Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı
1. sayfa 12 SonuncuSonuncu

Şiddetli Kararsızlık Sendromu (Tavsiye konusu değildir)

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #1
    AurorAbeam - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    05 Temmuz 2013
    Şehir
    Istanbul
    Motosikleti
    Kalmadı :(
    Merhaba. Öncelikle şunu mu alayım bunu mu alayım konusu değildir onu belirteyim. Genel anlamda başlıkta belirttiğim şekilde bir sorunum var (literatürde var mı bilmiyorum ben uydurdum). Yani kendime yapacağım en uygun tanım budur.

    Yaşadığımdan örnek vereyim. Honda güvenli sürüş 1eğitimi aldım (cbf150). 6 ay kadar mcdonalds firmasında kuryelik yaptım (honda spacy). Bu esnada kendime bir motosiklet almaya karar verdim ve tercihim Bajaj Boxer 150 oldu. İlk başlarda her şey güzeldi. Yüksek motor, her şeyi tepeden görme, yüksek tork falan. Tek kötü yanı titreşimdi. Ancak sonrasında spacy'deki pratikliği bulamamış olmam beni motorumdan soğuttu. Daha doğrusu vites-debriyaj olayına ısınamadım bir türlü. Spacy'e oturunca dünyalar benim oluyordu o derece.

    *Araya kaynak: Bir gece arkadaş ile dönüş yolunda motorları değiştik, cbf150'yi ben aldım boxer'ı da o. Daha oturur oturmaz garip bir mutluluk kapladı içimi. Eve varınca oturdum ve eğitimde yaptıklarımı da göz önüne alarak dedim ki: motorun kafa grenajı sabit olacak, depo biraz yüksek olacak (bajajda depoya oturur gibiydi) ve titreşim olmayacak. Evet cbf bana huzur vermişti.

    Motorumdan net olarak soğuyunca dedim ki: vitesli bana göre değil, ben skuter adamıyım. Bir takas teklif ettim, olumluydu. Gittim denedim ve spacy'deki huzuru buldum. Çok mutluydum. Hero pleasure skuter artık benimdi. Ve o vakit bir karar verdim: bir daha vitesli bakmak yok, sana uymuyor. Eve dönerken sevinçten kalbim çarpıyordu o derece.

    Detayları geçeyim: bu skuterle güzel bir kaza yaptım ve önceki motorumdan edindiğim tecrübe neticesinde emindim ki vitesli olsa idi motor freni beni kurtarırdı, belki zarar bile olmazdı. Bu vesileyle skuterden soğudum.

    Şu anda motorum yok ve 3-4 ay kadar sonra alma imkanım olacak. Ama şimdiden araştırmalarımı bitirip karar vermem daha doğru ancak asıl sıkıntı burada.

    İşin ilginç kısmı, çare yok güvenlik için mecbur vitesli dedim ve bir sürü motorla beynimi doldurdum hatta şimdiden depo üstü çantamı bile aldım. Ama son 2 haftadır "nerde o verdiğin sözler" diyerek silkinip kendime geldim ve tekrar skuter bakmaya başladım. O ekstra sele altı bagajın ve otomatik vitesin avantajlari geldi aklıma. Hatta hiç bir skuter videosunun vermediği heyecanı yamaha tricity videosu verdi. İlk günkü anılarım debreşti.

    SONUÇ: beynim o kadar dolu ki başka şeylere odaklanamıyorum. Halen kafamda daldan dala atlıyorum. Ne istediğimi kısmen biliyor ama net olarak bilemiyorum.

    Var mı benim gibi olan, kafayı yiyen? Çevresini bu kararsızlıklarıyla bıktırıp yalnız kalan? Bu sorunu aşabilen varsa insanlık namına bir el uzatsın rica ediyorum.

    Uzun oldu ama bu en kısa hali inanın. Yolunuz uzun olsun.

    ---------- Mesajlar birleştirildi - 10:06 ---------- bir önceki mesaj zamanı 00:31 ----------

    Galiba türümün tek örneğiyim.
    mehmetenis bunu beğendi.


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #2
    Mardin İl Temsilcisi CompanERROR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    11 Kasım 2014
    Şehir
    Mardin
    Motosikleti
    X TREME MAX 2014 - Pulsar 200NS 2014
    :-D Ahahaha kardeş sen tek noktaya yoğunlaşma ya. Sabah akşam motosiklet düşünüyon gibime geldi. Gülme sebebim benimde yaşamış olmam ama scooter alıcaksan sağlam bişi al. Scooterlarında çok güzeli var.

  3. #3
    Sepetçioğlu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    06 Aralık 2010
    Şehir
    SİNOP
    Motosikleti
    KAWASAKİ VERSYS 650
    Karasızlık yaşaman normal, herkes yaşıyor bunları, bende şu anda 250 lik ne alsam diye kara kara düşünüyorum.
    Scoter konusunda ise rahatlığı bambaşkadır, vites dersi yok, bagajı var, ayaklarım ıslandı kirlendi derdide yok, gayet mantıklı.
    Eğer scoter alacak olsan tercihim yamaha x max 250 yeni kasası olurdu, çok güzel
    efendy06 bunu beğendi.

  4. #4

    Üyelik
    20 Ağustos 2005
    Şehir
    İzmir
    Motosikleti
    BMW F 750 GS
    Skuter mi, düz vites mi kararına bir şey diyemem, bence ikisinin de olması gerekir. Şunu kesin olarak söyleyebilirim ki yaptığın kazanın motor freniyle alakası yok. Motosiklette motor frenine güvenemezsin. O yüzden bana göre asıl sebep motor freni değil de tekerlek çapı olabilir.

  5. #5
    dekmanci - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    28 Aralık 2005
    Şehir
    ANKARA
    Motosikleti
    kawasaki ZZR250 honda CBF 500 yamaha YBR 125
    hocam bir konuyu aydinlatalim eger iyi bir scooter alir isen on disk araka disk arti olarak ta iyi lastikleri olan bir scootter bir sorun yasamassin vitesli daha guvenli diye dusunme tabiki aralarinda fark fark ikisininde kendine gore eksileri artilari var onemli olan iyi motor al iyi lastigi olsun frene basinca yagda gidiyomus gibi kaymasin arti surucu faktoru en onemli sey burada daha dikkatli sur kafani yola ver yoksa vitesli motor kazasi scooterdan daha az deyil

    oncelikle hangisi seni heyecanlandiriyosa onu al ama gerkirse 1 yil bekle butceni ayarla iyi bir motor al
    unutma mitor isi sevgi isidir hangisini seviyorsan onu al

  6. #6
    AurorAbeam - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    05 Temmuz 2013
    Şehir
    Istanbul
    Motosikleti
    Kalmadı :(
    @CompanERROR: aynen öyle hocam sabah akşam düşünüyorum, bir türlü net bir karar veremiyorum. Çünkü sadece bir kaç ay önce kesinlikle vitese bulaşmam dediğim halde vitesli bakmaya başladım, sonra yine vazgeçtim. Nasıl aştınız ne yaptınız paylaşır mısınız?

    @Sepetçioğlu: maxi skuterler de çok ilgimi çekiyor. Mesela silverwing modeline hayrandım ama yakından görünce bu kadar büyük şeyi trafikte kullanmak sıkıntı deyip vazgeçtim. X max ilgimi çekiyordu ancak onun da sele sert, amortisörler sert, konforsuz denilince soğudum. Misal sym gts250 evo desem onunda tekerlek çapı küçük. Xciting nasıl merak ediyorum.

    @Seko: tabiki her şeyi ona bağlamak doğru değil ancak kendi aklımda hesaplayınca benzer bir durumla viteslide de karşılaşmış ancak motor freniyle ucu ucuna durabilmiştim, o sebeple öyle düşündüm.

    @dekmanci: iyi motor konusuna kesinlikle katılıyorum. Bajaj açıkçası o kadar güven vermemişti ancak heroya ilk bindiğimde cbf nasıl hissettirdiyse aynı dengeyi hissettirmişti. Sonra lastik değiştirdim falan o dengeside gitti, niye bilmiyorum. Ondan da soğudum. Cbf diyip duruyorum; hayatımda ilk defa gs1'de motor kullanmıştım ve o da cbf idi, ondan yer etmiş. Bütçede de sıkıntı yok ama ailem için başka planlarım var o yüzden 10-12 civarı sınır kabul ediyorum.


    ***En azından şunlardan %100 eminim. Racing, naked kesinlikle hayır (artçı konforu) ve yüksek hızlarla kesinlikle işim yok. O 100'lük skuter ile ilk uzun yolumu yaptım (140km) ve hız yetmediğinde sağda yavaş giden herhangi bir aracın arkasından giderek işimi gördüm, sollama ihtiyacı hissetmedim. Tek sıkıntım rüzgardan fazla etkilenmesiydi.

  7. #7

    Üyelik
    15 Mart 2009
    Şehir
    Aydın
    Motosikleti
    Şu an yok.
    Arkadaşlar güzel özetlemişler.

    Ne alırsanız alın iyi bir şey alın. Gerekirse para biriktirin. Müzikte de böyledir. Dandik bir ûd, çıkardığı nahoş seslerle sizi sanat müziğinden bile soğutur.

    Bu motosiklet olayı da aynı, sonuçta sizi motosikletten soğutmayacak bir ürün olmalı. Scooter alacaksanız şahsen kesinlikle büyük jant (En az 14", mümkünse 16") alın derim. (Ben 2. kez Aprilia Scarabeo kullanıyorum. Çok memnunum). Yamaha Xcity de biraz daha tuzlu ama bence gerek rahatlığı gerek sürüşüyle mükemmel, geniş, kullanışlı bir maxi scooter.

    Vitesli motordaysa maddi durumunuz varsa ki anladığım kadarıyla var, Cbf, hatta suzuki inazuma öneririm. Bir motosiklet bu kadar rahat olur...

  8. #8
    AurorAbeam - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    05 Temmuz 2013
    Şehir
    Istanbul
    Motosikleti
    Kalmadı :(
    @Yurdukoru: o sebeple 3-4 ay sonrasını (işimin netleşmesini) bekleyip alacağım. Sıfır xcity alacak durumum var rahatça. Ama önceki iki motorum gibi büyük hevesle alıp yine soğursam ne yaparım bilmiyorum.

    Scarabeo daha ehliyetimin olmadığı zamanlarda araştırdığım motordu. Çok sevmiştim o zaman tam sehir içi canavarıydı ama artçının ayak koyma yerleri çok kötü(aynı tip spacyde var, krampa sebep oluyor), o sebeple vazgeçtim.

    Xcity için tam aradığım motor dedim her şeyiyle, onunda kafa sabit değil diye soğuma geldi ama bunun haricinde tek bahanem yok, gerçekten tüm isteklerimi karşılayacak araç. Ama bir tricity kadar heyecan uyandırmıyor, nedenini bilmiyorum.

    Eğer vitesli dersem bu kesinlikle cbf olacak, sonrasına sonra bakarım. Rahat rahat cbf alıp givi yan ve arka çantalarla mükemmel hale getirebilirim. Pulsar 220f bekliyordum ama gelmeyecekmiş bu sene.

    Inazumanın kafa yapısını sevmiyorum yukarda bahsettiğim gibi. F modeli geliyor o da ihtiyaç ötesi pahalı, lüzumsuz geliyor.

    Kendimi iradesiz hissetmeme sebep oluyor bu kararsızlık. Sadece motor değil başka şeylerde de yaşıyorum.

  9. #9

    Üyelik
    04 Ocak 2015
    Şehir
    Kadıköy
    Motosikleti
    Pcx 125
    Honda pcx 125 ya da 150 al kardeş ya da forza

  10. #10
    AurorAbeam - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    05 Temmuz 2013
    Şehir
    Istanbul
    Motosikleti
    Kalmadı :(
    Alıntı MotorcuMetos adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Honda pcx 125 ya da 150 al kardeş ya da forza
    Ötv bu şekilde kaldığı sürece forza anlamsız. Gereksiz pahalı.

    Pcx de uzun süredir hayran olduğum bir motor. Alırsam 150'lik modeli alırım ki iki kişi kullanımda biraz daha rahat ettirsin. Ama ona da o miktari verene kadar tricity alırım daha güvenli hissettirdiği ve aralardan pcx gibi geçebildiği için (videosunu izlemiştim). Ha bununda uzerine az daha ekledik mi x city geliyor o apayrı bir mevzu, alın size hastalık

  11. #11
    Mardin İl Temsilcisi CompanERROR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    11 Kasım 2014
    Şehir
    Mardin
    Motosikleti
    X TREME MAX 2014 - Pulsar 200NS 2014
    Ehliyet için başvurduğum kursun motosikleti vitesliydi. Scootere göre daha zordu. Bende vitesli aldım Diğer motorları canlı canlı görünce scooterdan taraf bakmamaya başladım

  12. #12
    AurorAbeam - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    05 Temmuz 2013
    Şehir
    Istanbul
    Motosikleti
    Kalmadı :(
    Bu sabah bir rüya gördüm ama kabus gibiydi. Uyanınca derin bir nefes alıp rahatladım ama o bile motosiklet ile alakalıydı

    Rüyada büyük bir motor almışım büyük bir hevesle. Turuncu-siyah karışımı renkleri. Model sanki kle500 diyeceğim ama değil, benziyordu sadece. Mutlu bir şekilde eve geldim, 5dk oyalandım tekrar dışarı çıktım ve motor yok :( Baya bir gezdim dolaştım soruşturdum yok. Nasıl üzüldüm bir ben bilirim. En son oturup düşünürken uyandım ve bir "oh" çektim.

  13. #13
    Bune - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    25 Nisan 2014
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Yamaha Fazer 8
    Zaman herşeyin ilacı kendine bi hedef koy benim hedefim fuar ve biliyorum fuarda istediğim motoru alamayacağım ve bi sonraki hedefim yaz sezonunu beklemek olacak oda olmazsa şubata ne kaldı deyip bi sonraki fuarı bekleyeceğim büyük ihtimalle o sırada da karşıma ya bi fırsat çıkacak yada fikrim net oluşacak sende böyle yapabilirsin az dişini sık sadece acele etme gör bak daha neler çıkacak karşına

  14. #14
    AurorAbeam - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    05 Temmuz 2013
    Şehir
    Istanbul
    Motosikleti
    Kalmadı :(
    Hedefim var ancak niyetim o vakte kadar kararımı verip, ilk maaşı alır almaz motoru da almak. En azından hangi türde devam edeceğimi kesinleştirsem büyük bir adım olacak benim için.

  15. #15

    Üyelik
    20 Eylül 2013
    Şehir
    Ankara
    Motosikleti
    CBR250R Repsol/SATILDI
    3 tekerli motosiklet olmaz üstad. Kişisel görüşüm, motosikletin dinamikliğini ve çevikliğini azaltır 3. tekerlek.

    İlk motosiklet almaya karar vermem, işte aklımdaki meblağı cebime koyup bakmaya başlamamla bir motor almamın arasındaki süre 2 aydan fazla. Bu arada işi bilenlerle görüştüm, motorlarına bindim. Beni ilk motorda ss almaktan vazgeçiren Kadir kardeşime teşekkürü borç bilirim. Commuterinde 2 gün ders verip 600 lük ssini 3. gün önüme koyup bin bakalım ne düşüncen demişti. Binip sürati, zaptedemediğim gücü, sonra o yatmak zorunda olmayı görüp (biraz turlayıp) geri dönüp yok ben bundan istemiyom aga demiştim. İşyerinde pakete kullandığı scooterini verip bir de bunu dene deyince bir tur da onunla atıp, yok abi bu da isteklerimi karşılamaz, gerektiğinde agresif olabilmeli demiştim. Her neyse, 6-7 bin tl civarı sıfır km motor alacaktım, Kadir kardeşim 2250 tlye 2. el aldırdı, motor alacağımız gün önce tanıdığı bir dükkana götürüp ekipmanlarını tamamla yoksa almam motor demişti.

    Bu beklenti meselesidir üstad.
    Süratle işim yok, artçım rahat etsin, az yaksın kaliteli olsun, vitesle felanda uğraşmayım: PCX 150
    Agresif olsun, ne artçısı ya, almam kimseyi, sürat yapabilmeli falan: Vitesli herhangi bir motor.

    Şu sıralar pcx 150 benimde gözüme çok şık ve kullanışlı geliyor ama, vitesi yok o kısım uymuyor bana.

  16. #16
    AurorAbeam - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    05 Temmuz 2013
    Şehir
    Istanbul
    Motosikleti
    Kalmadı :(
    efendy06: ben de aynı şekil düşünüyordum 3 teker için ama videoları izleyince "oha" dedim. Size de tavsiye ederim. Altın elbiseli adam, yabancı olarak cagerontwowheels (bunu ozellikle tavsiye ederim)'den izleyebilirsiniz. İlkinde virajlarda nasıl yattığını, ikincisinde normal motorun düşebileceği yerlerde (kumlu yol kenarı, viraj alırken su birikintisi vs) tutunup düşmüyor. İki teker birbirinden bir nevi bağımsız. Ve ortak tepki: gözüm kapalı sürsem önde iki teker olduğunu anlamam şeklinde. Ve pcx150 ile aynı güce sahip.

    Ama pcx150 de bir başka. Veya az daha ekleyip 2.el az kullanılmış xcity. Veeee en başa döndük :D

    Ben cbf alıp yanları givi e22'ler ile donatıp gezeyim en iyisi vakti gelince.

    Ama sonuç olarak her kararımda bir "acaba" var.

  17. #17

    Üyelik
    25 Şubat 2014
    Şehir
    İzmir-Alanya
    Motosikleti
    HYOSUNG GT250 EFİ
    Şayet bir gün scooter alacak olursam yamaha xmax 250 yada sym olurdu...

  18. #18
    AurorAbeam - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    05 Temmuz 2013
    Şehir
    Istanbul
    Motosikleti
    Kalmadı :(
    Alıntı ENİGMA adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Şayet bir gün scooter alacak olursam yamaha xmax 250 yada sym olurdu...
    Sym derken joyride evo veya gts 250i evo derseniz onlar da var aklımın bir köşesinde. Ama malzeme kalitesi düşündürüyor.

  19. #19

    Üyelik
    25 Şubat 2014
    Şehir
    İzmir-Alanya
    Motosikleti
    HYOSUNG GT250 EFİ
    Alıntı AurorAbeam adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Sym derken joyride evo veya gts 250i evo derseniz onlar da var aklımın bir köşesinde. Ama malzeme kalitesi düşündürüyor.
    sym evo250 i idi aklımdaki

  20. #20
    Forumdan Uzaklaştırıldı
    Üyelik
    15 Haziran 2014
    Şehir
    59
    Motosikleti
    Mobylette Bionik 52
    bende bir türlü ısınamadım vitesliye cup satıp mobylettemi geri alacağım sanırım cuba alışamamın nedeni ortasının boş olması... eski motorumda bionik otomatik bir commuterdi depoyu bacaklarımla kavrardım tasarımınıda daha çok severdim ahh neden sattım ki


    REKLAM ALANI
1. sayfa 12 SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)