Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

... ve asfalta yapıştım

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #21
    40yapar - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    30 Ağustos 2014
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Kawasaki Versys 650 ABS
    herkese çok teşekkür ediyorum. Allah kimseyi bunları yazmak zorunda bırakmasın. her ne kadar gına gelmiş olsa da "az daha koy ybr al" cümlesini yazıyor olmak isterdim şu an.

    Kullandığım boyunluk bu ve hiç ama hiç rahatsız etmiyor. Çok çok memnunum. http://www.n11.com/alpinestars-bioni...FSrMtAodPR0Ajw

    Bu arada motoru yetkili servise bırakacağım bugün. Bol gürültülü bir egzoz da taktırmak boynumun borcu olsun Hayatımdaki ilk kazam, ilk tutanağım vs vs. bakalım neler göreceğiz, ne gibi çakallarla muhatap olacağız


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #22
    Salih_T - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    19 Temmuz 2013
    Şehir
    Ankara
    Motosikleti
    Salcano Wolf 125cc, Bajaj Pulsar NS 200
    Çok geçmiş olsun, Allah c.c. beterinden korusun...
    40yapar bunu beğendi.

  3. #23
    oenaj - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    10 Şubat 2015
    Çok geçmiş olsun hocam,
    Allah kazadan beledan uzak tutsun hepimizi,,,
    40yapar bunu beğendi.

  4. #24
    BIYIKLI - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    04 Şubat 2006
    Büyük geçmiş olsun. 2007 yılında benzer kaza geçirdim. Bende sadece kask vardı ve hayatımı ona borçluyum. Omuzum çıktı ve sol ayak bileğim senelerce ağrı yaptı. Tam koruma giydiğin için seni tebrik ederim.

    Havaların güzel gittiği şu günlerde dikkat edelim, kıştan çıktık iplerimizi kopardık.

    Tekrar geçmiş olsun, Allah beterinden hepimizi korusun.
    40yapar bunu beğendi.

  5. #25
    mkbk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    08 Mayıs 2009
    Motosikleti
    tvs apeche rtr 150
    Çok geçmiş olsun kardeş
    40yapar bunu beğendi.

  6. #26

    Üyelik
    04 Kasım 2014
    Çok çok geçmiş olsun. Umarım tekrarını yaşamazsınız.
    40yapar bunu beğendi.

  7. #27
    BlackGhost - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    09 Ocak 2015
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Kuba SL200 - Honda BlackWidow 2001 (Chaos MC)
    geçmiş olsun kardeşim.
    40yapar bunu beğendi.

  8. #28

    Üyelik
    21 Temmuz 2013
    Şehir
    Ankara
    Motosikleti
    XMAX
    Geçmiş olsun.
    40yapar bunu beğendi.

  9. #29
    karacabeg - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    18 Aralık 2014
    Şehir
    Dersaadet
    Allah korumuş çok geçmiş olsun. Korumaların gerçekten iyiymiş, iyi ki üşengeçlik yapmamışsın.
    40yapar bunu beğendi.

  10. #30
    celikat - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    10 Ekim 2012
    Şehir
    İstanbul / Yeldeğirmeni
    Motosikleti
    Hayabusa
    Alıntı 40yapar adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Kendime tam olarak geldiğimde kaskımı çıkardım. Sol bacağımın gittikçe ısındığını tatlı tatlı sızladığını fark ettim. Çarpan araçtan 3 genç indi. Üzgündüler çok. Öndeki ani fren yapınca mecburen sağa kırdık dediler. ben ileriyi iyi okuyordum ama, öndeki aracın frenini görmediğim gibi onu fren yapmasını gerektirecek bir şey de görmemiştim. Öyle hatırlıyorum yani. Ama bana çarpan gençlerin samimi üzüntülerine de inanıyorum tabi. Medeni insanlardı, adam arabasının sol tarafını dert etmedi bile, hastaneye gidelim, eve bırakalım, iyi misin gibi hep benimle ilgilendiler.
    demek öndeki araç aniden durunca mecburen sağa kırmışlar. peki güvenli sürüş mesafesinden kimse bahsetmemiş mi bu gerizekalılara? niye öndeki arabanın dibinden takip ediyormuş acaba, sorsaydın keşke?

    geçmiş olsun.
    40yapar bunu beğendi.

  11. #31

    Üyelik
    16 Eylül 2014
    Motosikleti
    MT-25
    Geçmiş olsun , iki araç arasında ilerlerken dikkatli temkin ederek seyralmak gerek . Bir defasinda kirmizi ışıkta durmuş araçlar içerisinde ilerlerken yeşil yaninca kocaman kamilkoc otobüsu uzerime kirdi iki araç arasında sıkışmıştım ) halbuki yeşil yaninca serit degistirmeye ne diye kalkiyosun, orta şeritte ama sol seride geçecek , sol şerit dolu haliyle, sola kirdi biraz ..

    Aşırı dikkat etmek gerek, ben o zaman dusunememistim, halbuki trafikte otobüs dolmuslardan uzak dururum takip mesefesini. Trafik çok sikisik ve yavaş oldugu zamanlar sahi korurum . Ansızın duruverir. Trafik yavas diye atlayan insanlar oluverir, motor araç gibi görünür olamayabiliyor.
    40yapar bunu beğendi.

  12. #32

    Üyelik
    19 Şubat 2015
    Şehir
    İSTANBUL
    Motosikleti
    Honda VT800c
    gecmiş olsun kardeşim.
    herkese ıyı surusler...
    40yapar bunu beğendi.

  13. #33
    Darkcity2000 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    29 Mayıs 2014
    Şehir
    Ankara
    Motosikleti
    HONDA NC 750X
    Boyunluk hareketlerini kisitliyormu kafani cevirip bakmayi vs..
    40yapar bunu beğendi.

  14. #34
    atoprak - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    20 Ekim 2014
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Piaggio Beverly 350 ST
    Geçmiş olsun ... Allah beterinden saklasın ..
    Ekipmanın önemini bir kez daha görmüş olduk ...
    Ekimana önem vermeyen, polis ceza kesiyor diye ancak kask takan arkadaşlara duyrulur...
    40yapar bunu beğendi.

  15. #35
    40yapar - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    30 Ağustos 2014
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Kawasaki Versys 650 ABS
    Arkadaşlar hepinize ayrı ayrı teşekkür ederim. Samimi olarak üzüldüğünüzü biliyorum. Bazı konularda farklı düşündüğümüz, gergin denebilecek tartışmalara girdiğimiz arkadaşlar bile samimi ve medenice geçmiş olsun dileklerinde bulunuyor. Konu sağlık olunca hepimiz karşıdakiyle empati yapabiliyoruz. Bu duyguyu barındıran tüm forum arkadaşlarımı selamlıyorum. Hiçbirinizi tanımıyorum ama hepinizi çok seviyorum.

    Trafik yoğundu, araçlar dip dibeydi. Uygun takip mesafesi olsa sağa kırmayacaktı elbette. Ama oldu işte bir kere. Çok da üzüldüler hakkaten. En az benim kadar korktular. Kaza yaptığım insanların medeni insanlar olmasına da sevindim ayrıca. Napıyosun, görmüyor musun diye böğrünen tipler de olabilirdi.

    Daha önce de belirttiğim gibi korumalarımdan asla taviz vermiyorum ve dün de en az şansım ve anamın duası kadar korumalarımın beni koruduğunu öğrenmiş oldum. Kevlar pantolon ne işe yarar, kalcadaki sas-tec koruma ne işe yarar dün itibariyle test ettim. sağ omzumda ve sırtımın sağ tarafında hafif bi ağrı var, tam da boyun korumanın bastığı yerler. Ama boynumda hiçbir ağrı sızı yok. Tam tersi hatta daha kötüsü de olabilirdi. Hiçbir şekilde görüşü, sollama öncesi omuz üzerinden cankurtaran bakışını engellemiyor boyunluk. Geri geri park ederken motorun arkasını tam anlamıyla göremiyorsun ama, o kadar döndürmüyor kafayı. Ama geri geri park ederken şimdiye kadar hiç sorunla karşılaşmadım. Haa bir de erkek sürücüler benzincide pisuvarı kullanmak isteyince birtakım sorunlar yaşayabilecekler ;)

    Bir de arkadaşlar aklımızda bulunsun. Kaza yapan birini gördüğümüzde, yapacak çok birşeyimiz olmasa bile en azından iyi misin sorusunu soralım. O durumda ilaç gibi geliyor. Yukarıda bir arkadaşımız yazmış, kendisiyle ilgilenen olmadı diye. Gerçekten çok zor bir durum. Allah kimseye o çaresizlikte o korkuyu yaşatmasın. Biri yanınıza yanaşınca yalnız olmadığınızı anlıyorsunuz, seni daha iyi anlayabilecek biri var yanında. Güç alıyorsun, güveniyorsun. Size çarpan kişinin ve diğer araçların da haliyle tavrı değişiyor. Bu önemli bir konu. Bu satırları okuyan arkadaşlar, çok birşey yapacak olmasanız da en azından iyi misin sorusunu soralım lütfen.

    Bu arada motoru servise bıraktım. karenajlar gitti haliyle. Karşı taraf da ehliyet ruhsat vs fotokopisini yollayacak bugün. Onları da servise ulaştıracağım. Umarım çok uzun sürmez bu işler.

    Sağlıcakla kalın,
    gursus bunu beğendi.

  16. #36
    shooter1 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    28 Temmuz 2013
    Şehir
    Manisa
    geçmiş olsun
    40yapar bunu beğendi.

  17. #37
    Machair - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    10 Mart 2014
    Şehir
    İzmir
    Motosikleti
    Honda VFR 800X 2018
    Öncelikle geçmiş olsun.

    Daha dün gece bende bir kaza atlattım. Tek fark benim önüme çıkan bir motosikletli idi. Gece 11:00'den sonra İzmir İnciraltı'ndaki Çifte Kumrulardan kalkıp Fahrettin Altay'daki evime gidiyordum. 5 km yol. Arayol 1 km sonra ana yola bağlanıyor. Bu 3 km lik kısım 3 şerit. Öncelikli hata bende ki yolun boş, asfaltın yeni ve yolun 3 şerit olmasına aldanıp hız sınırı 50 olan yerde 100'e çıktım. Karşı şerit ile aramızda kaldırım taşından refüj var. Ortası 1-2 metre çimenlik. Bu refüjlerde aralarda boşluk olur. Su kanalı vs için. 50 cm 1 metrelik boşluklar. Pizzacıların en sevdiği deliklerdir. Agora alışveriş merkezinin önünde yol çatal yapar. 1 şerit sağa, döner kavşağa bağlanmaya 2 şerit sola battı çıktıya gider. İşte tam o ayrıma gelmeden önce refüjdeki o yarıktan Cup motorlu, koruma namına hiçbir şeyi olmayan arkadaş yola atladı. Çıktığı yer dar bu yüzden yola diklemesine çıktı şeride dönünceye kadar orta şeride ön lastiği soktu. O hiçbir şeyin farkında değildi belki. Belki s..ine takmadı. Ama ben taktım. Arka freni kitlemeden, ön tekeri kaydırmadan nasıl kombine yapacağım düşüncesi ile paniklemişken orta şeritteki tek araç sağ ayrıma yanaştı ve bana arada boşluk açıldı. O salağa bir şey demiyorum. Ben kendime kızıyorum 5 saniyelik zevk uğruna defansif sürüşten vazgeçtiğim için. Benim kaskım montum eldivenim botum vardı. Vursam uçsam yine kalkardım belki ayağa. Ama o yandan 190 kiloyu yedi mi geberecekti. Böyle işte.

    Neyse tekrar geçmiş olsun.
    CRF 250L 11000 Km, GW 250 12000 Km, XT 660Z 39000 Km, VFR 800X 6000 km

  18. #38
    40yapar - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    30 Ağustos 2014
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Kawasaki Versys 650 ABS
    Çok teşekkür ederim, size de geçmiş olsun. Vallahi de badirelerle dolu bir hayata atılıyoruz iki tekere her bindiğimizde. Ama siz yine de tam korumada ısrar ederek en doğrusunu yapıyorsunuz.

    Ancak şu var ki siz şu anki halinizle "aslında öyle yapmasaydım da olurdu" diyebiliyorsunuz. Ben onu da diyemiyorum. Bugün de olsa yarın da olsa mecburen aynı yerden gitmek zorundayım. Ya da 25 dakikada gideceğim yolu 2,5 saatte gideceğim. Zor bir hayatımız var vesselam!

  19. #39
    EKONOMİ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    05 Ekim 2013
    Motosikleti
    MOTORU SATTIM GİTTİ
    Alıntı 40yapar adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Ha, bakıp geçen sığırlar da oldu tabi, CBF 150 idi çoğu!
    Bakıp geçen neden sığır oluyor onu anlamadım
    milletin işi var gücü var
    her gelen duracak evine veya hastaneye kadar konvoy şeklinde seni mi takip edecek

    bu arada sana çarpan da medeni insan oluyor nasıl oluyorsa

    kavramları/haklıyı haksızı birbirine karıştırmışsın
    kazanın etkisiyledir belki de

    bakıp geçeceğine onlar da sana çarpsaydı medeni insan derdin belki de

    bir iki kişi acili aradı mı yeter
    yetkisi olmayan kişinin müdahale etmemesi belki de daha iyi
    sakatlanmaların bir bölümü kurtarma bahanesiyle yaralıyı taşımaya/çıkarmaya çalışmaktan oluyor

    insanlardan çok beklenti içine girme
    rusya olsa bakıp bakıp geçiyorlar hiç umurlarında olmuyor

    ---------- Mesajlar birleştirildi - 17:04 ---------- bir önceki mesaj zamanı 16:59 ----------

    geçmiş olsun

    arkadaşlar
    motor kazası rezillik,
    hiç yaşamamanızı isterim
    motor sürüyorsanız bu durumların bilincinde olun

  20. #40

    Üyelik
    04 Ocak 2014
    Şehir
    Samsun / Sinop / Şu an Bodrum
    Motosikleti
    Z300, Xtreme Enduro/Süpermoto, XRS700
    çok geçmiş olsun. Allah beterinden saklasın.
    40yapar bunu beğendi.


    REKLAM ALANI

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)