Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

Ben Bi B.K Yedim..

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #21
    emrb - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    02 Ekim 2012
    Şehir
    Ankara
    Motosikleti
    XJ6
    sonuçta hayalinizdeki motoru almamışsınız.Bu denk gelmiş bunu almışsınız.Yani kaybettiğiniz bir şey yok(henüz).Yerinizde olsam ne yaparım.Direk motoru satarım.Niye mi?Ciddi demeyelim de maddi hasarlı bir kaza yapsanız parçaydı şuydu buydu derken akı bokunu geçecek.Yani size en az 150 cc veya 250 cc motosiklet alabileceğiniz kadar masraf açacaktır ve en önemlisi motosiklet olayından korkacaksınız.Belkide Allah göstermesin sağlığınızdan olacaksınız.Geçenlerde bir abimiz konu açmıştı kötürüm olmak diye o konuya göz gezdirin.Motoru satarsanız kaybedeceğiniz hiç bir şey yok hatta kazanacağınız çok şey var.Uygun almışsınız kar edeceksiniz,küçük cc motor alacaksınız benzin ve vergiden kar edeceksiniz.Elinizde paranız olacak yeni alacağınız motordan sıkılınca bir üst cc motorları alabilirsiniz.Emeklemeden yürünmez.Yazdıklarınıza bakarsak akıllı ileri görüşlü birine benziyorsunuz doğru kararı verebilirsiniz.Motor işi gerçekten sakat iş.Bir kaç kere düşük hızlarda düştüm ordan biliyorum.Vesselam.
    barodi bunu beğendi.


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #22

    Üyelik
    03 Aralık 2012
    Motosikleti
    mash 5000 km/cbr 250 6500 km /xj6 f 49000 km
    Alıntı UNdocab adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    OLMAZ. OLMAZ. OLMAZ. OLMAZ.
    Yanlış anda yarım santim gaz açma ile arka tekeri yanında görürsün.

    Uluslar arası kabul görülmüş başlangıç sınırı 33hp dir. Bu güce kadar neyle istiyorsan başlarsın sonrasında hikayenin rengi sıçtın mavisine döner.

    Eğitim bu kadar güçlü bir motorda tecrübe eksiğini asla ama asla kapatmaz. Kendini bilmek bilinç falan hikaye.
    Sen motoru değil motor seni kullanır.
    Motor celladın gibi her an hatanı bekler ve biyerde seni tükürür atar.
    Hangi çooook zeki milletin kafasına eğitimle, bilinçle olur demişse halt etmiş.
    deidğiniz gibi eğitim bir yere kadar. en kral eğitimi yapsanızda bir yere kadar. ben honda ve gisin eğitimlerini aldım. sadece teknikte yani işibn püf noktasını öğreniyorsunuz. iş sizde bitiyort. yani o eğitimleri sürekli tekrarlamak yol yapmak viraj yapmak fren yapmak vs vs daha bir sürü şey. motoru tanımak vsvs.
    zaten eğitime gittiğinizde hiç bir hoca kesinlikle 250 cc den yukarı direk başlanılmaması gerektiğini söyleyecektir.
    UNdocab ve Iron&Road bunu beğendiler.

  3. #23
    Bosix - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    29 Temmuz 2015
    Motosikleti
    Benelli 250 tnt -> Ducati 696 Monster
    Dediginiz egitimleri alma sure iz ustuen ehliyet 6-7 ay satin kar edin
    Alin bir 240 lilik nisan ayindada gidin 500-600 lukle eglenin
    Iron&Road bunu beğendi.

  4. #24
    SuleymanE - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    21 Mart 2015
    Şehir
    Bursa
    Motosikleti
    Yamaha Tracer 900 / Xpulse 200 4v
    Alıntı awesomee adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    ayakları yere değmeden hiç bilgiyle ben motorumu sürücem demiştim. kaç kere düştüm.. bacaklarım mor gezdim.. dogru demiyorum, ama özel eğitim alıcam diyor motoruna odaklı sekilde bu işi yapmaya niyetlenmiş. direk sokaga cıkmak değil olay, özel eğitim vs bunlar önemli ayrıntılar..
    ben gittim aldım bincem değil olay, zamana yayarak ve motora sahip şekilde fiziken, eğitimle olabilir..
    Ölmekle bayılmayı karıştırıyorsunuz arkadaşım yapmayın lütfen. Siz motordan düşüp mor ayakla gezecek kadar şanslıymışsınız. Yatın kalkın dua edin, verilmiş sadakanız varmış. Kaza sonrası ayağına parçalı kırık yüzünden platin takılanlar, diz kapağı parçalanıp hayatı boyunca topallayan insanlar var motorsiklet kazası yüzünden. Hatta full ekipmanla tamamen güvenlikli pist ortamında kaza yapıp ölen insanlarda mevcut.

    Eğitimle olur dediğiniz aletin 0-100 hızlanması 3-4sn civarında farkında mısınız?

    Daha ilkokulda okuma yazmayı yeni öğrenen çocuklara da türev integral anlatalım, yada tıp eğitimi verelim ozaman.süper hocalar tutalım özel eğitimle olur mu sizce? boşa giden kayıp vakit olmasın ne dersiniz? Olmaz değil mi?

    Her işin bir yolu yordamı vardır. Ben risk alacağım kumar oynayacağım bana birşey olmaz diyenler; her aldığınız riskte ortaya hayatınızı koyduğunuzun farkında mısınız acaba?

    Çok yetenekli kişilerin bile adım adım cc büyütmesi gerekir. Tek fark 5-10 yılda değilde 1-2 yılda litrelik motorlara geçer, daha çabuk adapte olur, tek fark budur.

    Yok ben çok yetenekliyim aşırı zekiyim diyenler hodri meydan ; gidin 2 ayda doktor olmaya çalışın. İstediğiniz özel hocadan özel eğitimi almak da serbest. Oldu ki bunu başardınız ve 2 ayda doktor oldunuz, gidin hemen hayabusa alın, o zaman birşey demem , siz gerçekten süper zekisiniz demektir

    Öyle 250cc motor kullanınca dünyanın hakimi biz olmuyoruz. ikarus sendromuna yakalanmayalım arkadaşlar aman dikkat. Büyük cc hata affetmez, hayatınızla kumar oynamaya hiç değmez!
    emrb, Sokollu, abeciMotoru ve 3 diğerleri bunu beğendiler..

  5. #25

    Üyelik
    18 Ağustos 2014
    Cocukken evimin karşisinda ege bolge motor bayi vardi. 4 vites vespaya biniyodum hayabusa hayal ediyordum. Sonra unuttum motor sürmeyi. Ta ki 2014 yazinda abimin 600rr ini bos yolda surene kadar. Istanbulda yaşadiğim icin 1 yildir bi yandan barkin abiyle eğlenip ögreniyorum bir yandan motor kazalari seyredip kendimi vazgeçirmeye çalisiyorum. Baktimki bu surede baya bilgi sahibi olmuşum. Şu an motorda sarkma taktigi ve benzerleri hakkindaki herseyi teorik olarak biliyorum ☺ kazalari dondurup hatalari anlatan videolari izledim ama izlemek okumak bi yere kadar tabiki. Tecrube lazim 2005 den beri aktif ve yoğun araba sürüyorum buda cacık biliyorum. Bi ara honda nc750x e sardim. Agirdi ama agresif degildi falan. Mt serisiyle tanisinca isler degisti tabi dedigim gibi mt25 i bekliyordum ama şeytan işte. Sonuç olarak yaza kadar bakalim ne kadar gelistiricem kendimi. Tamam ben oldum dedimmi bi sürerim bakarim mt09 a gözüm yemezse abime verir onun 600rr satar yerine bisiler alirim bilmiyorum ama bi ümit yaza hazirlanicam. Bu arada boy 178 kilo 92. Zayiflarsam olursa tığ gibi delikanlida olurum yemezmi ☺

  6. #26

    Üyelik
    17 Temmuz 2015
    Şehir
    Gaziantep
    Motosikleti
    Honda Cbr 125 R Repsol
    Alıntı UNdocab adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Merhaba tertip.
    Ergenliği nerde yaptın sen ?
    karnın felanmı aç konuya 3. tekil şahış olarak atlamışsın

  7. #27
    akjenas - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    14 Haziran 2015
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    KTM Duke 250 (15)
    sanırım en mantıklısı satmak. o motoru kullanabilecek tecrübeye gelene kadar geçecek zamanda zaten mt-09 eski model kalacak belki çok daha güzel çok daha hayranı olacağın bir model çıkacak. ayrıca en az 2-3 yıl kullan(a)mayacağın motorun vergisini ödeyeceksin. hem satarsan kâr da edersin, maddi açıdan da kazanmış olursun. öyle bi araç eğitimden çok tecrübe ve refleks ister diye düşünüyorum. trafikte önünde ya da yanındaki araca anlık bir sinirlenmen anında gazı biraz fazla açtın mı çok kötü şeyler olabilir. 30 yaş insanın öyle çok da sakin çağı sayılmaz.

  8. #28

    Üyelik
    14 Temmuz 2004
    Şehir
    Antalya
    Motosikleti
    Kawasaki VN 800 Classic, Bajaj Pulsar 200 NS
    Hakikaten isterseniz ve sabırlı olursanız kullanırsınız.

    Ucuz bir ikinci el 250cc'ye kadar motosiklet alın. Muhakkak eğitime ciddi bir bütçe ayırın. GİS hakimiyet eğitimini alıp bol bol pratikle, güvenliği elden bırakmadan eğitimde hocanızın söyleyeceği tüm eksiklerinizi çalışın. Frenleme, dönüşler, doğru bakış vs.

    GİS'ten yol eğitiminizi de alın. 250lik motorla en azından 4.000 - 5.000 km. tamamlayın. Fakat sürerken kendinizle konuşarak. Konuyla ilgili pek çok yayın var onları da okuyarak. Hazır hissettiğiniz anda sabah çok erken bir saatte tam koruma ile "Bismillah" deyip yola koyulun. Güvende hissetmezseniz paniklemeyin. Dönün ve motoru satmak üzere park edin.

    Bence gaz kontrolünü ve motosikletin hakimiyeti/denge meselesini halletmişseniz abartıldığı gibi bir durum olmadığını görüp keyifle süreceksiniz. Fakat MT-09 sizi sürekli hıza sevk edecek tehlikeli bir alettir. Motosiklet hakimiyetiniz, ruhsal durumunuz baş edecek olgunlukta değilse daha zaman vardır.

    Bu 4.000 - 5.000 km. kesinlikle bir formül değil. Kişiden kişiye değişecek bir şey. Kabiliyete, işi benimsemeye, ruh haline göre değişir. Ben önceki scooter tecrübenize, yaşınızın kemale ermesine ve muhakkak eğitim almak üzere işin ciddiyetine vakıf olacağınıza dayanarak tahminimi söyledim.

    Elbette benim kullandığım alet yüksek beygir gücü olan, aşırı ivmelenmesi olan bi motor değil ama herkesin kolay kolay süremeyeceği, aceminin çekineceği 805cc'lik bir motor. GİS eğitimi ve 1.000 km. civarı bir 200cc deneyiminden sonra kullanmaya başladım. Allah'a şükür son derece keyifle 5.000 km.nin üzerinde vukuatsız yol yaptım. Ve kesinlikle 200cc'lik aleti kullandığım zamanlardan daha güvenli, konforlu ve zevkli sürüş deneyimi yaşıyorum her kontağı çevirdiğimde.

    Tekeriniz düz bassın.

  9. #29
    toseabul - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    28 Eylül 2015
    bu motora cüneyt arkın binmeli

  10. #30

    Üyelik
    18 Ağustos 2014
    İzlemedigim videosu varmis fena bi alet gerçekten tirsmiyo degilim ☺

  11. #31
    Motosiklet Eğitmeni COQ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    27 Ocak 2008
    Şehir
    France
    Motosikleti
    Honda
    Yamaha bayiine gidip motosikletin gücünü düsürebilirmiyiz diye bir sor.
    Yapabiliyiorlarsa detaylari burada paylas ondan sonra akil verelim.
    Küçük hırsız el feneri, büyük hırsız deniz feneri kullanır.
    Ancak her ikisininde çalışması için ampul gerekir.(Cosinus)

  12. #32
    aquarist4 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    29 Mart 2012
    Şehir
    İzmir
    Motosikleti
    Yamaha XJ6 Diversion gitti,MT 07 Deep Armor geldi
    Alıntı barodi adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    sen en iyisini onu bana sat kurtul benim motosikeltte satılık takas üste para veririm biraz. hem daha uysal mt 09 a göre daha az riskli.xj6 f
    Dostum, çok alçak gönüllü davranıyorsun. MT-09'u hafife alıyor değilim ama XJ6 S'i 5000 km. kullanıp MT-07'ye geçtim biliyorsun, senin altındaki canavar sadece son hızda SS olmadığını farkettirir ki torku da fena değildir. Farklı tarz dersen onu anlarım işte. Ayrıca sürat olsun, rahatlık olsun bence MT-09'dan bir tık üsttedir. Bu arada konuyu fazla kaynatmış olmayayım, arkadaşımızın kazasız belasız iyi günlerde kullanmasını dilerim.
    barodi bunu beğendi.

  13. #33
    shruikan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    27 Nisan 2015
    Motosikleti
    turuncu
    şimdi böyle homurdanan bi motorun üstünde "ben gaza gelmem" martavalı okumasın kimse! ben olsam "bakalım n'olacak?" diye düz duvara bile bile girerim böyle bi ses eşliğinde.

    EfeXTR bunu beğendi.

  14. #34
    aquarist4 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    29 Mart 2012
    Şehir
    İzmir
    Motosikleti
    Yamaha XJ6 Diversion gitti,MT 07 Deep Armor geldi
    Alıntı COQ adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Yamaha bayiine gidip motosikletin gücünü düsürebilirmiyiz diye bir sor.
    Yapabiliyiorlarsa detaylari burada paylas ondan sonra akil verelim.
    Zaten üzerinde sürüş modları yok mu?

  15. #35

    Üyelik
    18 Ağustos 2014
    Arkadaşlar herkeze yorumları için teşekkur ederim telden yazdigim icin duzgun alintilayamiyorum.

    @suphi, gis akedemiye bi etkinlik için gitmiştim. Artik en iyi eğitimi nerden alabilirsem araştirip orayı tercih edicem. Yani 4bin - 5bin km yide kisa sürede yapmak için kendimi kasmakta istemiyorum. Oda bi risk sonuçta ufak cc dede kaza riski mevcut. Mt yi denedigimde kendimi guvensiz hissetmeyecegimi saniyorum. Hissedersemde binmem artik hayatimdan onemli degil sonuçta. Bu yaz 600rr a bindigimde boş ve düz yolda 120 ye ciktim oda bi kaç sn sürdü alişkin olmadiğim için gaz keserken ve vites düşürürken acemiliğim yüzünden abartmadim yeter bu kadar dedim indim. Tam hazir olmazsam alacağim ufak cc 'ye binerim arada şekil için mt ye binerim tın tın bilemiyorum.

  16. #36
    Motosiklet Eğitmeni COQ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    27 Ocak 2008
    Şehir
    France
    Motosikleti
    Honda
    Alıntı aquarist4 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Zaten üzerinde sürüş modları yok mu?
    Tanidigim bir motosiklet degil.
    Ama surus modu dedigimiz sey genellikle normal surus; yagmur ve pist modu ya da yüksek mod olarak olur ki bunlarin hangisini kullanirsa kullansin bu hacimde bir motosiklet acemi için uygun degil.
    Burada yeni ehliyet almis ve henüz acemiligini atamamis fakat illa spor motosiklet kullanacagim diyen gençler, servise götürüp motosikletlerinin gücünü düsürtürüyorlar.
    Böylece olasi tehlikelerden de uzaklasmis oluyorlar.
    Bu yöntem uygulanabilir.
    Tabi bu motosiklet için mümkünse.
    Küçük hırsız el feneri, büyük hırsız deniz feneri kullanır.
    Ancak her ikisininde çalışması için ampul gerekir.(Cosinus)

  17. #37
    Darkcity2000 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    29 Mayıs 2014
    Şehir
    Ankara
    Motosikleti
    HONDA NC 750X
    gecekondu insa etmissin bir muddet sonra gokdelen ihalesine girip kazanmissin ve simdi arsanin karsisina gecmis kara kara dusunuyorsun... Ne diyelim deveyi yardan ucuran bir tutam otmus..
    karadenizz bunu beğendi.

  18. #38
    Sj's - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    08 Haziran 2006
    Şehir
    istanbul
    Korkunc bir motordur MT-09. Hata affetmiyor. MT-07 deseniz bir nebze ama ben genelde ergenlerin neeey kaaac yanlis vs laflarindan once yasiniz 30 ve ustundeyse alin kullanin derim, baska kimseyi dinlemeyin essek kadar adamsiniz neticede, mutlaka sorumluluklariniz da vardir. Hani bir gaz acayim demeden once tekrar dusunursunuz.

    Simdi MT-09 konusuyorsak, hepsi yalan. 200luk vespa > MT-09. Imkani yok. Imkani yok! Egitimle de cozemezsiniz o isi, yasla da, her gun binip pratik yaparak da. Hem zevk de almazsiniz o motordan hakkiyla kullanamayacaginiz icin. Cikarin elden

  19. #39

    Üyelik
    14 Mart 2014
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Xj6
    HOCAM SEN GEREKENİ YAZMIŞSIN ZATEN PEKTE DENECEK BİRŞEY YOK. EKİPMANINI TOPLA EĞİTİMİNİ AL YAVAŞTAN MOTORUNU SÜR. ARKADAŞLARIN DEDİĞİ GİBİ MT09 ŞAKAYA GELCEK MAKİNE DEĞİL TEST SÜRÜŞÜNDE BİLE BAYA KORKUTMUŞTU BENİ.
    potasyum bunu beğendi.

  20. #40

    Üyelik
    30 Haziran 2015
    Şehir
    İstanbul / Kadıköy
    Motosikleti
    Yamaha YZF R25
    Bir abi var okuyorsa selam olsun O'na , GIS Akademide tanıştım, 250 km R25 tecrübesinden sonra Ducati Diavel'e binmeye başlamış. " korkmuyor değilim" demişti.
    Evet korkunç , başlı başına ...

    Yani motor tek başına zaten korkunç

    Ölümcül olması üzerine oturman durumunda alternatif oluyor .

    Korku ile yaşamaya devam etmek mümkün ; Ölümcül farklı ...


    REKLAM ALANI

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)