Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı
2. sayfa BirinciBirinci 12

Uğur Mondial i dava etsem???

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #21

    Üyelik
    01 Mayıs 2006
    arkadaşlar aman çin mallarına yanaşmayın hem kendinizi hemde cebinizi yakarsınız YAMAHA dan şaşmayın


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #22
    Moderatör (forrap) Tuncer Sezen - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    05 Mayıs 2005
    Şehir
    İzmir
    Şaşırmamak elde değil,sadece 150 zatlarda değil mct lerde de var heralde o zaman aynı problem Bence bir an önce çaresini bulmalısınız,bu yakıt sarfiyatı çok fazla hemde çok...

  3. #23
    Özer - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    25 Mayıs 2006
    Şehir
    İzmir
    Motosikleti
    V STROM DL 650 Esmeralda

    çoooook Fazla

    Merhaba Arkadaşım,

    Senin Zat da çook ama çok yakıyor!
    100km de ortalam 2.8lt desek ki çok iyi bir ortalama, Senin ZAT en az 400km mesafe gitmesi gerekiyor! fazlası olur azı olmaz. Fark az değil, Değilmi?

    Sende bir kontrol et bence

    Selamlar,
    Özer



    Alıntı mondialcii adlı üyeden alıntı
    Valla bizim motor da 150 ZAT deposu 30 ytl ye doluyor ve yaptığımız km 250 civarı.Sizce nasıl fazla mı???
    Merhaba,

    Ayıp ta ne demek? Kusura bakma arkadaşım ama bence Saçmalamışsın! '' Uğur '' eğer srorumluluk çerçevesinde ve Tüketici haklarını saygılı '' Adil '' bir satıcı ise! öyle olduğuna inanmak istiyorum, Soruna sıcak yaklaşır ve çözer.
    Doğrusu ve yapılması gereken tek gerçek gelişme budur.
    Muhtemelen Uğur da Çinli üreticinin verilerine dayanarak verdi bu Taahhüt'ü ama kafama takılan başak konularda yok değil! örneğin bizde satılan Çin malı Motosikletler Avrupad da satılmakta ve oarda TÜV ve daha birçok başka test kuruluşlarının engellerini başarı ile geçmesi gerekmektedir.
    Türkiye de ise TSE var ve beni ilgilendiren Türk Standartları Enstütüsü bu testleri nasıl yaptı ve onayladı!

    Evet yazılacak daha çok şey var ama zaman ve satır yetmez.

    Bir Ata sözümüzü hatırlatmakta fayda görüyorum '' Ağlamayan Çocuğa Meme vermezler ''
    Artık susmak yerine sesimizi her konuda ilgili mercihlere uygun lisanda iletmek bizlerin hakkı ve görevi! Kimse bize hediye etmedi bu Motosikletlkeri Alınteri ile aldık ve tek aradığımız doğal olan haklarımız.

    Selamlar,
    Özer

    Alıntı İskenderunluKILIC adlı üyeden alıntı
    Bence ayıp edersin hem de rezi olursun UĞUR kesin kazanır onunda nedeni ne bilmiyorum benimki yeni benim şikayetim yok


    ___KILIÇ___
    Arkadaşım Merhaba,

    Senin motosiklet te 250cc lik bir araç.İlk zamanlarda ( şu anada kaç km de? ) ne kadar yaktı ve şu anda kaç lt yakıyor ortalam?
    Motosikletin bazı parçaları kurum bağlayana kadar daha fazla yaktığını hepimiz bilyoruz tahmin ediyorum fakat 100 de 100 fark olurmu?

    NET yazıyorum ASLA olmaz.

    Tecreübeni bizlerle paylaşırsan sevinirim

    Saygılarımla,
    Özer



    Alıntı tmrbaykal adlı üyeden alıntı
    benim bildiğim kadarı ile aracın motoru belirli bir km yapana kadar fazla yakar.

  4. #24
    kahraman34 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    30 Temmuz 2005
    Şehir
    içmeler köprüsünden aşagı in tersaneleri geç işte ben ordayım(tuzla)
    Motosikleti
    bir adet 2005 model kırmızı düldül(as150t)
    150 cc bi motor bu kadar yakması imkansız sizlere as 150 t'nin yakıt raporunu vereyim,bi karşılaştırma yapın,bizzat kendim test ettim.

    km: 5800
    model: as150 t
    kasa agırlığı : 120 kg + benim agırlıgım: 77 kg = 197 kg
    ortalama hız : s/km 80-90
    5,5 lt benzin ile 210 km arası yol yapıyor

    100 km = 2,6 lt bence harika
    [SIZE="2"][B][FONT="Comic Sans MS"][COLOR="Red"]gerçekleri [/COLOR][COLOR="Yellow"]tarih [/COLOR][COLOR="Red"]yazar[/COLOR],[COLOR="Yellow"]tarihi [/COLOR][COLOR="Red"]galatasaray[/COLOR] [COLOR="Yellow"]yazar[/COLOR][/FONT][/B][/SIZE]

  5. #25
    amore - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    23 Mayıs 2006
    Şehir
    ankara
    Motosikleti
    Grand Eagle 250
    Ayıplı Mal
    Madde 4- Ambalajında, etiketinde, tanıtma ve kullanma kılavuzunda ya da reklam ve ilânlarında yer alan veya satıcı tarafından bildirilen veya standardında veya teknik düzenlemesinde tespit edilen nitelik veya niteliği etkileyen niceliğine aykırı olan ya da tahsis veya kullanım amacı bakımından değerini veya tüketicinin ondan beklediği faydaları azaltan veya ortadan kaldıran maddi, hukuki veya ekonomik eksiklikler içeren mallar, ayıplı mal olarak kabul edilir.

    Tüketici, malın teslimi tarihinden itibaren otuz gün içerisinde ayıbı satıcıya bildirmekle yükümlüdür. Tüketici bu durumda, bedel iadesini de içeren sözleşmeden dönme, malın ayıpsız misliyle değiştirilmesi veya ayıp oranında bedel indirimi ya da ücretsiz onarım isteme haklarına sahiptir. Satıcı, tüketicinin tercih ettiği bu talebi yerine getirmekle yükümlüdür. Tüketici bu seçimlik haklarından biri ile birlikte ayıplı malın neden olduğu ölüm ve/veya yaralanmaya yol açan ve/veya kullanımdaki diğer mallarda zarara neden olan hallerde imalatçı-üreticiden tazminat isteme hakkına da sahiptir.

    İmalatçı-üretici, satıcı, bayi, acente, ithalatçı ve 10 uncu maddenin beşinci fıkrasına göre kredi veren ayıplı maldan ve tüketicinin bu maddede yer alan seçimlik haklarından dolayı müteselsilen sorumludur. Ayıplı malın neden olduğu zarardan dolayı birden fazla kimse sorumlu olduğu takdirde bunlar müteselsilen sorumludurlar. Satılan malın ayıplı olduğunun bilinmemesi bu sorumluluğu ortadan kaldırmaz.

    Bu madde ile ayıba karşı sorumlu tutulanlar, ayıba karşı daha uzun bir süre ile sorumluluk üstlenmemişlerse, ayıplı maldan sorumluluk, ayıp daha sonra ortaya çıkmış olsa bile malın tüketiciye teslimi tarihinden itibaren iki yıllık zamanaşımına tabidir. Bu süre konut ve tatil amaçlı taşınmaz mallarda beş yıldır. Ayıplı malın neden olduğu her türlü zararlardan dolayı yapılacak talepler ise üç yıllık zamanaşımına tabidir. Bu talepler zarara sebep olan malın piyasaya sürüldüğü günden başlayarak on yıl sonra ortadan kalkar. Ancak, satılan malın ayıbı, tüketiciden satıcının ağır kusuru veya hile ile gizlenmişse zamanaşımı süresinden yararlanılamaz.

    .................................................. .................

    Garanti Belgesi
    Madde 13- İmalatçı veya ithalatçılar ithal ettikleri veya ürettikleri sanayi malları için Bakanlıkça onaylı garanti belgesi düzenlemek zorundadır. Mala ilişkin faturanın tarih ve sayısını içeren garanti belgesinin tekemmül ettirilerek tüketiciye verilmesi sorumluluğu satıcı, bayi veya acenteye aittir. Garanti süresi malın teslim tarihinden itibaren başlar ve asgari iki yıldır. Ancak, özelliği nedeniyle bazı malların garanti şartları, Bakanlıkça başka bir ölçü birimi ile belirlenebilir.

    Satıcı; garanti belgesi kapsamındaki malların, garanti süresi içerisinde arızalanması halinde malı işçilik masrafı, değiştirilen parça bedeli ya da başka herhangi bir ad altında hiçbir ücret talep etmeksizin tamir ile yükümlüdür.

    Tüketici onarım hakkını kullanmışsa, garanti süresi içerisinde sık arızalanması nedeniyle maldan yararlanamamanın süreklilik arz etmesi veya tamiri için gereken azami sürenin aşılması veya tamirinin mümkün bulunmadığının anlaşılması hallerinde, 4 üncü maddede yer alan diğer seçimlik haklarını kullanabilir. Satıcı bu talebi reddedemez.

    Tüketicinin bu talebinin yerine getirilmemesi durumunda satıcı, bayi, acente, imalatçı-üretici ve ithalatçı müteselsilen sorumludur.

    .................................................. .................

    Tüketici Mahkemeleri
    Madde 23- Bu Kanunun uygulanmasıyla ilgili olarak çıkacak her türlü ihtilaflara tüketici mahkemelerinde bakılır. Tüketici mahkemelerinin yargı çevresi, Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulunca belirlenir.

    Tüketici mahkemeleri nezdinde tüketiciler, tüketici örgütleri ve Bakanlıkça açılacak davalar her türlü resim ve harçtan muaftır. Tüketici örgütlerince açılacak davalarda bilirkişi ücretleri, 29 uncu maddeye göre bütçede öngörülen ödenekten(*) Bakanlıkça karşılanır. Davanın, davalı aleyhine sonuçlanması durumunda, bilirkişi ücreti 6183 sayılı Amme Alacaklarının Tahsil Usulü Hakkında Kanun hükümlerine göre davalıdan tahsil olunarak 29 uncu maddede düzenlenen esaslara göre bütçeye gelir(*) kaydedilir. Tüketici mahkemelerinde görülecek davalar Hukuk Usulü Muhakemeleri Kanununun Yedinci Babı, Dördüncü Faslı hükümlerine göre yürütülür.

    Tüketici davaları tüketicinin ikametgahı mahkemesinde de açılabilir.

    Bakanlık ve tüketici örgütleri münferit tüketici sorunu olmayan ve genel olarak tüketicileri ilgilendiren hallerde bu Kanunun ihlali nedeniyle kanuna aykırı durumun ortadan kaldırılması amacıyla tüketici mahkemelerinde dava açabilirler.

    .................................................. .

    Üretimin Satışın Durdurulması ve Malın Toplatılması
    Madde 24- Satışa sunulan bir seri malın ayıplı olması durumunda Bakanlık, tüketiciler veya tüketici örgütleri, ayıplı seri malın üretiminin ve satışının durdurulması ve satış amacıyla elinde bulunduranlardan toplatılması için dava açabilir.

    Satışa sunulan bir seri malın ayıplı olduğunun mahkeme kararı ile tespit edilmesi halinde, malın satışı geçici olarak durdurulur. Mahkeme kararının tebliğ tarihinden itibaren en geç üç ay içinde malın ayıbının ortadan kaldırılması için üretici-imalatçı ve/veya ithalatçı firma uyarılır. Malın ayıbının ortadan kalkmasının imkânsız olması halinde mal, üretici-imalatçı ve/veya ithalatçı tarafından toplanır veya toplattırılır. Toplatılan mallar taşıdıkları risklere göre kısmen veya tamamen imha edilir veya ettirilir.

    Satışa sunulan bir seri malın, tüketicinin güvenliğini tehlikeye sokan ayıp taşıması durumunda, 4703 sayılı Ürünlere İlişkin Teknik Mevzuatın Hazırlanması ve Uygulanmasına Dair Kanun hükümleri saklıdır.

    Ayıplı malları satın alan tüketicilerin uğradıkları maddî ve manevî zararlar nedeniyle dava açma hakları saklıdır.

    ................................................

    yanii, mealen : eğer topluca dava açarsanız (ki tüketici mahkemelerine açılan bu davalarda her hangi bir değerli kağıt, pul vs ücreti ödemiyorsunuz)
    ve malın taahhüt edilen nitelikleri taşımadığını kanıtlarsanız, uğur mondial piyasadan tüm ürünlerini toplatmak zorunda dahi bırakılabilir. Kuşkusuz böyle bir durum iflas demektir. Bu yüzden, işin bu konuma gelmesini istemeyeceklerdir ve dava sürerken dahi sizinle anlaşmak için yollar arayacaklardır. Ancak malların toplatılması ikinci bir dava ile mümkündür. Bu şartlar altında hakkınızı alacağınıza inanıyorum ben, tüketici hakları kanunu gayet açık, ancak münferit olarak açılan davalarda sorunun kaynağı olarak gösterilmeniz mümkündür. (hatalı kullanım) Bu durumda dava süreci biraz karışacak ve uzayacaktır. Tabi eğer toplu dava açarsanız bunu öne sürme şansları pek kalmayacak, sürmeleri durumunda ise basında çıkabilecek haberler firmayı oldukça zor durumda bırakacaktır. Ben öncelikle bütün bu maddeler eşliğinde probleminizi bir faksla firmaya bildirmenizi ve mağduriyetinizin giderilmesini talep etmenizi öneririm, şayet bu durumda firmadan beklenen ilgiyi göremezseniz yapıcak tek şey bir araya gelmeniz ve iyi bir avukat bulmanız olur. Ancak bu durumda büyük ölçüde kazanırsınız (dava ne kadar uzun sürsede) hatta bunun sonrasında psikolojik yıpranmaları neden göstererek manevi tazminat davası da açabilirsiniz . herkese kolay gelsin

  6. #26

    Üyelik
    25 Ekim 2004
    Şehir
    istanbul
    Motosikleti
    Artık Yok...
    abi nediyosunuz siz ya 150cc lik bir motor nasıl 4-5 litre yakıyor bende honda jazz var 120 km hızla ancak 5.6 litre yakıyor klimayı açdımmı 6,5 litre / 100 km yakıyor ortalama çüşş yuhhh yani abicim cebine yazık yaw ne bu 150 cc altı üstü çin malı motor ohhaaa

  7. #27
    DARKDIAMOND - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    24 Ocak 2006
    Şehir
    üsküdar/istanbul
    Firmalar broşürlerinde tüketim değerlerini verirken kendilerine göre uygun koşullar yaratıp,en az yakacağı miktarı hesapladıktan sonra yazıyorlar.Her firmanında kendine göre savunma mekanizması bulunuyor.Ben zannetmiyorumki hiçbir kullanıcı bu uygun şartlarda kullanabilsin makinesini.Tabi aşırı tüketiminde bir sınırı olmalı.Bence senin makinaya özel bir problem olabilir.

  8. #28

    Üyelik
    25 Ekim 2004
    Şehir
    istanbul
    Motosikleti
    Artık Yok...
    Alıntı DARKDIAMOND adlı üyeden alıntı
    Firmalar broşürlerinde tüketim değerlerini verirken kendilerine göre uygun koşullar yaratıp,en az yakacağı miktarı hesapladıktan sonra yazıyorlar.Her firmanında kendine göre savunma mekanizması bulunuyor.Ben zannetmiyorumki hiçbir kullanıcı bu uygun şartlarda kullanabilsin makinesini.Tabi aşırı tüketiminde bir sınırı olmalı.Bence senin makinaya özel bir problem olabilir.
    hocam sen ne diyorsun adam 150cc diyor 5 litre yakıyor diyor bunu hangi firma izah eder bu adam en kötü koşulda kullansa bile bu motorun bu verileri elde etmesi anormal zor hatta bana göre imkansız bunun neyini savunacak adamlar. 150cc scooter 5 litre yakıyor bunun standartı 2.4 dür hadi bilemedin 2.6 olsun arkadaş bakımsız hor kullansın 3.2 olsun 5.0 ne demek arabalar o kadar yakıyor altı üstü scooter. arkadaş nediyor bende 1995 model 800cc 50bg lik bmw motor var 5.2 yakıyor diyor bu altı üstü scooter hemde yepyeni 10 yaşında-15 yaşında 800cc lik 1000cc lik motor değilki.

  9. #29
    DARKDIAMOND - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    24 Ocak 2006
    Şehir
    üsküdar/istanbul
    logaritma doğru söylüyosunda,teknoloji ve verimlilik açısından düşük performansta olan bu aletlerin broşürde verilen 2.8lt/100km ortalamasını tutturmasını beklemek pek gerçekçi gelmiyor.4lt'nin altında yakmasıbiraz zor görünüyor.zat150 hakkında yazılanların çoğunu okudum ve yapılan testlerin çoğunda 10-11 ykr'nin altına düşüldüğünü görmedim.Bu hesapla en az 4lt yakıyor bu makinalar.


    REKLAM ALANI
2. sayfa BirinciBirinci 12

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)

Bu Konudaki Etiketler