Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

Yakın zamanda kazaya karışması muhtemel MT Üyeleri listesi

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #21
    AttilaXtreme - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    31 Mart 2014
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Pulsar 200NS
    Allah herkesi nazardan saklasın, kimseye kaza bela vermesin ama yollarda rast geldiğim motorcu arkadaşların büyük bir çoğunluğunun uzun yaşamayacağı gibi bir hissi sürekli yaşıyorum. Şerefimle temin ederim sağımdan solumdan geçen her motorluyu görünce tüm yolculuğumu "inşallah birine bişey olmaz" diye dua ede ede bitiriyorum.

    Bu sabah Avcılar düzlüğünde beni sollayıp geçen arkadaş bariyer ile kamyon arasından öyle bir geçti ki yemin ederim aradan sigara kağıdı geçmez. Ne gerek var! gencecik çocuklarsınız, nereye gidiyorsunuz. Biraz geç gidin ne fark eder. Neyse!
    -61- Önce ADAMLIK Sonra HAYAT -61-


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #22
    oguzhan6161 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    29 Ağustos 2009
    Şehir
    Zonguldak/KDZ.Ereğli
    Alıntı EldekiDebryj adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    O soz benide etkilemisti ve bende urkuyordum :D sonunda düstumde rahatladim :D hic dusmeyince hep aklinda oluyor ama dusunce sıranı savmişsin gibi oluyor kafandan cikiyor. :D
    Valla her motora binerken aklıma geliyor o söz cidden çok etkiliyor beni Düşmedim Allahtan. Ancak geçen gün bu duyguyu neredeyse tadıyordum. Küçücük bir yerden dönerken yanlışlıkla ön freni sıktım mıcırın üzerinde neredeyse yatırıyordum motoru Ama düşmeyecem diyorum kendi kendime 😄




    Alıntı hardmusty adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    3 ay önce bir başlık vardı motordan düşmeyen adam gerçek motorcu değildir diye. O konudaki birine özel mesaj yoluyla biraz tartışmıştım "2012 den beri cbr125 de düşmedim r25 i yeni aldım bunda da düşmeye niyetim yok, ne yani biz motorcu değil miyiz?" diye. 1 ay önce viraja girerken yoldaki mucuru düşünemediğim için düştüm, adama pm atmaya yüzüm yok buradaysan saygılar abi.... içimi dökmemem sebep olan zaferce kardeş teşekkür ederim.
    İşte şimdi daha çok korkuyorum
    SizofrenMacaPapazi bunu beğendi.

  3. #23
    skystar - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    28 Nisan 2011
    Şehir
    İZMİR/BORNOVA
    Motosikleti
    Honda CB 125 E
    İsim veremem ama bilimum r25 ve mt7 kullanıcılarının kaza yapma potansiyelleri çok yüksek.Çoğu az tecrübelerle bu motorlara sahip oluyorlar ve sonunda patladım diye de konu açıyorlar.Ayrıca çok hızlı motosiklet kullanıyorlar Gazı orantısız açıyorlar.
    Sağlığımız için birazcık gaz koluna hakim olalim yol şartlarına göre hızımızı ayarlayalım ki kaza bizden uzak olsun ve motosikletimiz ile uzun km ler yapabilelim...
    beko12345 ve oggomoggo bunu beğendiler.

  4. #24
    Sj's - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    08 Haziran 2006
    Şehir
    istanbul
    Hepimiz. Ne o siz olumsuz musunuz? Bu ne kadar iddiali bir basliktir?

    Kimin kullanabilip kullanamadigina, kaza yapip yapmayacagina hangi kistaslara gore hangi curetle karar veriyorsunuz? ROSPA egitmeni misiniz hepiniz?

    Simdi ben buraya aranizdan bir liste cikaririm; birilerine "dostum sen bu kafayla cok yasamazsin" diyip iki hafta sonra "arkadan kamyona girdim ne yapmaliyim", "viraj alamadim dizim seyoldu", "aniden araba cikti serefsiz araba halbuki ben cok iyi suruyodum ama kolum kirik" diye baslik acan, kac kisi oldugunuzu gorunce agziniz acik kalir. Bu da sadece ahkam kesip patlayinca baslik acma cesareti gosterenlerinizden. Daha ben de dahil kimbilir hepinizin ogrenecek ne kadar cok seyiniz var.

    Yapmayin, yerli yersiz bilen adama soyunmayin.

  5. #25

    Üyelik
    15 Aralık 2014
    Şehir
    Isparta
    Motosikleti
    Yeşil Kubazaki CR1
    Motosiklet üzerinde akrobasi hareketleri vs. çalışmıyorsanız; motordan düşmek olağan, sıradan, olur böyle şeyler arada diye düşüncesizce geçiştirebileceğiniz bir durum olarak kabul edilmemelidir. Çünkü bu hatalarınızı görmenizi, sorgulamanızı engelleyebilir, işin ciddiyetini gözünüzde azaltabilir.

    Motordan düşmek ciddi bir konudur arkadaşlar. Takkenizi önünüze koyup, biz bu maçı niye kaybettik diye düşünmenizi gerektirmiyorsa, hayatla külahları değişmeye yakınsınız demektir.

    Selametle..
    hakikiteker, TimFx, RAMİREZ ve 2 diğerleri bunu beğendiler..

  6. #26
    sezgingulmez - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    11 Şubat 2015
    Şehir
    Çorlu/Tekirdağ
    Motosikleti
    Kanuni GT170 / Mondial RX3İ EVO
    hepimiz düşecez kaza yapacaz kaçış yok ama ekipman kullanmayı kendine yük sayan birim apaçi personeli kolu bacağı kırmaya, sakat kalmaya, gebermeye mahkumdur.

  7. #27
    Sokollu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    27 Nisan 2014
    İçime dert oldu, 600 rr ile ben başlayamadım param da vardı ama cesaret edemedim işte :( Adam alıp keyfini sürecek ;





    Küçük cc'lere ayrı bölüm açalım onlar orada takılsın diye düşünen bir bilgin arkadaş da yardımcı olmuş.

  8. #28
    RAMİREZ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    12 Ağustos 2013
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    KTM duke 125-- BMW F650 CS
    Ben kendi adıma bu aralar bir kazaya karışmayı düşünmüyorum. Baştan belirteyimde sonradan tatava çıkmasın....

    Tey Allaaamm... Ne garip konular açılıyor son zamanlarda buralarda.

    Hiç sevmediğim, çok artist, ama bi o kadar da kaliteli ve iyi bir eğitmenin bir lafı var;

    "Düşmek bir seçenek değil, düşmeyeceğiz arkadaşlar. Ne olursa olsun düşüncemiz bu olacak. Düşmek veya kaza yapmak bir mecburiyet değil. Bunu bu şekilde kafanıza kazıyın lütfen."

    Ayrıca kimse kimsenin sürüşünü dahi görmeden kazaya karışabileceğini söyleyemez. Burada yaşı çok genç arkadaşlar da var. Birilerinin isimlerini ifşa edipte komiklik yaratmayın kendi kendinize.

    Sağlıcakla...
    Thracian bunu beğendi.

  9. #29
    Bune - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    25 Nisan 2014
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Yamaha Fazer 8
    Bi eleman vardı ota *oka video çekip (hem de çoğu yerde kural ihlali yapıp) buraya gelip mağdur rolü oynuyordu en kısa zamanda ondan bi kaza haberi bekliyorum çok sürmez onun o artizlikleri 2 teker bu havasını bi anda söndürür adamın.
    Mengu16 ve telike bunu beğendiler.

  10. #30

    Üyelik
    31 Temmuz 2014
    Motosikleti
    Mondial 100 Kh 2006. Honda CBF 150 2017
    Alıntı RAMÝREZ adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Ben kendi adýma bu aralar bir kazaya karýþmayý düþünmüyorum. Baþtan belirteyimde sonradan tatava çýkmasýn....

    Tey Allaaamm... Ne garip konular açýlýyor son zamanlarda buralarda.

    Hiç sevmediðim, çok artist, ama bi o kadar da kaliteli ve iyi bir eðitmenin bir lafý var;

    "Düþmek bir seçenek deðil, düþmeyeceðiz arkadaþlar. Ne olursa olsun düþüncemiz bu olacak. Düþmek veya kaza yapmak bir mecburiyet deðil. Bunu bu þekilde kafanýza kazýyýn lütfen."

    Ayrýca kimse kimsenin sürüþünü dahi görmeden kazaya karýþabileceðini söyleyemez. Burada yaþý çok genç arkadaþlar da var. Birilerinin isimlerini ifþa edipte komiklik yaratmayýn kendi kendinize.

    Saðlýcakla...
    Entel abiler komiklik yapıp ego kasıyolar işte. Forumda Moto gp pilotu çoktur da zamanında imkanları yokmuş. Konuşuyolar işte.

  11. #31

    Üyelik
    17 Aralık 2012
    Şehir
    Ankara
    Alıntı Sj's adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Hepimiz.
    Merhaba, başlığa yazdıklarınızdan beni muhatap aldığınız sonucunu çıkardım. İzninizle cevaplamak istedim. Bana demiyorsanız yazdıklarımı göz ardı ediniz.

    Hayır, hepimiz "yakın zamanda kaza yapması muhtemel" değiliz. Bazılarımızın kazaya karışma olasılıkları daha yüksek, bazılarımızınki daha düşük. Evet, bir kesinlik yok ancak beklenti bu şekilde. Nereden gelir bu beklenti istatistiklerden. Kaç yaşındaki, hangi mentalitedeki, hangi tür motoru kullanan, hangi eğitim düzeyinden, motosiklet eğitimi ne durumda olanlar daha çok kazaya karışmış bunlara dair sayılar bize olasılıkları veriyor ve ardından şöyle diyebiliriz: Yaşı genç, erkek, çok km yapan, yarış motoru kullanan, ekipmana önem vermeyen, ileri sürüş eğitimleri almamış, yol eğitimlerinin gereksiz olduğunu düşünen, zaten çok iyi motosiklet kullandığına inanan, kazaların sürücü ne yaparsa yapsın kaçınılmaz olduğunu düşünen, kaza yaptığında kendi sürüşünde neyi yanlış yaptığını araştırmak yerine başka faktörleri suçlamayı seçen sürücülerin kazaya karışma olasılıkları daha yüksektir. Bu konuda doğrudan referans verebileceğim kapsamlı bir kaza istatistikleri araştırması ülkemizde yapılmış olsaydı keşke.

    Alıntı Sj's adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Ne o siz olumsuz musunuz? Bu ne kadar iddiali bir basliktir?
    Dediğiniz gibi bu ifadede bir kesinlik yok. Eğitim almış ve motor kazasında ölmüş, başka insanları öldürmüş motor sürücüleri de vardır. Ancak muhtemel kelimesi burada anahtar kelime. İhtimalden yani olasılıktan bahsediyoruz. Yani neyin olması daha muhtemeldir ondan bahsediyoruz. Milli piyangonun bana çıkması olasılığı da vardır çıkmaması olasılığı da vardır. Ama bu iki olasılık birbiriyle aynı yani % 50 değildir. Benzer şekilde yukarıda tarif edilen bir sürücü ile eğitim almış, hep aynı mentaliteyle motor sürmeye çalışan, kendini sürekli geliştirmek isteyen, "yeni başlayan zihni"ne sahip bildiklerini değiştirmeye sürüşüne yeni beceriler eklemeye müsait bir sürücünün kazaya karışma olasılığı aynı değil. Başlık bu başlığıa açan kişinin kazadan münezzeh olacağını iddia etmiyor. Ölümsüz olduğunu da. Başlığın iddiası da aslında sizin de bilip sizin de daha önce yazdığınız bazı gerçekleri insanların dikkatini çekecek şekilde yeniden sunmaktan ibaret. Çok da büyük bir iddia değil esasen.

    Alıntı Sj's adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Kimin kullanabilip kullanamadigina, kaza yapip yapmayacagina hangi kistaslara gore hangi curetle karar veriyorsunuz?
    Birlikte sürmediğim bir kimsenindüzgün kullanıp kullanmadığına dair fikir şöyle oluşturulabilr:

    1. Yol eğitimi almış mı?
    2. En son ol eğitimini ne zaman almış?
    3. İlk yol eğitiminden bu yana kaç km kullanmış?
    4. Yol eğitiminden kaç puan almış?

    Eğer eğitim almamışsa çok tecrübeli de olsa bu adamın sürüş önerilerini, herhangi birine "Git eğitim al." veya "Bak virajda şöyle şöyle yapacaksın." demesini filan ciddiye almam mesela.

    Kıstaslar bunlar, cüret ise farklı bir olgu. Güçlü bir kelime. Bu kıstasları sermek için çok da yüksek bir cürete ihtiyaç olduğunu sanmıyorum. İsim vermek derseniz bilemiyorum. Ancak kişilerin yazdıkları, mentalitelerini yansıttığı için yaşayacaklarının bir göstergesi de olacaktır.

    Yukarıda yazdığım kaza olasılıklarını artıracak davranışlar bellidir. Bu davranışları sergileyen sürüclerin yanlış yaptığı yargısına da bu şekilde varıyor, doğru ile yanlışı bu ilke ile ayırıyoruz. Siz de mesela yapılan yanlışlara dikkat çekmek için bir başlık açmışsınız.

    Alıntı Sj's adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    ROSPA egitmeni misiniz hepiniz?
    Ben değilim. Olabilecek kadar motosiklet sürmeyi önümüzdeki öngörülebilir gelecekte becerebileceğimi sanmıyorum. Böyle bir başlık açmak için eğitmen olmanın gerekli olmadığını düşündüm. O yüzden açmakta sakınca görmedim.

    Alıntı Sj's adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Simdi ben buraya aranizdan bir liste cikaririm; birilerine "dostum sen bu kafayla cok yasamazsin" diyip iki hafta sonra "arkadan kamyona girdim ne yapmaliyim", "viraj alamadim dizim seyoldu", "aniden araba cikti serefsiz araba halbuki ben cok iyi suruyodum ama kolum kirik" diye baslik acan, kac kisi oldugunuzu gorunce agziniz acik kalir. Bu da sadece ahkam kesip patlayinca baslik acma cesareti gosterenlerinizden.
    Ben de kaza yaptım. henüz yol eğitimi almamışken virajı değerlendiremeyip hızlı -tabii benim için hızlı yoksa önümdeki 1500cc'lik motor güzel güzel benden daha yüksek bir hızla döndü o virajı- girdiğim virajda zemini değerlendiremeyip mıcırda fren yapınca düştüm. Aradan bir yıl geçtikten sonra eğitimli meğitimli halimle gizli buzda kaydım. Daha bir kaç ay öncesinde önüme çıkan köpeklere çarpamamak için yaptığım freni layığıyla yapamadım. Daha sert fren yapabilmeliydim. Çarpmadıysam sadece köpekler ben gelinceye kadar yoldan çıktıkları içindir. Yoksa düşük hızla da olsa çarpacaktım.Bunun başlığı da var. Önceki kazalarımın başlıkları yok, o zamanlar çok aktif değildim forumda.

    Alıntı Sj's adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Daha ben de dahil kimbilir hepinizin ogrenecek ne kadar cok seyiniz var.
    Doğru. Hepimizin öğrenecek çok şeyi var. Ancak bu bir din gibi. Biri var dergaha iki ay önce gelmiş, biri var ömrünü dergaha adamış, biri var ateist. E elbette dergaha ömrünü adamış olanın cennet bahçelerinde sonsuz bir mutluluk yaşarken ateistin cehennemde altı cayır cayır yanan kızgın sacda yanıp dimağı kaynayacağı olasılığı hayli yüksek. (Analoji örneği de hiç sevmem ama burada yapasım geldi.) Biz dergah üyelerine düşen de tebliğ vazifesini yerine getirecek şekilde başlıklar açmak. İş bu başlık da bu amaca hizmet diye açıldı. Yoksa "cüret"ten değil. Bakın mesela adam başlığı okumuş ve mevzunun

    Alıntı SlimShady1 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Entel abiler komiklik yapıp ego kasıyolar
    olduğuna kanaat getirmiş. Bakınız başlık tebliğ amacına ulaşmış Sıkıntı yok. ;)

    Alıntı Sj's adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Yapmayin, yerli yersiz bilen adama soyunmayin.
    Yeli yersiz, bilen adamcılık oynamak bence bu şekilde değil de kaza yapmış adamın videosuna sinir bozucu şeyler yazarak, "Ben olsam o hızda çok güzel dönerdim." diyerek yapılır.
    TAYFUNBORA ve aquarist4 bunu beğendiler.

  12. #32
    yasdal - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    27 Şubat 2010
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Triumph 1200 Jawa Classic /1971 ve E-bike sukutır
    Alıntı Karalı adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    aynen abi ya kimse kendinde suç bulmuyor ya lastikten ya asfalttan ya oruçtan ya karşı taraftaki araba sürücüsünden kendine toz konduran yok mal gibi kaza yapıp kabahati başkasında arıyorlar birde video paylaşıyorlar hatalısın deyincede kızıyorlar birde olur olmaz atlatdıkları en basit olayları kameraya çekip koyanlar var yani hep başkaları suçlu...
    Siz hiç altın elbiseli adam düştüğünde "ya mallığımdan düştüm" dediğini duydunuz mu? Hep lastik kötüdür, zemin berbattır, bi türlü hata yaptım diyemez.


    Alıntı RAMİREZ adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Ben kendi adıma bu aralar bir kazaya karışmayı düşünmüyorum. Baştan belirteyimde sonradan tatava çıkmasın....

    Tey Allaaamm... Ne garip konular açılıyor son zamanlarda buralarda.

    Hiç sevmediğim, çok artist, ama bi o kadar da kaliteli ve iyi bir eğitmenin bir lafı var;

    "Düşmek bir seçenek değil, düşmeyeceğiz arkadaşlar. Ne olursa olsun düşüncemiz bu olacak. Düşmek veya kaza yapmak bir mecburiyet değil. Bunu bu şekilde kafanıza kazıyın lütfen."

    Ayrıca kimse kimsenin sürüşünü dahi görmeden kazaya karışabileceğini söyleyemez. Burada yaşı çok genç arkadaşlar da var. Birilerinin isimlerini ifşa edipte komiklik yaratmayın kendi kendinize.

    Sağlıcakla...
    Yok ya olur mu, baktın düşeceksin hemen yatırıp motoru ayaklarınla iteceksin, o anda kill switch'i kapatacaksın, motor kayarken uzanıp benzin musluğunu da kapatıver, isteğe göre ayaklığı falan da aç ki durunca kolay kaldırasın.
    Gökhan YAŞDAL

  13. #33
    victors43 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    20 Nisan 2015
    Şehir
    Çekmeköy
    Motosikleti
    Daha Yok
    bende birkaç bisey karalayayım dedim
    ilk kazami kasksiz ekipmansiz olarak arkadasmla yarisirken arkadsn aniden durmasi ve park lambalari da yanmadigi icin arkadan carpmamla oldu dizim biraz hasar aldi sadece hastahaneye gittim pansuman vs yapip gonderdiler aradan 5 dk gecmeden hiz yapmaya basladim o zaman yasimin ve cevremin etkisiyle apaciydim zaman gecti biraz yasim buyudu hamlıgımı uzerimdem biraz attm gozlukle biraz sıkıntılı olsada fullface kaskimi ekipmanimi takmadan cikmiom yola
    ikinci olayda da ben hataliydim
    plakasz olarak istanbuldan ciktim yola kutahya simava gidiyorum gecen hafta bursa yolunda sollamaya ciktim tabi altimda 150 cc sollamada geciktim arkamdan bi luks bmw solumdan gecer gibi oldu az kalsn bariyelere carpacakti araba hemen attim kendimi saga o anki psikolojimi bende bilmiom ama adama aynadan orta parmak yaptm adam yavasladi usteme kirdi 5 6 kere aldirmadm kufurlestik biraz ben hataliyim ama yag gibi uste cikiom adam en son su sisesini firlatti yaninda bayan olmasa ya ben onu ya o beni dovecek artk genelimizde su var bencillik hep biz hakliymisiz gibi davraniyoruz

  14. #34
    Forumdan Uzaklaştırıldı
    Üyelik
    25 Ağustos 2015
    Şehir
    Eskişehir
    Motosikleti
    Yamaha yzf r125
    Eshişehir Hasan polatkana 150-200 kmh gidenler var heryeri viraj işlek bir yol ve insanlar çok geçiyor hayret ediyorum
    gokberk6426 bunu beğendi.

  15. #35
    capozzz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    08 Nisan 2014
    Şehir
    İzmir, Güzelyalı
    Motosikleti
    Dragstar 1100 sport
    "Düşmek bir seçenek değil, düşmeyeceğiz arkadaşlar. Ne olursa olsun düşüncemiz bu olacak. Düşmek veya kaza yapmak bir mecburiyet değil. Bunu bu şekilde kafanıza kazıyın lütfen.
    Yok ya olur mu, baktın düşeceksin hemen yatırıp motoru ayaklarınla iteceksin, o anda kill switch'i kapatacaksın, motor kayarken uzanıp benzin musluğunu da kapatıver, isteğe göre ayaklığı falan da aç ki durunca kolay kaldırasın.
    Herkeslere eğitim almasını, tam ekipman kullanmasını, bütçesi varsa yoksa zorlayıp en babalarını almasını falan tavsiye eden adamlar var burada. Böyle baktığın zaman bir şey zannediyorsun bunu. Ama daha kendi eğitiminde de kendisine söylenen tekniği bir başkasının ağzından duyduğunda (kendisine eğitiminde anlatılırken traş geldiği için ), hele de o başkası eğitim almamışsa başlıyor itiraz etmeye, yok o öyle olmaz bişeyler. Kaza anında kendisini koruyacak şeyin sadece ekipman olduğunu sanıyor (ya da cevap olarak alıntıladığı yazıya bakarsak kaza yapmayacağını mı sanıyor?). Kendisi eğitim almış olmasına rağmen gene eğitiminde öğrendiği tekniği uygulayabileceğine inanmadığı için, başkası da bunu yapamaz ona göre. Eğitiminin, senin işine geldiği kısımları mı önemli ve doğru? Sana traş gelen kısımlar mutlak yanlış mı? Sana göre yanlış, sana göre doğru bundan kime ne? Sen ne istersen yap. İstersen ömrün boyunca düşmeyeceğini-kazaya karışmayacağını düşün. Bunlar senin bileceğin şeyler. Ama sen yapamayacaksın diye sağa sola sarmak neden?

    "Düşmek bir seçenek değil, düşmeyeceğiz arkadaşlar. Ne olursa olsun düşüncemiz bu olacak. Düşmek veya kaza yapmak bir mecburiyet değil. Bunu bu şekilde kafanıza kazıyın lütfen."
    Dostum, eğitmeniniz güzel bir şey söylemiş. Neticede motora binerken "aman düşücem" diye binilmez. Sizin düşüncenizi burdan başka yere alması lazım. Ve gene doğru ki size düşmeyesiniz, kaza yapmayasınız diye eğitim veriyor. Ama bizler insanız, neticede günün birinde hata yapacağız ve düşeceğiz. Bunda da gocunacak bir şey yok. Çünkü motosiklet, sürücü ile bütünleştiği zaman tam haline gelen bir makinedir, sürücüsü olmadan dik durma kabiliyetine sahip değildir. Sürücüsü hata yaparsa düşer, eh insan da hata yapar.

  16. #36
    Sj's - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    08 Haziran 2006
    Şehir
    istanbul
    Alıntı zaferce adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Merhaba, başlığa yazdıklarınızdan beni muhatap aldığınız sonucunu çıkardım. İzninizle cevaplamak istedim. Bana demiyorsanız yazdıklarımı göz ardı ediniz.
    Yok dostum dogrudan kisi hedef almadim, soyledigim seyler basligin kendisi ve ona yazilanlarla alakali.

    Ben 15 senelik motosiklet hayatimda 8 kez yere yapistim. Hic birinde bahane aramadim. Kanunen hakli oldugum durumlar dahil hepsinde kendimi suclu buldum, belki kendi kriterlerime gore bu yuzden hala hayattayim. Trafikte ustume kiran araca "hooo moo" yapmam(en azindan artik yapmiyorum) cunku demek ustume kirabilecekmis gibi yakinmisim ben de, ya da kacis manevram yok muymus da ben adama fisekleniyorum simdi derim. Kayarak dusecek olursam lastikler yuzunden degil, yolu okumamisim derim. Arkadan bir araca girecek olursam araba ani fren yapti demek yerine demek fren yapmayi bilmiyorum ya da onumdeki araca cok yakin seyrediyormusum derim.

    Bunlari dogrusunu ben yapiyorum demek icin yazmadim, ama anafikiri desteklesin. Baska insanlara nasihat vermeden ya da basimiza bir sey geldiginde baskalarina suc atmak yerine daha zor olani tercih etmek, yani kendimizin yanlisi nedir diye sorgulamak hem motosiklet ustunde daha guvenle seyahat etmemizi hem de daha bilincli bir surucu olmamizi saglar diye dusunuyorum.
    biosferist ve aquarist4 bunu beğendiler.

  17. #37
    tubejh - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    22 Ağustos 2008
    Şehir
    Ankara- Tekirdağ( Çerkezköy)-Çanakkale- artık nere olursa :)
    Motosikleti
    Yamaha tracer 700
    Kaza konusu açılınca aklıma bakış yüzünden bariyere geçirceğim anım geliyor.
    Anlatayım : Köprüye çıkan dönüşler vardır, Ben bunlara bakış yapmadan girdim yani sadece önüme bakıyorum tabi bariyerleri gördüm, düşeceğim demeye başladım, hatta düştüm dedim sonra neden düşüyorum ya dedim; bakışımı döneceğim noktaya verdim, motor komresyonda, hafif arka freni sıktım virajdan çıktım.

  18. #38
    Moderatör Levent - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    12 Mart 2007
    Şehir
    Antalya/Kaş
    Motosikleti
    R 1200 GS Adventure
    Cabin Crew! Slide arm and cross check,Ride Check, Road Craft.. .. Öleceksiniz Öleceksiniz...''Observer'',, yok yok ''IM'' buda değil ''IM First''.. heh şimdi oldu..
    gokberk6426 bunu beğendi.

  19. #39
    aquarist4 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    29 Mart 2012
    Şehir
    İzmir
    Motosikleti
    Yamaha XJ6 Diversion gitti,MT 07 Deep Armor geldi
    Alıntı EldekiDebryj adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    O soz benide etkilemisti ve bende urkuyordum :D sonunda düstumde rahatladim :D hic dusmeyince hep aklinda oluyor ama dusunce sıranı savmişsin gibi oluyor kafandan cikiyor. :D
    Bu yorumla geldiğine göre fazla hasar almadan atlatmışsın buna sevindim. Son kazan olmasını dilerim.

  20. #40

    Üyelik
    20 Eylül 2013
    Şehir
    Ankara
    Motosikleti
    CBR250R Repsol/SATILDI
    Hem ortam yumuşasın hem de belki aklına bir fikir gelen olur.

    Ben o listenin başında kendimi görüyorum.
    Kafa dalgın bu aralar, bir takım sıkıntılarım var. Bakış kaçıyor, görüş kayboluyor. Önümde fren yapan ve her yerinde stop lambası yanan arabayı fark edemiyorum mesela. Veya sürüş esnasında sert viraj varsa sorun yok, ama sürekli kullandığım yollarda virajlarda dalıyorum, son anda bariyerin tozunu alırken buluyorum kendimi, ve viraja girememekten değil, bir an ortamdan uzaklaşıyorum. Çözümü motoru mümkün olduğunca kullanmamakta, işte ise her araç kullanmam gerektiğinde şöför kullanmakta buldum çareyi. 2 gündür atamadım üstümdeki sıkıntıyı.


    REKLAM ALANI

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)