Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

A2 Direksiyon sınavı ile ilgili yardım

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #1

    Üyelik
    23 Şubat 2014
    Şehir
    Bursa/İnegöl
    Motosikleti
    Honda CBR 600F(2013)
    Merhaba Abilerim - kardeşlerim bu pazar Allah'ın izniyle direksiyon sınavına gireceğim parkurda sıkıntım olmadığını düşünüyorum fakat 30 dk trafikte süreceğim bu konuda oldukça korkuyorum 3-4 senedir şarjlı bisikletlerle trafik tecrübesi edindim neyin nerde yapılıp yapılmayacağını az çok biliyorum fakat kendime güvenemiyorum yine de bu yüzden de sormak istedim.

    İlk olarak kapıdan çıktık ettik gidiyorum örneğin sola döneceğiz arkamızda araç var ve karşımızdan da araç geliyor yani bu durumda yolun ortasında beklemek mi yoksa motoru sağa yanaştırıp yol uygun olduğunda mı geçilmeli normalde her zaman sağa çekip bekleyip araç kalmayınca geçerim fakat bu direksiyon sınavı olacağından kendi bildiğimi yaparım yalnış olur diye korkuyorum bu ve bunun gibi ince detaylarla bilen 1-2 abimiz anlatabilir mi işte başlıyorsun sinyalini veriyorsun araç varsa şunları şunları yapıp geçiyorsun şerit değiştirirken şunları şunları yapıyorsun gibi.Şimdiden çok teşekkür ediyorum.


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #2

    Üyelik
    16 Eylül 2014
    Motosikleti
    MT-25
    Merhaba,

    Trafik kurallarına dikkat et. Parkur alanını geçtin,sıra trafikte, parkurdan çıkıp yola gireceksin, güzergaha doğru sürüyorsun,arkanda sürücü kursunun aracı ve gözetmenler .. Sola döneceksin, yol hakkı kimin ? Yol hakkı kiminse, aracın geçisinden sonra kontrol eder, yola girersin..

    işte bunlar hep trafik kuralı..

  3. #3
    sezer0696 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    16 Ocak 2015
    Şehir
    ankara
    Motosikleti
    tvs apache rtr 150
    ben sınavdan kalmıştım trafik akışına uymama ışıkta geçme sinyal vermemeden fazla hızlı gitme yavaş git ne cok yavaş ne cok hızlı sinyal vermeyi unutma sakin hiç acımıyorlar

  4. #4

    Üyelik
    17 Haziran 2014
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Kawasaki Z250 Sl (yeşil)
    30 dk trafikte sürdürmüyorlar yaw , ben geçen sene aldığımda 5 dk anca akan trafiğe çıktık istanbul - Kadıköy hasanpaşa tarafı.

  5. #5

    Üyelik
    28 Mart 2015
    su akar yolunu bulur bro hocalara sor ne yapmaliyim die malum cins hoca cok insallah cinsi denk gelmez bana denk gelmedi ben ilk seferde gectim bizim arkadaslara cins denk gelmis motoru stop ettirdi die ( motor zaten stop ediodu kendi kendine ) birakti yolun acik olsun basarilar dilerim

  6. #6
    karadenizz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    01 Mart 2015
    Şehir
    İstanbul-Zonguldak
    Motosikleti
    RTR 150-14'-Ninja 300
    Nisanda, motosiklet tecrübesi olmadan ilk girişte direksiyon sınavını başarı ile geçen biri olarak şunları söyleyeceğim(b+a2),kesinlikle aralara girmek yok,motosikleti ufak diyerek araya giriyim,sağa kaçıyım yapma,aynı bir otomobil edasıyla yolda şerit durumuna göre ortadan gidiyorsun,dönüşlerde ayna kontrolü,sinyal verme gibi uygulamaları unutmuyoruz,

    Hız ne yavaş ne hızlı yola göre 40 50 civarı,komisyonu kolluyoruz sinyal verip yada bize uyarı verirlerse geçiyoruz,kavşaklara yaklaştığımızda sollama yaparken zaten komisyon arkadan yolu kapatıyor sana sadece az gaz açıp sola geçmek kalıyor.
    Birde ben mesela sınav saatim 13.00 iken 11 de sınav yerine gidip,hem benden önceki arkadaşlara baktım işin mantığını, nerede durulduğunu sordum vs,aynı zamanda 20 dkkya yakın motosikletle parkurda çalışma fırsatım oldu heyecanımı yendim.Bir kardeş olarak bunları yaşadım söylüyorum.Çok kasma geçersin hayırlısıyla..

    Bir dahaki girişte vereceğin 150 tl yi düşün kesin geçersin

  7. #7

    Üyelik
    23 Şubat 2014
    Şehir
    Bursa/İnegöl
    Motosikleti
    Honda CBR 600F(2013)
    Çok teşekkür ediyorum cevaplarınız için

  8. #8
    Memory42 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    04 Nisan 2015
    Şehir
    Konya
    Motosikleti
    Ninja 300 , CBR 650F, Rc 390
    Öncelikle başarılar dilerim bende hafta sonu direksiyona gireceğim Biraz erken gidip gözlem yapmak hatta imkan olursa parkurdan bir kez geçmeyi düşünüyorum çok faydası olacaktır.Onun haricinde sormam gereken üstünden geçtiğimiz çizgi halinde ki platformda hızımız nasıl olmalı? Birkaç kişi hızlı geç yoksa düşebilirsin yada çizgiden çıkabilirsin dedi doğruluk payı nedir acaba ?

  9. #9

    Üyelik
    03 Kasım 2013
    Şehir
    Ankara
    Motosikleti
    CG125 ES
    Hocam trafikte korkacak hiçbirşey yok yola çıkarken arabaların geçmesini yolun sakinleşmesini bekle sinyalini ver geç. Sinyalleri unutma her dönüşte ve yol ayrımında sinyalini ver. Benim girdiğimde arkamdaki komisyon 40 ile gidiyordu ben hızlansam da onlar 40 la gitmeye devam etti onu fark ettim ben de onlara ayak uydurmaya çalıştım. Sınava girmeden önce hocana sor trafikte ne yapmalıyım diye zaten o ince ayrıntılarını anlatacaktır. Ha bir de sınav güzergahını iyi öğren benim gibi yanlış yola sapacakken son anda kurtarma :D Gayet basit bir sınav başarılar dilerim.

  10. #10
    bekotr2 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    06 Şubat 2015
    Şehir
    Mersin
    Motosikleti
    Xtreme Max 150, Snappy 100
    Trafikte 30 dakika sürmeyeceksin , parkurda sana süreyi başlatıp yazıcaklar o parkurda attığIn turlarda 30 dakikadan düşecek zaten trafiğe çıktın mı 15 dakika falan kalıcak 20 km yi geçme at vitesi 2 yr yavaş yavaş sağdan sinyali açık unutmadan geç sınavını bir de ışıklarda motoru stop ettirme , sağa sola dönecekken aracın geçmesini bekle sonra dön arkadan seni takip edicekler mesafeyi onlar ayarlicak senin sıkıntın yok o konuda

  11. #11
    Sado39 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    27 Aralık 2013
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Ktm Adventure & Ktm Duke
    Takip mesafesi çok önemli eğer yavaş akan bi trafik de olsa önündekinin dibine girme. Parmağın hep sinyalin üzerinde olsun ki unutma. Biraz devirli kalkış yap ki istop etmesin çünkü bizim buradakilerden bahsediyorum hepsi sorunluydular. Çok mecbur kalmadıkça sollama bile yapma tın tın git bir yere yetişmiyoruz sonuçta. Kendini çok strese sokma ki kafa çalışsın hep görüş gözlemler yani radarların açık olsun.
    Şeridinin ortasından git sonuçta sen de bir araç kullanısısın yavaşlayıp kimseye yol vermene gerek yok fakat öncelikleri bil yol hakkı sende olsun bu anlattıklarımı uygularken.
    Son olarak şansın bol olsun.

  12. #12

    Üyelik
    23 Şubat 2014
    Şehir
    Bursa/İnegöl
    Motosikleti
    Honda CBR 600F(2013)
    Bir çok yorum yapılmış herkese tek tek teşekkür ediyorum cevapları için.Umarım ben ve benle birlikte girecek herkes geçer


    REKLAM ALANI

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)