Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı
2. sayfa BirinciBirinci 12

25 yaş altı motosiklet almak isteyen arkadaşlara sigorta sorunu

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #21
    KIDI - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    20 Temmuz 2015
    Şehir
    Ankara
    Motosikleti
    Hyosung GV250
    Alıntı 06serhat adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Aynen. Noter+sigorta ve ruhsat işlemi bu kadar.
    Teşekkürler
    06Serhat bunu beğendi.
    'Saygı göster, saygı gör.'


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #22
    eminemre - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    03 Şubat 2016
    Şehir
    Beşiktaş / İstanbul
    Motosikleti
    X Max 250 Ironmax
    Alıntı 06serhat adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Arkadaşlar 22 yaşındayım. 2 gün önce yuki yk125 motosikletimi kendi üzerime noterde aldım. Noterde 118 TL ödedim. Ruhsat işlemi için emniyete gittiğimde motora sigorta yap gel dediler. Noterde verilen bir kâğıt geçici ruhsat işlemi görüyormuş(1 ay). Bu süre içerisinde sigortasız ve ruhsatsız gezilebiliyor. Ancak 1 ay sonunda sigorta yaptırmazsanız her takip eden ay %5 %10 şeklinde ceza kesiliyormuş.

    25 yaş altı olduğum için direkt sistemler 1050 tl gösteriyor. Fakat 25yaş üstü alacaksanız (hem annemin hemde babamın TC kimlik numarası ile sorgulattım.) Ortalama 425-450 TL arası çıkıyor. Ben daha yaptırmadım. Bir sigortacı devlet 1-2 ayiçerisinde sigortalarda düzenleme olacak dedi. Ondan da umudum yok ama bekleyin derim. Tavsiyem 25 yaş altı motosiklet alacaklar ruhsatınızı babanızın veya annenizin üzerine yaptırın sigorta daha az çıkıyor.

    Ergo sigorta= 1016 tl ve 425 tl
    Groupama = 1050 tl ve 450 tl
    Hdı ve Ray = 1050 tl ve 450 tl
    Dostum hayıtlı olsun. Ben Groupama Sigorta çalışanıyım. 30 yaşındayım. Geçen sene Piaggio Carnaby 200 motorumu 380 TL ye trafik yaptırırken bu sene Xmax i zar zor 830 TL ye yaptırabildim. Yaş önemli ama genel olarak fiyatlar 2 katına çıktı.

    Öncelikle 3-4 senedir sigorta sektöründe olan biri olarak şunu söyleyeceğim. Benim genel müdürüm Ramazan Ülger. Kendisi aynı zaman Türkiye Sİgortalar Birliği Başkanı'dır.

    Kasko ve trafik sigortasının bir arada kesilmesi işin temeline aykırıdır. Çünkü kasko malı, trafik ise mesuliyeti sigortalar. Yani kasko ile aracınızı, trafik ile başkalarının malı ve canına verdiğiniz zararı sigortalarsınız. Dolayısıyla siz elma ve armutu toplayabilir misiniz?

    Ancak şöyle bir şey olur. Kasko poliçesi kesilirken, trafik kaskonun içine gömülür aynı konut poliçelerinde alt kat komşunuza evinizden su aktığında poliçenizin komşunuzun hasarını karşıladığı gibi olur. Dolayısıyla siz bir şirketten iki poliçe kestireceğiniz için şirket size inidirm yapabilir.

    Hem motor sever hem sigortacı olarak objektif ve gerçekler çerçevesinde düşünüyorum. Eğer yasal bir düzenleme olmaz, alkollü kusurlu sürücünün hatalarında bile sigorta şirketlerine yük binmeey devam ederse fiyatlar düşmez. Ancak namuslu, kuralalra uyan sürücülerin hasarları ödenir, kusurlu sürücünün hasarı rücu ile kendisinden tahsil edilirse fiyatlar eskiye döner.

    Gazetelerdeki haberlere çok itibar etmeyin. İşin gerçek yüzü farklı. biri mahkemeye başvuruyor, siz ödemişsiniz 100.000 TL, mahkeme diyor ki bunu da öde oluyor sana 200.000 TL ama bu karar öyle bitmiyor. Emsal teşkil ettiği için aynı kapsamdaki zamanaşımına uğramayan 10 senelik tüm dosyalardan bu paralar çıkmaya başlıyor. Dolayısıyla son 5 senedir sallantıda olan sistem (Trafik hep zarar yazıyordu ancak konut, kasko, işyeri poliçeleri ile şirketler bu zararı tolere ediyordu) bugün itibariyle çökmüştür.
    Piaggio Carnaby 200
    Yamaha XMax 250 Ironmax

  3. #23
    Forumdan Uzaklaştırıldı
    Üyelik
    15 Haziran 2013
    Şehir
    bursa yenişehir
    Motosikleti
    mondial z-one 150
    Alıntı shruikan adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    fakirler ölsün
    dünya zaten zenginlerin diğerleri sadece misafir.

  4. #24
    Denizli İl Temsilcisi BLACK_ICE - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    15 Nisan 2006
    Şehir
    Denizli
    Motosikleti
    yamaha YZF r125 2014
    Yapcak bişey yok bizde sigortacıyız 10 farklı firma var fiyat olarak fakat durum dediğiniz gibi ben bile düşünüyorum sigorta zamanı gelince ne yapcam diye . Bence aracın bedeli de etken olmalı şu anda yok o etkiliyor yok bu etkiliyor ama durum kötü . Yeni düzenleme gelip bu yükten kurtulmamız lazım ...


    REKLAM ALANI
2. sayfa BirinciBirinci 12

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)