Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

Hem ucuz olsun hem iyi olsun.. Kıyafet seçimi için dikkat edilmesi gerekenler..

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #1
    redlion999 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    04 Kasım 2010
    Şehir
    Turkiye degil
    Motosikleti
    BMW R1250R
    Evet arkadaşlar herkes ne mont alayım, hangi kask iyidir vs soruyor.. Şuana kadar öğrendiklerimi hem kendime bir hatırlatıcı hemde yeni arkadaşlara bir yol gösterici olarak yazayım dedim.. Şehir içi ve uzun yol olarak ikiye ayırıyorum.. Yazacağım ekipmanlar olabildiğince ucuz olacak ancak amaç iş görecek şeyleri yazmak.. 'Ucuz mal alacak kadar zengin değilim' sözüne inanan biriyim..Nasıl paraşütle atlayacaksak kullanılan ipin kaliteli olmasını isteriz, elimizi koruyacak ekipmanda kaliteli olmalı..

    Baya bir zarar da ettim bu ekipman işinden bari yeni alacak arkadaşlar etmesin..

    Kasktan başlayalım.. Bir kere çöpe atmak istemiyorsanız kask en az fiber veya karbonfiber olmalı.. Termoplastik kasklarda korur ancak fiberler ekstradan kaskın yapısını ve bütünlüğünü korur.. Kafanız asfalt ve lastik arasında sıkıştığında isteyeceğiniz bir özellik..

    Şehir içi:

    Şehir içi derken 10km yi aşmayan mesafeleri aldım.. Şuradan ekmek buradan süt alayım vs derken üşenmeden takabileceğiniz bir kask olmalı..Bunun için microlock bağlantı gerekli. Double D bağlantılar uğraştırır.. Şehir içinde güneş vizörüne ihtiyacınız yok o yüzden gereklilik değil.. Çene açılır ben tercih etmiyorum çünkü uygun fiyatlılarda güvenlikten ödün veriyorsunuz..Buğu yapması olası olduğundan mutlaka pinlock ile desteklenmeli.. Her vizöre uyan yapıştırmalı piclock alabilirsiniz veya yeri var ise takabilirsiniz..

    http://www.motosikletaksesuarlari.co...ask_17883.html

    Benim kriterlerime uyan en uygun fiyatlı kask bu.. Arama kriterlerini size söylerim oradan kendiniz de kask bulabilirsiniz..

    Uzun yol:

    Burada gereklilikler değişiyor..Hergün gitmediğimiz için double d bağlantı bakabiliriz.. Ancak sessiz bir kask olmalı ki kafamız şişmesin hemde kulaklar daha az zarar görsün(kulak tıkacı mutlaka alın çok işe yarıyor)..Güneş vizörü artık bir gereklilik.. Tünel çıkışında güneşe denk geldim ve 300 mt kör gittiğimi bilirim.. Benim kaskım Shoei Gt-Air.. Tüm bu gereklilikleri kapsıyor ancak biraz pahalı.. Biraz daha uygun alternatiflere bakalım ancak ses kısmını garanti etmiyorum denemediğim için..

    Burada ls2 nin ff396 sı bir alternatif olabilirdi ancak çok ses alacağını tahmin ediyorum.. Birde ls2 ye bir türlü güvenemedim ben..

    http://www.motosikletaksesuarlari.co...eyaz_7868.html

    Shark speed-r yada vision-r burada bir seçenek.. Speed-r ses alan bir kask ancak kulak tıkacımız varken pek duymuyoruz.. Ben vision-r alırdım açıkcası fazladan görüş için.. Parayı arttırabilirsek shoeilere kayabiliriz ancak öncelik uygun fiyatlı iş göreceklerde..

    Dediğim gibi size gerekli kriterleri verdim ona göre arayabilirsiniz.. Nitronun veya heldin karbon kaskları var ancak bedenleri yok mesela.. 3 ay sonra farklı modeller çıkabilir vs..

    Gelelim monta..

    Şehir içi:

    Aslında bunu yazlık ve kışlık olarak ayırmak lazım ama bütçemizi düşünerek seçim yapıyoruz..

    Koruma kısmını geçersek içliği olmalı ki donmayalım.. Naylondan yapılma fileli bir montum vardı gereksiz birşey bence.. Deri almamıza gerek yok hareket kabiliyetimizi kısıtlamasın(işyerine, okula deri montla gitmek işkence birbirimizi kandırmayalım bende de var),hem buradaki kazalar daha düşük süratle olduğundan sürüklenme ihtimali daha az.. Tekstil montlarda dokuma sıklığı önem kazanıyor cordura 550D-600D tipi lazım en az ki adam gibi korusun..

    http://www.motosikletaksesuarlari.co...eket_8419.html

    Ben bunu önerirdim.. Pek uygun fiyatlı değil ancak dainese marka bir ürün almanın getirisi iyidir.. Derseniz ki bu özellikleri sağlayan başka daha ucuz mont yok mu?

    http://www.feyizoglu.com/Evolution-Mont_46507.html#0

    Prohel,venom,armode markalarının böyle ürünleri var.. Aldığınız gibi düzgün bir sırt koruma takmayı unutmayın..

    Uzun yol:

    Burada gereklilik değişiyor.. Dışı deri olan bir mont almak önceliğimiz.. Sürüklenmede deri çok daha iyi iş çıkartıyor.. Rahatlık 2. planda çünkü fazla hareket etmeyeceğiz.. Deri mont yazın pişirebilir.. İç tarafı esnek kumaş ve açık renk deri almaya çalışacağız..Benim 1400 liralık held goretex montum var ama yüksek süratlerde deri montum kadar güvenemiyorum..

    Kış için goretexli ürünler bile bir noktaya kadar etki ediyor.. Amacımız şimdilik yazı çıkartmak diyelim..

    http://www.motosella.com/U718,47,ico...ntlar-icon.htm

    Bu montu dünya gözüyle incelemedim ancak icon pek kötü ürün yapmıyor.. Denemenizde fayda var.. İsterseniz venom un deri montları var.. Deri kalınlığını araştırıp uygun ise alabilirsiniz.. Direk ürün veremiyorum ne yazık ki..

    600d cordura tekstil file mont alıp ferah ferah gezmek isteyebilirsiniz ancak korumadan ödün verdiğinizi unutmayın.. Seçim sizin..


    Gelelim pantolonlara;

    Şehir içi:

    Ya tech 90 ya rider denim alacaksınız(başka markaların garantisini veremem).. Ben tech 90 city modeli ile kaza yaptım korudu.. Kendi pantolonumu önerebilirim..Yaz için yarı kevlar, kış için full kevlar bakabilirsiniz.. Ben yarı kevlar ı öneririm diğeri baya pişiriyor diye duydum..

    http://www.simrug.com/shop/jean/manx.../#!prettyPhoto

    Bu seri bide daha az yağmur geçiriyormuş sanıyorum öncekilerden..

    Uzun yol:

    En pislik seçme işi burada.. Deri alacak olsan yanarsın.. Diğerleri belli bir yere kadar koruma sağlıyor.. Ben 600d kumaşlı bir pantolon kullanıyorum..Bilindik markaların 500 tl civarı pantolonları var onlardan alabilirsiniz..

    http://www.motomaxonlineshop.com/hel...ntalon-pmu2849

    Bu model gibi içlikli bir pantolon alırsanız kışın biraz daha az üşürsünüz.. Seçiminizi en az 600d kumaşlı olarak yaparsanız daha iyi olur..

    Sıra geldi eldivene;

    Şehir içi:

    Her kazada mutlaka eli yere koyuyoruz.. O yüzden korumadan kısmayacağız.. Şehir içinde uzun bilekli eldivenleri giymek dert o yüzden kısalara bakacağız.. Ben full deri giymeyi tercih ediyorum.. Fileliler pek güven vermiyor bana.. Yazın izmirde havalandırmalı deri eldivenler terletmediyse sizde bakmayın bence.. Hem soğuk havalarda filelerden daha iyiler(bir yere kadar tabi)

    Yaz için yazıyorum sadece bunu kışa sonra bakarız..

    http://www.motoplus.com.tr/urun/9901...-DERI-KORUMALI

    2 sene kullandım bunu çok rahattı.. 7-8 defa düştüm(bunların 6 sı taşlı toprak-2 si asfalt)Yaz için yeteri kadar hava alıyor.. Serçe parmağına kadar koruyor vs gayet güzel bir eldiven.. Markaya takılmayın bunda baya iyi koruyor.. Çok daha pahalı olan revitlerin dikiş attığını görmüşlüğüm var..

    Uzun yol:

    Burada korumalara daha bir önem vermemiz lazım.. Artık derinin kalitesi de önemli.. Uzun bilekli olacak o kesin.. Daha yeni bir eldiven aldım onu öneririm.. Alphinestars gp pro yu denedim(800tl bu arada fiyatı) aşırı rahatsız bir eldiven.. Tamamen pist için üretilmiş bize gelmez.. Knox handroid güzel ancak biraz pahalı.. Yine de paranız var ise 2. çıkmış serisine bakabilirsiniz(ilk seride yağmurda dikiş atma sorunu vardı)..

    http://www.motomaxonlineshop.com/hel...ldiven-pmu2867

    Önerdiğim eldiven bu.. Kanguru derisi iç kısım hissiyatı baya koruyor.. Hem korumadan ödün vermiyor.. Üst taraf kevlar.. Yazın yakar mı diye düşünmüyor değilim ancak güzel bir koruma.. Serçe parmak,darbe yeri koruması falan baya güzel hemde daha rahat bir eldiven..

    Son kısımlara gelirken sırada bot var;


    Şehir içi:

    Kazalarda ayaktan yaralanma kısmı baya yüksek.. Ancak iş yerine giderken 3 km yol gidip bütün gün bot ile oturulur mu? Öyle bir botum var sabahtan akşama dursan sıkıntı yapmıyor.. Ancak görüntü kısmı kötü.. Katlanabilene uzun çizme önersem benim gibi bütün gün çizme giymeye dayanamayan birine kısa bot öneririm.. En azından spor ayakkabıdan iyi korur ancak ayağınız kırılırsa bana kızmayın.. Bu botlar daha çok yer kaygansa tutunmaya yada yandaki arabanın ayağınızın üzerinden geçme ihtimaline karşı korur..

    http://www.ydsshop.com/?urun-113-diablo-7-2-gtx

    Bu botu kullanan baya insan var memnunlar da.. Çizme alıp hiç giymemektense bunu giymek çok daha iyi bence..

    Uzun yol:

    Burada beklentiler değişiyor.. Öncelikle uzun çizme tek seçeneğimiz.. Yarış çizmesi alıp işkence çekmeye gerek yok adam gibi adventure bir ürün alacağız.. Paraya kıyıp goretexli olanlardan alırsanız yazın ayağınız pişmez.. Yoksa biraz ısınma hissedebilirsiniz.. Olay paraya bakıyor.. Alacağınız botun kışlık ve yazlık versiyonları olacak kullanım alanına göre seçiyorsunuz.. Ben 4 mevsim kullanan biriyim ve tek seçim hakkım olsa;

    http://www.motosikletaksesuarlari.co...-GTX_2672.html

    Alırdım.. Kışın o rüzgarda birde yağmur yedikten sonra üşümek istemem.. Ancak sadece yaz içinse fileli olanları alıp keyfinize bakabilirsiniz..


    Ana ekipmanlar bitti aklınıza gelen şeyleri sorabilirsiniz.. Birkaç not ekipman daha öneriyorum.. Bunları kullanmanız sizin yararınıza;

    1-Uzun yola giderken mutlaka kulaklık kullanın.. Bir noktadan sonra kulaklardaki çınlama çok kötü olabiliyor.. Yaşlanınca elinizi kulağınıza götürüp 'Efendim duyamadım' dememek için önleminizi alın..

    2-Böbrekleri koruyun.. Yaz,kış farketmez bunlar sallanıyor.. Çişinizde kan görmek istemiyorsanız uzun yolda kullanın.. Korumalı model ben kullanmıyorum zaten montun sırt koruması var.. Onun yerine kışın ısıtıcılı olanlardan kullanabilirsiniz.. Yazın orayı söküp kullanırsınız.. Bendeki model;

    http://www.motomaxonlineshop.com/hel...koruma-pmu2865

    3-Kazalarda göğüsten yaralanma ihtimali var.. Göğüs koruma takmanızı öneririm.. Kısa mesafelerde işkence olsa da uzun mesafelerde gerekli.. Gidona çarpıp akciğerleri delinen insanlar var..

    http://www.motosella.com/U305,42,ico...nlari-icon.htm

    Bendeki model bu.. Montun sırt korumasını çıkartıp giyiyorum..

    4-Boyun koruma.. Kafa sağlam kalırken boyun kırılırsa pek anlamı kalmıyor.. Bunun monta sabitleneni var o kullanılabilir(moveo marka).. Bende yakın zamanda almayı planlıyorum..



    2:51 de monta sabitlenmiş şekilde gösteriyor..


    Umarım biraz işe yaramıştır yazdıklarım.. Ürünleri örnek olarak verdim gözden kaçırdığım şeyler olabilir ancak dikkat etmeniz gereken noktaları yazdım.. 6 ay sonra hiç kullanılmayacak ekipman almaktansa 4-5 sene işinize yarayacak ekipmanlar almanız sizin yararınıza
    karacabeg, YouSuffer, ugurcan88 ve 12 diğerleri bunu beğendiler..


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #2
    kyagmur - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    21 Ocak 2011
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    BAJAJ F250
    hocam teşekkürler çok faydalı olmuş ekipman çok önemli sadece motosiklet almak ile iş bitmiyor

  3. #3
    keremkrmn - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    03 Mart 2015
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    05 Ninja 636 - 15 Xmax
    Mükemmel bi yazı olmuş elinize sağlık.

  4. #4
    beycank - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    17 Şubat 2015
    Şehir
    Istanbul
    Motosikleti
    KTM Duke 250
    gerçekten çok faydalı bir yazı olmuş,çok teşekkürler,
    ekipman alırken mutlaka yazınızı dikkate alacağım.

  5. #5
    Jrspawn - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    31 Mart 2015
    Şehir
    Sivas
    Motosikleti
    Calibre 250rr - CRF250L - Duke 390
    elinize sağlık detaylı ve güzel bir paylaşım olmuş. Özellikle kotlar çok dikkatimi çekti

  6. #6
    redlion999 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    04 Kasım 2010
    Şehir
    Turkiye degil
    Motosikleti
    BMW R1250R
    Bir işe yaradıysam ne mutlu.. Bu yazıyı gece uyku tutmamasına borçluyuz

    Bu arada pantolon yerine dizlik düşünen arkadaşlar için;

    Hiçbir işe yaradıklarını düşünmüyorum.. Böyle deyince o kadar üretici üretiyor, o kadar kişi kullanıyor sana mı kaldı son sözü söylemek diyebilirsiniz.. Ancak düşme kısmının 2 aşaması var.. 1-Çarpma 2-Sürüklenme

    Çarpma kısmında kabul iş görüyor dönmez ise.. Ancak sürüklenme kısmında bir etkisi yok.. Normal kotun asfaltta erime süresi 0,5 sn idi sanırım.. Dizi koruduk da kalça ne olacak? O da lazım sonra 2 ay üzerine oturamazsak sıkıntı yaşarız..

    Dizliğin tek avantajı bana göre fiyatı.. Onun dışında giymesi dert,koyacak yeri dert, depoyu çizmesi dert..

    Kot kullanan arkadaşlar mutlaka yan kalça korumaları ile kullansın.. Düştüğünüzde kırarsanız ( ki direk darbe gelebiliyor oraya) işiniz çok yaş benden söylemesi..

  7. #7
    whitedeamon - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    15 Eylül 2013
    Şehir
    Dünya
    Motosikleti
    MTT Y2K
    Yararlı olmuş sağolun.

  8. #8
    oggomoggo - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    17 Mart 2015
    Şehir
    izmir
    Motosikleti
    Yamaha MT-07 (Honda CB125e-Pulsar 200 ns)
    Keşke ekipmanlarımı almadan önce okuma şansım olsaydı. Çok yararlı olmuş. Ellerinize sağlık.

  9. #9
    arda4 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    24 Ağustos 2014
    Şehir
    Çankırı
    Elinize sağlık,

    http://www.feyizoglu.com/Evolution-Mont_46507.html

    Bende bu montun çok benzeri var Prosev marka ancak ben 160TL'ye almıştım. Korumaları EN1621-1. Venom'un fiyatı biraz yüksek geldi, Prosev'den çok da farklı olduğunu sanmıyorum. (Hepsi burada'da 236TL'ye satılıyor http://www.hepsiburada.com/liste/prosev-touring-motosiklet-mont-kirmizi-siyah/productDetails.aspx?productId=otfe47504&categoryId =20029251 )

    ls2 ff396 ses alan bir kask, tahmininiz doğru. Ancak güvenilebilir olduğunu düşünüyorum:
    http://sharp.direct.gov.uk/testsratings/ls2-ff396

    Bir de kaskda olmazsa olmaz olan kafaya tam oturması, Icon, Shark, LS2 hangisi kafaya tam oturuyorsa o alınmalı.

  10. #10
    yasoyaso - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    09 Mart 2015
    Motosikleti
    Crf250L
    Ekipman araştırması yapıyorum. Çok yararlı bir konu emeğinize sağlık. Birde montun sırt koruması için tavsiyeniz varmı? Benim montumda ince yumuşak bir eva var.

  11. #11
    jrbatu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    28 Kasım 2014
    Şehir
    Izmir
    emeğinize sağlık, oldukça faydalı bir yazı olmuş.

  12. #12
    redlion999 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    04 Kasım 2010
    Şehir
    Turkiye degil
    Motosikleti
    BMW R1250R
    Kask konusunu atlamışım kafa yapısını hatırlattığınız için teşekkür ederim.. Kask seçimi konularında baya detaylı anlatıyorlar zaten onları araştıran arkadaşlar bulabilir aynı şeyleri yazmayayım..

    Sırt koruma dediğimizde 2 seçenek var.. Ya bağlantıları olan sırt koruması ya montun içine takılan sırt koruması.. Günlük olarak ikisini de kullanan arkadaşım var.. Bana mont içi daha pratik geliyor ancak diğer çeşidin böbrek desteği artısı var..


    http://www.motosikletaksesuarlari.co...AIR-2_643.html

    Benim kullandığım bu.. 2. seviye bir ürün almaya dikkat edin.. Aldığınız ürünü diğer montlarda kullanma olayı güzel ancak koruma yerine tam girdiğine emin olun.. Denemeden alırsanız tam oturmayan yada girmeyen sırt korumanız olabilir..

    2. olarak bağlantılı olanlar var.. Benim arkadaşlarımın hepsi aliexpressten sipariş etti..

    http://www.aliexpress.com/item/Motor...267686674.html

    CBF 1000 kullanan arkadaşım her gün takıyor bunu.. Onu rahatsız etmiyorsa pek sorun olmaz herhalde.. Mont içine giyildiği için kayma riski de yok.. Türkiyedeki 200 liralık ürünler ile aynı kalitede sanıyorum..

  13. #13

    Üyelik
    26 Şubat 2014
    Şehir
    ERZURUM
    Motosikleti
    Asya cros rx 250
    Allah razi olsun yazan ellerin dert gormesin guzel gardasim


    REKLAM ALANI

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)