Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı
2. sayfa BirinciBirinci 123 SonuncuSonuncu

Aile karşı çıkmasına rağmen motosiklet alan insan

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #21
    UNdocab - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    06 Mart 2011
    Motosikleti
    Hyosung GT650, RT125
    Peder bey eski motorcu 75lerden 90lara kadar javası vardı.5 6 yaşındayken deponun oraya oturtur kollarının aeasına sıkıştırır tırım tırım giderdi hayal meyal hatırlıyorum. Sonra motoru ne yaptıysa hurdyah çıkardı. 5 6 yıl motora binmedi.
    Ben orta 2 deyken arkdaşının mz motorunu bi süre ödünç almıştı. Bana motorun üzerinde gaz fren vitesi teorik olarak öğretmişti. Ertesi sbah erkenden uyanıp motorun anahtarını aldım. Amacım olduğu yerde çalıştırıp anlattıklarını tekrar etmekti.
    Motoru önce kaldırımın kenarına çektim çünkü direk binmeye boyum yetmiyordu :-)
    Motorun kontağı açtım, marşa bstım çalıştı. Vitese takınca çat stop etti haaa desim debriyajı sıkmadım :-D debriyjı sıkıp marşa bastım yavaştan debriyjı bırkınca 3 5 cm gitti sonr birazdaha birazdaha derken hareket etmeye başladım. 250m lik bi Sokakta bi ileri bi geri gidiyordum. Dönerken çok zorlanıyprdum.
    İlk defa motor.sürüyorum ayaklar yere değmiyor bile :-D
    Son turu attıp dönüp motoru yerine bırakacaktım babama motoru sürdüğümü anlatacaktım ki dönerken kaldırıma kilitlendim dönemedim ve lastik kaldırıma çıktı motor sola devrildi. Allahtan ön kaldırıma çıktı yoksa bacağımı kürdan gibi kırardı koca mz. Motoru kaldırmaya çalışıyorken sinyal camının kırıldığını gördüm. Aha dedim tezeği avuçladım. Yoldan yavşak bi adam geçti de küçücük çocuğa yardım etmedi.(bak gene sinirlendim :-D )
    Ön teker kaldırımda arka teker yolda motor kalkmıyor gavır ölüsü gibi ama ... korkusu ile kaldırdım. Gittim kırtasiyeden uhu aldım camı yapıştırıp motoru yerine koydum :-D
    Tabi depodaki çiziği babam görecekti kendim söyledim durumu (sinyal hariç :-P )
    İnanmadı gitti baktı şaşırdı ama kızmadı.ona da ben şaşırdım

    Sonra tam 14 sene motorla hiç alakam olmadı sürmek diye birşey hiç hayatımda bile olmadı.
    Bir gün arkadaşım geldi motor almış cbf 150 ona artçı oldum yalnız o da sürmeyi 4 5 gündür yeni öğreniyordu ilk artçısı bendim :-D
    2 hafta sonra forum buluşmasından tanıştığı.bi arkdaşla çanakkaleye gidicem sen de gel dedi ve 10 15bin km sürecek artçılık tecrübem başladı :-)
    Sonra ilk motorumu aldım.cbf in güçsüzlüğünü ve arkadaştaki gt250yi görüp hyosung almaya karar verdim. Bayilerde naked yoktu gtr 250 aldım.
    2 saatlik eğitim ve ehliyet.sınavından sonra cuma trafiği iş çıkışımaslaktan alıp 25km o trafikte kullandım.
    Getirdim evin önüne annemi aradım balkona çıksana bi dedim çıktı.
    Telefondan bu benim dedim. Beyaz simli boyası ile gelin gibi duruyordu. Tabi evden çok itiraz.geldi babamda yalandan karşı çıktı biraz :-)
    Bindi bi tur attı
    –ne biçim oturuşu var bunun düzgünü yokmuydu diye fırçaladı

    Başta biraz sat mat dediler ama ağustos sıcağında.kask mont eldiven dizlik hiç eksik etmediğimi görünce itirazı bıraktılar. Tecrübem 100.000km ye yaklaştı Ama biyere gidecek olsam hala motorla gitme diyorlar :-)
    500km tecrübem varken artçı alarak gece ayvalığa gittim uzun yollarımız hiç bitmedi. 30bin km kullandım ve bi arkdaşa.verip bende gt650 aldım şimdi bide şehir içi iin rt125 alıcam az yaksın maksat :-)

    Babam pek.bişe demesede benimde saçlar onun gençliğindeki model cüneyt arkın gibi arkadaşlarıda kendisine benzetince hoşuna gidiyor farkındayım :-)
    Böyle bi hikaye benimkisi
    101010, linkinpark, Kaan34 ve 2 diğerleri bunu beğendiler..


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #22

    Üyelik
    06 Temmuz 2015
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Asya 150 Swift
    Özet Gecicem
    Dayim Motor Kazasinda vefat ettiginden dolayi bi korku vardi ve hak veriyodum.
    Olaylar soyle gelisti.

    Olum bu motor kimin
    Arkadasin baba 1 2 gun bende kalcak
    Olum sen eve niye para vermiyosun
    Ben iptal
    Olum cevap ver napiyosun okadar parayi
    Sessizlik
    Bakislar..
    Ben motor aldim o motor benim.
    Kufurler kiyametler kapiya getirme kirarimlar
    1 hafta sora
    Olum su demire baglada goz onunde olsun nolur nolmaz 😂
    Allahtan OZETTI 😂
    MetinK., mzhastası, linkinpark ve 1 diğerleri bunu beğendiler..

  3. #23
    101010 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    14 Temmuz 2015
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Honda CBR 250 R - 2015
    Uzun zaman hayalini kurduğum bu meret Mart ayında gizlice aldım. Ailem sonuna kadar karşıydı. Mart'tan beri sakladığım motorumu geçen hafta cuma günü ilk olarak babama açıkladım. Çevremde arkadaşlarım dışında bilen yoktu ayrıca. Bu da iyi başarı. Özel bir otoparka çekip eşyalarımı üzerine bağladığım için kimsenin ruhu duymadı. Hoş faturalarım çekmecemde, botlarım yatağımın altında ve anahtarımın, ruhsatımın sürekli çantamda olmasına rağmen kimse farketmedi.

    Babama dönecek olursak, morali bozuldu. En çok onu dinlemeyerek kendi başıma büyük davranmamdan rahatsız oldu. Fminim ki, kız çocuğu dEğil de erkek olsaydım daha farklı bir tepki alırdım. Beni en çok üzen de bu. Evim bir parkın önünde. Motorumu getirip parkta yakıp tüm semti havaya uçurmayı planlıyor. Zamanlama harika. Söyledikten sonra sabaha karşı teyzem in köyüne geldik. Şimdi tüm mahalle beni konuşuyir. Ben de onlara sizin çocuklarınız da binmesin bana söyleyene kadar onlara kask takıp mont giymeyi öğretin diyorum.

    Anneme gelince, tipik bir anne işte. Canı gidiyor düşündükçe. 2012 yilinda gecirmis oldugum bir de yamac parasutu kazasi oldugu icin, en iyi kaza senaryom boyle bir algi birakti annemde. E bi T12 kirmak kolay degil. Ben de cok agladim, benim de canim cok yandi. En cok benim canim yanmisken, ailem bile olsa kararimin karsisinda durama. Böyle olması beni üzüyor, kim ister bu kadar basit bir sey icin ailesini uzmeyi? Fakat artık kararlarımın arkasında durabilmeyi öğrenmeleri gerek.

    Benim durum çok taze işte gördüğünüz gibi. Şimdilik satış bekliyorlar. Ben de araç kredisinin rehinesini bozamayacağım bahanesini öne sürdüm. Öyle birşey sorun olmadığı gibi ben de ihtiyaç kredisi almıştım zaten. Her neyse, bi 15bin verirseler Undocab rumuzlu arkadasa motoru devreder yine kullanırım.

    Herkese kazasız sürüşler.

  4. #24
    Yolcu0 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    02 Ağustos 2015
    Şehir
    Izmir - Denizli
    Motosikleti
    ybr 125 esd
    herkesin sanırım ilk başta ailesiyle bu tarz sorunları oldu :D
    benim hikayem ise 7 yıl öncesine dayanıyor o eski pejo motorlara mavi otomatik vites yağlı benzin bastı mı gaza beeeeeeeemmm diye gider herkes sana bakar havandan geçilmez hala öyledir :D babam kuzenimden ödünç almıştı o sıralar ama hep kaçak olarak ben binerdim üçgen selesini unutamam :D kuzenime geri verince babam polisler motoru kapatmış :( sigorta vize hiç bir şey yok tabi. sonra piyangodan para çıktı mondial cup 100cc kırmızı yarı otomatik bir motor alındı. her zaman sevmişimdir onu. yolda giderken kendiliğinden egzoz u patlardı. 4 sene ona kaçak bindim ilçede olduğumdan polis sıkıntısı o kadar yoktu. 5. senede benimde büyümüş olmamın verdiği heyecanla debriyajlı bir 125cc motor istiyordum. başlangıç motoru olacak sonuçta ybr veya cbf150 istemiştim fakat o yıl ilçede 15-20 kişinin motor kazasında vefat etmesi annemi olmasada babamı 125cc de olsa debriyajlı motordan döndürdü fakat beni düşündüğünden gitti yinede cullas cheeata 125cc yarı otomatik bir motor aldı. o kadarda demiştim bunu alma motor berbar adam motora binmemiş resmen tecavüz etmiş hem mondial kırmızım daha güzel diye fakat mondialim çoktan gitmiş yerine ise berbat bir cup motor gelmişti :( 3 ay binip üniversite yolları taştan diyip 1 senelik motor aram başlamıştı :D geçen sene kasımda ehliyeti çıkartmam ile motor aşkı içimde git gide büyürken ünivesitede her arayışımda burda şöyle motor var fiyatı şu bu derken 6 ay geçmiş okullar kapanmış memlekete dönmüştüm. bir gün babam işten gelince baba bir şey konuşcam dedim. üstünü değiştirip oturdu yanıma. bu cullas ı satıp yerine aklıma ilk gelen ybr alalım dedim. napcaksın o motoru benim yarım aklım var seni mi düşünücem birde dedi. haklısın ama sana bu motoru alma dedim motor bitik düz yolda zor çekiyor artık dedim. sonra bakarız dedi. anneme gazı vermeye devam ettim. annemde babamı gaza getirdiğini biliyordum çünkü :D 3 hafta sonra ikinci el bir kırmızı ybr kapının önündeydi şöyle bir baktım ve motor canavar gibiydi şuan kırmızı ybr ye biniyorum yaz boyunca kask çeket pantalon eldiven bellik boyuluk vs her şey aldım bot kaldı bir tek :D üniversiteye götürecem diyorum sadece dikkatli kullan dikkat et diyorlar. benimse klas cümlem: Motor üstünde her zaman dikkatliyim ;)
    youtubede bir videoda bu başlığı görüp izlemiştim. adam harçlıklarınızı biriktirip kask eldiven mont pantalon alıp evin içinde öyle dolaşın diyordu :D kızın birisi bu şekilde ailesine motor aldırmış helal olsun dedim :D :D :D :D

  5. #25
    sezgingulmez - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    11 Şubat 2015
    Şehir
    Çorlu/Tekirdağ
    Motosikleti
    Kanuni GT170 / Mondial RX3İ EVO
    ben - anne motor aldım
    annem - hayırlı olsun
    candır benim annem

    ama aileler motosiklet konusunda haklılar. günümüz türkiyesinde araştırma doğruyu öğrenme yok, haberlerde ne derse o. onlarda sağolsun motosiklet kazası oldumu neredeyse canlı yayın verecekler, ama araba kazasında 7 kişi ölmüş kimse sallamıyor nede olsa millet alıştı o haberlere. bunu böyle yansıtınca insanların tepkisinin böyle olması normal
    shruikan ve oluroyle bunu beğendiler.

  6. #26
    brooklynnn - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    30 Haziran 2011
    Şehir
    çanakkale
    Motosikleti
    yeşil fıstık 300
    Üniversite yıllarında karşıydılar. Son sınıfa geçtiğimde alacaksanız alın zaten söz vermiştiniz dedim. Babamda iskeleye gelen motorculara sormuş ne alayım diye. Kucuk motor al abi demiş. Cbr 125 ile o zaman başladım. Sonra Duke 200 oldu. Annem hiç beğenmedi. Ala ala bunu mu aldın git değiştir dedi. 20k km kullandıktan sonra Ninja 300 aldım. Söyledikleri işte bu motora benziyor. babam geçenlerde yukselticeksen haberim olsun ben destek çıkarım dedi. Annem de doğru düzgün bir şey alıyorsan al diyor hala. Öyle yani.

    Üniversitede resti çekmesem almazsanız işe başladığım gibi en iyisini alıcam demem etkili oldu heralde.

  7. #27

    Üyelik
    02 Mart 2014
    Şehir
    Hatay
    Motosikleti
    yamaha rx 115 , MZ 251 , MZ 301
    ilk motorumu 17 yaşında aldım getirdim evin önüne koydum ilk önce trip attılar kızdılar sonra alıştılar. daha sorna da sana büyük motor alalım dediler tabi kendini ispatlaman lazım.

  8. #28

    Üyelik
    17 Mart 2015
    Şehir
    kocaeli
    Motosikleti
    yamaha r25
    2014 senesinin mart ayıydı. ilk defa motor alma niyetine girdiğim. hemen evdekilere söyledim. ogün bu konuyla ilgili ilk kavgamızı yaptık. altı üstü baktığım 3000 tlye alabileceğim 125 cclik bir motordu. ailemle salonda oturan bi adam değilim genelde odamda otururum. salona her girdiğimde bu konu bi şekilde açılır kavgaya tutuşurduk. gel zaman git zaman yamaha mt 125 i çıkardı. elimde o kadar param yoktu babamdan bi miktarını borç olarak vermesini istedim. zam gelecekti biliyordum. bide motor o dönemde resmen karaborsaya düşmüştü. al sana bi kavga daha. bende dedim ki bunu şuan almazsam gider 250 cc alırım diye sezon başında param hazır olduğunda hadi git al motoru demeye başladı çok ilginç bir şekilde

  9. #29

    Üyelik
    01 Mayıs 2011
    Şehir
    İSTANBUL
    Motosikleti
    Piaggio Beverly 250 cc
    2011 yılında motor alacam gazıyla ehlıyetı aldım. Tabı aılemın haberı yok.
    Daha sonra anneme motor alacagımı soyleyınce bır duygu somurusu bır rahatsızlık sormayın (: Sonuc ılk motorumu gecen ay aldım ve annemın babamın haber yok.
    Evlı ve farklı bolgede oturmam sayesınde baya bır sure haberlerı olmayacak sanırım (: Artık yakalanana kadar anneme rahat uyku var daha sonra ne olur bılmıom :D
    linkinpark bunu beğendi.

  10. #30
    Mehmet_SIRLI - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    15 Aralık 2014
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    1290SDGT
    git motoru al bi şekilde yavaş yavaş alıştır sonra söyle mecbur kabul ederler.

  11. #31

    Üyelik
    08 Nisan 2012
    Motosiklete Aşık Olan İnsanlarda Bence Genetik Birşey.Benimde Babam Senelerce Kullanmış.Heves Edenler Ayrı.Ama Gerçekten Sevenlerin Mazisi Eskiye Dayanıyor
    oluroyle bunu beğendi.

  12. #32
    linkinpark - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    02 Temmuz 2006
    Şehir
    AkHiSaR-manisa
    Motosikleti
    HONDA C90 & TVS SCOTY PEP+


    13 YASINDADIM
    ozaman lar başladım motor kullanmaya mobilet pejolar 46/9 çift silindir elektronık atesleme çir çir egsoz ara gazlar ıvır zıvır 1lt lık su şişesine benzın koyar su bardagı kadar yag koyardık ondan sonra bembeyeaz duman atardı sonrası dedemin çil çil parlayan kırmızı honda c90 vardı 91 model o zaman lar ne kral dı ama hala kral bır karizması var
    artık nostalji bir makine halıne geldi bnm için. görenler kaç model diyip sorarlar
    honda c90 hala duruyor herseyı orjınal 25000km de km si artmasın dıe yazlıkta duruo
    sene 2007 ewdekılere tutturdum ben cbr 125R alıcam die ewde gürültü koptu kavgalar tartışmalar cok büyük motor dıolardu en sonunda ikna ettim ve aldım cbr125 i ama nolcak askerdeken 2012yılında da sattım satmaz olaydım hep babamın yüzünden..
    neyse sımdılık c90 ve tvs scoty pep idare ediyorum
    evlendıkten sonra nasıp olursa vfr800 düşünüyorum...
    içimi dökdüm sizlere arkadaslar gercekten bndede motor aşkı var

  13. #33

    Üyelik
    16 Eylül 2014
    Motosikleti
    MT-25
    Merhaba,

    Bildiğiniz üşendim okumaya.. Tek tek okuyacağım hepsini, muhteşem öykülerin olduğu sayfanın kokusundan belli..

    Hep sorarlar "neden motor?" diye, hep derim , içimde varmış, kendimi keşfetmişim..Aile de hele hele karşı çıkıyor,buna rağmen motor alınıyorsa, ayaklarının üzerinde duruyor ve aileden bağımsız, ama aileye bağlı da bir bireysen , ne mutlu !

    Kazasız belasız
    101010 bunu beğendi.

  14. #34
    Mardin İl Temsilcisi CompanERROR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    11 Kasım 2014
    Şehir
    Mardin
    Motosikleti
    X TREME MAX 2014 - Pulsar 200NS 2014
    Tamam ne bağırıyon geldim işte alla alla.

    Benim ailem bisiklet kullanmama karşıydı eskiden. İnatla bisiklet aldım kendime çalşarak. Araba sürmeme karşıydılar. Zaten sürmedim sevmiyorum. Motor alıcam dediğimde babam bir dalgasına baktı varya öyle böyle değil bildiğin "yaw bırak senden beklenmez ağağağağ" gibisinden.. iki gün sonra gece aradım baba bi gel aşşaı dedim geldi baktı x treme max croos motor var altımda. oo çok güzelmiş dedi. ilk turda bir süre arkamdan baktığını sezmiştim )) halen gece cıktığımda "umarım birileriyle kapışmıyor,yok yok yapmaz o" dediğini his ediyorum ve birileri bana bunu çıtlatıyor beklenmeyen bir şeyse yap!

  15. #35
    Romedon - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    14 Temmuz 2015
    Şehir
    Bursa
    Motosikleti
    Kawasaki Ninja ZX-636,Bajaj PULSAR 200 RS
    Hepinizin hikayesini tek tek okudum cesaret işi cidden. Demekki genel ailer kızıhormuş. Dediniz gidi r25i evin önüne çekip motosiklet aldım demek gerekiyormuş

  16. #36
    aquarist4 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    29 Mart 2012
    Şehir
    İzmir
    Motosikleti
    Yamaha XJ6 Diversion gitti,MT 07 Deep Armor geldi
    22-23 yaşıma kadar dayımın motorunu ehliyetsiz olarak kısa mesafelerde ya da dükkan ev arası kullandım (Vespa PX 200). 25 yaşında üniversiteye giderken bir yandan da çalışıyor ve barınma dahil tüm masraflarımı kendim karşılıyordum. Arkadaşıma B için direksiyon dersi verirken ben de onunla beraber A2 için kursa yazıldım. Eve haber verdiğimde telefonda bir kavga koptu bir duygu sömürüsü yaşandıki sormayın. Yine de "izin istemiyorum, haber veriyorum daha fazla birbirimizi kırmayalım" diyerek telefon göüşmesini noktaladım.

    Ehliyetim vardı ama sonrasında yaşım kırk olmuş ve ne motosiklete binmeye fırsatım olmuş, ne de sıra motosiklete gelmişti. Taa ki arkadaşım 2011 model 0 bir Fazer 8 alıncaya kadar. Bir sebepten fatura ve ruhsat benim üzerimeydi. Motordan uzak durmaya çalışıyordum. 10 günlüğüne yurt dışına çıkacağı bir tatil öncesi motoru uygun bir yere kapatması ve kilitleyip üstüne branda çekmesi için bir ton nasihat etmeme rağmen fırsat bulamamış, motoru olduğu yerde bırakacakmış. Kızdım ve bir anda "giderken anahtar ve ruhsatı bana bırak ben kullanıcam deyiverdim". Gerçekten de havaalanına giderken kask, mont, ruhsat, eldiven ve anahtarı işyerime uğrayıp bana bırakıp gitti. Gece shiftinde çalışıyordum, işe giderken motoru Alsancak'ın göbeğinde üstü açık sadece direksiyon kilitli olarak buldum. Saat akşamın 10:00'u, hava soğuk üstümde de sadece mevsimlik bir kot ceketle kot pantolon vardı. İş yerime kadar yaklaşık 2 km kullandım ama ayağım soğuktan mı yoksa heyecadan mı titriyordu hala merak ederim.

    İşte o 10 günlük Fazer 8 tecrübemden bir hafta 10 gün sonra internetten az km.li bir Diversion buldum. Evde gene kızılca kıyamet koptu fakat bu sefer resti çeken ben oldum. Dünya'ya bir daha gelmeyecektim ve kendi istediğim hayatı yaşamalıydım. Çukurdan çıkan olmamış ki bana yaşamadıklarım için yeni bir şans verilsin..Bu kadar kavga kıyamete sebep aslında dayımın eski kazaları ve ayağında bıraktığı arazdı. Motorun 2/3 tutarını bankadan kredi olarak çekecektim ki devreye annem girdi.(Her ne kadar karşı olsa da bankadan kredi çekip üstüne bir de faiz ödememi istemedi ben de anneme olan borcumu ilk fırsatta ödedim.)

    Evet 10 Günlük Fazer 8 tecrübem sonrası 2 gün izin kullanıp otobüsle Çanakale'ye gidip Diverson'ı alıp kullanarak geri döndüm. Aldığımda motor 2500 km.deydi. Genelde arabayı kullandığım için 7500 km.deyken Nisan ayında satıp aynı hafta içinde 0 2015 model MT 07 aldım. Kısa zamanda gerçek yol arkadaşımı bulduğumu anladım. Evdeki kavga gürültü bitti artık, onlarda alıştılar ama anneanneme hala gittiğim yerden ulaştığıma dair rapor veriyorum..

  17. #37
    IRau - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    23 Kasım 2014
    Şehir
    şarköy
    Motosikleti
    Xmax
    ilk motorumu geçen sene aldım vespa lx150 kredi çekmiştim resimlerini facebook a koyduğumda babam plakayı sorgulatmış benim olduğunu ordan anladı biraz kızdılar laf ettiler.Sonra alıştılar aile alıştı nasılsa dedim bi kredi daha çektim Kawasaki ninja 250R aldım.

    demediklerini bırakmadılar bayaa düştüm o motordan 4-5 kez

    şimdi ikisinide sattım sıfır yamaha Xmax 250 momo aldım babamla beraber kullanıyoruz bi sorunumuz yok
    ismeyu bunu beğendi.

  18. #38
    neonxc - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    07 Temmuz 2014
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Kawasaki Ninja 250 SL
    Aldıktan sonra söyledim. Pek sevinmediler tabiki.
    Kendi paranla alınca, ekonomik olarak ailene bağlı olmayınca yapabilecekleri bir şey olmuyor.

    Zaten ailen motor alma fikrine çok seviniyorsa seni sevmiyorlar demektir

  19. #39
    cıbırlover1 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    07 Ağustos 2015
    Şehir
    Polonya
    Motosikleti
    CBR 125R
    Benim hikayem ise gerçekten çok farklı ... Yaklasik 3 yil üniversiteyi kendi şehrimde kazanmam üzerine babam harcamalarimizin daha az olacagi dusuncesi ile bana bir adet sıfır araba aldı .. Ama dedi ki " Sen ikinci öğretimsin senin dersin aksam bu sebeple sabahlari annen işine araba ile gelip gidecek işten geldikten sonra araba tamamiyle senin ama vergisi sigortasi bakimlari benzin vs sana ödedigim ayliktan karsilarsin 1 kurus para ödemem " dedi anlastik ... Neyse genclik iste okula arabayla gidip geliyorum hersey cok guzel baslarda annemle de anlasiyoruz vs .. Ama sonrasinda annemlerin bana aldigi araba babamin arabasina gore az yaktigindan dolayi annemler alisverise sehir icinde bir yere gidilcegi zaman arabami almaya basladilar ... Bu durum bir iki oldu sorun etmiyorum baslarda ama sonrasinda yağmurlu bir günde babam arabayi alip markete gidip gec gelecegini soyledigi zaman isler koptu ... Evde isyan bayragini ceken ben oldum ... Birikmis 5 6 bin tl gibi bir param vardi ... Dedim "arabada sizin olsun ben kendime kendi paramla motor alirim "..
    Şasirilcak bir durum çok medeni bir sekilde ailem benim nasil araba kullandigimi ne kadar bilincli bir surucu oldugumu bildikleri icin yada arabamda gozü olduklari icin hic birsey demediler ... Ama Motor almam konusunda da 5 lira destek olmadilar ... Ananem saolsun ekipmanlarimi aldi ... Sadece hep dikkatli kullan dediler... Benim maceramda böyle basladi ... Param arabaya yetmedigi icin ikinci el CBR aldim ama dusunsenize birde cok param olup yine araba alsaydim hala o metal hurdalarina biniyor olacaktim... Hayatimda hic motor kullanmamistim ama hayatimdaki en buyuk ozgurlugu kendisi kesfettirdi hayat
    UNdocab bunu beğendi.

  20. #40

    Üyelik
    25 Kasım 2005
    Motosikleti
    HERO HUNK 150
    her daim dikkatli ve temkinli kullanın hem kendiniz için hem aileniz için,güvenleri gelsin, tam koruma giyinin,zamanla alışıyorlar,baba olmayanınız anlayamaz evlat sahibi(emanetçisi)olunca anlıyor insan,bizim ailede ilk ben aldıydım motoru herkez karşı idi başta babam kazık kadar adam olmama rağmen ilk motorumu 29 yaşımdayken aldım,zaman geçince birşey olmazsa (kaza filan) güvenleri geliyor, o güveni sarsmamak lazım,motora bindiğinizde kendinize hakim olamıyorsanız küçük motor alın büyük cc almayın 20000 km sonra tecrubeden sonra alınabilir.şimdi kardeşimdede var motor 2 yıldır,benden sonra ona o kadar karışmadılar.


    REKLAM ALANI
2. sayfa BirinciBirinci 123 SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)