Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

Başlangıç motoru ve uzun yola çıkmak

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #1

    Üyelik
    03 Şubat 2016
    Şehir
    İstanbul
    Selamlar arkadaşlar,sizlere bir sorum olacaktı,ben daha aranıza katılmadım ama katılmak için şuan bilgi edinip araştırıyorum ve doğru karar vermek istiyorum.
    Çoğu arkadaş gibi benim de maddi durumum çok iyi değil,motora yeni başlayacağım için çin malı motor düşünüyorum,çin malı almamın sebeplerinden en güçlüsü motoru en iyi şekilde öğrenmektir.
    Araştırmalarıma baktığımda çin malı motor kullanmak biraz gönül işi olması gerektiğini ögrendim.Yani her hafta sonu yıkamak yağlamak vidalarını sıkmak gibi daha bir çok işlemi yapmak gerekiyor.
    Ben de yeni başlayacağım için biraz hevesliyim ve bunları yapacağıma inanıyorum.
    Ben Kuba superlight 200 motorunu düşünüyorum.

    Bu motoru seçmemin sebebi öncelikle düşük cc'li olması ve chopper olduğundan dolayı şehir içi kullanımımda sesi sayesin de bi nevze katkıda bulunacağına inanıyorum.200 cc görünse de 110'u geçmeyen bir motor ve yine araştırmalarım da chopper tarzı motorların kaza oranı düşük hem yavaş gittikleri hem seslerinin etkilerinden dolayı olduğunu düşünüyorum.
    Ben istanbul'da oturuyorum ve işe gidip gelmek için motor almak istiyorum asıl amacım bu ulaşımdır.Her gün metrobüs kullanmak savaşa girmek gibi benim için.
    Ancak abim ankara'da ve benim en büyük isteklerimden birisi motor ile uzun yola çıkmak abi mi bahane ederek dünyalar benim olsun istiyorum.
    Bildiginiz gibi çin malı motorlar titreşim çok olduğu ve kalite montaj ucuz olduğu için yüksek hızlar da vidaları gevşiyor,

    Tam olarak sorum Kuba superlight beni uzun yolda üzermi ki yol da bile bakımını yapacağım.
    Şimdiden herkese teşekkür ederim


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #2
    ogzcngdk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    02 Temmuz 2012
    Şehir
    Bursa/Erdek
    Motosikleti
    Kuba Dragon 50 - Hero X Pulse 200
    öncelikle aramıza hoşgeldin arkadaşım,

    cevabım kısa olacak, sp200 güzel motordur kullanıcıları memnun. arkadaşım 150 cc olanından kullanmıştı 2 sene önce falan 7-8 yaşında olmasına rağmen gayet diri bir motordu. uzun yola çıkabilirsin. yanına debriyaj teli, lastik tamir kiti vede ufak bir takım çantası taşıman yeterli.

    anlamıyorsan bile yolda kalınca mecbur söküyorsun bir şekilde öğreniyorsun.
    Nigehdar bunu beğendi.

  3. #3

    Üyelik
    03 Şubat 2016
    Şehir
    İstanbul
    Yanıtınız için çok teşekkür ederim

  4. #4

    Üyelik
    03 Mayıs 2007
    Şehir
    Memleket Çorum, ikametgah; Gediz /Kütahya
    Motosikleti
    YAMAHA SUPER TENERE
    Çin malı mı uzak dur kardeşim. Ne akarı biter ne kokarı ne de derdi. Al bir CBF 150 kafan rahat etsin. Kimse senin sesini falan takmak İstenbul trafiğinde azcıkın ucundan dokudu mu neticen belli. Ben hem çinli ailesinde mondial MCT 250 kullanan hemde CBF 150 kullanan birisi olarak yazıyorum. MCT 250 ile 170 km yolu bitiresiye neler çektim. Ayağımın altından fren pedalı düştü. Far gecenin karanlığından küt diye karanlığa boğuldu. Kaç kez düşmüş somunları tamamladım Allah muhafaza can bu sonuçta. CBF 150 ile 420 km'lik yolu yakıt alımı hariç tek mola(20-30 dk) ile bitirdim de ne vibrasyon ne de en ufak bir rahatsızlık ve sıkıntı çıkmadı. Vesselam Çin'e uzak Japon'a yakın ol. Maliyet olarak eşit fayda olarak CBF seni üzmez.
    Nigehdar ve osman86 bunu beğendiler.

  5. #5
    Darkcity2000 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    29 Mayıs 2014
    Şehir
    Ankara
    Motosikleti
    HONDA NC 750X
    Uzun yol viraj egitimi almadan uzun yola acemi acemi cikma, hobin sonun olmasin. Uzun yol kolay gibi gorunsede gorunmeyen tehlikeleri barindirir.. hele hele tek basina asla acemiyken cikma.. virajdan ucuruma uctugunu ve agir yaralandigini dusun kimse seni orada farkedemz..sayisiz ornekleri vardir.. Superlight guzel secim falcon freedom larada bak daha yakisiklidir..
    Nigehdar bunu beğendi.

  6. #6

    Üyelik
    25 Ocak 2016
    Şehir
    İSTANBUL
    Motosikleti
    -
    hevesınız kırılmaması ıcın uzak durun derım,uzun degıl kısa yolda bıle bır sure sonra bıktıracaktır,ama lego gıbı sokerım takarım bılgımde var ıstegımde,yedek parca falan ararım bulamazsam uzulmem sorun yok gorusunuz varsa,alın ozaman,hayırlı olsun dıyemem cunku olmaz.

  7. #7
    arda4 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    24 Ağustos 2014
    Şehir
    Çankırı
    illa ucuz ve illa chopper tipli olsun diyorsan mondial kt150'yi de düşünebilirsin. Keeway/Kuba superlight'ın kullanıcıları iyi diyorlar, kullanmadan bilemezsin. Ayrıca o motorun fiyatının nisbeten yüksek olduğunu da mutlaka göz önünde bulundur. Şekil elbette önemli ama kalite daha önemli.

    Eğitim almadan uzun yola çıkmamanı tavsiye ederim. Arabalar gerçekten çok süratli ve sağda tın tın gitmek epeyce tehlikeli.

    İlla uzun yola çıkacaksan öncelikle yakın yerlere 20-30km gibi mesafelere gidebilirsin. Ana yollardan ziyade daha tenha yolları düşünebilirsin.

    Ama eğitimin yerini hiçbir şey almıyor ne yazık ki.
    MimTolga bunu beğendi.

  8. #8
    Nikkfurie - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    16 Şubat 2011
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    BMW R1200GS / Piaggio Medley / Peugeot Tweet
    rüzgar koruması yani ön camı büyükçe olan her motor uzun yolda gider..

    max hızı 110 olan motorla sürekli tapa gaz gidemezsin..cc küçükse 70-80 le gidersin ama yol bitmek bilmez..

    bazı adam vardır aheste gitmeyi sever,çeşme görür durur,çoban görür el eder durur,batan güneşi görür foto çekmek için durur..

    sende böyleysen ve o motora güzel bir cam takarsan türkiye den fabrikasına kadar gidersin


    REKLAM ALANI

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)

Bu Konudaki Etiketler