Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

intercom cihazı ile iphone 6 yada iphone 5s siri kullanmak

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #1
    berkcigdem - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    17 Ağustos 2014
    Şehir
    istanbul
    Motosikleti
    ktm 1190
    İyi geceler.

    Bende scala rider Q1 var intercom cihazı olarak. telefonumda iphone 6 . şimdi iphone 6 veya iphone 5s kullanan arkadaşlar biliyordur yeni güncelleme ile siri türkçe olarak geldi hatta çoğumuz siri ile baya dalga geçtik falan

    Herneyse telefonunuz çaldıgında falan çok rahatça intercom cihazından tek tuşla cevaplıyor yada görüşmeyi sonlandırıyorsunuz. Fakat bazen öyle anlar oluyorki bütün yolu telefon görüşmeleri yaparak geçiriyorum. Bu yüzdende bazen 5 dkda bir sağa çekip aramam gereken kişiyi arayıp yoluma devam ediyorum.

    Siri özelliğini aktif ettiğiniz anda örneğin Ahmet' i ara dediniz ve telefon direk Ahmeti arıyor. Fakat iphone da siriyi çalıştırabilmeniz için orta tuşa basılı tutmanız gerekiyor. Aktif ettiğiniz zaman intercom cihazı üzerinden siri ile konusabılıyorsunuz bunda bir sorun yok fakat ben zaten o tuşa basmak için yine sağa çekip durmam gerekiyor. Bunun yerine sağda durmadan atıyorum intercom cihazının bir tuşuna basarak yada iphoneda intercomun mikrofonunu tanıyarak direk siriyi çalıştırıp benim ona vereceğim arama komutlarımı nasıl uygulayabilir ?

    scala rider Q9 serilerinde voice control var. Fakat Q1 serilerinde yok. Bana Q1 serisi hayli hayli yetiyor zaten ama bu şekilde bir özellikten yararlanmak isterimde açıkcası.

    Aslında kısaca olay benim kaskın içindeki mikrofona Siriyi aç dediğimde yani tuşa basılı tutmadan sirinin açılması... Açıldıktan sonra herşey normal şekilde ilerliyor zaten.


    Scala rider Q9 için voice kontrol videosu aşağıda var. Gerçi ağırlık olarak hep müzik üzerine yapmışlar.Bana müzik çalması falan değil sadece siriyi açması yeterli ) ve tam olarak istediğim şeyi 2. videonun 3:20 saniyesinde yapıyor !! :(




    ---------- Mesajlar birleştirildi - 02:09 ---------- bir önceki mesaj zamanı 02:04 ----------

    Buldum ))))))))))))))) tamam ya süper oldu :D herşeyi yapıyor :D yazmamla bulmam arasında 5 dk yok ama merak edene anlatırım =) tabi bu sadece cardo scala rider Q1 için geçerli.

    ---------- Mesajlar birleştirildi - 02:20 ---------- bir önceki mesaj zamanı 02:09 ----------

    artık sağa çekip durmaya gerek yok =)) siriyi açıp istediğinizi arayabilir istediğinize mesaj atabilirsiniz


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #2
    neonxc - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    07 Temmuz 2014
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Kawasaki Ninja 250 SL
    Tam da benim aradığım konu. İphone deki siriyi tüm telefona bağlanma özelliği olan intercom larda kullanabilir miyiz?

  3. #3
    berkcigdem - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    17 Ağustos 2014
    Şehir
    istanbul
    Motosikleti
    ktm 1190
    Alıntı neonxc adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Tam da benim aradığım konu. İphone deki siriyi tüm telefona bağlanma özelliği olan intercom larda kullanabilir miyiz?
    ben sadece cardo scala rider Q1 için denedim. tahminende her intercom cihazına ile yapılabilir. tek gerekli şey siriyi çalıştırabilmek orta tuşa basılı tutmadan. ben 2 düğmesine birden bastım ( açma kapama / bağlantı düğmesi ) ses düğmeleri ile oynamadım. bunlara aynı anda bastım ve çektim elimi. yani basılı tutma falan yok bas bırak direk telefonda siri çalıştı =) ve her verdiğim komutu gerçekleştirdi.

    sizin kullandıgınız ıntercom cıhazının markasını falan youtube a yazın voice control vs gibi şeyler ekleyerek eğer yapılmışsa orada anlatıyordur.

    inanırmısınız dün gece buldum biraz önce eve geldım ve yolda istedigim her kişiyi arayabildim sağa çekmeden çok faydalı birşey oldu.
    bagcisarap bunu beğendi.


    REKLAM ALANI

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)