Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı
3. sayfa BirinciBirinci 12345 ... SonuncuSonuncu

araçlar yakında tek silindirli motorlardan daha az yakıcak

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #41

    Üyelik
    20 Ağustos 2005
    Şehir
    İzmir
    Motosikleti
    BMW F 750 GS
    Alıntı Alisilin adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Motosikletler otomobillere nazaran çok yakıt tüketiyor bu bir gerçek. Sürat için yapılmış motosikletleri saymayacağım, fakat ekonomi için üretilen motosikletler de çok yakıyor, ufacık motor eti ne budu ne?
    Şimdiki aracım Tdi inanılmaz düşük bi yakıtı var, fakat dizelle benzini kıyaslamayacağım, önceki aracım benzinliydi. Şehirdışı sakin kullanımda 28 kuruş yakardı, motosikletim 12 kuruş yakardı. (benzin 4,5 TL)
    otomobil 1300 kg 4 silindirli (Golf 4 1.6 benzinli)
    motosiklet 110 kg tek silindirli. (Ybr 125)
    'Zevk işi bu birader yakarsa yaksın' diyen tiplere de uyuz oluyorum, hem zevk işi olsun hem az yaksın o zaman olmaz mı diyeceksin?
    Malesef ki bu işteki verimlilik bu şekilde. Biraz daha iyileştirilebilir ama öyle hayal edildiği gibi değerlere yakalanamaz. Sabit hızdaki yakıt tüketiminden bahsederseniz o zaman otomobilin motosikletten 10 kat daha ağır olmasının da çok önemi kalmıyor çünkü işin içinde ivme yok. YBR zaten nasıl kullanırsanız kullanın o kadar benzin yakar ama Golf'ü şeghir içinde kullanırsanız en az 8 litre yakarsınız yani YBR'nin 4 katı kadar. ikisinin de limitlerini zorlarsanız YBR 3 litre yakar, Golf ise 15 litreleri bulur. Peki şöyle bir kıyaslama yapalım, 100 BG olan Golf ile 100 BG olan bir motosikleti kıyaslayalım. İkisi de bir kez uzun yolda sabiti gitsinler, bir kere de golf'ün sozn hızında gitsinler. Her iki durumda da motosiklet çok daha az yakacaktır ama bakınca aynı gücü verebiliyorlar. Ben MT-07 ile 120 km hızda sabit giderken anlık 2.7 litre görüyordum. Bunu verebilecek benzinli araç bulamazsınız.

    Tamam motorlar cüsselerine göre fazla yakıyor gibi görünebilirler ama bu işin teorisi böyle. Kimse fizk kurallarının dışına çıkmaz. Evet durum biraz daha iyileştirilebilir ama motosiklet için buna değer mi ? %10 daha az yakmak için 125 cc motorda maliyeti arttırmak ne kadar mantıklı ?
    Survivalsyk ve tinerci bunu beğendiler.


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #42
    essegesse - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    22 Aralık 2006
    Şehir
    İstanbul kadıköy
    Motosikleti
    Kymco New Grand Dink 250--Honda CB 900F Hornet
    Selam arkadaşım.Gerçekten çok güzel yazmışsın,tebrik ederim.Ama müslümandan başkasını dost edinmememiz gerek derken,sen de ayrımcılık yapmışsın.

    Beni sorarsan,ben de müslümanım.Ama insanları dinine göre değil,insanlığına göre seçerim.Bu müslümanlık ayrımcılığı olmamış hiç.
    tozluklu bunu beğendi.

  3. #43
    Sinan Er - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    26 Mart 2006
    Şehir
    Türkmenistan
    Motosikleti
    BMW F650 GS
    Alıntı GP500-1st adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    arkadaş şu konuda hakli motorlar guc -agirliklarina oranla yakitta asiri verimsiz.

    ama tdi lar ile karsilastirmassaniz, nc750 1.6 benzinli bir aracin yarisi kadar yakip sollamalarda 2 misli performansli.

    Ana pazar olan Avrupada bir maasla bizim 5 katimiz benzin alinabildiginden onlara suyla calisiyormus gibi geldigine eminim.

    Simdi az yakma odakli bu motora tdi motor konsa yakit yuzde 40 duser ama fiyat 7 bin eurodan 10 bin euroya cikar hedef kitleden uzaklasilir.

    yani gelismis ulkeler bazinda daha az yakanina ihtiyac yokken 3. dunya ulkeleri icinde uretim yapmak kar amacli sirketlerin isine gelmiyor arge ve yeni tasarim masraflari acisindan.

    mesela Hondaya gore az yaksin diyen Türkler pcx e binmeliİstanbulda 2.5 litre ile ise gider gilirsin. Tdi aracla bile en az 6 lt kimse kimseyi kandirmasin
    Sana katılmıyorum. Ekonomik araç asıl avrupa ülkeleri için gerekli. Ekonomi ve gereksiz tüketimden ısrarla kaçınıyorlar. Hem keseye hemde çevreye faydalı olabilmek için çaba gösteriyorlar. 3. dünya ülkelerinde ise paranın alabildiğini alıp gösterişin dibine vuruluyor. Ha birde ikinci elde de zarar etmemek lazım )

    Alıntı kurubuz adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Otomobil üreticilerinin verdiği yakıt rakamları en mükemmel şartlar altında 90 km sabit hızda, otobanda yapılan tüketimi gösteriyor. Ancak gerçekte böyle değil. Motosikletler hala ortalama ( ş.içi ş.dışı karışık) yakıtta otomobillerin çok altında yakıyorlar. Kullandığım CBF1000 her şartta 1.6 HDI motorlu dizel aracımdan daha az yakıyor.


    Sanırım sen uzun süredir otomobil sahibi olmadın. ) Toyota vw citroen gibi markaların otomobilleri motosikletlerden az yakıyor. Tüketim değerleri 4.0 litre dizel yakıt ortalamasını yakalıyor. Motosikletlerde bu tür ekonomiler mümkün değil.

    Başlığı açan tükçe özürlü arkadaşın da değinmek istediği bu teknoloji yoksunluğudur.


    1 tonluk aracın yakıt tüketimi ile 150 kg lık aracın yakıt tüketimi arasında fark olmamasından bahsetmek istemişti.


    Motosiklet her ne kadar araç olsa da unutmamak gerek ki amaca hizmet eden bir araç. Amacımıza nekadar hizmet ettiği önemli.

    CBF 1000 yada R1200 gs e binen birisinin amacıyla 125 cc motosiklete binen kişinin amacının aynı olduğunu düşünmek yanlış olabilir.

  4. #44
    EmirhanCoskun - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    21 Ekim 2007
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Yamaha MT-10
    yola çıkınca gazı çektiğim zaman beni heyecanlandırmıyıcaksa isterse hiç yakmadıktan sonra ne anlamı kalcakkı

    ve inanın ben motorumun ne yaktığını hiç hesablamadım ve hesab etmemde ( orta düzeyli bir bütçem var çok zengin değilim merak etmeyin :D )

    hep şu vardır kafamda atı alan arpasını düşünmez

  5. #45
    Oldjack - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    14 Ağustos 2013
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Fz6 Fazer
    şu an mevcut elektirikli motor sistemleri zaten arabalardan çok daha iyi yakıt olarak tek problem motosikletlerde henüz bu sistemlerim malum sebepler ile kullanılmıyor olması. hiç hybrit teknolojisi kullanılan bir motor gördünüz mü mesela ?

  6. #46
    hakikiteker - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    25 Eylül 2014
    Şehir
    İzmir-Çiğli
    Motosikleti
    Corsa 1.3 CDTI :(
    Ağırlık kaygısı ve buna bağlı olarak pahalı materyallerin kullanılması mecburiyeti, bu gelişimin önündeki en büyük engeldir.

  7. #47

    Üyelik
    25 Nisan 2007
    İçten yanmalı motorlar içinde bir şeyin dibi var. Şuanda VW bluemotion polonun yakıt tüketimi ortalaması istanbul koşulları için soyluyorum 4 ü zor görür. Yeni nesil otomobiller az yakıyor ancak basmazsan az yakıyor. Motosikletin ara hızlanma değerlerinde örn. nc750 nin ara hızlanmalarına yakın bir şekilde bir otomobili kullanın zaten karışık tüketimi bariz çok yükselecektir. Düşmesi de mümkün değil.

    Memlekette herkes yakıta takmış durumda dizel araçlara 10 bin tl fark veriliyor bu nedenle. Asıl soru şu düşük yakıt tüketimi neden var? Tasarruf için. Otomotiv sektörü aslında gizli ve yüksek maliyeti özellikle yeni teknoloji diesel araçlarda kullanıcıdan çıkarıyor. Yani vw disel motor aracın 30 bin bakımı kaç tl? 50 bin bakımı kaç tl. ye çıkıyora bakıldığında ciddi rakamlar söz konusu. Motosiklette bu bakım maliyetleri söz konusu bile olamaz.

    Kaç tl yaktığına değil. İşletme maliyetine bakmak lazım. Otomobil aynı yakıtı yaksa bile işletme maliyeti açısından motosiklet en az 1/5 tir.
    crxforever ve tinerci bunu beğendiler.

  8. #48
    mephamd - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    14 Mayıs 2009
    Motosikleti
    CRF1000 AfricaTwin
    Ortalama 15 kuruş yakan araba yok. Sahiplerinin düşük söylemesi. Başka bişey değil.
    Şehir içi su bu devreye girince çok yakıyorlar. Hele almanlar ekonomıklıklerıyle bilinen araçlar yapmazlar.
    Peugeot Citroën Renault motorları daha az yakıyor.
    Korelıler verileri düşük gösteriyor. Abd dr tazminat ödediler bu sebepten.

  9. #49
    motorcu48 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    08 Temmuz 2007
    Şehir
    marmaris ve muğla
    Motosikleti
    İNAZUMA keyfiii :DD
    şunuda bilmenizi istiyorum 3,4 lt yakıt sarfiyatı olan araçların maksimum devri 3000-3750 dir ama bir cbf150 bile bakın onun iki katından fazladır .

    yav birde konuşulanlara anlam veremiyorum adamlar çıkıyor bu ortlamalar gerçeği yansıtmıyor diye .yahu biladerim bunlar referans değerler tabiki adamlar senin gündelik gittiğin yollardan ,sürücü faktöründen,modifiyakasyonundan vs le ölçmücek buna göre değer verip diğer araçla kıyasla diye :D
    nasılki adamlar fabrika verilerinde bu aracın son hızı bu derken katrana bakıp ölçüm yapmıyor bir sürü yöntemle bunu buluyorlarsa buda öyle poff valla neden bizim otomobil değilde pinpon topunu bile yapamadığımız ortada

  10. #50

    Üyelik
    04 Mart 2010
    Şehir
    Balıkesir
    Motosikleti
    Ara verdi :(
    Alıntı hakikiteker adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Hocam şehir içinde Murcielago ile mi geziyorsunuz, o nasıl bir modelin yakıt tüketimi öyle :D
    3000cc V6 kullanıyorum. Haliyle ne kadarda ekonomik kullansam da şehir içinde daha aşağıya düşüremedim.

  11. #51
    AurorAbeam - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    05 Temmuz 2013
    Şehir
    Istanbul
    Motosikleti
    Kalmadı :(
    Alıntı okican adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Az yakan otomobilin alım maliyeti 50 bin tl.
    Az yakan motosikletin alım maliyeti 3 bin tl.
    İşte aranan cevap, olayın özeti bu hocam. Hakikaten 1.2 motorlu az yakan araba rahat 45bini görüyor. 2 tane araba almaya kalksanız neredeyse bir daire parası.

  12. #52
    SCelen - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    26 Haziran 2014
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Honda Pcx 125
    Alıntı okican adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Az yakan otomobilin alım maliyeti 50 bin tl.
    Az yakan motosikletin alım maliyeti 3 bin tl.
    Şunlara ek olarak motosiklete göre arabanın MTV, ÖTV, Trafik Sigortası kat be kat pahalı motordan.

  13. #53

    Üyelik
    10 Aralık 2014
    Motosikleti
    Honda SES 150 Dylan
    Alıntı rs_guven adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Bahsettiğiniz olay sadece İstanbul'da oluyor. Onun dışındaki bütün şehirlerde trafik gayet akıcı. O zaman biz motosiklete binmeyelim.
    Allah aşkına gece gece güldürdün sen gel antalyaya bi bak
    Alisilin bunu beğendi.

  14. #54
    Survivalsyk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    06 Temmuz 2014
    Merhaba
    Doğru olanı yazdım.Allah 'ın ayeti bu.
    “Ey inananlar! Yahudi ve hıristiyanları dost edinmeyin!” (Mâide: 51)
    Yazarken tam olarak aklıma gelmediği için tam yazamadım affola.
    Müslüman isek emir belli sorgulamadan uymak gerek.
    Bilg.
    Sayg.

  15. #55
    Evoque - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    03 Ağustos 2014
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Mondial RX3i EVO
    Aynen oyle. Arkadas bastan beri soylenmesi gerekeni soylemis.

    Bugun tamda bunun hesabini yapiyorduk ofisten arkadasla. Adam tuplu Polo ile neredeyse benim Akbaba kadar az yakacak. Gelgelelim o Polo'yu 20.000'e almis, Akbaba 2.30'e malolmustu. O adam 15 kmyi 1 saat 15 dkda gidiyor, ben 8 kmyi 16 dkda gidip eve variyorum. Pufur pufur ruzgari soylemiyorum bile

    Bu arada bocam senin DH Konu Disi gecmisin var miydi? Nick cok tanidik geliyor.

  16. #56

    Üyelik
    17 Nisan 2012
    Konu tutulmus yakarsa yaksin diyenler haricinde herkeze tesekkur ederim aralardada cok guzel yorumlar kazinmis, evet gercek olan motosikletin eti buduna gore verimsiz olmasi ama merak etmeyin bu siteye giren bir adam motosikleti birakamaz birakmicazda zaten ama, gercek yani bu motosiklet cok yakiyo

  17. #57

    Üyelik
    10 Aralık 2014
    geçen aea'da konuşuldu bu konu. özetle "motosiklette kullanılan motor teknolojileri otomobilde kullanılanlardan çok geride". yani o teknolojiler kullanılsa orantısal olarak düşük yakacak motosikletlerde. ama o zaman fiyatları değişir gibi. en az yakanlardan ybr mantıksal olarak 1600cc bir arabanın maksimum 10da birini yakmalı. ama gel görki 2.4 litre karma tüketimi var.

  18. #58
    myagdi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    24 Eylül 2006
    Şehir
    İstanbul, Göztepe
    Motosikleti
    Honda FES 250 Foresight; CBF 150, NC750S
    kulaktan dolma bilgiler bunlar. eşten dosttan duyduğunuz "10 kuruş yakıyor abiii" lafına güvenmeyin. hele katalog verilerinde yazan 3.8 litre/100 km gibi rakamlara hiç güvenmeyin.

    renault clio, megane, fiat linea, ford focus dizel modellerini; benzinli ve otomatik olarak renault fluence 1.6, nissan juke 1.6 ve vw jetta 1.4 tsi modellerini yıllarca kullanmış biri olarak söylüyorum
    * 10 kuruş veya 3.8 litre/100 km rakamlarını boş yolda, hiç trafik ışığında beklemeden, 60 km hızla 1300 devirde tıngır mıngır giderken belki yakalarsın.
    * dizel motorlu bir aile arabası normal şehir trafiğinde 6,5 litre/100 km yakar; köprü trafiğine girerse bu rakam daha yukarılara çıkar.
    * benzinli bir aile arabası normal şehir trafiğinde 9-10 litre yakar. kırk yılda bir, e5'de yol boşsa, tıngır mıngır 70 km hızla gebze'ye kadar gidersen 7 litreye falan düşüyor, ama öyle şansı nerede buluyorsun.

    öte yandan honda nc750s, aynı güzergah normal şehir trafiğinde 3.5 litre/100 km yakıyor. daha ne olsun?
    mehmetenis bunu beğendi.

  19. #59
    Blindfire - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    03 Mart 2011
    Motosikleti
    Yamaha R25
    Motosiklet sektöründe Ar-ge ler yakıt konusundan ziyade performans agirlikli ve nasıl daha az maliyetle üretebiliriz mantığıyla yapılıyor.

  20. #60
    rebel_punto - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    17 Mayıs 2006
    Şehir
    Osmaniye / Memleket Hatay
    Motosikleti
    Pejo.Jawa.Titan.Ybr.Cbr.Vstrom.Drift.Pulsar.Gs800
    Ş.içi 200cc pulsar 3 lt, ş.dışı 2,5 lt
    Ş.içi 1.5dci QQ 6 lt, ş.dışı 5 lt yakıyor.

    Haaa biri 24 hp 140kg; diğeri 110 hp 1580kg.

    Çol çocuk olmasa hayatta arabaya binmem o ayrı konu.
    eee bunu beğendi.
    Motosiklet ruhlu araba - QQ - kullanıcısı.


    REKLAM ALANI
3. sayfa BirinciBirinci 12345 ... SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)