Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı
2. sayfa BirinciBirinci 12

NC750 DCT

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #21
    GP500-1st - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    16 Şubat 2008
    Alıntı dyavol-77 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    yürüyemeyen topal eşşeğe 24-25...üstelik 1000rr vergisi (yurdum zeki insanları)....
    TEM'de altınızda 750cc makineylen giderken bir Ninja 300 tarafından geçilmek ''paha biçilemez''
    Ninja300X çıkıyormuş yakında
    dyavol-77 bunu beğendi.


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #22
    abeciMotoru - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    13 Ağustos 2013
    Şehir
    İzmir
    Motosikleti
    Cb125E-SymWolf-Inazuma-XJ6 F
    Alıntı dyavol-77 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    yürüyemeyen topal eşşeğe 24-25...üstelik 1000rr vergisi (yurdum zeki insanları)....
    TEM'de altınızda 750cc makineylen giderken bir Ninja 300 tarafından geçilmek ''paha biçilemez''
    hazır zeki demişken.. insanlar geçmek yada geçilmek için biniyor motora başka amaçları yok dimi hıhım, çok doğru tespit.
    motora gelince, çok pahalı!
    Motosikletimin üstü açık..
    https://www.youtube.com/channel/UCp4K0dvqaCd6YAr_beEsudA/featured?view_as=subscriber

  3. #23

    Üyelik
    14 Nisan 2015
    Arkadaşlar merhaba.Daha önce motor kullanmıuş fakat 10 yıl kadar ara vermiş biri olarak bundan önce z250sl ve z300 e bakıyordum. Fakat okuduğum kadarıyla bir takım sorunlar var. Nc750 konusunda kararsız kaldım. Fikirlerinizi yazarsanız sevinirim.

  4. #24
    F54 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    25 Haziran 2010
    Şehir
    sakarya
    Motosikleti
    crf 1000L + dio
    Bu motoru kullanmak için biraz Tecrübe gerek
    + ve - leri kişiden kişiye değişir
    Bence En güzel yanı az yakması

  5. #25
    ahmetusta61 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    18 Ekim 2006
    Şehir
    İSTANBUL KARTAL ANADOLUYAKASI
    Motosikleti
    yamaha xmax 400
    merhaba

    nc750 s dct ile nc750 x dct arasında nefarkvar bilen varmı
    iyi günler

  6. #26
    DKN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    12 Ocak 2013
    solda debriaj maneti yoksa vitesli kullanmak istediğim zaman nasıl değişicem vitesi. cup motor mantığında mı ?

  7. #27

    Üyelik
    04 Eylül 2015
    Şehir
    İstanbul - Anadolu Yakası
    Motosikleti
    Yamaha XMAX 250 MOMO
    sol gidonun altında eksi tuşu sağ gidonun altında + tuşu vardı sanırım

  8. #28

    Üyelik
    22 Mayıs 2018
    NC 750S 750X 750D DCT Almayı düşünüyorum. Bunların arasında kalmış durumdayım. Daha önceki motorum MT-03 idi. Şimdi xmax 250 kullanıyorum ama tatmin etmiyor. Genellikle şehir içinde kullanacağım ama uzun yol da çantamı takıp keyifde yapmak istiyorum. 750s Dct ler %65 daha önce diğer tercihlere göre ama fikrim değişebilir. 750s Dct pek kullanıcı yorumları göremiyorum. Ya alan çok memnun yada pek fazla moto aşık yok binen. Engin bilgilerinizi ve fikirlerinizi paylaşırsanız, yardımcı olacaktır.
    Kızıl pars bunu beğendi.

  9. #29

    Üyelik
    24 Aralık 2006
    Şehir
    Istanbul
    Motosikleti
    crf1000 , R80gs basic , fzs600 , winggo
    NC750x dct sahibiyim. (25 yıldır motor kullanan 40'ın uzerinde motor degilştirmis bir motor sevdalısı olarak yazıyorum bunları) Kullanma amacına göre mükemmel bir motor. Eğer şehir içinde sıkışık trafikte gündelik olarak ulaşım amaçlı motor kullanıyorsanız ,motoru amaç değil de araç olarak kullanacaksanız , techizat meraklısı iseniz (Mesela yanınızda devamlı lastik spreyi , kalın zincir , yağmurluk tozluk takımı , tam avadanlık seti vs olacaksa, ekonomi önemli ise tam sizlik. Kesinlikle problemsiz güvenilir bir motor. dct'si çok akıllı bir sistem ve manuel de kullanilabiliyor. Çoook az yakıyor. Esasinda motorlarda yakıt azlığı çok önemli deil çünkü motorların periyodik bakım lastik zincir gibi sarf giderleri de var (Yakıt kadar da o tutuyor) Ama yakıt sarfiyatının azlığı insana sahte bir moral verdiği de bir gerçek . Insan mutlu oluyor NC kullanirken.
    Ancak amortisörleri BERBAT (2018'lerde düzeldiği söyleniyor ama görmeden inanmam). Resmen düz yolda ön amortisörler titreşimden ellerimi rahatsız ediyor. Frenleri vasat'ın altında , güç akselerasyon 250 cc'lik iyi bir motor gibi. Yani sürüş zevki , hızlı gideyim zınk durayım limitlerde viraja gireyim diyorsanız KABUS. Benim dusuncem bu motorda ruh yok. Yani bu 2.paragrafta yazdığım gibi beklentileriniz varsa yanına bile yaklaşmayın. Ekonomik güvenli bir görev motoru arıyorsanız hemen alın
    Kızıl pars bunu beğendi.

  10. #30
    Kızıl pars - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    10 Ekim 2016
    Şehir
    Londra
    Motosikleti
    Bisiklet
    Öncelikle linki paylaşayım :
    http://www.motosiklet.net/forum/moto...sligi-316.html
    genel olarak nc sersi ile ilgili 316 sayfa paylaşım olmuş, epeyce bilgi var, muhtemel tüm sorular ve cevapları buradadır.

    Genel olarak performans harici beklentileri karşılar, sportif sürüşü ise karşılamaz.
    Bence ideal bir tur motoru sayılır ama selesi sert tarafta biraz.

    Resmen düz yolda ön amortisörler titreşimden ellerimi rahatsız ediyor.
    benzer titreşim bende de vardı, rulmanları değiştirince düzeldi, bir kontrol ettirmek gerekebilir.
    Berkalp bunu beğendi.
    Hamdım, piştim, hala hamım.

  11. #31

    Üyelik
    30 Ağustos 2014
    Fenalık geldi su performans muhabbetinden.ybr 125 den nc750x 2016 ya geçtim manüel vites.surekli artcili şarköy tekirdağ arası okul evim arasında kullanıyorum.cok rahat pozisyonda oturuyorum heybetli motorları seviyorum.crosrunner tracer hepsine bindim .2 silindir şehir içinde koltuğa yapıştırması torku mükemmel.100 km hızı geçince crosrunner tracer uzadıkça uzuyor. Peki uzadıkça uzamak için neden 15 bin fazla vereyim yani onlardan indiğimde motoru saticam of eşşek gibi hiç demedim.cok uzamak isteyen sport touring veya ss alır tracer uzuyor okey 180 ile kafa sallamaya başlıyor ama yakın tüketimi cabasi mt 09 dense naked derim heyecan derim.bu tarzın mantığı heyecan değil senin isini görmesi zevk alman dolaşman. Ninja 300 diyelim.2016 modeli 32 33 civarı nc de o civarda.0 a bakalim ninja 400 50 bin tl nc 42 bin tl.lastik zincir desen bak im desen yakıt desen aynı maliyet senedeki 300 tl vergi farkı olsun.bu durumda onunla aynı gitmek mi trajikomik 400cc ye 50 bin vermek mi? Herşey hız değil kişinin kendi işine yarayan bişey olması. 1 milyon lirası olan adam range rover alınca aa neden onu aldın 230 da kalıyor maserati alsaydın 330 yapardın demek gibi bişey. Ileride ıyi kazanırsam hız istersem bmw s1000xr alirim bu tarzdan gidersem gitmezsem 1000cc ss alirim olur biter.

  12. #32

    Üyelik
    25 Ekim 2004
    Şehir
    istanbul
    Motosikleti
    Artık Yok...
    ben performansı geçdim çok arkadaşımda vardı nc zamanında ve hala olanlarda var çok sürdüğüm ve uzunyolda yaptığım için motor hakkında fikir beyan edebilirim .. kullanıcı kesmini bile belirgin ayırt edebiliyorum bu motorun..

    ya motora yeni başlayanlar ,özellikle bayanlar fazlasıyla talep gösteriyor ,kuryeler, motora a noktasından b noktasına sadece ulaşım vasıta amaçlı görenler zaten bu insanlar her zaman yakıtı öncelikli merkeze koyarlar normaldirde..

    motora yeni başlayanlar için gayet ideal nc dengeli ve gücü 750 sınıfından fersah fersah uzak olduğu için 250c.c lik makina sürer gibi yeni başlayan biri nc yi rahatlıkla kullanabilir.. ben normalde asla yüksek hacim motoru yeni başlayana önermem ama nc yi yeni başlayanlara herzaman öneririm..

    kuryeler ve yakıt merkezli a noktasından b noktasına beni eşimi işimden eve evden işe götürsün az yaksın dengeli olsun riski az olsun diyenlerinde alabiliceği on numara bir makine..

    buraya kadar her şey güzel ama motordan zevk alan motoru bir yaşam tarzı kültür hobby olarak süren binen insanların sürerken zevk keyif alıcağı bir motor asla değil..

    bunu benim gibi 20 yılın üstünde motor sürmüş onlarca motor almış satmış değiştirmiş.. sahibi olmasamda yüzlerce farklı tarzlarda farklı hacimlerde motorda sürmüş nc yede binmiş biride rahatlıkla söyler ona eminim..

    motorun keyfi yok bir kere ruhu yok sürerken zevk vermiyor,amortisörler kötü 2 saat kullandım kuyruk sokumum fena ağrıdı,selesi rahatsız, frenleri çok iyi değil, şehir içinde öyle bir scooterın yada naked makinanın kıvraklığı çevikliğide yok ve bu motor enduro olarak geçiyor ama bence enduro ile yakından uzakdan bir ilgisi yok bildiğin asfalt motoru..

    burda motoru kötülemiyorum eksilerini artılarını söylüyorum..

    motor misyon olarak tamamen bir araç motoru.. yeterki az yaksın beni işimden evime okula a noktasından b noktasına git gele götürsün bana yeter benim motor keyfi ruhu zevki ile işim yok yada ticarette kullanıcam kurye işi falan yapıcam motor benim için bir amaç değil sadece araç diyicek insanın on numara işine yarıycak bir vasıta..

    üstündede gerçekden çok güzel bir mühendislik örneği var.. ama ben motorcuyum diyen sürücü keyif almaz zaten önceden çok motorları olmuşsa yüksek hacim düşük hacim biner binmez bir 1 saat sürsün notunu kendi verir..

  13. #33

    Üyelik
    30 Ağustos 2014
    Dediklerinin noktası virgülüne katılıyorum.kullanici kesimi hemen anlarım demissin ben malın ıyi özelliğini öven hep onun üstünde duran veya ekonomi meraklısı cimri değilim sadece öğrenci olduğum için
    Bu yüzden herkese uygun motor vardır.30 bin tl elime geçti hemen 2009 k9 alayım.bu değil olay.surekli yoldaysam artçı varsa öğrenci isem 20 tl önemli ise nc çok mantıklı.(öğrencisin nasil nc var derseniz para toplanir ama duzenli gelmezse o motor yurutulemez) ama çalışıyor isem hafya sonu biniyor isem 2009 k9.ama tecrübe yoksa oda olmaz.ben 125 cc den geçtim. Motor asla tekere gelmiyor kullandığım yolda yaz kış uçmakdere dikkat isteyen yol.tracer 700 olmazdı (hafif ve agresif gaza gelirdm) aynı masrafta da olsalar. tecrübe az ise beklentileri farklı ise demekki motor alma işi her faktörü kapsayan komplike bir sey. Gelir olsun anında crosrunner yada mt 09 orası ayrı
    logaritma bunu beğendi.

  14. #34

    Üyelik
    22 Mayıs 2018
    Evet arkadaşlar tercihimi başında da söylediğim gibi NC 750S DCT olarak kullandım. Noterden satışı aldıktan hemen sonra marşa basınca çalışmadı. Satıcı çağırdım kontak açık mı beklettin diye beni keklemeye çalıştı yada gerçekten hiçbirşey anlamıyor. Akü motor garajda yata yata bitmiş. Motorcu çağır şarj etttir derken çalıştı 2 saat sonra tekrar aynı şey .. Satıcı aküyü hallederiz dedi ama hala ses seda yok. Serviste aküsü 700tl anlıcağınızişkence ile başladı.

  15. #35

    Üyelik
    21 Aralık 2016
    unibat ya da vlm akü bakın, 700 tl çok fahiş

  16. #36

    Üyelik
    22 Mayıs 2018
    Akü garantiye girmezmi sonuçta kullanıcı hatası değil. Servis deneriz şansımızı istersen bi şarj ederiz sonra yine yaparsa honda türkiyeye göndeririz raporu dediler.

  17. #37
    Thracian - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    11 Haziran 2012
    Şehir
    Lüleburgaz-Bursa
    Motosikleti 0 km mi aldınız?Yoksa 2.el mi?

  18. #38

    Üyelik
    03 Mayıs 2015
    Şehir
    istanbul
    Motosikleti
    İNTEGRA gitti şuan 50cc (150cc)arora vesta scooter
    YUUH 700 lira akümü olur,tır akisü alınıyo o paraya

  19. #39
    hasmet - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    05 Kasım 2015
    Şehir
    Amerika
    Motosikleti
    SD 1290R
    Alıntı YERUÇAĞI adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    YUUH 700 lira akümü olur,tır akisü alınıyo o paraya
    Yuasa jel aküler $130 civarı. Belli bir seviye üzerindeki motosiklet akülerinde araba veya tır akülerinde olduğu gibi sıvı elektrolit kullanmıyorlar.


    REKLAM ALANI
2. sayfa BirinciBirinci 12

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)