Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

Motosiklet korumalı giyim hakkındaki izlenimlerim

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #1
    CHaTaN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    16 Eylül 2012
    Şehir
    İstanbul/Bahçeşehir
    Motosikleti
    Harley Davidson electra glide ultra classic
    Bugün pazar güneşli birgün ve insanlar artık sabırsızlıkla bekledikleri motosikletleri ile turlama hasretlerinin yavaş yavaş bittiği günlere geldik. Geldikte bugün o kadar çok motosiklet kullanan gördüm ve çok enteresan tabiki bana göre enteresan gelen bir durumla karşılaştım.
    Ne kadar scooter lı ve ne kadar küçük hacimli motosiklet sürücüsü varsa hemen hemen hepsi çok iyi bir şekilde giyinmiş korumaları tamam bir şekilde yol alıyorlardı. Ama bugün gördüğüm 600 cc süper sport motorların yarısından fazlasında ya kendilerinde ya artçılarında yada ikisinde birden kask bile yoktu. Bu durum bana çok ilginç geldi. Çünkü istatistiksel olarak en çok kaza yapan motosiklet türü süper sport olanlardı ve en çok ölümlü kazada yine bu tarz motorlarda oluyordu. Normalin çok üstünde önem göstermesi gereken bu motosiklet türünün sürücüleri aksine normalden çok daha az önem gösterir durumdaydılar.
    Acaba bu durumun sebebi

    Bütün parayı motora yatırdılar kask alacak paraları mı kalmadı?
    Bu motoru aldım kask takarsam benim olduğu belli olmaz kasksız biniyim de herkes görsün benim motorum var mı?
    Yada artık ben bu işi biliyorum bana bir şey olmaz mı?

    Aman arkadaşlarım, kardeşlerim bu yaz günlerinin kapımızda olduğu ve bütün yıl beklediğimiz günlerin gelmesi ile ve heyecanı ile lütfen hata yapmıyalım. Lütfen artık bu sitelerde haberlerde veya gazetelerde motosiklet kaza haberleri okumıyalım. Lütfen motosiklete binerken iki kere düşünün yeterince giyindinizmi ve o gazı açmanızın size zarar vermiyeceği bir yoldamısınız.

    Bütün arkadaşlarıma kazasız belasız güzel günlerde motosiklete binmelerini diliyorum.
    barodi, zapalka ve SUN bunu beğendiler.


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #2

    Üyelik
    04 Kasım 2014
    Bence alakasi yok. Bugun kiz arkadasimla kursa giderken yanimizdan eski kasa ybr ile bir apaci gecti. Kaski koluna takmis motorunda uzerine yatmis. Bide bize sifir geciyor,aklinca hava atiyor. Derken 100 mt ileride araba burnunu yola sokuverince, arkadas egzos yerine baska yerden duman atmaya basladi. Sahsen ben kask takmayanlara,eldiven ve mont giymeyenlere ne selam veriyorum ne selam aliyorum. Benden uzak olsunlar.

  3. #3
    camadan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    27 Kasım 2005
    Şehir
    istanbul
    Motosikleti
    Yamaha XTZ 1200 Süper Tenere
    bu konuda tek düşüncem var her koyun kendi bacağından asılır. güvenliğini almak senin tasarrufun. ölmek yada yaralanmak da senin tasarrufun. sonuçta kendin kullanıyorsun bunu sana zorla taktıran yok. kanun var ama yaptırımı yeterli değil. valla 100 mt mesafeye bile ekipmanımı giyer öyle giderim. geçen başıma gelenlerden ders alıp bir pantalon eksiğim varmış onu anladım. bana ders oldu. ucuza öğrendim en azından. ufak tefek yanıklar ile atlatıldı. boşuna demezler bin nasihat bir musibet yeğdir diye. istediğiniz kadar yazın çizin söyleyin dilinizde tüy bitsin ama bu tip arkadaşlara vız gelir tırs gider.
    çok takmayın kafanıza siz ekipmanlarınızı giyin diğerleri sizi bağlamasın. merak etmeyin mezarlıklar bana birşey olmazlar ile dolu.
    saygı ve sevgiler


    REKLAM ALANI

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)