yurt dışından motosiklet nasıl getirilir?

arkadaşlar sölediğim gibi yurt dışından araba getiriyorlar... ama motosikletde getirebilir miyiz? nasıl getiriliyor? bilgisi olan var mı ?:silent:

Son düzenleme:

fly

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Deniz ve Hava yoluyla getirtilir. Kara yolunu önermem:rendeer:

bmw bu fiyatı çekince bende almanyadan 2. el bi bmw getirttirmeyi düşünmüştüm... ama kimse gümrük giderleri hakkında hiç bişi söylemiyor...

bu konuyu bende merak ediyorum ögrendiğime göre Çin motorları isimsiz olarak üretiliyor ve Türkiye'dekiler buna bir isim uydurup satıyorlar. Örneğin 5 kalitede üretiyorlarmıs. a.b.c.d.e mondial b kalite de motor getirttiyomus. bu kalitelerin hepsinde tip aynı sadece kaporta,düğmeler motorda kullanılar parcaların kalitesi ve diğer kısımlar daha sağlam olarak üretiliyormus. Bayi 10000 tane istiyorum derse b kalite yaklasık en ucuz motor 90 euro dan üretime giriyor. Ama Türkiye'ye gelince bu motor en az 1200 YTL den satılıyor. Bir mondial motosikletin bayi kar fiyatı 200 YTL imiş. Gümrük 400 YTL ve geri kalanda Ötv Kdv falan.

Denizli İl Temsilcisi
yok ya abim farklı olsun istiyo juniyear sen össden sonra bezin parasını ve masrafları karşıla ben alıp geleyim olurmu

juniyear' Alıntı:
bmw bu fiyatı çekince bende almanyadan 2. el bi bmw getirttirmeyi düşünmüştüm... ama kimse gümrük giderleri hakkında hiç bişi söylemiyor...

abi getirtmekle ne uğraşıyosun türkiyede var zaten

Denizli İl Temsilcisi
aslında dünyanın en zengin insanları biziz hayatımız vergi

Bildiğim kadarıyla ikinci el otomobil ve motosiklet ithalatına izin verilmiyor. Şu an için sadece 2. el iş makinası ithalatı serbest. Almanyada kesin dönüş yapanların permi haklarıyla getirebilirsin sadece onun dışında alıp geleyim dersen büyük sıkıntı yaşarsın gümrükte astarı yüzünden pahalıya gelir.

benim babamın arabasına akü getirtmişti! 3 günde akü gümrüğe geldi. gümrükten babama gelmesi 6 haftayı buldu

Denizli İl Temsilcisi
abi sitede anti rock olayı çok hemen yazalar şimdi altına

almanyadan 2. el bmw getirmeyi düşünmüştüm... türkiyede bmw çok çok hatta çok pahalı... rahipleri ile arasında sıfır fiyatında neredeyse 10.000YTL fark var tabiki bu ikinci el. fiyatınada yansıyor... en büyük sorun bu.. onun için yurt dışı olayını araştırmak istedim...

bend ehiç duymadım bilen bir arkadaşvarsa cevaplarsa öğreniriz

gümrük işleriyle daha önceden uğraşmış biri olarak şunu söyleyim: astarı yüzünü geçeceğinden emin olabilirsin.
ama hazır gümrüğe kadar gelmiş fakat bi sebepten dolayı alınamamış motorlar var onlara bi bak derim maliye.gov.tr den bi bakın.
aman dikkat bu sevda yüzünden gümrüğe takılan motorlardan biri sizinki olmasın.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar