Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

Aktif Şehir İçi Trafik Eğitimi | Fotoğraf ve Videolu

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #1

    Üyelik
    27 Şubat 2013
    Herkese iyi günler kardeşlerim abilerim. Bir çoğunuz benim gibi düşe kalka öğrendi bir çoğumuz eğitim aldı bir çoğumuz zamanla öğrendi motosiklet kullanmayı. Ancak bugün kimle konuşsam " şeytan icadı " , " çok tehlikeli " , " vazgeç bu sevdadan hacı " diye yorumlarda bulunuyor.

    Hepsine sorduğum ilk soru " bence otomobilden daha güvenli, daha pratik ve daha az maliyetli, peki sence neden tehlikeli " diye sorduğumda " arabalar " cevabını veriyorlar. Siz de sorup deneyebilirsiniz.

    Bunun eksikliğini hissettiğim için ve yaklaşık 6-7 yıldır aktif otomobil ve 2 yıldır da motosiklet kullandığım için az buçuk tecrübelerimi, tecrübesizliklerimi sizlere anlatıp yeni başlayan ya da bu zamana kadar hiç dikkat etmemiş olanlara bir şeyler göstermek istiyorum.

    Sizler de bunları aksiyon kameralarınızla kaydedip bana özelden veya buraya ileti olarak gönderirseniz bu mesaja sürekli düzenleyip bilgi olarak paylaşmak istiyorum. Bir süredir bu planım vardı ancak kpss ve diğer sınavlarım yüzünden ilgilenememiştim.

    Bu arada kpss olmadı Elektronik öğretmeni bu kardeşinize hafta içi çalışacak istanbulda elektronik ve bilgisayar işi ayarlarsanız sevinirim Reklamımızı da yapalım teşekkürler He bu arada uzun yıllardır blog ve şiir yazıyorum yazarlık reklamcılık vs de olabilir ilgi alanlarımdır "pirezentaabıl" kişiliğim vardır

    Arkadaşlar bazı videoları uzun uzun anlatacağım. Bunun sebebi görmediğiniz dikkat etmediğiniz her ayrıntıyı fark ettirmek, yazarken benim de fark etmem. Lütfen ego ya da bilmişlik olarak anlamayın.

    Videoları youtube a atmayı düşünmüyorum şimdilik giriş için dropbox hesabıma yüklüyorum daha sonra mail.ru ya da vk ya atacağım...


    Video 1 :
    https://www.dropbox.com/s/omgdmu293z...81%29.mp4?dl=0

    Bu videoda kamera biraz eğik kaldığı için ön tarafı kendim anlatayım. Mecidiyeköy köprü altı. Sağ tarafta köprü yoluna giriş sol taraf gayrettepeye devam eden yol.

    Burada dikkat edilecek husus öncelikle bir sapak varsa mutlaka orada arka arkaya sıralanmış araçlar, bir anda karar verip oraya kıracak şoförler vardır. Bunlar tabii ki sizi fark etmeyecekleri için siz fark edecek ve yavaşlayacaksınız.

    Sağ tarafta bir kaç araç sıralanmış. Ancak arkadaki taksici ağabeyimiz düz devam etmek istiyor. Tabii ki beklemeyip sollayarak geçmek isteyecek. Bizi tabii ki görmeyecek. Bir anda sola doğru kırıyor direksiyonunu ve haliyle dip dibe geliyoruz.

    Yapmamız gereken bulunduğumuz şeridi ortalamak, tabelaları kontrol edip sapak ve trafik olan yerlerde önümüz boş dahi olsa dikkatlice hız düşürmek ve korna çalıp fark ettirmek. Ben şeridi tam ortalayamasam da taksici güzelce bindirecekti. Bindirdiğinde beni ya önüne ya da yanına düşürüp akan trafikte ölümle burun buruna getirecekti.

    Not : Taksicilere bu videoda dikkat etmeyi öğreniyoruz.
    asde06 bunu beğendi.


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #2
    Macit250 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    12 Ekim 2013
    Şehir
    Skinoskisama
    Motosikleti
    Dragstar
    Merhaba yusuf ,keşke ben ecemsu diye mesaj atsaydın.Kitlesel açlığımızı bastırırdın.İyice cılkı cıkmıs forumun göz bebeği olurdun.Kitleler halinde takipe geçerdi insanlar.

    Şaka bi yana ,yok yana felan değil.bakalım kaç kişi dikkate alacak.

  3. #3
    asde06 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    18 Mayıs 2014
    Motosikleti
    Mondial Mr 150 Vulture
    emeğine sağlık..

  4. #4

    Üyelik
    27 Şubat 2013
    Alıntı Macit250 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Merhaba yusuf ,keşke ben ecemsu diye mesaj atsaydın.Kitlesel açlığımızı bastırırdın.İyice cılkı cıkmıs forumun göz bebeği olurdun.Kitleler halinde takipe geçerdi insanlar.

    Şaka bi yana ,yok yana felan değil.bakalım kaç kişi dikkate alacak.
    bir kişi bir kişidir hocam kafamdaki şeyi gerçekleştirmiş olacağım. Ha ecemsu ha pelinsu ya yuSUf :D

  5. #5
    byossi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    06 Mayıs 2015
    Şehir
    İST/Esenyurt
    Motosikleti
    Cbr 250r
    Arkadaşın dediği gibi deyim yerindeyse abazanlık diz boyu ve artık her yere sıçramaya başladı, ama emeğinizin karşılığını alacağınızı düşünüyorum.
    Cbr 125 Satışta.
    http://www.motosiklet.net/forum/satilik-motosiklet-ilanlari/151532-2-el-honda-cbr-125r.ht
    ml


    REKLAM ALANI

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)