Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

Nolan N86 - MT Revenge kask Karşılaştırması

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #1

    Üyelik
    12 Mayıs 2015
    Şehir
    Maltepe, İstanbul
    Motosikleti
    Suzuki Inazuma GW250
    NOLAN N86 TECRÜBEM
    Ilk Kaskım MT Revenge'di. Daha iyi bir Kaskım olsun ayrıca bir de güneş vizörü ihtiyacından Uygun fiyat aralığında olduğu ve bilinen marka olduğu için Nolan N86 aldım. Burada da bu iki kaskı karşılaştırmak istedim. Öncelikle ilk 1 haftaki tecrübem Nolan N86'nın kesinlikle abartıldığı kadar iyi bir kask olmadığı. Maddeler halinde tecrübelerim şu şekilde:

    1. Benim için en önemli artık özelliği güneş vizörüydü. Ancak Nolan n86 vizörü inanılmaz başarısız. Zira entegre iç vizörün alt çizgisi gözün odağında kalıyor ve bu görüşte negatif etkilere sebep oluyor. Vizörü 1 cm daha uzatılmalıydı.

    2. Nolanın ensesi acayip açık MT kaska göre. Resmen enseden gelecek bir darbe için delik mevcut. Bu bence emniyeti kötü etkileyen bir faktör. Neden böyle tasarım yapmışlar anlamak zor MT çok daha başarılı.

    3. Nolanın kafaya oturması çok iyi değil. Doğru bedeni kullandığıma eminim 58 beden. Çeneden itibaren kafanızın oturmadığını hissediyorsunuz Nolanda. MT ise böyle değil kafayı tam içine alıyor. MT daha başarılı.

    4. Sharp testine bakacak olursak MT 5 yıldızlı Nolan 4 yıldızlı bir kask MT daha başarılı.

    5. Nolan Çene bağlantı kayışı şaka gibi tam fiyasko. Skandal derecede rahatsız ve her durumda ne yaparsanız yapın boğazınıza saplanan metal bir cisim nefesinizi kesiyor. MT de ben Kayış Rahatsızlığı hiç yaşamadım. Sakın kayışı gevşet birader gibi kifayetsiz yorumlar yapmayın. Adeta çenemden çıkacak kadar gevşettim ancak fayda etmedi her durumda boğazınızda keskin bir metal hissi var. Bu hissi sevenler kaçırmasın. MT daha başarılı.

    6. Daha önce kask yorumlarını okurken insanlar ses gürültü gibi şeylerden bahsederlerse anlamazdım. Nolan sayesinde şimdi anlamaya başladım. MT takarken ses nedir bilmezken Nolanda 80 km sonrası içeride bırakın rüzgar sesini resmen resital var. Uğultu çınlama ıslık gürültü hışırdama bu kask her tür sesi çıkarabiliyor. MT çok çok daha başarılı.

    7. Çok uzun yol kullanmam en fazla 50 km sonra mola veririm. MT de kafamın terlediğimi hatırlamam. Nolanda saçlarım yapış yapış çıkıyor nedense. MT çok daha başarılı.

    8. Fiyat MT 250 TL civarı Nolan ise 675 TL. Parası bol olup düşük kalite yanlış tasarım ve performansa para saçmak isteyenler için bulunmaz nimet.

    9. Ağırlık MT 50 gram daha hafif. Sürpriz yok MT daha başarılı.

    Evet Nolanda entegre Ncom var. Ancak bu da para tuzağı. Zira gidip sadece bu kaska özel intercoma en az kask kadar para ödemeniz gerekiyor. Tam fiyatına bakmadım ama kasktan Pahalı sanırım.

    Birisi bana söyleyebilir mi neden insanlar Nolana para veriyor. Ilk işim Nolanı elden çıkarıp adam gibi bir kask almak. Ancak her halukarda MT çok çok daha iyi. Reklama ve markaya aldanmayın. MT alın paranız da cebinizde kalsın.
    Onurhan D, oggomoggo, infernox ve 1 diğerleri bunu beğendiler..


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #2
    Onurhan D - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    24 Ekim 2014
    Şehir
    İzmir
    Çok güzel ve açıklayıcı bi yazı olmuş teşekkürler.Mt çok aklımı kurcalıyor fiyatı sharp 5 yıldız luşu vesaire alınası bir kask.

  3. #3
    Orko_ye - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    25 Temmuz 2008
    Şehir
    Austin / Texas, USA
    Motosikleti
    -
    Yeni Nolan N86 kask aldım. Söylediklerinin çoğuna katılıyorum. Özellikle rüzgar sesi beni çok rahatsız ediyor. Uzun yolculukta kulak tıkacı kullanmama rağmen rahatsız oldum. İlk defa Nolan aldım sanırım bir daha almam.

  4. #4

    Üyelik
    30 Ağustos 2014
    Bu iş kafa şekli ile alakalı. Ben n86'da çok rahat ediyorum. MT denedim ve pek rahat edemedim. N86 size uymamis. Gürültü konusunda haklısınız.

  5. #5
    RidetoLive. - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    14 Mayıs 2015
    Şehir
    Kuşadası/Kütahya
    Motosikleti
    Yamaha R25 Raceblue
    dostum bende deneme sansım olduğu için nolan n86 düşünüyodum 650tl ye bayi bana vericekti.ama biraz daha düşünüp denemeden işimi şansa birakıp havale ile yaklaşık 700tl ye SHARK SKWAL MATADOR aldım.belki ses yönünden ahım şahım güzelliği yok ama bana çok rahat geldi güneş vizörü çok başarılı özellikle benim gibi sıcak memlekette yaşıyorsanız rahat edebilceğini düşünüyorum.nolanda motoruma uygun güzel tasarım bulamadım sharkın tasarımıda güzel ayrıca ilk ledli kask olma özelliğini barındırıyo ve geceleri güzel dikkaat çekiyo ledler

  6. #6
    melihbesikci - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    02 Eylül 2014
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Mt - 09 / Forza 250
    MT Revenge kullanıyorum, 260 liraya almıştım. Daha önce farklı kask kullanmadım ama bayağı araştırarak aldım. Revenge modelinin amerikan SNELL testinden de geçtiğini hatırlatalım. Bana göre artıları;

    Güvenlik testlerinden tam puan almış olması.
    Kafayı tam kavrıyor, çıkıntı yapan bir noktası yok.
    Entegre siyah vizörü var, işini iyi yapıyor.
    Görüş mesafesi iyi, şerit değiştirirken hayat bakışını rahat atabiliyorum.

    Eksi noktaları (bana göre);

    Hava deliklerinden pek hava almıyor. Çok sıcak havada bunaltabiliyor.
    Kafayı tam kavramasından dolayı çıkarıp takarken rahatsız edebiliyor (yan etki diyelim, kafayı kavraması iyi).
    Ses yalıtımı çok iyi değil.
    Mat siyahı çok kolay çiziliyor.

  7. #7
    kurubuz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    11 Aralık 2008
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    CBF1000FA
    Şu anda Nolan n64 kullanıyorum. Önceki kaskım da mt idi. Nolan bana daha iyi geldi. Hafif , daha sessiz, kulaklarımı acımıyor, vizör kenarlarından rüzgfar almıyor, havalandırması daha iyi .

  8. #8
    alitezz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    27 Şubat 2015
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Monster 696 & XJ6N & WR125R
    Kafana MT Revenge kaskı tak var gücünle duvara vur sonra Nolan N86 kaskı tak bide onla vur kafanı duvara o zaman anlarsın bence aradaki farkı. O SHARP testlerinede pek inanmanızı tavsiye etmem yani sizin dediğinize göre bu MT Revenge denilen kask Arai rx-7 GP den daha korunaklı çünkü Arai rx-7 GP SHARP testinden 4 yıldız almış. Ha birde MT Revenge dediğin kask termoplastik malzemeden yapılmış Nolan N86 da ise polikarbon malzeme kullanılmıştır.Kaskın birincil amacı kafanı korumaktır seni rahat ettirmek diğil bunu unutma.

  9. #9
    Bune - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    25 Nisan 2014
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Yamaha Fazer 8
    Bende daha önce MT Revenge Reaper ile Nitro Aikido karşılaştırmıştım, daha sonra kask şekli kafama uymadığı için MT' yi başka birine sattım ve Marushin Samura aldım. Bunca yazdığın şeyden sonra geçmişe döndüm aklıma MT kaskım geldi eğer ondan bu kadar memnunsan MArushin filan alsan aşık olursun sanırım

    Bi mağaza da Nolan 64 incelemiştim o gün bugündür bitti benim için Nolan, bir kaskın içinde kulağın dış kabuğa değer mi arkadaş? Nolan' da değiyor işte öyle saçma bişey.

  10. #10

    Üyelik
    27 Ocak 2015
    Şehir
    istanbul
    Motosikleti
    cbr 1000 rr ve fjr 1300
    kaskınızın gerçekten "sağlam" ve "koruyucu" olup olmadığını öğrenmek istiyorsanız google dan "snell test" kelimelerini arayıp , ilgilendiğiniz kaskın snell testinden geçip geçmediğini kontrol edin.

    snell vakfı kar amacı gütmeyen, ve motosiklet, bisiklet, ve yarış araba kasklarını yüksek standartlarda test edip, "geçti" veya "geçmedi" diye sonuç yaynlayan bir kuruluşdur. abd de satılan shoei, arai gibi iyi markalar kasklarının üzerine gururla snell testinden geçmiştir diye yazarlar.

  11. #11
    obarey - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    07 Nisan 2015
    Şehir
    Ankara
    Motosikleti
    2015 Honda CBR 250R (10k), 2015 Yamaha R25
    nolan çok gürültülü sağ kulağa basınç yapıyor içrideki hava. (150 km üstünde.)

  12. #12
    infernox - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    15 Aralık 2006
    Şehir
    Ankara
    Motosikleti
    Versys
    Hocam bende kask seçimi yaparken nolanı tipi ve kaliteli markadır diye almayı düşünüyordum.
    Sonra fiyatından dolayı vaz geçtim MT Revenge aldım. Yorumlarından sonra gözüm arkada kalmadı.
    Hanıma da Nitro Aikido aldım.
    MT Revenge nin en sevdiğim özelliği çene bağlama kilidi. Hem komay hem rahatsız etmiyor çok süper.

    Bende güneşten etkileniyorum. O yüzden kaskın içine polarizeli güneş gözlüğü kullanıyorum ve mükemmel sürüş ve görüş sağlıyor. Gözlük plastik malzeme polikarbon mu öyle birşey olduğu için kırılmıyor esniyor. Yani bir kazada gözüne kaçar diye endişe etmeyin.
    Siyah vizör gece sürüşlerinde çok tehlikeli bence. Hiçbirşey göremezsin. Her dakka vizör de değiştirmek zor gelir.

    MT Revenge nin dez avantajı bence havalandırması.

  13. #13
    Onurhan D - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    24 Ekim 2014
    Şehir
    İzmir
    Alıntı alitezz adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Kafana MT Revenge kaskı tak var gücünle duvara vur sonra Nolan N86 kaskı tak bide onla vur kafanı duvara o zaman anlarsın bence aradaki farkı. O SHARP testlerinede pek inanmanızı tavsiye etmem yani sizin dediğinize göre bu MT Revenge denilen kask Arai rx-7 GP den daha korunaklı çünkü Arai rx-7 GP SHARP testinden 4 yıldız almış. Ha birde MT Revenge dediğin kask termoplastik malzemeden yapılmış Nolan N86 da ise polikarbon malzeme kullanılmıştır.Kaskın birincil amacı kafanı korumaktır seni rahat ettirmek diğil bunu unutma.
    Termoplastik mi ?
    Bilmediğiniz konularda yorum yapmayın artık ya!
    copycat ve Panashira bunu beğendiler.

  14. #14
    emrb - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    02 Ekim 2012
    Şehir
    Ankara
    Motosikleti
    XJ6
    nolan n86 kullandım altına imzamı atarım.ben kurtuldum çok şükür.
    hakikiteker bunu beğendi.

  15. #15
    Forumdan Uzaklaştırıldı
    Üyelik
    05 Ağustos 2013
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Piaggio Xevo 250
    Siz karşılaştırma yapmamış nolanı resmen gömmüşsünüz. 1 hafta gibi çok kısa bir sürede daha alışma süresi dolmadan yorum yapmak yanlış olmuş. Ayrıca 200 küsür liralık kask ile 600 liralık kask karşılaştırılmamalı. Bir kere en basitinden malzeme kalitesinde Nolan oldukça iyi. 1.5 yıldır N86 kullanıyorum çok memnunum.
    1- Güneş vizörü evet sıkıntı var. Biraz alt kısım daha fazla kapatsa iyi olurdu. Ama çok kötü de değil normal sürüşte karşıya baktığınızda sıkıntı yok, ayağınızın dibine bakacaksanız tabi ki güneş vizörünün altı açık olmalı. Sonuçta var mı var, mt revenge'de var mı yok.
    2 ve 3- bence kask kafanıza uymamış. Bazı kask modelleri bazı kafa yapısına uymaz bana da AGVnin kaskları uymadı. ensenin açıkta kalması söz konusu değil, belli ki küçük beden almışsınız 58 ise L olmalıydı aldığınız kask L beden ise kafa yapınıza uymamış diyebilirim. Yeni kaskın kafaya oturma süresi kullanım sıklığına bağlı olarak 1-3 ay kadar sürebilir. Bu açıdan çok erken bir yorum yapmışsınız. Kaskı denemeden aldıysanız hata yapmışsınız, deneyerek aldıysanız rahatsız olduğu ilk giyişte belli olurdu. Demek ki beğendiniz aldınız. Bu kadar da kötü yorum yapılmaz.
    4- Sharp testi çok şey ifade etmez. 5 yıldız alan kaskların 4 yıldızdan daha iyi olduğunu ispatlayan bir test değildir.
    5- Kayışla ilgili hiç sıkıntı yaşamıyorum. Balaklava kullanırsınız olur biter. kilit sistemi oldukça güvenli geldi bana. Yine bedenle alakalı sıkıntı yaşıyorsunuz gibi.
    6- gürültü konusunda şikayetçi olanlar var ama karşılaştırmış olduğunuz MT kaskın da çok sessiz olduğu söylenemez. Şehir içi kullanımda 80 üzeri hızlara çıktığınız süre çok da fazla değil ben hiç çıkmıyorum mesela, gürültüden de şikayetim yok dolayısıyla.
    7- Bu sıcaklarda terletmeyen kask yok açık kask dahi kullansanız ter içinde kalabilirsiniz.
    8- fiyat olarak fark olmasının marka, malzeme kalitesi üretildiği ülke vb birçok faktör var. LS2 ayarında bir kaskın Nolan ile fiyat karşılaştırması yapılması pek uygun değil. MT yi bilmiyorum ama Nolan kalitesinde olsaydı onun da fiyatı 600TL olurdu.
    9- 50gr farkı kafada anlayamazsınız bile. kibrit kutusu kadar peynir.
    10- Peki neden N86 da kutu içeriğinde orjinal pinlock çıktığından bahsetmediniz. 3 mevsim yağmurlu ve soğuk havalarda buğu probleminiz olmuyor. MT-revenge de var mı?

    Neden mi para verip Nolan aldım.
    1- Kafama tam olarak uydu
    2- Güneş vizörü var
    3- Pinlock var
    4- Malzeme kalitesi muadillerinden yüksek
    5- İtalyan markası
    6- Satış yapan bayisinin pozitif yaklaşımı ve verdiği güven. (bu çok zor bulunuyor işte)
    Lightning bunu beğendi.

  16. #16
    alitezz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    27 Şubat 2015
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Monster 696 & XJ6N & WR125R
    Hiç bir yerde yazmıyodu ama 290TL lik bir kask en fazla termoplastik olur diye düşünmüştüm ama polikarbonmuş ama yinede yazdığım o kadar şeyden sadece termoplastiğe takılman çok saçma. İsterse aramidik fiber olsun yinede kafanızın konforu için gidipte MT marka kask almak çok saçma geliyo. Ben nolan kullanmıyorum ama kullanan çok arkadaşım var hatta kaza atlatan arkadaşım var noldan n86 ile ve Zaten kendini fazlasıyla kanıtlamış bir kask markası.Hatta gidipte Nolanı MT ile kıyaslamanız bile dünya saçması bişey götürün ls2 ile free-m ile karşılaştırın onun klasmanı o sonuçta.

  17. #17
    Onurhan D - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    24 Ekim 2014
    Şehir
    İzmir
    Alıntı alitezz adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Hiç bir yerde yazmıyodu ama 290TL lik bir kask en fazla termoplastik olur diye düşünmüştüm ama polikarbonmuş ama yinede yazdığım o kadar şeyden sadece termoplastiğe takılman çok saçma. İsterse aramidik fiber olsun yinede kafanızın konforu için gidipte MT marka kask almak çok saçma geliyo. Ben nolan kullanmıyorum ama kullanan çok arkadaşım var hatta kaza atlatan arkadaşım var noldan n86 ile ve Zaten kendini fazlasıyla kanıtlamış bir kask markası.Hatta gidipte Nolanı MT ile kıyaslamanız bile dünya saçması bişey götürün ls2 ile free-m ile karşılaştırın onun klasmanı o sonuçta.
    Neden bu iki kaskı karşılaştırmak dünya saçması anlamış değilim.İlla ki iki kaskı veya kaskı da geçtim iki farklı ürünü karşılaştırırken sadece aynı fiyat düzeyinde bulunmalarına mı dikkat etmemiz gerekiyor.
    MT REVENGE

    1-)Polikarbon
    2-)UN ECE REG 22.05 Sharp*****
    3-)1450 gr
    4-)Dahili güneş vizörü yok
    5-)290 TL


    NOLAN N86
    1-)Polikarbon
    2-)UN ECE REG 22.05 Sharp****
    3-)1460 gr
    4-)Dahili güneş vizörü var
    5-)660 TL
    Mt revenge rüzgar konusunda geçmiş konulara baktım nolan kadar rüzgardan şikayetçi olanı yok.Diğer karşılaştırmalarda yukarıda zaten.
    Panashira bunu beğendi.

  18. #18
    Moderatör Levent - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    12 Mart 2007
    Şehir
    Antalya/Kaş
    Motosikleti
    R 1200 GS Adventure
    Nolan n86 fiyaskodur.


    REKLAM ALANI

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)

Bu Konudaki Etiketler