Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı
1. sayfa 12 SonuncuSonuncu

kaza videom sizce kim haklı

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #1

    Üyelik
    03 Aralık 2012
    Motosikleti
    mash 5000 km/cbr 250 6500 km /xj6 f 49000 km
    sizce kim haklı ben 1 dk önce gelseydim canlı görebilirdim kazayı kazadan sonrasına denk geldim yani kazanın yapıldığı 30 saniye bilemedin 1 dk öncesi. olayı tam bilmiyorum ama konuşmalardan sizce kim haklı?
    Not: kazayı yapan kurye arkadaş ile yaşlı amcadır. geçmiş olsun.
    mete_han, motorcu48, shooter1 ve 1 diğerleri bunu beğendiler..


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #2

    Üyelik
    17 Mayıs 2014
    Şehir
    İzmir
    Motosiklet tabi ki aralardan geçecek ama duran bir arabanın her zaman kapı açabileceğini herkes biliyor. Yani aralardan geçerken de en sağdan gitmeyin diye bağırıyor herkes. Arkadaş bir riske girmiş ve sonucunda hem amcanın hem kendisinin dikkatsizliğinin kurbanı olmuş. Eğer hatalı olarak bakıyorsak bence ikiside hatalı. Ama en çok 30 dk da kapınızda zihniyeti hatalı
    SweentLy, GB79 ve Biyturs_OnSr bunu beğendiler.

  3. #3
    LifeisBike
    Misafir
    Pizzacı haksız. Ama konuyu anladığım için söylemiyorum. Genelde hiç bir pizzacının sürüşünü sevmiyorum, bazılarını indirip motorundan dövesim geliyor. Sözüm düzgün kullananlara değil. Yanlış anlaşılmasın.
    ayzek bunu beğendi.

  4. #4
    mete_han - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    01 Ağustos 2005
    Şehir
    4.LEVENT & SERENGETI
    Motosikleti
    Melmeket Uşak/Manisa.2020 NC 750 X DCT/2015 CBF150
    yılların motorcusuyum ama bişey anlayamadım veyaz ford kazaya karışıyor ama usul usul kenarda duruyor pizzacı argadaş aradan geçerken kapı mı açıyor hacı dayı acaba olay o mu...


    Dominos zaten yarım saatte pizza teslimi meselesinde her anlamda kusurlu...

  5. #5
    kittyhawk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    15 Nisan 2006
    Şehir
    Edirne
    Motosikleti
    Pulsar 200NS
    3 tane daha fazla pizza satmak için, zaten dünyanın parasını kazanan şirkete daha da fazla para kazandırmak için, istanbul gibi yolda yürümenin bile zor olduğu bir şehirde yarım saatte pizzayı yetiştiremeyen kuryeden parasını kesersen, bu tip kazalar daha çok olur. Adam zaten 3 kuruş kazanmak için canını riske atıp kar kış demeden o trafikte, kelle koltukta 2 teker üzerinde binbir cambazlık yapmak zorunda kalıyor. Ondan sonra amcanın biri hem yaya geçitli tümseğin üzerine park edip hem de trafiğin aktığı tarafa kapıyı açarken aynasına bakma zahmetinde bulunmuyor ve amacı sadece maaşını tam alabilmek olan kuryenin canıyla oynuyor! Ben bahsi geçen firmadan pizza almıyorum! Bir motosiklet kullanıcısı olarak da kimsenin hayatını motosiklet üzerinde tehlikeye atarak pizza yemiyorum!

    Kazanın nasıl olduğu, kimin kusurlu olduğu, bunlar basit şeyler. Normal motosiklet kullanıcısının da başına galiyor. Ancak bu yarım saatte kapınızda meselesi gerçekten iptal edilmeli! Bu kadar sorumsuzca, insan hayatını tehlikeye atan bir kampanya sürdürülmemeli!
    Oguz K. ve barodi bunu beğendiler.
    When the world is messed up and you can't make sense of it, Go out and ride!

  6. #6
    demirkask - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    29 Eylül 2012
    Şehir
    -
    Motosikleti
    -
    Alıntı LifeisBike adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Pizzacı haksız. Ama konuyu anladığım için söylemiyorum. Genelde hiç bir pizzacının sürüşünü sevmiyorum, bazılarını indirip motorundan dövesim geliyor. Sözüm düzgün kullananlara değil. Yanlış anlaşılmasın.
    Nasıl bir zihniyet o ?

    ''Konuyu anlamadım ama pizzacıysa haksız''

    Yazık ya bu forumda böyle kişilerin olmasına yazık motorcusunuz göya

    Videoya gelirsek sürücü abimiz aynadan bakmadan park halinde ki aracın kapısını açıyor ve kaza böyle gerçekleşiyor.
    Bune ve DraQuila bunu beğendiler.

  7. #7
    CHaTaN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    16 Eylül 2012
    Şehir
    İstanbul/Bahçeşehir
    Motosikleti
    Harley Davidson electra glide ultra classic
    Öncelikle konuyu anlamadan sadece yaptığı işe göre haklı haksız demek bana çok yanlış geliyor. Hele bide indirip dövesi gelmesi söylenecek kelime bulamıyorum..
    Bu kadar motosiklet sürücüsü var bu dorumda bana bir tek kişi gelsin desin ki ben hiç aradan gitmiyorum hep araçların arkasından gidiyorum. Öyle bir dünya yok.
    Benim daha gençlik yıllarımda bana öğretilen şey sürücü tarafındayken kapıyı sağ elle yolcu tarafındayken sol elle aç. Bu şekilde ister istemez arkaya bakmış oluyorsunuz. Ama maalesef millet daha saksısını çalıştırmaz durumda. Ordan motosiklet geçer, bisiklet geçer, yada birbaşka araç.
    Pizzacı vs gibi taşıma yapanların motosiklet sürüşlerini hiç ama hiç beğenmiyorum fakat o kişiler de ekmek parası için birşeyler yapmaya çalışıyor. Buna da hepimizin saygı duyup bunu düşünerek eleştirmemiz gerekiyor.

  8. #8
    ATLANTİS - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    17 Mart 2015
    Şehir
    ist kartal soganlık
    Motosikleti
    HONDA MSX 125 (GROM)
    sim di benim anladığım arabanın kapı acılınca motor kapıya çarpıyor arabanın kapısını açan şoförün aynaya bakıp açması gerekir ama baktıgındada gormemis olabilir söleki benimde basıma bikez gelmistı otomobil aynalarında kör bir nokta vardır ufak araçlar hafif arkada yan seridinizde giderken oaracı gormuyosunuz yolu bos zannedip serit deyismek istediyinizde aslında motor bisiklet gibi daha ufak aracın üzerine sürüyor oluyorsun araç şoförü baktı ve göremediyse kapıyı açmışta olabılır bakmadan açmışta bana göre motorcuda kusurlu eyer ole aralara giriyorsan herseyi düşüncen bazan arabada arkada çocuk velisinin izni olmadan kapıyı açabiliyor sonuçta arkadaki kişide ayna yok

  9. #9
    MrNobody - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    11 Kasım 2014
    Şehir
    Bursa
    Motosikleti
    Pulsar 200 ns
    Bu kazalarda yaşlı amcalar acayip heyecanlı oluyor.Bende kaza yaptım adam yüzde 90 suçlu dediğine göre 58 yıllık şöfor oldugu için ben suçluymuşum.Arkadaşada geçmiş olsun

  10. #10
    ccc67 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    22 Ağustos 2013
    Motosikleti
    Cbr 125 (2014 kirmizi) /Artik Cbr 250 (2016 siyah)
    Son durum ne oldu merak ettim polis mi geldi adam para verip mevzu kapandı mi ne oldu

  11. #11
    enxdesign - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    20 Mayıs 2013
    Şehir
    Çanakkale
    Motosikleti
    Ducati 1198SP - "biradam binRR"


    Şunu öğrenin artık. Akan trafikte kapı açmalı olaylarda KAPI AÇAN %100 SUÇLUDUR
    Kaynak durum 35: https://www.axasigorta.com.tr/images/pdf/TUTANAK2008.pdf

  12. #12

    Üyelik
    03 Aralık 2012
    Motosikleti
    mash 5000 km/cbr 250 6500 km /xj6 f 49000 km
    Alıntı ccc67 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Son durum ne oldu merak ettim polis mi geldi adam para verip mevzu kapandı mi ne oldu
    Bilmem isim vardi ayrildim ordan. Cocukta bisey olsaydi ayrilmazdim ambulans gelene kadar.sukur yoktu.

  13. #13
    LifeisBike
    Misafir
    Alıntı demirkask adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Nasıl bir zihniyet o ?

    ''Konuyu anlamadım ama pizzacıysa haksız''

    Yazık ya bu forumda böyle kişilerin olmasına yazık motorcusunuz göya

    Videoya gelirsek sürücü abimiz aynadan bakmadan park halinde ki aracın kapısını açıyor ve kaza böyle gerçekleşiyor.
    Merhaba, bu mesajdaki amacımın sizinle tartışmak olmadığını belirterek başlamak istiyorum. Öncelikle yaklaşımınız yanlış, ilk olarak uslubunuzu biraz gözden geçirmelisiniz. Zihniyet konusu, yazık vb. gibi yaklaşımlardan sizi men ederim. Ben kişisel görüşümü belirttim,bu yorumum sizin düşüncenize ters düşmesi ya da hoşnutsuzluk yaratması size böyle bir üslup ile konuşma hakkı vermez. Herşeyin bir adabı var, bu adap çerçevesinde sorarsınız, bende düşüncelerimi açıklarım. Anlaşır orta yol buluruz veya bulamayız ayrı düşeriz bambaşka şeyler.

    Öncelikle yazmış olduğum mesajı '' Sadece anlamak için '' tekrar okumanızı rica ediyorum, orada konuyu anlamadığım için böyle bir yorum yapıyorum demediğimi, aslında yaptığım yorumun konuyu anladığım için olmadığını, sadece genel olarak pizza motoru sürücülerinin kullanım şeklini beğenmediğimi ifade ettiğimi anlatıyorum.

    Video'yu yakalayan arkadaş olayın yaşandığı anı malesef yakalayamamış. Ama kapının açılıp motosikletin çarptığını anlamadığımı düşüneceğinizi sanmıyorum. Olaya nereden baktığınız ile alakalı biraz. Ben araba da kullanıyorum, motosiklette kullanıyorum, belki sizde aynı şekilde.. Şimdi olayı iki yönlü olarak ele alalım.

    Araç sürücüsü yolun sağında duruyor, ve kapıyı açıyor. Yaya geçidi üzerinde duruyor olması hata, aynaya bakmadan kapıyı açıyor olması Türkiye'deki acımasız gerçek (trafikte sadece arabaların var olduğunu düşünen insan bilinci yada bilinçsizliği) Ama hangimiz durmamız gerektiğinde yolun sağında durmuyoruz? Ve araç sürücülerine her zaman veryansın eden bizler değil miyiz? Motosikletleri fark edin diye uyaran ? Peki biz bilinçliysek neden o bilinci taşımıyoruz? Bizim onlardan kat ve kat daha fazla dikkatli olmamız gerektiğini motosiklet kullanan herkes avaz avaz haykırıyor mu ? Evet haykırıyor.Peki biz neden önümüzdeki arabanın durabileceğini ve kapısının açılabileceğini binlerce örnek varken düşünmeden hareket ediyoruz? Ve sonra sürücülerin daha duyarlı olmalarını bekliyoruz ? Kaldı ki videoda dikkat edecek olursanız sağ taraf komple park etmiş araçlar ile dolu. Ve birde amcamızın söylediklerine kulak verelim.. Sen iki araba arasından geçiyorsun diyor ve motor kullanan arkadaş nereden geçeceğim diyor? O amcanın orada durması ne kadar yanlış ise o motosiklet sürücüsünün iki araba arasından geçmesi de o kadar yanlış.Hiç bir kural motosiklet sürücüsüne '' Senin aracın ufak iki araba arasından geçebilirsin'' diye bir hak vermiyor.Trafik dersinde,yoldaki şerit çizgilerinin ne anlama geldiğini ve nasıl kullanılması gerektiğini hatırlatmama gerek var mı bilemiyorum.

    Şimdi ortak paydadan bakarak toparlayalım. Bir otomobil yolun sağında durabilir mi? Bence durabilir,(Kapıyı açabilir mi? Evet açabilir çünkü arabadan inecek değil mi ? Ama aynaya bakmadan kapıyı açamaz! Kesinlikle hata..) Kaldı ki motosiklet de duracağı zaman yolun sağında duruyor. (Polemik yaratmak istersek '' Ama orasi yaya geçidi'' diyebiliriz,Türkiye şartlarında polemikten öteye gitmez.)

    Peki motosiklet iki aracın arasından yani ortalama olarak şerit çizgisinden gitme hakkına sahip mi? Değil. Kapıyı acan adam ne kadar haksız ise motosiklet sürücüsü iki kat daha haksız benim gözümde. Biz araç sürücülerine motosikletleri fark edin bilinçlenin diyorsak, bunu diyebiliyor olmak için önce kendi bilincimizin gerekliliklerini yerine getirmemiz gerektiği sonucuna varmalı, gerekliliklerini yapmıyorsak avaz avaz bağırma hakkına da sahip olduğumuzu kimseye kabul ettiremeyiz..

    Sevgiler.


    Alıntı CHaTaN adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Öncelikle konuyu anlamadan sadece yaptığı işe göre haklı haksız demek bana çok yanlış geliyor. Hele bide indirip dövesi gelmesi söylenecek kelime bulamıyorum..
    Bu kadar motosiklet sürücüsü var bu dorumda bana bir tek kişi gelsin desin ki ben hiç aradan gitmiyorum hep araçların arkasından gidiyorum. Öyle bir dünya yok.
    Benim daha gençlik yıllarımda bana öğretilen şey sürücü tarafındayken kapıyı sağ elle yolcu tarafındayken sol elle aç. Bu şekilde ister istemez arkaya bakmış oluyorsunuz. Ama maalesef millet daha saksısını çalıştırmaz durumda. Ordan motosiklet geçer, bisiklet geçer, yada birbaşka araç.
    Pizzacı vs gibi taşıma yapanların motosiklet sürüşlerini hiç ama hiç beğenmiyorum fakat o kişiler de ekmek parası için birşeyler yapmaya çalışıyor. Buna da hepimizin saygı duyup bunu düşünerek eleştirmemiz gerekiyor.
    Size de ilk önce okuduğunuzu anlamanızı öneriyorum. Konuyu anlamadım, ama pizzacı hatalı diye bir şey yazmıyor orada. Yaptığım yorum konuyu anladığım için değil,pizzacıların sürüşünü beğenmediğim içindir. Bu bir yanlış anlaşılma olabilir, herkes her zaman herşeyi doğru anlayamayabilir. Hepimiz insanız. Fakat yaptığı işe göre değerlendirme diye bir durum yok ki. Genel olarak pizzacı motoru kullanan sürücüler olması gerektiği gibi, kurallar dahilinde araç kullanmıyorlar. Türkiye istatistik kurumunun kaza verilerini kontrol edecek olursanız, Türkiye'de yaşanan motosiklet kazalarının %60 dan daha fazla oranda Sucu kuryesi / Pizza kuryesi / gibi iş sektörlerinin sebep olduğunu görmek çok uzak değil. Lütfen biraz daha özenli ve bilinçli yorumlar yapmaya özen gösterelim.

    Sevgiler.
    mehmetenis bunu beğendi.

  14. #14
    mehmetenis - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    30 Haziran 2014
    Şehir
    İstanbul/Avcılar
    Motosikleti
    Honda NC 750X-2014
    Zaten arkadaşlar haksız kişileri tespit etmişler ama ben de yorumumu eklemek isterim,
    Burada Beyaz Renkli Ford transit yaya kaldırımın da geçici olarak durduğu için suçludur ki o noktada tümsek vardır,zati araç yanlış yerde geçici park yapmıştır,buna rağmen dörtlü flaşötlerini yakıp arkasında ki araçları uyarmamıştır.Pizzacı arkadaşımız ki çok şükür bir şeyi yok o da suçlu çünkü sağ şeritten sağlama yapılmaz ki aracın gecici park yapacağı zaman illaki sürücünün içersinden ineceği aşikardır,araç hem yanlış yerde durması üstüne üstlük bir de (video dan anladığım kadarı ile)aynasına bakmadan kapısını açması motorcu arkadaşın aracın açık kapısına çarpmasına sebep olmuştur,ki motorcu arkadaşımızda sağ şeritten sağlamaya çalıştığı için maalesef kendisi de suçlu duruma düşmüştür.
    Neyse ki hem motor sürücüsünde hemde araç sürücüsünde yaralanma olmamış.

    Kusur oranları:
    Beyaz Ford Transit:yasak olan Yaya geçidine geçici park yapıp dörtlülerini yakmadan aracından sol aynasına bakmadan inmesi %50
    Pizzacı Kurye Motorcu:Sağ şeritten sağlamaya çalışmak artı yaya geçidine geldiğinde yavaşlaması gereken yerde hız kesmeden geçmesi(Bu hız kesmeme durumu da motorun yan yattığı mesafeden belli olmuştur) %50

  15. #15

    Üyelik
    01 Şubat 2015
    Şehir
    Ankara
    Motosikleti
    Honda CBR 650F
    inip dövesim geliyor gibi sözleri nekadar çok kullanıyor vatandaş her indiriğini dövüyor galiba :D
    Bukadar çok dövmeyin indirip dayak yemekte var
    AydınOğlu09 ve mterayes26 bunu beğendiler.

  16. #16

    Üyelik
    02 Haziran 2007
    Şehir
    eskişehir
    Motosikleti
    Kawasaki VN 800
    Alıntı DraQuila adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    inip dövesim geliyor gibi sözleri nekadar çok kullanıyor vatandaş her indiriğini dövüyor galiba :D
    Bukadar çok dövmeyin indirip dayak yemekte var

    Bence de hele boya posa güvenip . Böyle ufak tefek adamlara sarıp çok dayak yiyeni gördüm
    TÜRK CHOPPER TÜRKİYE ESKİŞEHİR İL TEŞKİLATI - O ERRORDU DİSİPLİN OLDU

  17. #17
    LifeisBike
    Misafir
    Alıntı DraQuila adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    inip dövesim geliyor gibi sözleri nekadar çok kullanıyor vatandaş her indiriğini dövüyor galiba :D
    Bukadar çok dövmeyin indirip dayak yemekte var


    Alıntı mterayes26 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Bence de hele boya posa güvenip . Böyle ufak tefek adamlara sarıp çok dayak yiyeni gördüm
    Bir hissiyattan söz ettim, eylemden değil. Kimse kimsenin canına malına kast edemez, biraz ileri görüşlü olmaya çalışın. Söylenen ya da düşünülen herşey bir eylem değildir. Bunu anlamak bu kadar zor olmasa gerek.
    mehmetenis bunu beğendi.

  18. #18

    Üyelik
    20 Ağustos 2005
    Şehir
    İzmir
    Motosikleti
    BMW F 750 GS
    Herhangi bir kazada pizzacı arkadaşların haklı olabileceklerine ihtimal bile vermiyorum. Kendileri hayatımda gördüğüm en kötü ve güvensiz motosiklet sürücüleri oluyorlar.
    LifeisBike bunu beğendi.

  19. #19
    ayzek - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    11 Mart 2015
    Şehir
    İstanbul ( Avrupa ) Motosikleti: MONDİAL MG 150 SÜPERBOY X - HERO HUNK
    Motosikleti
    YUKİ FORZA 170 - MONDİAL 100 SÜPERBOY + 100 HYENA
    dayı arkayı kontrol etmeden kapıyı açtığı için suçlu ama gel gelelim bu pizzacıların sürüşlerinden bende hiç memnun değilim yola atladıktan sonra kontrol eden ne şerit nede sollama kurallarına uyan ayna kontrolünden bir haber hele yanıma gelip aynaya bile bakmadan üstüme,önüme kıran adam sollayamayacı halde karşıdan otobus gelmesine rahmen sollamaya kalkıyor sonra otobusten kacmak ıcın arabanın onune kırıyor sonuc taksıyle otobus arasında tost ne gerek var belki 30 dk servis zımbırtısını ele almak lazım ama her ne olursa olsun ben burda çok görüyorum ne koruyucu ekipman var çoğu kask bile takmıyor enazından bizim burda böyle birde çoluk çocuğa scooter vermeler motorun m sınden haberi yokken tapa gaz gitmeler sonuç sağda solda patlıyor tabiki bu benim yaşadığım ve görmüş olduğum derlemeler birde şu var ara gaz verip bağırtma anlam veremedeğim amacı artıslık olan ve en uyuz olduğum şeydir insanları rahatsız etmekten başka bir işe yaramadığı kesin sırf birgün bu yuzden birisine dalıcam
    mehmetenis ve motorcu48 bunu beğendiler.

  20. #20
    LifeisBike
    Misafir
    Alıntı Seko adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Herhangi bir kazada pizzacı arkadaşların haklı olabileceklerine ihtimal bile vermiyorum. Kendileri hayatımda gördüğüm en kötü ve güvensiz motosiklet sürücüleri oluyorlar.
    Herkesin gördüğü birşeyden söz ediyoruz, fakat bazı insanların konu üzerindeki yorumlarına anlam veremiyorum. Nasıl bir düşünce içerisinde olduklarını anlamak gerçekten güç. Sanki kaskı kafalarına yarım geçirip yollarda terör estirircesine motosiklet kullananları görmüyorlar.. Yine üzerine basa basa söylüyorum, olması gerektiği gibi kullanan, kendi canına ve insanların canına değer vererek hareket eden bu işi yapan insanlara asla sözüm yok, ama malesef olayın genelinde bunların bir çoğu böyle.. O yüzden tekrar böyle bir yorum yapma gereği duydugumu belirtmek istiyorum.
    Seko bunu beğendi.


    REKLAM ALANI
1. sayfa 12 SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)