Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

Küba 170 Fx 10.000 Kilometre Özet :) Köylü ile ilk 10.000 Deniyimi

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #1
    kinqdai - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    09 Aralık 2014
    Şehir
    Adana
    Motosikleti
    KUBA CİTA
    Selamın aleyküm arkadaşlar başlıktada belirttiğim gibi köylü dediğiniz CG motorumla 10.000 kilometremi doldurdum acı tatlı güzel bir 10.000 oldu :D Ve tam tamına 11 ay oldu suan. Yaz kış, yağmur çamur demeden bindim. Yeri geldi hor kullandım yeri geldi gül çiçek baktım. Bugune kadar ufak 1 kazam oldu arabaya kendim çarptım araba çarpraz geçiş yaparken hatalı geçti geçmez diye tahmin ederken olan oldu. Kalıcı bir olayım yok ufak sıyrıklarla atlatmıştım. Kask saolsun yoksa arabanın arka kapısının oraya kafam girmişti Allah beterinden korusun. Çok kazaya yakın kaldım çok şükür çoğunda pratik deneyim sayesinde kazasız belasız kurtuldum. Bugün motorumun tüm ağır bakımlarını yaptım. Karbüratörümü keyfi değiştirdim 200 lük yaptım. Rahat etmesi için. Motorun vites aralıkları uzaması için dişlilerimi değiştirdim zincir bakımı filan. Sibop karbüratör ayarı zaten yapılmıştı hava filtresi ben kullanmıorum şuan için, elektrik tesisatı değişti, yani motorumu tekrar yeniden keyfime göre ufak ufak yeniliyorum. MAŞALLAH yağ yakma, klepej krank sorunlarınla daha karşılaşmadım ( inşallah karşılaşmam ). 11 aydır baskı balataya hiç dokunulmadı şuan bitik 0 - lerde aşırı kaçırıyor onu değiştirip bide cantlarımı düzelttirmem lazım başkada yapabilceğim bişey yok Herkez diyordu çinli motorların ömrü çok kısa olur diye. Bence bakarsan bağ olur bakmazsan da dağ olur. Ben bunu bizzat yaşayarak yazıyorum. Motora yağmurda da bindim güneşde de uzun yolda kullandım şehir içide, yakıtıda muhteşem 5 liraya 30 kilometre garanti gidebiliyorsunuz Bir tek frenajları gerçekten çok kötü. İnş onlarında bakımlarını yaptırıcam ön disk im yamuk sanırım kastırıyor biraz onu halledip balatalarınıda değiştrmem gerekiyor.
    Uzun oldu ama daha da uzun bi 10.000 hikayem vardı ama yazmasam daha iyi sanırım çok uzucak :D
    Konunu özeti olarak CG ile 10.000 bir başlangıç inş 15.000 20.000 daha da ileri kilometreleride yazmak görmek isterim Allah'ın izniyle Eğer bilinçli ve başlagıç olarak tecrube kazanmak istiyorsanız ŞAHSİ düşüncem bir böyle çinli motorla başlayın. Çünkü başınıza açıcağı en kral sorun 200 liraya halledilir ve buda sizin canınızı sıkmaz . Güvenliğiniz diğer motorlara göre çok az seviyede ama bütçeniz böyle motorlara yetiyorsa alın bakımlı kullanın Şuan için bütçem olsa değiştirirmiyim motorumu bilmem. 250 cc ye 13000 lira vermek bana çok abes geliyor ama yinede keyf olsa veririm olmayınca saçma oluyor tabi :D
    Kafanızı şişirdiysem affola, bu güzel anımı sizlerle paylaşmak istedim
    CG tür motorda sormak istediğiniz bişeyler varsa sorabilirsiniz.
    Motorum : Küba 170 FX 10/11/2014 çıkışlı
    Tige-R ve yüksel66 bunu beğendiler.


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #2
    Sepya - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    31 Mayıs 2015
    Şehir
    Afyonkarahisar
    Motosikleti
    -
    Kuba motorların şasesi diğer çinli commuterlara göre daha narindir. Kendi Kanuni breton 125im ile 7 kaza ve 13.500 km geçirdim. Kimi zaman ağzı yüzü dağıldı kimi zaman deposunda ufak bir çizikle atlattım. Yazı için teşekkürler keyifle okudum.

  3. #3
    aliberkgngr - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    26 Haziran 2015
    Şehir
    istanbul & Bilecik
    Motosikleti
    CG100>>CBR250>>NMAX
    güzel yazı eline sağlık benim de senin motorun küçüğü olan kuba cg100 classic var daha 815kmde umarım benim motorumda görür 10bini amacım bu motosiklette öğrenip motoru büyültmekti amacım 10bin km

  4. #4
    bulut59 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    19 Haziran 2015
    Şehir
    tekirdağ
    Motosikleti
    yamaha x-city
    dostum daha 10.000 de motorun yarısını değiştirmişsin

  5. #5
    montrello - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    04 Nisan 2015
    Şehir
    Gaziantep
    Güzel yazın için teşekkürler bende şuan 2015 model kuba km125-6 cg kullanıyorum altını oynatma gibi bir düşüncem yok lakin önceki motorum orjinal asya as125 e göre sürati biraz düşük gibi geldi bir önerin varmıdır. .?


    REKLAM ALANI

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)