Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı
1. sayfa 123 SonuncuSonuncu

Büyük Aptallık Ettim.

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #1
    Espaniole - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    09 Haziran 2012
    Şehir
    Bursa
    Motosikleti
    Honda cb650F - cb125E
    Merhabalar.

    Size yaptığım aptallıktan bahsedeceğim. Dün akşam üzeri kız arkadaşımla sakin sakin Alsancak'tan çıktık ve Bornova'ya doğru yola koyulduk. Kasklarımız vardı fakat koruma ekipmanlarımız üzerimizde değildi. Alsancak'ın çıkışına kadar oldukça trafik vardı, öyle ki aralara bile girilmeyecek derecede idi. Trafik esnasında ileride ninja 300'e benzeyen bir motosiklet gördüm ve ışıklarda yakıtını sormayı planladım. Neyse aralardan geçtim ve ışıklarda durdum fakat o an yeşil yandı ve arkadaş bastı gitti. Beni gördüğünden emindim ve muhtemelen bu yüzdendir; oldukça seri sürmeye başladı, ufak aralara hızlıca giriyordu. Ve işte ipler bu andan sonra koptu.

    Normalde arkamda kız arkadaşım varken ekşına kalkışmam, fakat bir şey oldu ve kendimden geçtim, daha doğrusu inanılmaz derecede gaza geldim.

    Ninjalı arkadaş da belli ki gaza gelmişti, makas atmaya başladık. Tren garının orada öne geçtim ve ilerde köprüye bağlanan yola kadar öndeydim. Sonra güç farkı ve tek kişi olmasının avantajıyla öne geçti. Ben hepten gaza geldim.

    4-5 boy önümdeydi ve önümüzde viraj vardı. Onlarca kez otoparklarda ve virajlı yollarda viraj çalışmıştım, ve önüme gelen her sürüş tekniği videosunu, kitabını, yazısını okurum. O ki, bileği bükmek kitabını ve filmini hatim ettim. Bunlara ve lastiklerime dayanarak kesin virajda geçerim dedim kendi kendime. Ninja sol şeritteydi, dolayısıyla o şeritte öne geçemezdim. Orta şeritte de araba vardı, kendimi en sağ şeride attım; bariyerlere en yakın köşeye!

    Fakat ne yazık ki yaklaşık 140 ile gittiğimi ve bu hız ile o virajın dönülemeyeceğini anladığımda iş işten geçmişti, virajın girişindeydi. O an bütün teknikler aklımdan silinip gitti, aklıma gelen tek şey kız arkadaşım ve bariyerlere çarpmak idi.
    Hemen fren yaptım, aynı anda da motoru yatırdım. Bariyerlerle aramda yarım metreden bile az idi, son anda nasıl oldu bilmiyorum ama çıkışa bakıp fren ile beraber dönebildim, bütün virajı bariyerlere 30 cm kala dönmüştüm..

    Tam bir aptallıktı.
    Ninjalı arkadaş beni geçmenin gururuyla iki elini birden bırakıp bana kesik bakışlar atıyordu, ben ise ölümden dönmenin şokundaydım.. Kız arkadaşımın ve kendimin hayatını büyük tehlikeye atmıştım ve resmen şoktaydım. Kenara çektim ve gözlerimden yaşlar süzüldü.
    Kız arkadaşıma içimi döktüm ve ona defalarca kez özür diledim. Elim ayağım titriyordu. Kafamı s..yim...

    Hayatım boyunca hiç bu kadar gaza gelmemiştim; gözüm kararmıştı. Resmen hayat amacım o Ninja'yı geçmek olmuştu. Ama bu aptallığın acısını çok ama çok berbat bir şekilde ödeyebilirdim. Bu bana çok büyük bir ders oldu.

    Bu yazıyı okuyan okumayan herkese sesleniyorum; lütfen ama lütfen kendinize hakim olun. Yolda sizi gaza getirmeye çalışan otomobil veya motosiklet sürücüleri illa ki olacaktır, fakat gaza gelme anı tecrübelerin ve bilgilerin yitirildiği andır; bunu hiç unutmayın. Bunların yitirilmesi daha büyük şeylerin yitirilmesine neden olabilir. Açık bir zihinle gaza gelmenin tehlikeli olabileceğini hepimiz düşünürüz, fakat asıl gereken "o an" bunu düşünebilmek, uygulayabilmek.
    Ben arkamda kız arkadaşım olduğu, koruyucu giysilerimiz olmadığı ve çok gaza gelmeyen biri olduğum halde kendimi kaybettim. Yani büyük aptallık ettim.


    Not: Motosiklette lastiğe önem vermeyen arkadaşlara olsun bu sözlerim; o anda motosikletimde Rosso'lar değil de İrc'ler olsa şu an bunları yazamıyor olabilirdim. "İrc olsaydı o kadar basmazdın" diyen arkadaşlar olacaktır, emin olun pek bir şey fark etmeyecekti, çünkü o an Burak, Burak değildi. Motosiklet yatık halde iken fren yaptım ve yolun bariyerlere yakın kenarı mıcırlı idi, bu şartlarda dahi kayma, salma yapmadı. Rosso'lara verdiğim her kuruşa helal olsun.
    mhmtesk, YouSuffer, zenon ve 17 diğerleri bunu beğendiler..


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #2
    07DFB18 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    22 Aralık 2014
    Şehir
    antalya
    Motosikleti
    GRAND DİNK 150 ,tvs pep,TVS APACHİ 150
    büyük geçmiş olsun kardeş ALLAH sevdiklerinize bağışlamış.
    bundan başka söylenecek bir şey yok siz zaten olayın farkındasınız.
    Espaniole bunu beğendi.

  3. #3
    Darkcity2000 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    29 Mayıs 2014
    Şehir
    Ankara
    Motosikleti
    HONDA NC 750X
    Gecmis olsun arkadasim bu sana ders olmus anlasilan, bedel odemeden kan dokmeden boyle durumlardan ders cikarmak buyuk sans..
    Espaniole bunu beğendi.

  4. #4

    Üyelik
    20 Aralık 2011
    Geçmiş olsun. Allah kazalardan korusun. Ben sıksık motosiklet kaza videoları izliyorum youtubeden. Baya baya insanı dizginliyor. Tavsiye ederim.
    Mexico, Ertugyigit, Bune ve 1 diğerleri bunu beğendiler..

  5. #5

    Üyelik
    09 Ağustos 2015
    Şehir
    İzmir
    Motosikleti
    Motoran spada xray 150
    Geçmiş olsun kardeşim dengesiz insan çok o yüzden siz kendinizi dizginlemeyi her zaman bilin
    şükür ki belasız kazasız olayı atlatıp bundan ders çıkarmışsınız Allah beterinden korusun sizi ve tüm kardeşlerimizi
    iyi forumlar
    Espaniole bunu beğendi.

  6. #6
    4Vaqrant - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    16 Aralık 2013
    Şehir
    Ankara / Çorum
    Motosikleti
    Kawasaki Ninja 300
    Geçmiş olsun adaş, anlamiyorum bu gaza getirme işini be, ben geliyosam kendi kendime gaza geliyom ve viraj girişinde bütün gazım gidiyo giremiyorum viraja o kadar hızlı kesiyorum hızımı hemen, ben bi motorcu görsem ekipmanli yan yana gitmeye özen gösteririm beklerim be
    Espaniole bunu beğendi.

  7. #7
    Bune - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    25 Nisan 2014
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Yamaha Fazer 8
    Dün bende artçılı balat civarlarında kontrayı verdim motoru yatırdım haydee ön teker gitti bildiğin tank slapper tarzı bi işlere girdi ama teker yer ile temas etmiyor sanki, arkamdaki kız 50 kilo civarında daha önce uyarmıştım harekette etmiyordu ama anladım bizim R25 ile artçılı hızlı viraja gireceksen ön tarafa ağırlığı vereceksin zira motorun kuyruk kısmı uzun olduğundan tüm ağırlığı arkaya alıyor ve önde birşey kalmıyor, bende de rosso var ama açıkçası ben bi michelin güveni alamadım bi türlü bu lastikten.

    Bu arada beni görüp yanımda atarlanan çok oluyor bi gün bi tanesi virajda kamyon tekerlerine çarptı bana şov yapmak için az kalsın akşam haberlerine çıkacaktı ben her geçene izin veriyorum şovunu yapması için nasılsa iki araç ilerde ışıklar yüzünden yine yan yana geliyoruz.
    bilginozi ve karacabeg bunu beğendiler.

  8. #8
    Forumdan Uzaklaştırıldı
    Üyelik
    15 Haziran 2014
    Şehir
    59
    Motosikleti
    Mobylette Bionik 52
    nasılda geçtim seni ehehe geçmiş olsun
    fz6_fazer ve Espaniole bunu beğendiler.

  9. #9
    fz6_fazer - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    01 Ağustos 2010
    Şehir
    alanya
    Motosikleti
    ybr 125 esd
    Geçmiş olsun
    Espaniole bunu beğendi.

  10. #10
    EldekiDebryj - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    10 Aralık 2014
    Şehir
    -
    Motosikleti
    DUKE 200
    Bu hatunlar arkada birsey demiyor mu ya :D ben olsam carparim arkadan bitane kendine gel diye eşimede yapmisligim vardir.
    Arkada ustune beton dokmusler gibi durmanin mantigi yok bazen uyari iyi oluyor ..
    gecmis olsun arkadaşım
    Mengu16 ve Espaniole bunu beğendiler.

  11. #11
    Seni unutmayacağız
    Nur içinde yat
    bilginozi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    08 Temmuz 2006
    Şehir
    Bursa
    Motosikleti
    600rr ABS - 2008
    Gecmis olsun. Cok fena gaza gelmissiniz. Umarim gelecekte kendinizi dizginlemeniz icin etkili olmustur. Grup suruslerinde bile arkadaslarim risk alarak makas atmaya baslarsa hemen birakiyorum peslerini bu kadar risk beni rahatsiz ediyor.
    Espaniole bunu beğendi.

  12. #12
    Mengu16 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    13 Aralık 2004
    Şehir
    Ankara
    Motosikleti
    Bajaj 200NS, Mondial 210MX
    Gözüm döndü tam gaz girdim viraja gibi bir bahanen olmamalı. Önce artçını sonra kendini düşünüp gaza gelmemelisin. Lastiklerin çok iyi ve eğitim almış olsan bile ülkemizde yolların asfalt kalitesi berbat ötesi. Motor yatıkken dalgalı asfalta denk gelip kendini yolun dışında bulabilirsin. İki gün önce İzmirdeydim motorcular için asfaltın çoğu yerde hiç de güvenli olmadığı gözlerimle gördüm. Ankarada hiç sorun olmadan 90km hızla döndüğüm virajı orda 60-70 anca dönerdim. Viraj sertliği hakkında bilgi olması açısından söyleyim araba ile orda 70km'den hızlı dönersen çok rahatsız ediyor koltuktan savuruyor.
    Espaniole ve Ertugyigit bunu beğendiler.

  13. #13

    Üyelik
    22 Aralık 2013
    Benim kız arkadaşım arkamdaysa ara ara göstergeyi takip eder şu hızda gidelim der o hızı geçmeyiz. 100e çıksam hemen uyarır bak yine hızlandık der. Allah korumuş kardeşim büyük geçmiş olsun. Bi sadaka ver derim
    Espaniole bunu beğendi.

  14. #14
    MotoNoob - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    04 Temmuz 2015
    Motosikleti
    Spada Anton 200
    Artık gazı söküp Benzine geçtin umarız ;) Geçmiş olsun.
    Espaniole bunu beğendi.

  15. #15
    Iron&Road - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    03 Temmuz 2015
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Arora Avantgarde 150 - Honey Badger
    Gecen gun ayni sekilde ise giderken ben de sebepsiz yere belki bilenler vardir, nakkastepe den beylerbeyine iniste hizlandim ve resmen karsi serite ucusumu falan gordum hem aci olarak yanlistim, hem de sabah uyku hali ile sacmaladim, ama bi turlu topladim sansim varmis. Olabildigince dikkatli olmak lazim arada sirada ipin ucu kacsa da telafisi cok zor sonuclar dogurabilir.
    Espaniole bunu beğendi.

  16. #16
    isuzuki - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    01 Temmuz 2012
    Şehir
    ist/anadolu
    Motosikleti
    suzuki DR-Z400S
    tebrik ederim dostum biraz geç olsada farkına varmışsın. Artçıyla beraber gazlamak bana hiç mantıklı gelmiyor, artçım varken düz alanlar dışında yüksek hızlara çıkmıyorum. asfalt zeminlerimizin sürprizlerle dolu olduğunu unutmamak lazım. daha geçen ay merkeze bağlı yolda virajın ortasına serpilmiş çakıl taneleri gördüm kılpayı içten dönebildim... gazlarken kendinizi düşünün, ailenizi düşünün yatalak kaldığınızı ve ailenizin size o haldeyken bakışlarını düşünün o zaman motosikleti daha dengeli kullanırsınız.
    Espaniole bunu beğendi.

  17. #17
    A.Türker - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    05 Mayıs 2015
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    CBR 125R
    kız arkadaşına geçmiş olsun.
    afu35, Ertugyigit ve schizo bunu beğendiler.

  18. #18

    Üyelik
    17 Haziran 2014
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Kawasaki Z250 Sl (yeşil)
    Geçmiş olsun ama suç sizde , kendine hakim olamayan adam binmesin bu merete. İrade meselesi bu. Geçsen nolacak ? Madalya mı kupa mı verecekler ?

  19. #19
    brooklynnn - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    30 Haziran 2011
    Şehir
    çanakkale
    Motosikleti
    yeşil fıstık 300
    Bana da oluyor bazen. Geçen 160la izmite sürerken gittiğimde Ayağım titriyordu nedense

  20. #20

    Üyelik
    24 Mart 2015
    Kiza bisey olursa onun hesabini omur boyu veremessin. Kusura bakmayin gaza geldim o yuzden kızınızın kolu bacagi koptu. Yani insanlik hali mi diyeceksin. herkez hata yapar. Hata yapmican diye bisey yok. O hatayi motosiklet affetmiyor iste. O yuzden kimseyi arkama almam. Kiz arkadasinida alma. evlendiginde sorumlulugu sana gectiginde alabilirsin.
    Mengu16, Ertugyigit, SweentLy ve 1 diğerleri bunu beğendiler..


    REKLAM ALANI
1. sayfa 123 SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)