Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı
1. sayfa 123 ... SonuncuSonuncu

hala yaşıyorum (1,208 KM )

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #1
    atillatopal9 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    26 Kasım 2014
    Şehir
    İST/SANCAKTEPE
    Motosikleti
    Suzuki V-Strom DL650
    Merhabalar,

    Bir çoğumuzun tepki göstereceği bir konu daha açtım sanırım
    bir önce ki konumda yapacağım dedim, ve yaptım. tabi sizlerin fikirleriyle planımı değiştirerek yaptım

    17.04.2015 sabah 5,00 kalkıp hemen duşa girdim. eşyalarımı hazırlayıp çantama doldurdum. 5,30 arkadaşım gelip sabiha gökçene bıraktı. Sohbet muhabbet planlarımı anlata anlata yola çıktık. saat 6,00 gibi sabiha gökçendeydim. check-in yaptıktan sonra çayımı içip uçağa yerleşmeyi bekledim. ( ilk defa uçağa biniyorum ) 3.kattan aşağı bakamayan ben, hayatımda ilk defa uçağa bindim. uçak ilk kalkıştayken içim nasıl gitti. bildiğim tüm duaları okudum. şansa koridordan almışız bileti. manzaraları seyredenedim. iniş sırası beni korkuttu. herhalde hayabusaya binsem bu kadar korkmam neyse sağ sağlim 8,25 de gaziantep havalanında oldum. otobüse bindim.
    tek otobüs varmış zaten oda 1 saat 10 dakikada anca çarşıya gidiyormuş.
    neyse atladım otobüse gidiyorum, satın alacağım kişiyi aradım. çarşıya inmemi söyledi. o sırada forumdan tanışmak istediğim Ahmet abiyi ardım. kendisi yolu tarif etti, ziyaret ettim.
    çok sıcak kanlı, harika bir insan. tanıdığım en kral insanlardan diyebilirim. sabah 10 dan öğlen 3 e kadar beraberdik sanırım. bana antepi, antep motorcularını anlattı. tüm samimiyetimle söylüyorum eli öpülesi insan. yola çıktığımda sürekli beni aradı, sürekli son durumlarımı istedi. yolunuz antep'e düşerse mutlaka tanışmanızı öneririm böyle abiler her yerde yok
    hatıra fotoğrafımız ;

    forum nicki; fearlesboyy

    sayesinde nohut dürümünün de tadına bakmış olduk
    Arkadaşından rica etti, beni adana otobanına kadar yolcu etti sağolsun.
    saat oldu 16;00 civarı bir şey. depo ışığı yanmaya başladı. gittim depoyu doldurdum.
    ben 11 de çıkmayı düşünüyordum oradan ama olmadı o iş öyle Ahmet abi demişti zaten
    Neyse KM'yi sıfırlayıp Allahın izni ile yola çıktık.
    İlk uzun yol deneyimimdi, bilinçsizlik vardı tabiki. o sebeple 100-150 km de bir durup dinlenirim diyordum. öylede yaptım. fakat sonradan öğrendim ki o iş öyle olmuyor muş.
    motosiklet şehir içi hep kollarımı ağrıtıyordu. uzun yolda ayaklarımın ağrıdığını hissettim.
    neyse gel gelelim ki gaziantep sınırından çıktık. osmaniye sınırına girdik. bir kaç tünel vardı, ilk girdiğim tünelin ışıkları yanmıyordu. kapkaranlık göz gözü zor görüyor. çok korkmuştum orada. neyse ki kısaydı. adı ayran tüneliydi sanırsam.
    osmaniyede birde köprü vardı, dağın tepesinde bir yerde. üzerinden geçerken motor beşik gibi salladı, nasıl oldu nasıl tuttum bilmiyorum fakat Allaha emanet gidiyorum
    Osmaniye de dağ bayır güzel manzara vardı fakat fotoğraflık bir şey yoktu.
    adana yoluna geldim. yanımdan 20 tane çılgın adanalılar geçti. inanılmaz hızlılardı sanki o asya motor 500 lük motor olmuş gibi. hepsi yanımdan fırtttt diye geçti gitti. benim hızımda 120 felandı herhalde. yollar güzeldi, taş veya çukur gibi bir şeye rastlamadım. yolda ki kamyoncular tırcılar hep saygılılardı. ankaraya gelene kadar zorluk çekmedim hiç sürücülerden.
    gel gelelim adanada bitti.
    şöyle bir fotoğraf çektim ama nerede bilmiyorum





    adanadan direk aksaraya geçiliyor sanıyordum ama öyle değilmiş. ilk mersin sınırından geçmek gerekiyormuş.
    mersin sınırından da geçtikten sonra, ulukışla diye bir yere geçtim. oradanda benzin doldurdum. bu arada 120 km boyunca hiç istasyon yoktu. ileride çıkar sandım ama malesef nafile. ışık yanıp sönüyordu ve -35 km yol gittim. normalde -29 da bitiyor diye biliyordum. ilk benzinciyi görünce şükür niyetine pompacıya bahşiş bile verdim

    sanırım burasıda o ulukışla denilen yer.
    çok fena soğuk buralar anlatamam size, yolda 0 derece yazıyordu zaten. az ilerleyince o rada gözüken dağın yanından geçiyoruz, -10 tabelası gördüm.

    soğuk hızımı kesti, boynumun tutulmasına sebep oldu.
    artık böyle gidemiyecek derece ağrıdı ve durdum, 15 dk oturdum su vs içtim. kamyoncu abiler yanımda durdu " bir şey lazım mı gardaş " dedi. yok abi teşekkür ederim dedim. iyi niyetli demiştir herhalde diye düşünüyorum
    yolda giderken bu şarkıyı herhalde en az 20 defa dinlemişimdir



    burası neresi gene bilmiyorum

    [IMG][/IMG]

    burası neresi onuda bilmiyorum :D gün batımıydı her şey buradan sonra başladı, soğuk yorgunluk bitkinlik ve bitsin artık bu yol !




    aksaray-ankara yolu.
    nasıl berbat nasıl lanet bir yol. hep çukur. sanırım çalışma vardı.
    az ilerleyince, tek şeride düşüyor yol. kamyonlar 70 i geçmiyor bir trafik olmuş akıllara zarar. doğuya gidiş serbest fakat batıya gidenler bedava ekmek kuyruğunda gibi.
    yaklaşık 1-2 saat böyle trafikte gittik. tabi arada istisna yapıp şerit ihlali yaptık. ( çok sıkılmıştım dikkat ederek yaptım )
    karanlık olunca motosikletten zevk alamıyoruz, arabayı arıyor insan. heleki bu yolda keşke 300 daha verip otobüsle gelseydim diyordum.
    bu arada metro turzimi sabah 9 da arayıp öğlen 1 arabasını sordum. bagajda yer varmı diye. benden sadece motor için 300 TL +100TL de koltuk ücreti istediler. çıldırdım, otobüsle getirme ihtimalini attım kafamdan. zaten havada güzel dedim

    neyse aksaray ankara yoluda bitti gibi birşeydi. arada niğde vardı galiba ama o sıra karanlıktı dikkat etmedim hiç.
    ankara il sınırını görünce ankara merkeze 320 km vardı.
    kampüs diye terminal vardı. orada durup çorba içip ya Allah diyip yola çıktım. arkadaş git git bitmiyor. nasıl sıkıcı. akşam ya hani, "aklıma s,çım keşke otobüsle gelseydim lan " , " bir motor için gelinir mi lan bu yol " , " has anasını ya yeter bitsin şu yol " vs vs neler neler dedim bilseniz ankara vardım sağsalim. gene forumdan tanışmak istediğim arkadaşlarım ile haberleştik.
    ankarada aşti nin orda onları bekledim beni gelip aldılar, beraber çorba içtikten sonra ev yolunu tuttuk. kısa sohbetten sonra, uyuduk.
    not 23,00 da ankaradaydım.
    sabah 9 gibi evden çıkıp beraber kahvaltı yaptıktan sonra beni yolcu ettiler ve tekrar yola çıktım.
    ankarada bu sıcak kanlı arkadaşlarımız ile kesinlikle tanışın, çok temiz kalpli iyi niyetli güzel insanlar. istanbula gelecekler inşallah tekrar görüşeceğiz.
    hatıra fotoğraflarıızda var tabiki





    tekrar yola koyulduk. rota 414 KM İst./sancaktepe
    bu sefer sabah, km saymıyorum tabiki. doğrudan gidiyoruz. hava güzel, sıcacık soğuk yok. boluya kadar güzel güzel gittik. tabi ankara-bolu arası yol hiç iyi değildi. iki şerit ve bozuk yollardan oluşuyordu. bolu sınırına girince yollar iyice bozuldu. asfaltı kazımışlar yollar komple virajlı süratli giremiyorsun, düşük km de girince motosikletin şeridini değiştiriyor. sağa sola savuruyor. belediyeye iyice sövdüm.
    o yolları görünce çok sinirim bozuluyor.
    bir şekilde boluya vardık. ben bolu tünelinden geçmeyi bekliyordum ama tabelalarda öyle bir şey görmedim. aksine doğrudan dağa çıktım. bolu dağından geçtim. yollar o kadar güzel ki anlatamam. yeni asfalttı sanırım, bir virajlar var sağlam motor kullanan insanlar aşırı zevk alır eminim. virajlarda yoruldum biraz köşede dinleneyim dedim. 3 motorcu geldi yanımda durdu, nereden böyle vs dediler. anlatınca durumu " helal olsun , tebrikler " gibi güzel sözler söylediler. onlarlada kısa konuşmamızdan sonra tekrar yola koyuldum. bolu tüneli hala yok artık umudu kesip düzceye doğru ilerledik. ileride yol ikiye ayrılıyor. köşede durdum.
    tabelalara bakıyorum. istanbul/düzce düz git diyor. sağa dönüşe bakıyorum istanbul/ankara diyor.
    iyice kafam karışı. tam navigasyondan bakıcaktım ahmet abi aradı, onunla konuştuk oda navigasyondan bak hangisi kısaysa onla git dedi.
    meğersem ankara istanbul tabelası büyük otobanmış. oaradan girdim. 70km sonra sakarya geldi geçti, sonrasında kocaeli, ve istanbul il sınırı. artık az kaldı. hatunu aradım 20 dk ya ordayım dedim, hemen triplerde emin misin 1 saate çıkmasın dedi hesaplar uymayınca tripler çoğalıyor tabiki
    20 dk ya sancaktepede oldum. ve hemen su içip güzelce dinledim. omuzlarımada sağlamca masaj yaptırdım şimdi iyiyim

    bir daha 125cc ile uzun yol gider miyim? tabiki giderim. yoran motor değil aslında, ben oldum. tabi bir enduro olsa daha iyiydi ancak ben çok memnundum. yani kendi hatalarım yüzünden yoruldum. her boynum ağrıdığında durup dinlemsem bu kadar yorulcağımı düşünmüyorum. birde kesinlikle bu motorla 2 kişi olmaz. imkansız ötesi.

    yanınızda olması gerekenler, bir çift lastik,zincir yağı, takım çantası, ( bende hiç biri yoktu :( ) full ekipmanlar ( dizliğimi evden çıkarken unutmuşum :(

    yolda boşken ortalama 125-130 arası gittim. ki yolun %85 i boştu.
    gaziantepten ankaraya 8 saat gibi sürede vardım. 774 km yoldu.
    ankaradan istanbula 5 saatte vardım. 414 km felandı.

    yaklaşık 13 saatlik yolculuktu.

    ama işin ciddi yanı, imkanım olursa birdahakine cbf alırım onunla giderim bu yola.


    not; yolda iki kere polis çevirdi. birincisi evraklara baktıktan sonra bişey demeyip gitti. ( adana)
    ikinci polisler fıstıklarımı ve baklavalarımı aldı. birşey diyemedim. ( ankara girişi )

    not; fıstık ve baklavaları alan polisler plakam kapalı diye aldılar. normalde hgs kullanırım fakat aktif etmek gerekiyordu. mevcut hgs kartım var p.tesi ilk işim onuda aktifleştireceğim.

    uzun yol, şehir içinden gerçekten farklı. şehir içi yoruluyor insan araçlardan. uzun yolda araç arıyorsunuz. heleki gece olunca 1 tane araç yoktu. kendimi yanlız hissettim ve şarkı söyledim. sıkılmıştım

    şimdilik bu kadar







    rs_guven nickli arkadaşım özeldende yazdım senden çok özür dilerim, geç kaldığım için malesef yanına uğrayamadım. inşallah bir daha orada geçersem mutlaka yanına uğrayacağım inşallah

    ben rotayı 1150 diye hesaplamıştım. biraz uzamış yol 1208 km tuttu.
    toplam yakıt 55+60+50 TL olarak yani 165 TL tuttu ve depoda hala 2 diş benzin var. ortalama 400 KM yol yaptım bir depo benzin ile.


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #2

    Üyelik
    04 Ocak 2014
    Şehir
    Samsun / Sinop / Şu an Bodrum
    Motosikleti
    Z300, Xtreme Enduro/Süpermoto, XRS700
    geçmiş olsun kaza bela olmamış

  3. #3

    Üyelik
    18 Kasım 2014
    Motosikleti
    BMW F650GS 2007
    Motor tutkusunun sebep olduğu maceralar her zaman keyifle okunur

    Tebrikler

  4. #4

    Üyelik
    29 Mayıs 2014
    Şehir
    istanbul
    Motosikleti
    cıks
    tebrikler
    kafaya koyunca olmuş bu iş
    yeni makina hayırlı uğurlu olsun

  5. #5
    Bune - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    25 Nisan 2014
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Yamaha Fazer 8
    Baştan sona okudum geçmiş olsun diyorum aslen gaziantepli olan biri olarak gerçekten efsane bi yol yapmışsın ilk uzun yol için 1200 km deli cesareti ister Forumdan böyle dostlarının olduğunu görmek iste daha başka bir mutluluk kaynağı.

    Motorun hayırlı olsun tekrardan. Allah kaza bela göstermez inşallah.

  6. #6
    bursagsli - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    25 Ağustos 2013
    Şehir
    Bursa
    Motosikleti
    Kanuni Seyhan (2012-2017), Sym Wolf 250
    Tebrikler diyecektim taki o yazıyı görene kadar motoru 500 cc falan sandım ama meğerse 125cc miş vallaha sende deli cesareti var helal olsun yeni makinanda hayırlı olsun Allah kaza bela vermesin

  7. #7

    Üyelik
    22 Aralık 2013
    ati kardo süpersin ya la ) aman sivasa gelme ha insan buraya da uğrardı hayırlı uğurlu olsun güle güle kullan senden feyz aldım olum bak bu cuma ben de Nevşehire gidiyorum motorla çok pis gaza geldim ;) hep senin yüzünden ayrıca motor süper duruyor

  8. #8
    yasoyaso - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    09 Mart 2015
    Motosikleti
    Crf250L
    Keyifle okudum 😄

  9. #9
    Mitoqondri - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    26 Haziran 2014
    Şehir
    Samsun
    Hayırlı uğurlu olsun hocam motorunuz.. İyi cesaret uzun yol..

  10. #10
    hakanens - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    03 Temmuz 2014
    Şehir
    ANKARA
    Motosikleti
    CB125E
    Okurken keyif aldım ama sen tabi biraz sıkıntı çekmişsin. Olsun senin için bir macera olmuş. Hayırlı olsun inşaallah. Kazasız belasız kullanman dileğiyle. Bu arada sağ sinyal sarkıyor!
    Bir garip yolcu

  11. #11

    Üyelik
    18 Nisan 2015
    Şehir
    istanbul
    yiğenim okurken büyük zevk aldım yaşadıklarını ben yaşamış gibi hissettim motorun hayırlı uğurlu olsun Rabbim kaza bela vermesin yine 2 teker üzerinde çok dikkatli olmak lazım motor yolculuğu uzun yolda şehir içi trafiğe göre çok rahat ve güvenlidir ben motoru ve motor yolculuğunu hiç sevemedim bundan 15 yıl önce bir abimiz beni dudulludan sultanbeyliğine motorla getirdi ben yolculuğun tamammını arkada korkudan ağlayarak geçirdim motor bir tutkudur bir hevestir biliyorum benim ne kullanmaya nede yolculuğuna cesaretim yok ama izlemeyi çok severim senden ricam bir elin gazda iken diyer elin vicdanında olsun dikkatli ol kimseyi üzme kurallara uy Allaha emanet ol tekrar hayırlı uğurlu olsun

  12. #12
    ilkadam - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    13 Ocak 2015
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Xtreme Max 210
    Kardeşim tebrik ederim birde içli içli herşeyi anlatmissin keyifle okudum
    Hayırlı uğurlu olsun motorun.
    Cbf de bende istediğin zaman al git

  13. #13
    Kocaeli İl Temsilcisi Ezio41 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    19 Ağustos 2013
    Şehir
    Kocaeli
    Motosikleti
    2016 Yamaha XJ6 Diversion F ABS
    Baştan sona sıkılmadan okudum hayırlı olsun yeni motorun , kazasız belasız inşaallah . Artık ilk uzun yol tecrübeni yaptığına göre daha fazla uzun yol gezilerini bekliyoruz ona göre .

  14. #14
    Ramazan Can - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    05 Ekim 2006
    Şehir
    Pendik / İstanbul
    Motosikleti
    BMW GS 1200 / Honda Africa Twin dct1000L- VESPA LX
    hayırlı olsun....
    Fuzuliye sormuşlar "sevmek mi daha güzel sevilmek mi?" Sevişmiyorsanız ikisi de fuzuli demiş... SEMTİN HAYLAZI

  15. #15

    Üyelik
    17 Mayıs 2011
    Keyifli yazı ,hayırlı olsun, Allah daim iyi insanlarla karşılaşmayı nasib etsin.

  16. #16
    Enes Bakır - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    27 Ekim 2014
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    SUZUKİ GSX 750F
    Motorun çok güzel duruyo güle güle kullan kazasız belasız. motor sevdası insana herşeyi yaptırır.

  17. #17
    chcts1 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    21 Nisan 2014
    Şehir
    izmir
    Motosikleti
    crypton s 2019
    çok iyi yolculuk olmuş ama gece tehlikeli bence :D

  18. #18
    rs_guven - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    28 Ocak 2011
    Şehir
    Adana
    Motosikleti
    2011 Salcano Wolf
    Sağlık olsun kardeşim. Önemli olan güvenli bir şekilde eve varmandı. İnşallah kısmet olur da bir daha gelirsen, beklerim. 😊
    Polislerin eşyalarını almana çok üzüldüm. Çok ayıp bir şey.

  19. #19
    xaselcuk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    29 Kasım 2014
    Şehir
    Eskişehir
    Hayırlı olsun kuyruğu olan motosikletin

  20. #20
    linkinpark20 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    02 Ağustos 2013
    Şehir
    bursa
    Motosikleti
    Yamaha XJ6
    ahmet abi üstüne biraz daha koy ybr al demedikçe inanmam.


    REKLAM ALANI
1. sayfa 123 ... SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)