Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı
2. sayfa BirinciBirinci 12

İlk Motor için R25 ve ekipman tavsiyesi

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #21

    Üyelik
    27 Ekim 2015
    Şehir
    Philippines
    Motosikleti
    DavidmipAJ
    Burda sana r25 fazla gelir diyorlarsa , fazla gelir. Genclik atesiyle yanip tutusuyorsun sirf goruntusu icin motor istiyorsan ktm duke 125 al abs li.

    R25 sakin sakin giderken birden hizlanir kontrol edemezsin. Yani motor aglar sestende bunu anlarsin abi bas lutfen biraz daha ver gazi ver gazi diye bagirir sende haliyle verirsin gazi ondan sonra zaten acemi oldugun icin bi panik fren sonrasinda kirik vucutla keske kucuk cc alsaydim dersin. Benim kanaatimce r25 , buyuk ss lerin dusuk butceli ve ekonomik versiyonu. Isini bilen tecrubeli suruculer icin tam bir canavar.
    Daha iyi alternatifler varken fazla gelebilir. Egitimle , sakin kullanimla olmaz bu isler. Yine de takdir senin dostum hayat senin , para senin. Ama burda 30 yildir gece gunduz motor suren , her turden motorsikletleri eskitmis adamlar sana alma diyorlarsa onlari dinle. Bir bildikleri olmali. Bu belkide acilan 83848583837483. R25 konusu ona ragmen usenmeden , sikilmadan yaziyor adamlar.


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #22
    karşıyaka57 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    13 Nisan 2015
    Şehir
    İzmir
    Motosikleti
    Yamaha yzf r25
    Yzf r125 in tipi bence R25 ten kat kat daha güzel.

    Evden okula r25 ile 20 Liraya gider gelirsin yzf125 ile 10 Liraya.

    Ani gaz açmalarda yersiz hızlanmalarda acemiliğinden dolayı can verebilirsin hatta acemi olmasanda bu hatalarda bi anlık dalgınlıkla can verebilirsin o yüzden hataları daha affedilen birşey almanız daha mantıklı olur arkadaşların tavsiyesini ciddiye almalısınız.

  3. #23

    Üyelik
    21 Aralık 2015
    arkadaşların tavsiyesi doğrultusunda cbr 250 bakıyorum ikinci el. Ekipmanlarıda söylenen bütçeye göre seçiyorum.

  4. #24

    Üyelik
    24 Kasım 2015
    Şehir
    samsun
    Motosikleti
    Dominar 400
    kardeş bende seneye üniye gideceğim inş emektar bir chopper ım var ve yazın motorumu değiştirip ss ye geçmeyi düşünüyorum gerek üniden memlekete gidip gelmek için gerek görünüş için beni tatmin eden bir motor arıyordum ve karşıma r25 cıktı ve sanki ağşık oldum motora resmen öyleki hergün bu motorun videolarını izliyordum adam 190 küsür e kadar çıkıyodu işte aradığım motordu forumda herkes başlangıç motoru olarak almayın sakın diyordu ben beni ilgilendirmez benim ilk motorum değil nasılsa diyordum ama zamala daha mantıklı düşünmeye başladım ve honda cbr 250r repsol de karar kıldım görünüşü güzel ve performansı da yeterli burdaki abilerim önerirmi bilmem başlangıç olarak top speed yapmayı ve 160 170 yapmayı düşünmüyorsan honda derim ama honda da okadar basıyor ama daha sakin hem parçası ucuz hemde r25 den 2 kat daha az yakar ben bu motora karar verdim ve bu forumda seni en iyi yaşıtın olan ben anlarım okadar performans motoruna gerçekten gerek yok biraz zaman geçsin biraz düşün eğer motor sürmeyi öğreneceksen daha küçük ve yavaş bişey al ilk babana de havalar ısınınca küçük bir motor al öğren yaz sonu sat ve cbr al tabi bu kadar süre ne kadar yeter bilemem forumdaki abilerimizin fikirlerine mutlaka dikkat et kardeş onlar bizden daha tecrübeli emin ol sağlıcakla kal

  5. #25
    essegesse - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    22 Aralık 2006
    Şehir
    İstanbul kadıköy
    Motosikleti
    Kymco New Grand Dink 250--Honda CB 900F Hornet
    Kardeş,bir de hesaba katmadığın bir şey var.

    Senin PS4+Kol+GTA5'in toplamı ,sigorta paranın yarısını bile karşılamaz.Hatta lastikleri bile zor alırsın.İyi düşün bir daha hesap yap.

  6. #26
    Sti - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    24 Kasım 2015
    Şehir
    Istanbul
    Alıntı essegesse adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Kardeş,bir de hesaba katmadığın bir şey var.

    Senin PS4+Kol+GTA5'in toplamı ,sigorta paranın yarısını bile karşılamaz.Hatta lastikleri bile zor alırsın.İyi düşün bir daha hesap yap.
    O dedigi,benim yaptigim saka maksatli yaklasim uzerine ona cevap olarak verilmis bi yanitti,r25 alicam diyen adamin butcesi okadar olabilirmi

  7. #27
    Hakanbingol - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    28 Temmuz 2015
    Şehir
    Erzincan
    Motosikleti
    Yamaha MT 07 ABS.!
    Çok memnun oldum Daha fazla bilgi istersen özelden numaramı verebilirim.

    Performans derken git 180 yap demiyorum zaten. Ama o motosikletin gazını kontrol edemezsin , ani fren de devirirsin. 20 metreden arabayı görüp acaba yola çıkarmı diye panik yapıp düşme ihtimalin bile var. Keza youtube böyle videolar ile dolu. Cbr250 biraz daha uysal bir hayvandır. Az da yakar. Servis ağı konusunda da çok sorun yaşamazsın.

    Şimdi sen hiç anlamadığın için en ufak bir durum da servise koşmak isteyeceksin. Honda bu konuda üzmez seni. En azından diğerlerine nazaran. Ben de fuarı ve yeni cbr500r modelini bekliyorum. 600 ve daha yüksek cc öncesi biraz kontrollu gazlayalım . Bu arada aklında olsun , 2. motosikletini kesinlikle abs li al. Maalesef şirket politikaları düşük cc de abs ye karşı. Cepleri bizim canımızdan önemli.

  8. #28

    Üyelik
    21 Aralık 2015
    Yorumlar için teşekkür ediyorum. İyi akşamlar dilerim.

  9. #29
    motorcu adam - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    13 Temmuz 2012
    Şehir
    istanbul dudullu
    Motosikleti
    Honda CBF 1000 FA
    eger biraz kabiliyetliysen r25le başlayabilirsin. aramıza hoşgeldin. asla ekipmansız kullanma.

  10. #30
    berkcigdem - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    17 Ağustos 2014
    Şehir
    istanbul
    Motosikleti
    ktm 1190
    eee iyide bu yeni yasa muhabbeti ne oldu ?

    125 cc den fazla kullanamayacaklardı ?

  11. #31

    Üyelik
    18 Eylül 2014
    Şehir
    Antalya/Alanya
    Motosikleti
    Yamaha YZF R25
    R25 başlangıç için uygunmudur sorusuna yüzlerce cevap verilebilir. Gerekli eğitimi alırsan ekipmanların için bütçeyi arttırırsan çokta güzel bir başlangıç olur senin için.

    Şuan bende R25 sahibiyim. Motor sınıfının en güçlüsü. Altında 194 km ye çıkabilen bir canavar var. Sen bastıkça o gidiyor. İşte burada kendine hakim olabildikten sonra allahın izniyle çokta güzel başlangıç motoru olur. Yani kısaca herşey senin kendinde bitiyor.

  12. #32
    Darkcity2000 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    29 Mayıs 2014
    Şehir
    Ankara
    Motosikleti
    HONDA NC 750X
    CC ye degil beygire gore baslangic yapilir, motor bisiklete benzemez alir adamin canini saniyeler icinde.. 11-13 beygiri asmayacak motor ile baslangic yap kacmiyor ya R25.. Yzf125 ile insanlar acemiligini cok guzel atiyor, o motor hata affediyor ogretiyor..

  13. #33

    Üyelik
    16 Ağustos 2015
    Şehir
    Söke
    Ben bu kardeşimizin motoru alacağından şüpheliyim

  14. #34

    Üyelik
    27 Aralık 2015
    Son durum ne acaba

  15. #35

    Üyelik
    06 Şubat 2016
    kardeşım okadar kişi yorum yapmış inankı bende ilk senın gıbıydım boyle forumda konular acıyodum arkadasları hıc dınlemedım basıma neler neler geldı gelmez deme ınankı geldı ılk motor olarak r25 almak ınankı cok buyuk sacmalık en azından koruma takozu vs bişeyler al full koruma ile motoru koru kendını zaten koruyacagına ınanıyorum dedıgım gıbı fren ayarlarına cok dıkkat et ama bak yorum yapan bırısıde deılım ama yapıyım dedım yanı cok dıkkat et hergun 1 saat bos alanda antreman yaptım fren antıremanları vs gene kaza ustune kaza yaptım ama yınede senın hayatın ama bak yazan arkadaşlar proıfesyonel onları dınle derım

  16. #36
    Forumdan Uzaklaştırıldı
    Üyelik
    11 Kasım 2014
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    xmax_250 ABS 2015 + Sepetli 52 litre
    Alıntı SouLBuLLeT adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Merhabalar, aranıza yeni katılmış bulunmaktayım. Arkadaşımın Wolf 200 üne bindikten sonra bende bir motor sevdasıdır alıp gidiyor. Bu akşam (20 Aralık 2015) saat 8 gibi beni eve bıraktığı zaman, muhabbete başladık. Hadi sende dene gibisinden bi muhabbet açıldı. Ben tabi ki hayır demedim :D
    Neyse motora bindim. Çok fazla video izlediğim için biraz bilgim vardı, nasıl oturulur, nasıl çalıştırılır, nasıl kalkılır gibisinden. Velhasıl, motora bindik, şöyle güzelce daireler çizdik vesaire vesaire.(Hala vites olayını kavrayamadım ve bisikletten alışkanlık olarak debriyaj manetini ön fren diye sıkıyorum bunlara çalışmam lazım)
    Marmaris'te yaşıyorum, bu sene üniversiteye gideceğim. İlk motorum olarak R25 i seçtim. Ehliyet kursuna başlayacağım 15 tatilden sonra. Belki babayı da biraz gazlar motor için yardım alırım diye tahmin ediyorum(Ekipman dahil. Aşağıya ekipman olarak neler seçtiğimi yazacağım. Pek bir bilgim olmadığı için internetten bulduğum markaları seçtim. Eğer fiyat performans ürünlerinden seçebilirsem benim için daha iyi olur. Kask haricinde tabii . Yazında çalışır ödeyebildiğim kadarını geri öderim babacığıma.
    Şimdi seçtiğim ekipmanlar şunlar(parantez içindekiler indirimli fiyatlardır bulduğum sitelere göre.)
    4Riders Sırt koruma - 140 TL
    Caberg vox Kask - 485 TL
    TCX SS Bot - 586 TL
    Durt Road Vogue Mont 400(279)TL
    Durt Ranger Pantolon 320 (251)TL
    Vexo Alpha Eldiven 100 TL
    Yamaha R25 15250 TL

    Forumu uzaktan takip ediyordum. Çevremdeki insanlara içimi dökemiyordum çünkü hevesimi kimse anlayamıyordu, veya bunun üzerine motor üzerinden başka bir konu açmıyordu. Buraya içimi döküp sizden yardım almaya geldim. Kazasız sürüşler dilerim.
    hevesini tabiki çok iyi anlıyorum ama 2. el ir sukutır al önce trafiği biraz öğren para senin para olduktan sonra büütn motorlar senin tanı trafiği öğren sonra dilediğni al
    arkadaş tavsiyesi

  17. #37

    Üyelik
    01 Şubat 2016
    Şehir
    Denizli
    Motosikleti
    Jawa 250 cafe racer
    Cok yorum yapilmis kisa bisey soylucem r25 baslangic icin tavsiye etmem normal gitmiyo çünkü hata yapicaksin gayet doğal hatani en kabul edicek motora yonel zamanla istersen 1300cc lere cik ama daha sakin

    ---------- Mesajlar birleştirildi - 23:36 ---------- bir önceki mesaj zamanı 23:34 ----------

    Ya hocam soyle bi konu da var kendine hakim olursun da sonucta ilk kullanimda motosiklet bilmedigin bir alem hata yapmak gayet doğal hatayi acimasiz karsilayan motorlar var onlardan uzak durmak lazimdir bence

  18. #38

    Üyelik
    30 Haziran 2015
    Şehir
    İstanbul / Kadıköy
    Motosikleti
    Yamaha YZF R25
    Benim ilk motorum R25, 38 yaşındayım, bir Sürü eğitim aldım , bir iki sefer üşenip kevler pantolon giymeden bindim, sanki çıplak binmiş gibi hissettim, iki Çocuğum var diye biraz tırsıyorum tabi.
    Eğitimde kullandığım emektarları saymazsak bu deli oğlandan başka motor tecrübem yok sayılır.
    Bir iki sefer gaza gelip 170 görmüşlüğüm var, sakinim genelde...
    Şimdi aklıma 20 li yaşlarım geliyor bu motorla "BEN" patlardım, seni bilemem tabi ama zevki tartışılmaz.
    Yalandan, randevumu , toplantımı iptal edip giyinip çıkıyorum yola bazen. O kadar da özletiyor kendini öyle bir alet işte.
    Allah nasip etsin tabi ama bilesin ki acemiye Ateş'ten gömlek!

  19. #39
    Sabırsız - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    01 Mart 2014
    Motosikleti
    ZXr
    Ktm Duke 200


    REKLAM ALANI
2. sayfa BirinciBirinci 12

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)