Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı
3. sayfa BirinciBirinci 123

Trafikte tartıştığı ve "kendine silah çeken" kişiyi vuran Emniyet müdürü Beraat etti.

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #41
    Forumdan Uzaklaştırıldı
    Üyelik
    21 Mayıs 2018
    motosikletli tartışmamalı
    kontra yapmalı
    mombohunter bunu beğendi.


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #42

    Üyelik
    20 Mart 2017
    keşke bu herif başka şekilde geberseydi..Kısas da bizler için hayat vardır..
    Delikanlı çocuk artislikolsun diye silah çekiyr dogrultmuyor bile , tamemen horozlanma artislik.
    Bİr şey yapacagı yok bu şe...iz oglu şe....iz çekip vuruyor,

    İstese koluna sıkar istese kafasına silahı dogrultur at silahı der hepsine fırsatı var..
    İ... oglu i... bilerek öldürmüş..
    Kasden öldürmüş tabi yasalarda milete ibret olsun diye koruyor bunları...
    Bunun aynısını vatadaş yapsa direk cinayetden ceza yer hafifletici sebep olarak belki üç beş yıl ceza indirimi gelirdi..

  3. #43
    cbr1100 xx - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    24 Mart 2011
    Şehir
    şişli
    Motosikleti
    SUZUKİ HAYABUSA 2021 BLACK EDİTİON
    SELAMLAR.......Bu olayı hem basından hemde tv lerden izlemiştim.Kuru sıkı silah taşımak zaten büyük bir hata tabi rahmetlinin ne amaçla taşıdığını da bilmek gerekir. Emniyet müdürü video'dan da anlaşılacağı üzere gayet rahat sıkmış ve teslim olmuş.Olay ne kadar basit değil mi ) Böyle basit bir ülkeden yaşamanın bedeli bu işte hep basit şeyler yaşıyoruz.Oy vermek kadar basit aslında ...Selam ve dua ile...[COLOR="Silver"]


    https://www.youtube.com/watch?v=kRuHFAuwpVI

    ---------- Mesajlar birleştirildi - 13:11 ---------- bir önceki mesaj zamanı 13:09 ----------

    https://www.youtube.com/watch?v=oW6_fzBdnUw

  4. #44
    freelancer - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    23 Mart 2016
    Haydi madem ortalık bu kadar karışmış; ben de yazayım bir şeyler. Emniyet müdürü veya değil, nefsi müdafaa nefsi müdafaadır. Ha; emniyet müdürü profesyonel silah kullanıcısıdır, tepkileri daha değişik olabilirdi vesaire bunlara girmeyeceğim. Benim asıl değinmek istediğim nokta başka. Bakınız yukarıda sevgili BatuhanK ne demiş:

    Alıntı BatuhanK adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Bu konuda fikrimi daha önce belirtmiştim. Şimdi başka bir şey soruyorum cevabı siz verin nefsi müdafacılar. Vuran ilr vurulan kişinin rollerini değiştirin. Emniyet müdür yardımcısı vurulan olsun. Sonuç ne olurdu?
    Ben de tam olarak böyle düşünüyorum. Bugün evinde envai çeşit silah bulunan bir vatandaş olarak evime hırsız gelse, bana silah çekse; adamı yatak odamda vurmadığım takdirde ceza alıyor muyum? Alıyorum. Kendi hanemde, dikkatinizi çekerim.

    Sokakta aynı mı? Aynı. Tinerci, gaspçı bana bıçak çekse, ben kendi bıçağını ona saplasam ceza alma riskim var mı? Gani gani var, ki böyle gerekçelerden ceza aldığını bildiğim tanıdıklarım da var.

    Şimdi demek istediğim ben ceza alıyorsam emniyet müdürü de alsın değil. Tam tersi, vatandaş da kendini savunma ve savunduğu takdirde yıllarca hapis cezasıyla karşı karşıya kalmama hakkına sahip olsun.

    Bu arkadaş yalnızca emniyet erkanından olduğu için beraat etmiştir. Rütbe çok fark etmiyor, polis birini vurunca olay çok büyümezse beraat ettiriliyor, o da ceza vermek istedikleri için değil; asılacak bir günah keçisi gerektiği için. Batuhan'ın da dediği gibi; roller değişilse, veya vatandaş vatandaşı vursa, sonuç aynı olur. Nefsi müdafaa sadece polise mi var arkadaş, vatandaş nefsini savunamayacak mı?
    velizrsln bunu beğendi.

  5. #45
    twisten - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    28 Nisan 2009
    Motorcunun yanına kuru sıkıda olsa silah alıp 2. kez olay yerine gelmesi büyük hata... Polis için ise ilk kurşunu sıktıktan sonra olay nefsi müdafadan çıkmıştır. Polis az da olsa ceza almalıydı. Tümden nefsi müdafaa sayılmamalıydı.

  6. #46

    Üyelik
    26 Mayıs 2018
    Şehir
    İstanbul/Esenler
    Bu ülkede polis cumhurbaşkanı gibi geçen gün araç ile geziyoruz karakolun orda bi ekip durmuş yolu kapatmış muhabbet ediyorlar bi 10 cm ileri alsa sola girebilicez kornaya bastık adamlar araçtan inip ellerindeki hafif makinalı smg ile aracın camları açık olduğu için kafasını ve silahı aracın içine sokup “ne basıyon lan kornaya beklesene” diyo daha sonra uslubunu biraz düzeltip çekip gidiyolar siz bizi korumak için mi polissiniz yoksa millete silah çekip posta mı koymak için ??

  7. #47
    tommygun - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    29 Temmuz 2015
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Kawasaki Er6F 2008
    Ölenin arkasından konuşuyorum ama madem kuru sıkı silahın var sanki bir halt edecekmişsin gibi ne b.ka mekan basıyorsun? Adamları yaşlı gördü, korkuturum diye düşündü herhalde. Emniyet Müdürü de ayrı bir garip, madem sıkacaksın kola bacağa sıkmak çok mu zor? Adam direk yakın mesafeden kafaya nişan almış.

  8. #48
    fatih.met - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    10 Aralık 2015
    Şehir
    istanbul büyükçekmece
    Motosikleti
    Tvs Apache, Gsr600
    motorcu eleman kuru sıkı ile mi baskın düzenlemiş? bu çok saçma, kuru sıkı ile baskın düzenlenmez.

    motorcu elemanın silahı gerçek ise de polisi öldürmek istememiş yoksa polisi öldürebilirdi silahıyla.

    millet bir acayip, ben bırak laf kavgasını birinden dayak yesem yine gidip ona silah çekmem. milletin psikolojisi çok yanlış yerlere meğillenmiş. yani silahın olsun ama onu kullanacağın yerler bellidir, oyuncak değil ki bu her tepen atınca alıp kullanasın.

  9. #49

    Üyelik
    26 Ekim 2017
    Herkesde prof. kesilmiş. Biri gelip sana tabanca tutucak sende bekliyeceksin yada kuru sıkı olduğunu algılamaya çalışıcaksın. Sonradan bakıcaksın ki karşına trafikte kavga ettiğin motorcu gelmiş. Polise ceza verilmemesi gayet mantıklı olmuş. Olay açık ve net.

  10. #50
    kalidor - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    20 Kasım 2007
    Şehir
    Atlanta / Peachtree
    Yaklaşık evleneli ve ABD'de yaşayalı bir yıl oldu benim. Eşim Amerikalı ve bana ilk söylediği: burada yaşıyorsan eğer, polisle tartışma, onun sabrını zorlama...Araç kullanıyorsan eğer; altında otomobil ya da motosiklet bulunuyorsa; polis sirenini yaktı mı sağa çek ve dur. Durunca da kontağı kapat. Elini otomobil direksiyonu ya da motosiklet gidonundan ayırma. Put gibi dur...Bunu Türk olduğum için söyledi bana çünkü bizim polisten falan korkmadığımızı biliyor. ABD'de motosikletim yok ve eşimin aracıyla her yere gidip geliyorum ama boş sokakta bile trafik lambasını bekliyoruz.İlk lambayı atla güllik gülistanlık eve git; ikinci ya da üçüncü lambada polisler avlıyor seni ve abi ışığı görmedim diyemiyorsun...Çünkü polisler senle diyaloğa girmez, konuşmaz. Her memur iki silah taşıyor burada...sarı renklı elektro şok cihazı ve tabanca.Yani ABD'nin bizim eyaletteki kuralları çok sert.Burada yaşayanlar başına ne geleceğini bildiği için çok dikkatliler. Abd'de durum bu.

  11. #51

    Üyelik
    15 Şubat 2017
    Motosikleti
    xv250
    kuru sıkı silah neden çekilir ki amaç ne zaten zaar vermiyor yanlış mı biliyorum. polis nerden bilecekti adamın kuru sıkı çektigini öldürmeye gitmiş kim olsa aynısını yapardı adam evine gelecek silah cıkartacak gelbuyur mu deseydi

  12. #52

    Üyelik
    26 Mayıs 2018
    Şehir
    İstanbul/Esenler
    Alıntı allegromod adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    kuru sıkı silah neden çekilir ki amaç ne zaten zaar vermiyor yanlış mı biliyorum. polis nerden bilecekti adamın kuru sıkı çektigini öldürmeye gitmiş kim olsa aynısını yapardı adam evine gelecek silah cıkartacak gelbuyur mu deseydi
    O emniyet müdür yardımcısının yaptığının aynısını sen yapınca en az 15 yıl yiceksin ? Ve ayrıca adam silah çekip arkasına saklıyor polis ise direk boynuna sıkıyor ilk hamleyi polis yapıyor belki polis bir hamle yapmasa ölmesine gerek bile kalmıcak ayrıca 2 tane kalbe mermi gelmiş neden ? Saten boyundan etkisiz hale gelmedi mi ??

  13. #53

    Üyelik
    13 Haziran 2016
    Şehir
    istanbul
    Motosikleti
    falcon flash 100
    Sonuç anladığım kadarı ile azmıyacaksın. Ne o öyle kendini öldürtene kadar zorlama. Yolda bir tartışmışsın haklı haksız neyse sonra adamı evine kadar takip ediyorsun üstüne bir sopa yiyinçe tekrar gidip kuru sıkı tabanca alıyorsun artislik, dayılık, sert abilik yapıcan ya bak el elden üstündür ne oldu. Tadında bırakaçan.

    Şimdi aklıma takılan adam silahı olmayan normal bir vatandaş olsaydı olayı nereye kadar vardıracaktı?


    REKLAM ALANI
3. sayfa BirinciBirinci 123

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)