Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı
1. sayfa 12 SonuncuSonuncu

Monoküler motosiklet sürücüsü

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #1
    Monocular - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    15 Temmuz 2014
    Merhabalar,

    İçinizde monoküler (Tek gözü gören) motosiklet sürücüsü var mı? Doğuştan sağ gözü görmeyen bir motosiklet sürücüsü adayı olarak kafamda bazı soru işaretleri var. Forum üyeleri içerisinde benimle aynı durumda olan varsa; Yaşamış olduğu sıkıntıları, ekstra dikkat ettiği durumları ve motosiklet seçimi konusunda (Yabancı bir forumda monoküler bir sürücünün motosikletini değiştirdikten sonra daha rahat ettiğiyle alakalı bir yazı okudum. Nakedtan, Chopper tarzı bir motosiklete geçtiğinde trafikte daha çok aaygı görmesiyle alakalı idi, sanırım motosiklet daha büyük olduğu için rahatlamıştır diye düşünüyorum) bilgilendirme yapabilirse çok sevinirim.

    Ehliyetimi geçen yıl aldım fakat trafiğe çıkma konusunda kafamda soru işaretleri vardı bu sene kesin kararımı verdim Naked bir motosiklet ile başlamayı düşünüyorum. İlgilenen olursa şimdiden teşekkür ederim.

    İyi forumlar


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #2
    Forumdan Uzaklaştırıldı
    Üyelik
    25 Ağustos 2014
    Şehir
    İzmir
    Hic baslamayin bence, bu trafikte bizim 2 gozumuz bile yetmiyor, ortalik kasap dolu, yollar bozuk, kuralsizliklar kural halini almis, hele birde buyuksehir trafikleri inanilmaz berbat. Motosiklet keyif aracidir hobidir, bence kendinize baska hobi edinin, arkanizdan anne babaniz coluk cocuk yada eş , yaşli gozlerle kalmasin. Gerek yok riske mesela tek gozun avantajini kullanarak iyi bir atici olabilirsiniz, silahlara yonelin, tufek, tabanca vs. Sportif ve hiz gerektiren atislarda iki gozunuz acik iyi isler cikarabilirsiniz.

  3. #3
    MotorKafa - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    22 Mayıs 2010
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    CBF 1000 FA
    Aga ben senin yerinde olsam kesinlikle çıkmam trafiğe.
    Bize 2 tane göz yetmezken senin işin oldukça zor olacaktır.
    Birbirine saygısı olan insanların yaşadığı bir toplumda olsak eyvallah. Ama durum çok farklı.
    Sen ne kadar dikkatli olursan ol, ne kadar düzgün kullanırsan kullan, hiç beklemediğin anda birisi dibinde bitebiliyor.

    Uzak olmayan bir zamanda yaşadığım bir olayı anlatayım sana.
    E-5'te orta şeritte 80km/s civarı bir hızda ilerliyorum. Trafiğin akışı gayet normal.
    Aynalarımı çok düzenli kontrol eden biriyimdir. Hatta öyle ki, bazen yoldan çok aynalara baktığım oluyor. Çünkü bana göre esas tehlike en çok arkadan geliyor.
    Her neyse. Dediğim gibi sakin sakin ilerliyorum. Aynaya baktığımda inanılmaz bir hızla bana yaklaşan ve sadece sabit olarak sinyalleri yanan (farları kapalı) bir araba geldiğini gördüm. Sağ şeritten benim olduğum noktaya fişek gibi yaklaşıyordu. Son anda çok az sola atabildim kendimi ama, rüzgarını resmen kolumda hissettim. Derken, sol arkadan çok güçlü bir homurtu geldiğini duydum. Bu sefer de yine çok az sağa atabildim kendimi ve onun da rüzgarını hissettim. Meğer bu iki şerefsiz yarışıyormuş.

    O an tek gözüm kapalı olsaydı, aynaya biraz daha geç bakabildiğim için veya aynaları, açık olan gözüme göre ayarlamış olduğum için, sağdan gelen arabanın vurmasıyla düşebilir, ardından soldan gelen arabanın altında kalabilirdim. Bu yazdığım tabi ki bir varsayım. Ancak ne yazık ki çok güçlü bir varsayım.

    Ayrıca arabaların trafikte büyük motora saygı gösterdiği hikayesi de tam bir kolpa. Sadece 'büyük' motor kullanıcılarının kendini tatmin etme söylemi diye düşünüyorum. GV-250 de kullandım, v strom 1000 de. Şu an 750'lik shadow kullanıyorum. Trafikte gördüğüm saygı, motora göre ne arttı ne de azaldı. Sadece görünürlüğümde farklılıklar olmuştur ve ona göre de arabaların yol verip vermeme oranında az biraz değişiklik olmuştur o kadar.

    Eyyorlamam bu kadar. Karar tabi ki senin
    Levent, Mr.K ve Zell bunu beğendiler.

  4. #4
    Dusty - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    08 Aralık 2014
    Motosikleti
    Honda TransAlp XL650V
    Tek gözün dezavantajlarını hepimizden fazla biliyorsunuz, umarım sizin durumunuzda bir sürücü vardır forumda da bilgi alabilirsiniz. Ancak kimsenin cesaret kırıcı, demoralize edici yorumlarına kulak asmayın derim. İnsan, sınırlarını ancak kendisi belirler

    Dışarıdan bakan biri olarak, yüksek hızların sizin için daha tehlikeli olacağını düşünüyorum. Malum, uzaklık sizin için çok önemli. Bir anlık yanlış algı kötü sonuçlara yol açabilir. Görüş genişliği de ayrıca etken ancak bu daha çok düşük hızlarda önemli. Dikkatli kullanarak aşılmayacak problemler değil ikisi de.

    Öncelikle eğitim aldıktan ve kavram olarak motosiklet sürmeye hakim olduktan sonra, hem trafikte saygı görme, hem de yüksek hız açısından chopper/cruizer tarzı bir motosiklet önereceğim ben de. Naked iyidir, göze hoş görünür ama çok atiktir, çok çabuk hızlanır, ufaktır saygı görmez. Aralara girmek dahi problem olacak size, illa düşüp yaralanmanız değil, ışıklarda yanından geçtiğiniz porsche'nin aynasına dokunmak da bir hayli zarar verir Motor naked olursa illa girmek isteyeceksiniz, chopper'da ise ellerinizi dizine koyup, porsche'dekine havalı bi gülüş atıp beklersiniz, sorun olmaz.

    Dediğim gibi, biz ancak hariçten gazel okuruz. Umarım duruma hakim birileri yorum yapabilir.

    Şimdiden güvenli sürüşler.
    Zuzuuw, The-Rock, Monocular ve 1 diğerleri bunu beğendiler..

  5. #5
    Forumdan Uzaklaştırıldı
    Üyelik
    20 Ağustos 2014
    Bu şekilde onbinlerce km'dir kaza yapmadan motosiklet süren 3 kişi tanıyorum, burada teknik olarak dahi tek gözle görmenin nasıl olduğunu bilmeyenlerden yorum yapanlardan iyi motosiklet kullanıyorlar.

  6. #6
    Moderatör Levent - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    12 Mart 2007
    Şehir
    Antalya/Kaş
    Motosikleti
    R 1200 GS Adventure
    Öncelikle konuyu açan arkadaşa bir sözüm var. Lütfen kendini dışlanmış gibi hissetme ama, çünkü bu senin seçimin ya da kabahatin değil. Allah böyle bir durum ile sınamış seni. Şükür ki bir gözün görüyor.. Bir söz var, Cahil'e laf anlatmak kör insana renklerden söz etmeye benzer diye. Şimdi allaha şükür senin bir gözün görüyor, yani sana kırmızıdan söz ettiğimde ne olduğunu anlayabiliyorsun. O yüzden bir iki kişinin sözlerine aldanıp böyle bir işe kalkışma. Çok uzun uzadıya yazmayacağım. Bu iş bu durum ile malesef olmaz. Kendini bitirirsin gerek yok, başkalarına zarar verirsin buna hiç gerek yok. Yok yok yok,, bir çok yok..

    Ayrıca

    Alıntı inanma adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Bu şekilde onbinlerce km'dir kaza yapmadan motosiklet süren 3 kişi tanıyorum, burada teknik olarak dahi tek gözle görmenin nasıl olduğunu bilmeyenlerden yorum yapanlardan iyi motosiklet kullanıyorlar.
    Dostum,

    Biz eli kolu bacağı olmayan insanlarin araba kullandığını da gördük de ? Bu sendeki yaklaşımı çözemedim ben. Türkiye şartlarında sürücüler iki gözleri ile bizi görmüyorken, bu arkadasım tek gözü ile önünemi, sağına mı , soluna mı bakacak ? Yani tekrar söylüyorum arkadaşı dışladığım için bu yorumu yapmıyorum, allah vergisi, şükür ki diğer gözü ile görüyor. Ama biraz aklı başında olmak lazim yazdıklarımızda.

  7. #7
    Forumdan Uzaklaştırıldı
    Üyelik
    20 Ağustos 2014
    Alıntı leopessia adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    bu arkadasım tek gözü ile önünemi, sağına mı , soluna mı bakacak ?
    bi şeyi de en iyi siz bilmeyin arkadaş ya. git bi önce binoküler görüş nedir, insan kaç derece görebilir, monoküler görüş açısı nedir, tek gözle görmeye başladıktan ne kadar zaman sonra boyut algısı düzelir falan öğren sonra cevap verirsin. ama hiç olur mu, cahil olup her şeyi bilmek varken neden bir şey öğrenesin dimi.
    noob ve Dusty bunu beğendiler.

  8. #8
    Moderatör Levent - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    12 Mart 2007
    Şehir
    Antalya/Kaş
    Motosikleti
    R 1200 GS Adventure
    Alıntı inanma adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    bi şeyi de en iyi siz bilmeyin arkadaş ya. git bi önce binoküler görüş nedir, insan kaç derece görebilir, monoküler görüş açısı nedir, tek gözle görmeye başladıktan ne kadar zaman sonra boyut algısı düzelir falan öğren sonra cevap verirsin. ama hiç olur mu, cahil olup her şeyi bilmek varken neden bir şey öğrenesin dimi.


    O kadar haklısınız ki, biz gerçekten insan anatomisinden zerre haberi olmayan,ilk okul 1. sınıfa gidip, sonra okuma yazma öğrendik diye devam etmeyen tipleriz hepimiz.

    Göz üzerine ihtisas yapmamış olabiliriz,göz doktoruyuz diye yorum yapmıyoruz burada değil mi? bilginin hiç bu kadar erişilebilirliği olmadığı zamanlarda,dünya üzerinde Google yok iken diyelim, binoküler'in ne demek olduğunu bilirdik, zira gazetelerden kupon toplamak sureti ile ansiklopedi arşivleri oluşturmuşluğumuz ve okumuşluğumuz vardır. Monoküler görüş açısı, algı,vb. detaylardan söz ederek insanlara hiç sevmedikleri şeyleri zorla yaptırıyorsunuz, ''Polemik''. Belki bu konuda ihtisasınız vardır, belki sadece Google yalancısısınız dır bilmiyorum.. Kaç km motosiklet tecrübeniz var, kaç kez motosiklet kazası yaptınız, kaç tane motosikletiniz oldu bunu da bilmiyorum. Yaşınız kaç onu da bilmiyorum, bu yaptığınız yorumları neye göre yapıyorsunuz onu daha da bilmiyorum ama size yine de bir sorum olacak,

    Şimdi burada siz konuya bilimsel yaklaşarak bizim kahvehane tarzı yorumlarımızı cahillik olarak nitelendirip bizi rezil ettiniz ya, bütün bunları bir kenara itip bana bu sorunun cevabını vermenizi istiyorum.

    Neden dünya üzerinde ki bütün canlıların 2 gözü vardır? Veya neden hiç bir canlı tek gözlü değildir? Soru basit, bu sorunun cevabını verdikten sonra, baykuşun görüş açısını, atların görüş açısını ve sizin görüş açınızı tartışırım burada. Tek gözü ile gören insanın, iki gözü ile gören insanla aynı açıyı yakalayabildiği için hepimizin bir backup gözü olduğunu, ya da sinemaya gittiğimizde sadece Surround sesi algılayalım diye iki tane kulağımız olduğuna inanın ben de inanıyorum.
    Zell ve Espaniole bunu beğendiler.

  9. #9
    Dusty - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    08 Aralık 2014
    Motosikleti
    Honda TransAlp XL650V
    Yahu hala polemik diyorsunuz. Arkadaş doktorum ben. Göz fizyolojisi ve anatomisiyle ilgili teorik dersler de, pratik stajlar da aldım. Sözlü ve yazılı sınavlarından da geçtim.

    Ama ben sizin kadar bilmiyorum, bildiğimi iddia etmiyorum. Ansiklopediymiş, googlemış.

    Bilmiyorsunuz. Bu kadar açık ve net. Bilmek zorunda da değilsiniz, kendinizi zorunda hissetmeyin. Bunu bilmek genel kültür gerekliliği değildir. Bu uzmanlık gerektiren bir alandır.

    "Ben dikkatli olmayı ve kaçınmayı tercih ederdim" deyin, çekilin.

    "Ben cesur olup risk almayı önerirdim" deyin, çekilin.

    Ama "bilmek" zorunda değilsiniz. Bildiğinizi iddia etmeniz de bir şey değiştirmez, çünkü bilmiyorsunuz.

    Lütfen, biraz sağduyu.
    adonis84, phradrel ve The-Rock bunu beğendiler.

  10. #10
    Moderatör Levent - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    12 Mart 2007
    Şehir
    Antalya/Kaş
    Motosikleti
    R 1200 GS Adventure
    Tabiki bilmiyoruz hocam. Ihtisasimiz bu yonde degil. Ilk okul yillarinda bir ogretmenin cevap veremedigi bir soruyu arastirmaktan ote degil bilgimiz.. Ogretmenim iki gozumuz var ama bir tane goruyoruz bu nasil oluyor sorusunun cevabini o yillarda her onunuze gelen veremezdi size.. Ha bir de soyle bir detay vereyim son 3 yil icerisinde 3 kez Ulusal oftalmoloji kongresinin ana salonunda kongreyi bastan sona kadar dinlemek zorunda kaldim, cunku calistigim sirket TOD ile yillardir calisip kongrelerinin bilisim altyspisini saglamaktadir. Durum boyle olunca ister istemez birseyler ogreniyorsunuz ve bu size bilmek zorunda olmadiginiz ama merak edip ogrenebileceginiz dunyanin en unlu oftalmoji profesorlerine soru sorma ve ogrenme imkani taniyor. Eger bu sene ekim - kasim aylarinda Rixos sungate de kongreye katilirsaniz sizinle de tanisip sohbet etmek isterim. Saygilarimla..

  11. #11
    Monocular - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    15 Temmuz 2014
    Merhabalar,

    İlk olarak herkese ilgilerinden dolayı teşekkür ederim. Eminim ki herkes iyi niyet çerçevesi içerisinde subjektif fikirlerini ortaya koymuştur bazı fikirler hoşumuza gidebilir yada gitmeyebilir bu konu üzerinden bir polemik yaratılmasının hoş olduğunu düşünmüyorum.

    Ben kararımı vermiş durumdayım, sadece forum kullanıcıları arasında benim durumumda olan bir sürücü varsa onun tecrübeleri hakkında bilgi almak istemiştim. Teşekkürler ...
    Dusty bunu beğendi.

  12. #12
    phradrel - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    02 Mart 2012
    Şehir
    istanbul
    Motosikleti
    F650GS
    İsminizi bilmiyorum ama burada alacağınız yanıtlar faydanıza değil. Anlamışsınızdır.

    İznikte bir abi ile tanışmıştım o da sizin gibi aynı dertten muzdaripti. Derinlik algısı olmadığından bir kaç defa virajlara hızlı girmesinden dolayı kaza yapmıştı. Ama vazgeçmemiş.

    Profesyonel destek alarak ve kesinlikle ve kesinlikle eğitim alarak gayet rahat bir şekilde, burada iki gözüm önüme aksın ki görmedim diyenlerden çok daha iyi süreceğinize bahse girerim. önemli olan bakmanın iki gözle yapılması değil, görmektir. Tahminimce sıradan bir sürücüden farklı olarak daha fazla tarama yaparak en azından bu dezavantajı ortadan kaldırabilirsiniz.

    tek gözle, normal insanların gördüğünün yarısını gördüğünü sananlardan aldığınız yorumlar sizi sadece eğlendirmeli

  13. #13
    Süper Moderatör Olcay Avşar - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    10 Mayıs 2005
    Şehir
    İstanbul / Çekmeköy
    Motosikleti
    Honda NC 750X
    Rahmetli Norton (Onno) Usta geldi aklıma bu başlığı okuyunca.

    Tek bacağıyla motosiklet kullanan aşmış bir tamirci idi.

    Büyük ve gösterişli, bol ışıklı ve nikelajlı bir chopper alırsan yoldaki görünürlüğün ve güvenliğin artar.

    Gören gözünün yönüyle ilgili kendine emniyetli bir sürüş çizgisi edinirsin yolda.

    Daha fazla dikkat ve daha fazla defansif sürüş ile olur bence.

    Ya hu ortalık aynalarını söken apaçiler ile dolu

  14. #14
    phradrel - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    02 Mart 2012
    Şehir
    istanbul
    Motosikleti
    F650GS
    üstteki mesajımı yazarken aklıma geldi, fuarda ziyaret ettiğim bi standda görmüştüm. facebook u karıştırdım biraz ismi alper yılmaz. gördüğüm kadarıyla kendisi de monoküler. ben tanışmadım ama tahminimce camiada da tanınıyor. bir şekilde iletişime geçebilirsiniz sanırım.

    Yolbizibekler,
    Türkiye Motor Sürücüleri İletişim Ağı gruplarına üye görünüyor.

  15. #15

    Üyelik
    11 Mayıs 2015
    Alıntı Monocular adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Merhabalar,

    İçinizde monoküler (Tek gözü gören) motosiklet sürücüsü var mı? Doğuştan sağ gözü görmeyen bir motosiklet sürücüsü adayı olarak kafamda bazı soru işaretleri var. Forum üyeleri içerisinde benimle aynı durumda olan varsa; Yaşamış olduğu sıkıntıları, ekstra dikkat ettiği durumları ve motosiklet seçimi konusunda (Yabancı bir forumda monoküler bir sürücünün motosikletini değiştirdikten sonra daha rahat ettiğiyle alakalı bir yazı okudum. Nakedtan, Chopper tarzı bir motosiklete geçtiğinde trafikte daha çok aaygı görmesiyle alakalı idi, sanırım motosiklet daha büyük olduğu için rahatlamıştır diye düşünüyorum) bilgilendirme yapabilirse çok sevinirim.

    Ehliyetimi geçen yıl aldım fakat trafiğe çıkma konusunda kafamda soru işaretleri vardı bu sene kesin kararımı verdim Naked bir motosiklet ile başlamayı düşünüyorum. İlgilenen olursa şimdiden teşekkür ederim.

    İyi forumlar
    Selamlar,
    Ehliyetini alabildiğine göre sol gözünün, yeteri derecerede sağlıklı olduğunu varsayıyorum. ( Kanunen gören gözün, 10/10 sağlıklı olmalı)

    Öncelikle biraz cesarete ihtiyacın var sanırım, yaklaşık 3 hafta önce sol gözü görmeyen, sağ gözünde ise %25 görüş kaybı olan bir boksör adayı ile model (önceden belirlenmiş, tekil ve/veya kombine yumruklar ile rakibin üzerinde çalışmak) yapmıştım. O kusurlara rağmen kendini savunabiliyor ve gerektiğinde yeterli bir şekilde saldırı ( atılan yumruk / hedefi bulan yumruk ) yapabiliyordu. Bunu ne alakası var diye soracak olursan, 3 saniye içerisinde hedefe ~7-12 yumruk sallamak yada aynı miktarda gelen yumruktan kaçmak, sakin trafikte araç sürmekten daha karmaşık bir eylemdir (en azından bana göre).

    Yukarıda bahsettiğim arkadaş, kusurlarının farkında idi. Kusurlarının farkında olmasının sebebi ile onları düzeltebilmenin / en aza indirgeyebilmenin yolunu bir şekilde bulmuş ve hoşlandığı bir sporu kusurlarına rağmen yapabiliyordu. Sen neden yapamayasın ki?

    Gelelim trafikte sürüş ve araç seçimine ( bu kısım şahsi fikirleri barındırıyor, okumasan da olur )
    1- Öncelikle mümkün olduğu kadar harley'e benzer (şekli şemali benzesede olur, ama harley olursa daha süper olur) bir araç seçimin senin faydana olacaktır. Çünkü harley görünümlü araçlar bir şekilde diğer insanların davranışlarının değişmesine sebep oluyor. Naked motora nazaran daha bi saygılı davranacaklardır. Motorun büyük olsun hatta çok büyük olsun ki 4 tekerliler ooo bu çok büyük totosunu kaldıramaz desinler, ufak yere girer diyip kıstırmasınlar

    2- Kask seçimi için, sessiz bir kask yerine, ses geçiren bir kask seçimi daha doğru olacaktır.
    3- Gerekçen ne olursa olsun, güneş battıktan sonra trafiğe çıkma. ( Bu seçeneğin istisnai durumlarını senin seçimine bırakıyorum.)

    Sağlıcakla kal.

  16. #16
    mephamd - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    14 Mayıs 2009
    Motosikleti
    CRF1000 AfricaTwin
    Alıntı leopessia adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Tabiki bilmiyoruz hocam. Ihtisasimiz bu yonde degil. Ilk okul yillarinda bir ogretmenin cevap veremedigi bir soruyu arastirmaktan ote degil bilgimiz.. Ogretmenim iki gozumuz var ama bir tane goruyoruz bu nasil oluyor sorusunun cevabini o yillarda her onunuze gelen veremezdi size.. Ha bir de soyle bir detay vereyim son 3 yil icerisinde 3 kez Ulusal oftalmoloji kongresinin ana salonunda kongreyi bastan sona kadar dinlemek zorunda kaldim, cunku calistigim sirket TOD ile yillardir calisip kongrelerinin bilisim altyspisini saglamaktadir. Durum boyle olunca ister istemez birseyler ogreniyorsunuz ve bu size bilmek zorunda olmadiginiz ama merak edip ogrenebileceginiz dunyanin en unlu oftalmoji profesorlerine soru sorma ve ogrenme imkani taniyor. Eger bu sene ekim - kasim aylarinda Rixos sungate de kongreye katilirsaniz sizinle de tanisip sohbet etmek isterim. Saygilarimla..
    2 kongreye daha katılırsan ameliyathanede bulursun kendini. Ha gayret!
    adonis84 ve Levent bunu beğendiler.

  17. #17

    Üyelik
    02 Mart 2013
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Hyosung GV650
    Alıntı Monocular adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Merhabalar,

    İçinizde monoküler (Tek gözü gören) motosiklet sürücüsü var mı? Doğuştan sağ gözü görmeyen bir motosiklet sürücüsü adayı olarak kafamda bazı soru işaretleri var. Forum üyeleri içerisinde benimle aynı durumda olan varsa; Yaşamış olduğu sıkıntıları, ekstra dikkat ettiği durumları ve motosiklet seçimi konusunda (Yabancı bir forumda monoküler bir sürücünün motosikletini değiştirdikten sonra daha rahat ettiğiyle alakalı bir yazı okudum. Nakedtan, Chopper tarzı bir motosiklete geçtiğinde trafikte daha çok aaygı görmesiyle alakalı idi, sanırım motosiklet daha büyük olduğu için rahatlamıştır diye düşünüyorum) bilgilendirme yapabilirse çok sevinirim.

    Ehliyetimi geçen yıl aldım fakat trafiğe çıkma konusunda kafamda soru işaretleri vardı bu sene kesin kararımı verdim Naked bir motosiklet ile başlamayı düşünüyorum. İlgilenen olursa şimdiden teşekkür ederim.

    İyi forumlar
    Merhaba bende monoküler sürücüyüm soğuştan sol gözüm görmüyor görüyorda %1-2 civarlarında yani hiç görmesede aynı. trafikte sıkıntı çekmiyorum sonuçta doğduğumdan beri böyle yaşadığım için adapte oldum. ha ne olur ayna ayarın belki diğer sürücülere göre birazdaha farklı olur biri 2 derece bilmem netarafa yatırır sen 5 derece yatırırsın. zaten zamanla olacak işler. ben motora kanuni phantom ile başladım şimdi gv 250'e sahibim. şu kadarını söyleyeyim normal göze göre tek dezavantajımız 3d filmlerin normallerinden farkı ne onu anlayamıyoruz okadar başkada bir dezavantaj yok ha birde askere almıyorlar.
    efendy06 ve ghazi bunu beğendiler.

  18. #18

    Üyelik
    20 Eylül 2013
    Şehir
    Ankara
    Motosikleti
    CBR250R Repsol/SATILDI
    Adamlar aynaları söküyorlar, cglerin üzerine yatıp motor sürüyorlar. İleriyi görmek falan gibi bir dertleri de yok, sadece göstergeye bakıyorlar kaç yaptıklarını görmek için.

    Sesi ve tarzı ile yerini belli eden, irice bir motosiklet ile çok bir sıkıntı yaşamazsınız. Ancak işte motosikletinizin trafikte ben buradayım demesi lazım. Hoş bu hepimizde gerekli.

  19. #19

    Üyelik
    24 Temmuz 2014
    Şehir
    Ankara-Alanya
    Benim sol gözümde bir sağlık sorunumdan dolayı üveit, göz tembelliği, miyop, astigmat ve katarakt var. Sağ gözüm sağlıklı şükür. Görme ağırlığını doğal olarak beyin sağ göze kaydırıyor. Tam anlamıyla anlayamasam da biraz anlayabilirim sizi. Tek gözle bakıldığı zaman görme derinliği diğer insanlara göre daha farklı oluyor. Sağı solu görememek problem değil çünkü kafayı birkaç cm çevirince zaten diğer gözün göremediği alanı görebilirsiniz. Görme derinliği genel olarak yakın mesafelerde problem çıkartır ki zaten beyin kendini tek göze göre adapte etmiştir. Benim fikrim SS tarzı dışında rahatlıkla kullanabilirsiniz. SS de kullanabilirsiniz tabi, ama kullanım tarzınız önemli burada. Ben sakin sakin gezmeyi ya da hiç bir yerleşimin olmadığı bomboş yolda gazlamayı severim. Böyle olacaksa her tarz olur. Ama ne önerirsin derseniz cruiser yada touring öneririm. Bu motorlar trafikte araba gibi saygı görür, büyük ihtimal iri görünümlerinden ve Amerikan filmlerindeki cruiser süren kötü adam tiplemelerinden kaynaklı. Benim fikirlerim bunlar, bilmediğim ya da anlamadığım bir sürü şey vardır muhakkak. Bunları da göz önüne alarak en iyi kararı kendinize göre siz verin.

  20. #20
    Volteria - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    21 Mart 2015
    Şehir
    Kahramanmaraş
    Motosikleti
    X Treme Max 150
    Neden hemen muhalefet oluyorsunuz yada soruya cevap vermek yerine kendi aranızda tartışıyorsunuz.
    ayrıca sizin fikrinizi değil kendisi ile aynı durumda olan sürücülerin fikirlerini merak ediyor.
    Evet trafik çok tehlikeli fakat monoküler diye hayalinden mi vazgeçsin. Sen vazgeçer miydin ?
    Hocam bence araştırmaya devam edin eğer varsa yabancı diliniz yabancı sitelerden daha çok bilgi edbinebilrsiniz hatta videolar bulabilrsiniz.
    Umarım yararlı bilgilere ulaşırsınız. kolay gelsin..


    REKLAM ALANI
1. sayfa 12 SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)