu doğru düşünmek lazım. Ben de 90 cc scooter ile başladım mesela, bu işin ayıbı yok ki. Ondan sonra da manuele geçişte 125 cc YBR aldım 37.000 km'de. Ben böyle yaptım diye siz de yapın demiyorum ama doğruya yakın basamaklar bu şekilde gitmeli. Yoksa imkanının varsa al 2300 cc Triumph Rocket III banane. Benim önereceğim motosikletler de cruiser olmaz. Kaldı ki cruiser, diğer bütün motosikletlerde geçerli olan tekniklerin uygulanabilirlik açısından en zor ve farklı olduğu tarzdır.

    Ayrıca başlangıç için motosiklet alacak adam önce şunlara dikkat etmeli:

    1. Fiyat
    2. İşletim maliyeti
    3. Servis ve yedek parça ağı
    4. 2.eldeki hareketlilik

    Ben bu 4 ana faktörden yola çıkarak size bir öneri sundum önceki mesajımda. Ancak tekrar söylüyorum, bu bütçelerle bu iş olur ama yarım olur, eksik olur.

    Şimdiden hayırlı olsun.
    Road never ends but life does. Ride to live, live to ride.

  3. #23
    Merdo - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    29 Mart 2015
    bekle hocam ya da daha önce denilenler gibi bir ybr cbf mantıklı olabilir, zarar etmeden satar, kendine tecrübe katarsın.

  4. #24

    Üyelik
    01 Haziran 2014
    Şehir
    kocaeli körfez
    Motosikleti
    mondial mct 250 2006 mondial mc honda 125 titan
    kardeşim mct 250 bir kere cılız değil tam aksine iri yapılı bir makina ben seyhan 250 ve jınlun 250 yede bindim ama hiçbiri mct nin hazzını ve keyfini vermiyor biraz para biriktirirsem yine mct almayı planlıyorum sana mct yi tavsiye ederim tabi temizini ben kullandım beni hiç yolda bırakmadı temizini bulursan senide yolda bırakmaz tekeriniz düz bassın

  5. #25

    Üyelik
    04 Mayıs 2015
    Şehir
    izmir
    Motosikleti
    Kawasaki Vulcan 800 Classic
    Bahsesilen rakamlara moto değil 1 cift motor lastigi anca aliniyor artik. 20k dan az paran varsa girme motor isine


    REKLAM ALANI
2. sayfa BirinciBirinci 12

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)