Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

Neden selam vermiyorsun?

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #41
    yasdal - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    27 Şubat 2010
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Triumph 1200 Jawa Classic /1971 ve E-bike sukutır
    Benim gözlemim şöyle; genelde motosikleti ulaşım, evrak, pizza taşıma, vel hasılı iş için kullanma amacı taşıyan adam o motosiklete hobi olarak binen kadar kıymet vermez.

    Ben iyi hatırlıyorum 10 yıl kadar önce ilk çıktığında Grande Punto araba almıştım, o ara bi kulübü vardı. Aynı model araçlar buluşuyor 100 araba pikniğe gidip otomobillerimizle ilgili sohbet ediyor, modifiye kitleri, chip tuningler vs. işlerle ilgili saatlerce laflıyorduk. Sonra bi arkadaşımı Punto ya binerken gördüm. başladık sohbete, ya böyle böyle biz kulüp işleri falan yapıyoruz diyince hiç anlam veremedi. Şirket arabasıydı altındaki. Ee normal araba aga bu ne kulübü, neyin kafasını yaşıyosunuz diyince ben de mevzuuya onun açısından bakmıştım. Adam haklı. Bizim o ara kendi aramızda ayrı bi diyalog ortamına vesile olan şey sadece bi seri üretim binek arabaydı. Bi sürü kullanıcı kontağı çevir işe götürsün getirsin diye bakıyordu. Tamam doğrusu da oydu zaten. Hani özel seri bi Camaro olsa, hadi onu da bırak temiz bi kaplumbağa olsa daha anlaşılır olacaktı. O ara ne zaman bi Punto görsem basardım kornayı. Sonradan geçti tabi hevesimiz. Şimdi trafikteki bütün puntolara korna çaldığınızı düşünsenize. Eliniz kornada gezmeniz lazım.

    Vel hasılı bu mevzuyu niye anlattığımıza dönelim. İnsanlar kendilerine hobi edindikleri şeyle ilgilenen başka insanlar görünce sevinirler, saatlerce konuşacakları ortak bi mevzuları vardır artık. Düşünün, eşinizin zoruyla gittiğiniz bi davette düğünde falan masada bi başka motorcu denk gelirse, ortamın tüm sıkıcılığı gider bi anda. Başlarsınız yeni modeller, eğitim tüyoları, ekipman sohbetleri... İnsan kendine benzetiği için sempati duyuyor.

    Genelde bu işe hobi amaçlı binen adam yol yaparken zevk almak ister, aynı mesafeye 150 CC bir motosikletle de gidebilecekken, daha çok zevk almak için CC yükseltir. Elinin altındaki hızlı tepki veren, yolla arasındaki bağı daha iyi ileten nispeten pahalı modellere heveslenir. Trafikte aynı şekilde yüksek CC bir motora binen adam görünce de ha evet bu motoru ulaşım amaçlı değil, keyif için almış belli, diye düşünür. Bu yüzden küçük CC motosiklete binen adamın işe gidip gelen o motora zorunlu olduğu için binen bi vatandaş olduğu ihtimali yüzünden genelde korna çalmaz. Selam verdiği herif benim şirket arabalı Puntocu hesabı çıkarsa, ne korna çalıyosun bilader diyebilir çünkü.

    Özetle, ben genelde hafta içi istanbul sokaklarını arşınlarken pek selam, korna işlerine girmiyorum. Ne zamanki keyif için pazar sabahı full koruma Şile yollarına düşmüş motorcu görüyorum, istisnasız selam veriyorum. Küçük büyük motor farketmez. O gün keyfine çıkmış adam belli. Diğer türlü Barbaros'tan aşağı inerken durup dururken pek gülücük dağıtıp selam vermiyorum. Bu arada tabi kendi motorumun modelinden (markası değil) görürsem ufak bi dıt dıt yaparım. O da noluyo lan diye bakınca anlar anında durumu. Ha bu arada son 3 yıldır PT Cruiser kullanıyorum. Tahminen Türkiyede 100 tane anca vardır. Zor ama arada denk geliyor trafikte. Hemen suratta bi gülümseme, dıt dıt

    Uzattık lafı. Bu işin özeti bu galiba. İnsan kendine benzeyene selam veriyor. Bazısı benim gibi sadece keyif sürüşü yaparken Polyanna oluverir, bazısı ayırd etmez, bazısının da burnu binbeşyüz metre irtifadadır 100 binlik motora biniyorum lan der kimseye selam vermez.Anlayacağınız bu işler narin bu gün olmaz ali belki yarin.
    electricsky, oluroyle, capozzz ve 5 diğerleri bunu beğendiler..


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #42
    braveguy - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    03 Şubat 2013
    Şehir
    212
    Motosikleti
    '14 NNJ300SE
    istanbul trafiğinde selamlaşma gibi bir kaygı taşıyorsanız ya çok boş yollarda geziniyorsunuz ya da trafik sizin için öncelikli değil.
    dağ başında, sayfiye yerinde, köy yolunda geziyorsam karşıdan gelen motorcuya selektör yaparım canı isterse selam verir.
    şehiriçi trafikte bir yandan öküz otomobil sürücülerinin telefondan kafalarını kaldırmalarını sağlamak için sürekli korna çalarken bir taraftan da motorcu selamlamak bana göre değil en azından öncelikli bir mevzu değil.
    naçizane tavsiyem, istanbuldaysanız siz de öncelikli olarak trafiğe odaklanın.

  3. #43
    Motosiklet Eğitmeni COQ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    27 Ocak 2008
    Şehir
    France
    Motosikleti
    Honda
    Selam konusunu tartışmaya açtığımız 2009 yılından bugüne tam 6 yıl geçmiş.
    Burada, diğer forumlarda,medyada, sürücü kurslarında ve birçok farklı platformlarda trafik kuralları ve trafik kültürü defalarca anlatılmasına rağmen hala korna çalarak, sellektör yaparak selam vermekten bahsediliyor.
    Belli ki daha çok işimiz var.
    braveguy ve mehmetenis bunu beğendiler.
    Küçük hırsız el feneri, büyük hırsız deniz feneri kullanır.
    Ancak her ikisininde çalışması için ampul gerekir.(Cosinus)

  4. #44
    MD.Murat - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    23 Temmuz 2013
    Şehir
    İzmir / Sakarya
    Motosikleti
    yok
    Alıntı COQ adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Selam konusunu tartışmaya açtığımız 2009 yılından bugüne tam 6 yıl geçmiş.
    Burada, diğer forumlarda,medyada, sürücü kurslarında ve birçok farklı platformlarda trafik kuralları ve trafik kültürü defalarca anlatılmasına rağmen hala korna çalarak, sellektör yaparak selam vermekten bahsediliyor.
    Belli ki daha çok işimiz var.
    bizim trafikte el bırakmak risk hocam. tabiki boş bir yolda dediğiniz gibi selam verilebilir. elle verilen selam oldukça şekil. ayakla verilen için aynı şeyi söyleyemeyeceğim. yanlış anlaşılabilir , tekme atıyormuş gibi sanki. bizim insanımızın yarısı öküzdür. bunun için kavga çıksa bu memlekette şaşırmam

  5. #45
    phradrel - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    02 Mart 2012
    Şehir
    istanbul
    Motosikleti
    F650GS
    abi o ayak işi sakat

    ben elimle selam veriyorum mümkün değilse ama yol/trafik müsaitse selektöre devam

    bu arada kasksız adama ben de selam vermiyorum. adamın kendine saygısı yok, sevdiklerini düşünmüyor ama ben düşünce kaldırmaya gelecek. gelmesin kardeşim bu konuda en ufak bir tavizim yok. sonra yaptıklarını matah bir şey sanıyorlar.
    Bune bunu beğendi.

  6. #46
    Forumdan Uzaklaştırıldı
    Üyelik
    17 Kasım 2014
    Yolda giderken 50 tane motorcu goruyoruz. Herbirine selam vermeye kalksak yandik. Dikkatimiz dagilir onumuze bakamayiz.

    Verilen selami muhakkak alirim ancak oyle her girdugum motorada selam vermedigimi soyleyim.

  7. #47
    Blackeagletr - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    04 Mayıs 2010
    Şehir
    İzmir
    Anamur'da sürücülerin çoğu apaçi olduğu için kimseye selam vermiyorum. Kaskı olanlarla selamlaşıyorum sadece. Uzun yolda ise hemen herkesle selamlaşıyorum, bilinçli sürücüler oluyorlar.

    Bir ara Kıbrısta, yanımdan bir araba geçti, baktım arka koltuk camından biri ayağını uzatmış dışarı doğru bana selam veriyor Baya şaşırmıştım. Bunun dışında Kıbrısta paketçiler hariç herkes birbirine selam verir, paketçiler aralarında selamlaşır, bizle selamlaşmaz

  8. #48
    40yapar - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    30 Ağustos 2014
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Kawasaki Versys 650 ABS
    Kafasında kaskı olan herkese korna çalarım. Ama bugüne kadar ortalama 10 kişiden sadece 2'sinden selam aldım. Öyle kalabalık e-5 trafiğinden de bahsetmiyorum, orman yolu, sahil yolu için de aynı şey geçerli. Kurye ve pizzacı arkadaşlardan daha selam alan görmedim. Ama birebir denk gelince çok keyifli sohbet oluyor o ayrı Ben yine de vermeye devam edeceğim, zira 10'da 2 de olsa karşıdan gelen gelen korna sesi çok mutlu ediyor beni Daha bi keyif alıyorum motordan

  9. #49
    Bozüyüksporl - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    18 Haziran 2014
    Şehir
    Bozüyük
    Motosikleti
    150 Mr Vulture
    Yaşadığım yer zaten küçük, çok az motosikletli var ve ben bi motosikletliyle selamlaşarak aşırı mutlu oluyorum.Eğer selamıma dönmediyse de dümdüz kayabilirim çok sinirleniyorum :D
    mehmetenis bunu beğendi.

  10. #50
    Berkay* - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    09 Haziran 2014
    Şehir
    İstanbul / Eskişehir
    Motosikleti
    Superlight / 48
    Ben büyük motorların selam vermiyor demenizi şuna bağlıyorum:
    Adamın motoru daha agresif bütün dikkatini yola vermek zorunda büyük ihtimalle sizi ve selamınızı farketmez. Ayrıca motosikleti fazla gürültülü olduğu için (muhtemelen kulak tıkacıda takıyordur) kornanızıda duyamaz.
    Ben motosiklet kullanan bir insanın duyarsız olacağını sanmıyorum. Motosikleti en iyi motosiklet dahi olsa bir motorcu başka bir motorcuya selam vermeyecek kadar ego yapamaz bence.



    Alıntı A.Volkan adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Bu Selam olayının motor ile alakalı olduğunu düşünmüyorum!Benim motorum yok şu an işten eve evden işe genelde bisiklet kullanıyorum.Kafamda kaskım gözlüğüm eldivenlerim ön ve arka lambalarım var spor amaçlı yarış (yol) bisikleti kullanıyorum.İnanın motorları geçtim bazıları hariç arabalar bile bana yolda acayip saygı duyuyor.Geçenlerde yenibosna ataköy arası e-5 te emniyet şeridinde yoruldum nefesim kesildi yavaşladım ağır tempo pedal çeviriyorum neyse baktim yan arabanın camından (ayna değil)4 tane motor arkama sıralanmış adamlar sesini bile çıkarmıyor neyse kenara geçtim hepsi yanımdan geçerken korna ile selam verdi.Yani olayın özü selam olayı şahsın kendisi ile alakalı bir durum terlik giyiyor veya kask takmıyor diye bir adama selam vermemek olmaz.Siz ne olursa olsun motorlu motorsuz SELAM verin.Karşıdaki alır veya almaz birşey kaybetmezsiniz.Hepinize hayırlı haftalar hayırlı işler forum SELAMÜN ALEYKÜM!..
    Ben de yol bisikleti kullanıyorum. Belki karşılaşmışızdır, Beylikdüzü'ndeyim bende. :D Bisiklete insanlar gerçekten ayrı bir saygı duyuyorlar. Yanımdan geçerken araçların bazıları tek korna çalıyor, bu selamda olsa beni farket de dese beni düşündüklerini sanıyorum. :D
    Hatta bir kere üç kişi bisiklet sürerken arkamızdan gelen araç bize escortluk yapmıştı, Allah razı olsun ondan da.


    Şunu da belirtmek isterim yolda aldığım ve alınan selamlar sebepsiz yere çok mutlu ediyor gerçekten. :D
    mehmetenis bunu beğendi.

  11. #51
    A.Volkan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    01 Ağustos 2014
    Motosikleti
    2016 HONDA CBF 150
    Alıntı Berkay* adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Ben büyük motorların selam vermiyor demenizi şuna bağlıyorum:
    Adamın motoru daha agresif bütün dikkatini yola vermek zorunda büyük ihtimalle sizi ve selamınızı farketmez. Ayrıca motosikleti fazla gürültülü olduğu için (muhtemelen kulak tıkacıda takıyordur) kornanızıda duyamaz.
    Ben motosiklet kullanan bir insanın duyarsız olacağını sanmıyorum. Motosikleti en iyi motosiklet dahi olsa bir motorcu başka bir motorcuya selam vermeyecek kadar ego yapamaz bence.





    Ben de yol bisikleti kullanıyorum. Belki karşılaşmışızdır, Beylikdüzü'ndeyim bende. :D Bisiklete insanlar gerçekten ayrı bir saygı duyuyorlar. Yanımdan geçerken araçların bazıları tek korna çalıyor, bu selamda olsa beni farket de dese beni düşündüklerini sanıyorum. :D
    Hatta bir kere üç kişi bisiklet sürerken arkamızdan gelen araç bize escortluk yapmıştı, Allah razı olsun ondan da.


    Şunu da belirtmek isterim yolda aldığım ve alınan selamlar sebepsiz yere çok mutlu ediyor gerçekten. :D
    Aynen kardeşim sanki bisikletlere saygı olayı çok faklı inanmazsın bana tezahurat yapan bile var milli sporcu mu sanıyorlar anlamadım kardeşim beni tanıman için ben beyaz sedona kask mavi beyaz trek 1.2 kullanıyorum.Sabah 08:00 gibi e-5 ten şirinevlerden sağa girip sinan erdemin ordan ataköye giriyorum.Akşamda 18:30 gibi işten dönüyorum.Beni görürsen durdur sohbet ederiz.Saygılarımla Volkan
    Euzü billahi mine'ş-Şeytani'r-racîm Bismillahirrahmanirrahim

  12. #52
    ccc67 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    22 Ağustos 2013
    Motosikleti
    Cbr 125 (2014 kirmizi) /Artik Cbr 250 (2016 siyah)
    Zonguldakta yüzde 99selam verilir valla zaten baya aziz

  13. #53

    Üyelik
    08 Şubat 2014
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Xciting25Ori - SYM WOLF - Xmax400 - NC750D integra
    Siz bırakın yolda gördüğünüzü, aynı şirkette çalıştığım motorlu kardeşlerim bile selam vermiyor siz neden bahsediyorsunuz. Beraber yan yana soyunup, asansöre falan biniyorduk artık düşünün..

  14. #54
    aranel - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    11 Eylül 2009
    Şehir
    Denizli
    Motosikleti
    MT-07 ABS - Burgman UH 200
    Çoğu kişi ekonomik açıdan motosiklet kullanıyo ilk neden bu ikincisi motosikletiniz. Ben tutkuma başlamak için hem tecrübe hem de aileyi alıştırmak için ybr ile başladım. Arkadaş ybr biniyoruz diye hiç kimse mi selam vermez ya özellikle büyük motorlar hayatta vermiyor onu geçtim selamımı da almıyorlardı ben de motorcu gördüm diye heyecanlandığımla kalıyordum. Sonra inazumaya geçtim durum yine aynı ön kafa tek olduğundan yanımdan geçene kadar anlamıyor verirlerse geçince veriyorlardı sonra fazer 6 ya geçiş yaptım, fazer'ın kendine has gözleriyle tek farı gören anlıyordu motorun ne olduğunu ve bu sefer selam alan taraf olmuştum. Şimdi mt-07 biniyorum yine naked olduğu için yanıma gelene kadar motorun ne olduğunu anlayamadıklarından yine geçince selamıma karşılık alıyorum Uzun yola da motorcu motorcu olduğu için çıktığından model önemli olmuyor lakin gs'li kaskatı kesilmiş kasık abilerimiz(!) hariç
    mehmetenis bunu beğendi.

  15. #55
    ogzcngdk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    02 Temmuz 2012
    Şehir
    Bursa/Erdek
    Motosikleti
    Kuba Dragon 50 - Hero X Pulse 200
    ben bursada haftaiçi 5 gün günde 50 km yol kat ediyorum. cruiser olduğum için sıkışık trafikte arkamdaki motosikletlere en kısa zamanda yol veriyorum, ardından selamlaşıyoruz.
    yol rahat olduğunda yanından geçtiğim motosikletlerede selam veriyorum ve aynı şekilde selam alıyorum.

    hyoculara, cruisercılara özellikle selam veriyorum ve alıyorum.
    cubçı tabir ettiğimiz (bkz:efecanbilmemkaç), kasksız, ekipmansız adama asla selam vermem.

    bursanın otomobil sürücülerindende genel olarak memnunum yol verenler bolca var, arabalarlada selamlaştığım oluyor

  16. #56
    telike - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    05 Ağustos 2012
    Şehir
    İzmir/Bornova
    Motosikleti
    KTM 450 EXC-F
    bugün işten dönerken devasal bi harley sürücüsü arkamdan geliyordu kırmızı ışıkta aralardan geçip en önce onunda geçmesi için çekildim yanımda durdu selamlaştık kaskıma laf attı :D kazasız belasız dedik yolumuza devam ettik. güleryüz güzelşey.. selamlaşın güleryüz gösterin

    ya hiç sanmıyorum ama o harleyci burda mı?
    mehmetenis bunu beğendi.

  17. #57
    ozkanil - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    03 Şubat 2015
    Şehir
    istanbul
    Motosikleti
    YAMAHA XJ6 N
    herkese merhaba konu seçimi cok basarılı olmus ben selam almadan genelde vermiyorum artık çünkü kolunu kaldırıp ''hayırdır'' diyen bile oldu ) ülkemizde bu tip duyarlılık gerektiren insani hareketler noksan kalmış son derece haklısın..

  18. #58
    phradrel - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    02 Mart 2012
    Şehir
    istanbul
    Motosikleti
    F650GS
    bu arada güvenli sürüş eğitimi alanlar daha ileri seviyelerden bahsediyorum, henüz ben de o aşamaya ulaşamadım belki de selam vermiyorlardır.

    bilen bilir, yol eğitimlerinde bazı kurumlar puan düşüyorlar
    mehmetenis bunu beğendi.

  19. #59
    pnongrata - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    03 Temmuz 2014
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    KTM Adventure 390
    Arkadaşlar İstanbul'luyum.. Selam verme olayı %100 yok. Ama %50'den de az değil. Korna çalma şeklinde oluyor.
    Elbette gönlümüz selamlaşma yaygınlaşsın diyor.

  20. #60
    VlknDnmz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    17 Temmuz 2008
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    crf 250l>cbr250r>Tvs apache150>Wind hunter150
    Şöyle birşey olmuş
    yanakadam bunu beğendi.


    REKLAM ALANI

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)