Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

Mmotor Almak Üzereyim yardım lazım

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #1

    Üyelik
    11 Şubat 2016
    Herkese merhaba, kolay gelsin. Siteye yeni kayıt oldum ama henüz motorumu almadim. Aklımdaki soru işaretlerini buraya yazmak istiyorum işin içinden bir türlü çıkamıyorum. Yardımcı olan, olmak isteyen herkese çok teşekkür ederim.

    Aylardır sl200 araştırıyorum, videoları izliyorum. Çünkü yıllarca biriktirdiğim parayı verip alacağım.
    2.el alacağım ama korkum şu acaba km hilesi yapılmış mıdır yada oraya yazmış rodajı itinayla yaptım itinnayla yağ değişimi yaptım diye ama bunu insan artık kimseye güvenemiyor bilemiyoruz. Bu 2 sorunumu ustaya götürdüğümde rahatça anlayabilir miyiz yoksa ustanında anlayamacağı konular mıdır acaba bakımların yapılması? Çünkü ben motora binip anlayacak tecrübede değilim ne yazık ki.

    Yahut bakımı, rodajı sağlıklı yapılmamış bir sl200 kısmet olursa aldığımdan itibaren ben herşeyini düzenli yapmaya başlarsam motor kendini toplar mı biraz? Umarım sıkıntım sorunum anlaşılmıştır.

    Hele birde aynı fiyata iki motor görüyorum biri 6000 km birisi 600 km ama aynı fiyat aynı model kazasız belasız. Bunu görünce tam çıldırıyorum acaba aradaki 5400 km yi hiçe nasıl sayar?

    Şimdiden teşekkür ederim. Saygılar.


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #2
    Memory42 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    04 Nisan 2015
    Şehir
    Konya
    Motosikleti
    Ninja 300 , CBR 650F, Rc 390
    Açıkcası çok belli olacağını sanmıyorum ama tercihen 600km olanı alıp rodajını kendin tamamlayıp ilk bakımına götürebilirsin.Fiyatlara gelince piyasa göre fiyat veren var, birde paraya acil ihtiyacı olan, buna göre fark olabilir...

  3. #3
    afu35 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    21 Mayıs 2014
    Şehir
    çorlu/tekirdağ
    Kardeşim ben 1 ay önce sıfır sl 200 aldım. Sıfır almamdaki en büyük değil tek etken ikinci el satan arkadaşların beni çileden çıkarması. Şuan piyasadaki sıfırların çoğu 2015 model ve olması gereken fiyat 6800-7000 arası ama kuba fiyat güncelledi bayilerde uyanıklık yapıp fiyat 8050 ama sana 6900 olur dedi.Ben de 6900 diyen bi bayiden aldım. 8 bin küsür olması için 2016 model olması lazım. Öncelikle buna kanma.

    İkinci ele gelirsek bu motorda da her motorda olduğu gibi sıfır fiyatı çeken ikinci elciler var. Motor orjinalde ön camlı deri çantalı ve koruma demirli geliyo bunları ekstra olarak gösterenlere kanma. Motorun alır almaz yapılması gereken iki önemli masrafı var. Birincisi aynalar uzatma aparatı istiyo ve yeni ayna şart. Bunlar 100 tl tutuyo ikincisi berbat fabrika lastikleri. Lastikleri tubeless yapmak da 500 tl. Bunları yapan kişi 600 tl vermiş demektir göz önünde bulundur.

    Motorda sissy bar (sırt dayama) yok bu da 100 liradan başlıyo orjinal yan çantalar çok dandik değiştirirsen 150 ile 250 arası çok güzel çantalar var bunu da aklında bulundur.

    Motorun başlıca fiyatını etkileyecek aksesuarlar bunlar. Gerisi motor bloğununun ve makyajının temizliğine kalmış onu da bi usta anlar resimlere aldanma.

    Motoru gerçekten custom yapanlar var onlar hakkında bişey diyemicem gerçekten masraf yapmışlar çünkü. Far değiştiren gidon değiştiren hava filtresi değiştiren çamurluk kesen gibi. Onları da sahipleri zaten anlatır.

    İlanlardaki çoğu ikinci eli araştırdım ve olması gereken fiyat bana göre şöyle:
    2015 model 5500-6500 tl arası
    2014 model 4750-5500 tl arası
    2013 model 4000-4750 tl arası
    Bunlar tabi km si trafiğe çıkışına göre normal olanlar için benim içime sinen fiyatlar. Kullanım şekli aksesuar temizlik bu fiyatları etkiler.

    Ama sana tavsiyem önce plaka iste ve hasar kaydı sorgulat. Şuan hala yayında olan iki motor biliyorum hasar kaydı var ve sahipleri aaaa haberim yoktu dedi sana da derler muhtemelen.
    Sonra yatması kalkması var mı sor ve WhatsApp dan çiziğinin kırığının fotoğrafını iste. Bana ceviz kazar depoda göçük var dedi bi arkadaş gittim gördüm depo içine girmiş ve bunu yapan kendi gidonu. Oraya nasıl gelmiş hala anlamış değilim.
    Sonra orjinal aksesuarlarını bi sor duruyo mu diye. Çantası yok camı yok derse sende satarken sana soracaklar ya fiyattan düş ya da alma. Ve mutlaka motoru görmeye git fotoğraf üzerinden alışveriş yapma. Bunlar benim şu iki ayda sl 200 den dolayı başıma gelenler. Gittim en sonunda sıfır aldım şimdi gayet memnunum.

    Uzun yazdım kusura bakma aynı hatalara düşme istedim

  4. #4

    Üyelik
    11 Şubat 2016
    Estf hocam elinize sağlık. Dediklerinizi göz önünde bulunduracağım. Fiyatta anlaştıktan sonra hasar kaydi vs. Sorguluyorum temizse iyi bir ustaya gösteriyorum tamamdir dersede aliyorum. Benide cildirtan ayni sebepler. Sagolun tekrardan. Allah kaza bela vermesin cümlemize.

  5. #5
    Erdost - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    26 Eylül 2015
    Şehir
    Gebze
    Motosikleti
    ZONTES 350 T2
    Bakın motordan anlamıyorsaniz ikinci el almayın.Ustayada çok güvenmeyin.Gösterirken sorun bakalım imzalı kağıt verecekmi?Gidin gerekirse biraz daha para biriktirin, yada daha ucuz sıfır motorlara yönelin.İkinci el araçla uğraşmayın..


    REKLAM ALANI

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)