Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı
1. sayfa 12 SonuncuSonuncu

Kendini bilmez ev sahiplerine karşı tedbir önerisi bekliyorum?

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #1

    Üyelik
    02 Mart 2013
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Hyosung GV650
    Arkadaşlar merhaba;

    Şöyle bir problemim eğer darvinin teorisi doğru ise henüz maynuma evrimleşmesine 3-4 basamak kalan bir ev sahibim var. kiramı günü gününe öder sessiz sakin evimden işime işimden evime gelirim. şimdi oturduğum evden bahsedeyim izmirin köyü denebilecek bir yerde (yenişakran diye geçiyor işime yakın diye oradan ev tuttum) 3 katlı bir binanı (artık nekadar bina ise) en üst katını tuttum. evin bahçesi var ki bahçeye araç parkedilebilmesi için gerekli düzenlemeler yapılmış. benimde bir motosikletim var ilk başlarda bahsettiğim yere parkediyordum adam bır bır etti dedim sıkıntı çıkmasın deliye bulaşacağına dereyi dolaş dışarı parketmeye başladım. ve şöyle bahçe kapısını kapatmayacak şekilde binanın önüne. cuma günü işten geldim (hava biraz değişikti servisle gittim işe) bir baktım motorum bulunduğu yerde değil sokağın karşı tarafında bu evrimini tamamlayamamış ev sahibinide tesadüfen orada gördüm ben daha ne oldu buna demeden yahu biz bunu evin burada istemedik karşı tarafa koyduk dedi abi bu bisikletmi 170 kg motor cumartesi günü biraz gezeyim dedim alsancak tarafına filan gittim herneyse yolda motor stop etti. tekrar çalıştırayım dedim marş basmıyor ve bildiğin otoyol zor bela çektim kenara marşa her basışımda tık diye bir ses geliyor yine motor çalışmıyor derken son basışımda marş aldı. tabi dönerkende aynı sıkıntı herneyse eve dönüyorum kornaya basmalık bir olay oldu baktım kornada çalışmıyor. derken o sinirle zaten havada geç olmuştu bir arkadaşımın evinde kaldım ve eve yeni geldim denebilir. şimdi arkadaşlar bu kendini bilmez ev sahibimin motoruma verdiği zararın sizce aynısını arabasına vermelimiyim yoksa servise gidip tamir ettirip faturayıda rica minnet iyice şişirtip herifin önüne atmalımıyım? yada direk kira günü abi kusura bakma motorumu benden habersiz taşıdınız şukadar hasar çıkmış bu ay sana kira yokmu demeliyim? çünkü konuşmadan anlayacak insan değil bu şöyleki ilk taşındığımda adamın torunu bir baktım benim motorla oynuyor gittim söyledim ama şunuda belirttim derdim motor değil o motor 170 kg çocuğun üstüne devrilirse vicdan azabı çekerim herif demesinmi çocukbu ne yapalım bağlayalımmı? tabi ben çektim çocuğu bak abicim çok heveslendiysen izin al dolaştırayım seni filan dedim sonra anlattım bu şukadar ağır üzerine düşerse allah korusun kolun bacağın koper filan. çocuk dedesinden akıllı çıktı özür diledi birdaha yapmayacağını söyledi ve gerçektende yapmadı.
    Shrieker bunu beğendi.


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #2
    fthaltan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    16 Aralık 2014
    Şehir
    istanbul
    Motosikleti
    bws 100, cb125e, pulsar 200ns, daelim S3
    Dostum bosver sen, efendiliginden odun verme, sakinlik iyidir. cok buyuk bir olay olmamis, boyle insanlardan uzak durmak en sagliklisi. Sen ev ara

  3. #3

    Üyelik
    10 Şubat 2015
    Merhaba, bu tarz yontulmamış insanlar mal mülk sahibi olunca çekilmez oluyorlar, kendilerini dünyanın merkezi olarak görüyorlar. Orada olan 170 KG'lik bir motosiklet değil her ne olursa olsun dokunmaya kimsenin hakkı yok. Çocuklardan bahsetmiyorum, özenirler, oynarlar. Sana evini kiraya verdiği için senin motosikletini senden izinsiz 10cm oynatmaya bile hakkı yok. Kanunen suç zaten. Eğer senin yerinde olsaydım kesinlikle uğraşırdım o kalasla. Yine eski yerine koyup bir daha motosikletime dokunulursa şikayet edeceğimi söylerdim ben, ne kadar kırsal yerde olursan ol bu tarz insan yüzü görmemiş yontulmamış kalaslarla uğraşıp adam etmek gerekiyor. Ancak sen yine de bana uyma, gerekirse işine her gün uzun yol git-gel yap durumun el veriyorsa. Yeni bir ev bak kafan rahat etsin hocam, bir kez geliyoruz dünyaya kimsenin canını sıkmaya hakkı yok.

  4. #4

    Üyelik
    20 Ekim 2014
    Şehir
    istanbul
    Motosikleti
    Yamaha Dragstar 650 ve Honda Shadow 600
    Faturayı beyfendinin önüne koyun ve kiracı bile olsanız apartmanın veya binanın park ve diğer alanlarının kiracılarında kullanımına açık olduğunu, eğer size maddi zarar verme konusunda ısrarcı olursa konuyu adli makamlara taşıyacağınızı açık bir dil ile münakaşaya girmeden ifade edin. Bahse konu kişi daha evrim sürecini tamamlanmadığı için bu işi kavga boyutuna dökmek isteyecektir. Uzatmayın arkanızı dönün ve uzaklaşın. Lakin aklınızda olsun bu gibi konularda her zaman ses veya görüntü kaydı almayı unutmayın. Ve kayıt altına aldığınızı baştan belirtin ki ileride delil sayılsın. Çünkü kişilerden habersiz yapılan Kayıtlar delil niteliği taşımaz.

    Ben olsam direk kendime yeni ev bulur ve konuyu uzatmaz idim. Çünkü bu tür bir dava Süreci gereğinden uzun sürer. Ne yazık ki ülkemizde bu tür davalar kısa sürede çözümlenemiyor
    VOLkann bunu beğendi.

  5. #5

    Üyelik
    04 Kasım 2014
    Size tek bir önerim var o evden en yakın zamanda taşınmaya bakın. Yoksa bu iş mahkemede bitecek gibi duruyor. Böyle firavun tarzı insanlarla uğraşmayın bence

  6. #6
    Onurhan D - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    24 Ekim 2014
    Şehir
    İzmir
    Bu tarz bi ev sahibiyle bizde bi ara uğraştık sonradan görmeydi bunlar üstümüzde oturuyolardı kadın geliyodu o kapı öyle kapanmaz böyle kapanır yok onu öyle yapmayın bunu böyle yapın sabrediyoduk.3erkek kardeşiz yazın o bunaltıcı sıcaklarda evde boxerla geziyoruz kadın kapıyı çalıyo annem açınca pat diye evin içine dalıyodu rahatsız oluyoduk,torununu gelip bize bırakıp gidiyodu.2 teyzem 1 hafatalığına bize geldiler sivastan bigün geldi oturdu anneme laf çakarak siz kiracısınız bide misafir mi ağırlıyosunuz gibisine getirmiş.En son kardeşimin bisikletine taktılar bigün kocası kapıyı çaldı bu bisikleti apartmana koymayın diye dedim tamam balkona koyarız yok balkon cam orayada koymayın dedim ee nereye koyalım yetti artık bu nedir böyle dedim bu kadar takıntılıysanız kiraya vermeseydiniz parasıyla değilmi dedim. Evin sahibisin diye haklarımıza karışamazsın babamla konuşucam evi boşaltalım dedim kapıyı kapattım.Babama diyince tabi sinirlendi 3 gün içinde boşalttık yoksa iş farklı yerlere gidicekti mahkemeik olucaktık en sonunda.Zaten izmire yeni taşnmıştık pek biyer bilmiyoruz diyede biraz göz yumduk.

  7. #7
    kurubuz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    11 Aralık 2008
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    CBF1000FA
    Sorunun motorun taşınmasından kaynaklandığından emin misin ? Önce ondan emin ol, sonra intikam planları yaparsın. Sanki akü bitmiş gibi geldi bana.

  8. #8

    Üyelik
    02 Mart 2013
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Hyosung GV650
    Alıntı kurubuz adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Sorunun motorun taşınmasından kaynaklandığından emin misin ? Önce ondan emin ol, sonra intikam planları yaparsın. Sanki akü bitmiş gibi geldi bana.
    başkan akünün bitmediğine eminim zaten olaydan 1 hafta kadar önce 7000 bakımını yaptırmıştım motor daha 1 yaşında bile değil düşün motorun en ıncığına cıncığına kadar baktırmıştım o bakımdan sıkıntı yok. bu olaydan hatta çarşamba perşembe günü bolca kullandım motoru sıkıntı mıkıntı yoktu. keza aküden olsa farların filan daha az yanacağını düşünüyorum yada hiç yanmaz eski motorumda böyle olmuştu enazından. bakalım haftasonu tekrar servise götüreceğim motoru dediğim gibiyse faturayı adamın önüne atacağım. hepsini geçtim adamda telefon numaram var geleceğim saati biliyor falan filan insan bir arar ama nerde.

  9. #9
    Mardin İl Temsilcisi CompanERROR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    11 Kasım 2014
    Şehir
    Mardin
    Motosikleti
    X TREME MAX 2014 - Pulsar 200NS 2014
    kİRADAN KES FATURAYI ELİNE VER GİT.

  10. #10

    Üyelik
    20 Ağustos 2005
    Şehir
    İzmir
    Motosikleti
    BMW F 750 GS
    Valla açık söyleyeyim, bu gibi durumlara tahammülüm hiç yoktur. Benim motorumu, hele ki böyle GV250 falan olacak, kafasına göre yerini değiştirip, üstelik zarar veren adamı ellerken görürsem ben döverim, en azından tartaklarım, taşınacaksam da o şekilde taşınırım. Senin gibi sonradan görürsem de bir daha dokunmaması için sertçe uyarırım. Bunlar normal konuşmadan anlamazlar, illa korkutacaksın. Motoru orada istemiyorlarmış ? Sebep ? Sebep yok. Motosiklet kültürü olmayan, motosiklet düşmanı bir hayvan işte... Yolda motosikletin geldiğini göre göre yola çıkan cinsten...
    Tgn bunu beğendi.

  11. #11
    farostar - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    30 Ocak 2015
    Şehir
    izmir-ahmetbeyli
    Motosikleti
    honda cb125e + kawasaki zx-7r
    bencede böyle insanlarla ugrasilmaz!
    yeni bi daire bul, motorun tamir faturasini son kiradan düs (umarim kapora vermemissindir)
    yanisira elektrik ile suyu üzerine almadiysan, ordanda düsebilirsin.

    birde, evden motosikleti güvenlik kamerasiyla cekebilirsin! ordan elde ettigin deliller mahkemede de gecerli. acil bir durum olmadigi sürece de kimse senin malini elleyemez.

  12. #12

    Üyelik
    04 Temmuz 2014
    hocam bence sen sakin ol. motorun tamiratını yaptır, faturayı ev sahibine götür. bilmediği bir aleti zorla kıyıya köşeye çektiği için başına açtığı masrafı göster. daha sonra bunu affettiğini ancak evin garajı olduğunu motor yerine arabanızı oraya koymak nasıl normalse motoru da koymanın normal olduğunu ve bir dahakine motorunuzu kimsenin yerini işgal etmeden olması gereken gibi oraya koyacağınızı açıkla.
    durumunuz şartlarınız nedir bilmiyorum ancak anlaşamazsanız da evi taşımanız en iyisi.

  13. #13

    Üyelik
    02 Mart 2013
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Hyosung GV650
    Alıntı bozok_54 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    hocam bence sen sakin ol. motorun tamiratını yaptır, faturayı ev sahibine götür. bilmediği bir aleti zorla kıyıya köşeye çektiği için başına açtığı masrafı göster. daha sonra bunu affettiğini ancak evin garajı olduğunu motor yerine arabanızı oraya koymak nasıl normalse motoru da koymanın normal olduğunu ve bir dahakine motorunuzu kimsenin yerini işgal etmeden olması gereken gibi oraya koyacağınızı açıkla.
    durumunuz şartlarınız nedir bilmiyorum ancak anlaşamazsanız da evi taşımanız en iyisi.


    http://hizliresim.com/QRvVPG

    başkan ufak bir kroki çizeyim dedim durum bu. adam dandirik otopark kapısına birşey olmasın diye kendisi bile kullanmıyor tamam dedik dışarı bıraktık. keza mesafe rahat 1.5 - 2 araçtık zaten kapının mesafesi adamın arabasından birazdaha fazla e 2 metrede ben ileri bırakmıştım motoru.

  14. #14
    kemboo - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    21 Nisan 2012
    Şehir
    İzmir/Bornova-Muğla/Dalaman
    Motosikleti
    ybr>wolf>mt-07>xmax>inazuma>tenere660
    ne yaparsın bilmemde sonunda o evden taşınmış ol. Benim apartmanımda ev sahibim heyt gençler diyor geçiyor. diğer apartman sakinleri bana garajın anahtarını verdiler. al koy dışarda durmasın dediler. Saçma sapan insanlarla uğraşmaya gerek yok. alsın evini .... soksun

  15. #15
    Fatiiiik - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    25 Şubat 2014
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Mondial Rx3i Evo 2016
    kendi şahsi fikrimi söyleyeyim, insanlığı haketmeyen insanlara karşı cömert degilim, gider masrafları serviste çıkartırdım dürüst bi şekilde, daha sonra götürür söylerdim motosikletimi taşıdıgınızda şu kadar zarar vermişsiniz buyur faturası falan derdim zerre kadar da çekinmezdim.Eğer daha vicdanlı biri olsaydım önce gidip motorumu taşıdıgınızda şu şu zararları vermişsiniz servise götürürm zararın maliyetini çıkartıp faturayı getirecegim derdim.ama ben böyle saygısız, düşüncesiz ve bencil insanlara karşı biraz onlardan daha fazla hayvanımdır.

    Ne olursa olsun o zararı o adama ödettir ama!

  16. #16
    telike - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    05 Ağustos 2012
    Şehir
    İzmir/Bornova
    Motosikleti
    KTM 450 EXC-F
    evden taşınabilecek konumuna gözat bence dostum. bi tartışma durumunda hemen evi boşalt gerekirse. kontratın var mı? barzo tip ise kontrat da yapmamış olabilirsiniz diye düşündüm. ver eline faturayı ama ödemeyecektir. kiradan düşüyorum dersin çıkarsın evden.

  17. #17
    Freye - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    25 Aralık 2014
    Şehir
    istanbul
    Motosikleti
    2014 Fazer8
    kendine gece kondu tipi bir ev bul rahat et

  18. #18
    y.akan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    14 Ağustos 2013
    başka bir ev bul sonra;
    - evin wc'sine falan beton dök.
    - Sigortaları indir bütün elektrik tesisatının ağzına sıç.
    - fare gibi bir hayvan besle evde adamlara çaktırmadan. giderken hayvanı sal eve öyle git.
    -Çıkarken evde tüp müp bırak açık. İlk fırsatta patlasın adamın evi
    - en az 3-4 ay kira tak adama.

    Yok ben bu kadar zarar veremem diyorsan, salla her şeyi, Başka eve çık.

  19. #19

    Üyelik
    16 Eylül 2014
    Motosikleti
    MT-25
    Merhaba,

    Bir aksam müsaitseniz, bir cayinizi icip konusmam gereken bir konu var de, git evine adamla son kez güzelce konus.. Motoru elledigi gun cikan hasardan bahsetmeyi unutma..Neden bahceye koymak istediginden de bahset. Güzelce sinirlense dahi kendine hakim olarak.. Saygılı bir sekilde.. Ha, eğer ki motoru bahceye koymana ya da kapının önüne koymana itiraz ederse de evden tasinacagini da soyle..
    Kanunu da arastir bakalim.. Kiracısi oldugun evin bahçesine taşıt koyma hakkında bir yukumluluk söz konusu mu, bilgi sahibi ol.. Ona göre kanundada varsa böyle bisey, bunu da belirt.

    Ben sahsen su an merak ettim, kiracinin haklari nelerdir? Telefondan yanıt veriyorum , müsait vakit bi arastirayim..

    Gerek yok insanlıktan cikmaniza.. Karsiniza saçma sapan sorunlu her insan ciktiginda insanlııktan cikacaksak insanligimizi sorgulamamiz gerek.. Belki konuşularak halledilebilecek bir konudur, son kez deneyin.. Laftan anlamazsa, adabiyla evi bosaltirsiniz..

    Umarim hallolur

  20. #20
    redlion999 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    04 Kasım 2010
    Şehir
    Turkiye degil
    Motosikleti
    BMW R1250R
    Alıntı y.akan adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    başka bir ev bul sonra;
    - evin wc'sine falan beton dök.
    - Sigortaları indir bütün elektrik tesisatının ağzına sıç.
    - fare gibi bir hayvan besle evde adamlara çaktırmadan. giderken hayvanı sal eve öyle git.
    -Çıkarken evde tüp müp bırak açık. İlk fırsatta patlasın adamın evi
    - en az 3-4 ay kira tak adama.

    Yok ben bu kadar zarar veremem diyorsan, salla her şeyi, Başka eve çık.
    Wc ye beton dökmekte çok yaratıcıymış be hocam
    crxforever bunu beğendi.


    REKLAM ALANI
1. sayfa 12 SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)