Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

nasıl bir yol izlemeli...

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #1
    mezit - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    08 Ocak 2008
    Şehir
    yalova
    Motosikleti
    Honda cb125e
    geçenlerde malum ölümlü bir motosiklet kazası oldu yalovada aklıma takıldı daha farklı sebeblerden. yani kalp krizi hiper tansiyona bağlı felç vs.. .. ilk müdehalede.nasıl olmalı apartopar hastaneyemi götürülmeli yoksa ambulansmı beklenmeli eğer ambulans beklenirse çok zaman kaybı. olmazmı. hastaneye yetiştirelemeden. hayatını kaybedebilir. yada arabaya konulup götürülkende de dikkatsizlik sonucu ölüme sebeb verilebilir karışık bir durum.. sizce..


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #2
    ahmetkorkmaz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    12 Ağustos 2014
    Şehir
    Bursa / İçinden
    Motosikleti
    V-Strom
    Doktor değilim sadece kalp krizi hakkında bildiğimi söylemeliyim.

    Hastane çok yakın değilse, kalp krizine hemen olay yerinde müdahale şart. Kalp 4 dk dan daha uzun süre çalışmazsa beyinde kalıcı hasarlar oluşmaya başlıyor.

    Eğer hastane yakınsa 112 yi aramakla hiç vakit kaybedilmemeli.

    http://sozcu.com.tr/2014/dunya/yok-b...masaji-584433/

    Kalp masajı böyle olmuyor
    İki şey sonsuzdur insanoğlunun aptallığı ve evren. Albert EINSTEIN

  3. #3

    Üyelik
    27 Kasım 2014
    Şehir
    Ankara
    Motosikleti
    Henüz yok
    Bir kaza yaşandıysa ambulans beklenilmeli. Çünkü ambulansta ilk yardım uygulanır, fazla kanama varsa tampon yapılır, kalp krizi geçiriyosa şok verilir. Ve eğer hiç bir eğitim almamışsak ilk yardımı yapmamamız gerekir. Yanlış bir hareketimiz kötü sonuçlanabilir. Şahsi düşüncelerim bunlar.

  4. #4
    harung - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    04 Ağustos 2014
    Motosikleti
    Yamaha Xmax 250
    kask varsa kesinlikle çıkartılmamalı yoksa ve şok halindeyse dili boğazına kaçmasın diye dilin dışarı tutturun diyordu okuduğum bir ilkyardım kitabında
    kalp krizi için dışarıda maalesef çok birşey yapılamayabilir, son veya sağ omuz üzerine yatırılıp ambulans beklenmeli en doğrusu bu
    tabi bir de kanama varsa turnike veya tampon yapılması gerekli..

    Allah vermesin ya çok çok acı..
    "Bildiğini sandığın bir şeyi asla öğrenemezsin."
    Epiktetos

  5. #5

    Üyelik
    12 Ocak 2015
    Şehir
    Samsun
    Forumda ilk yardım bölümünde bu konularla ilgili faydalı bilgiler mevcut.
    Öncelikle deneyiminiz ya da eğitiminiz yoksa yapabileceğiniz tek şey 112 yi aramaktır. Lütfen gidip hastanın yüzüne gözüne su dökmeye, hele hele kaskını çıkarmaya hiç uğraşmayın.

    Kısaca özetlemek gerekirse;
    İlk yardımın ABC si, A: hava yolu, B: solunum, C: dolaşım.
    A: Baş doğru pozisyona alınır ve eğer dil hava yolunu kapatmış ise peçete gibi tutulduğunda kaymayacak bir maddeyle dışarı doğru hafifçe çekilir.
    B: Bak - Dinle - Hisset, hastanın göğüs kafesi hareketine bak, kulağı burnuna yakın tutarak nefes sesine bak ve solunumu hisset. Etrafta gürültü varsa kişinin burnuna veya ağzına gözlük camı vs. tutularak buğu yapıp yapmadığına bakılabilir.
    C: Atardamarlardan nabız alınmaya çalışılır.

    Kırık, şok, yanık durumlarıyla daha sonra ilgilenilir.

    Sadece gözlem kısımlarını anlatmaya çalıştım. Bunlardan sonra yapılacak uygulamaları öğrenmek isteyenler bir kursa gidip pratik yaparak görürlerse çok daha faydalı olur. Burdan okuduğu 2 satır bilgiyle kimsenin kaş yapayım derken göz çıkarmasını istemeyiz.

    Kalp kriziyle ilgili;
    Genellikle sol omuza yayılan göğüsü ezici bir ağrı tarif edilir. Buna mide bulantısı ve kusma eşlik edebilir. Hastanın başına toplanılmamalı ve eforunu artıracak etkenler azaltılmalıdır. Örneğin kravatı gevşetmek, sakinleştirmeye çalışmak ve yanında olduğunuzu hissetirmeniz çok önemlidir. Kendini rahat hissettiği bir pozisyondaysa değiştirilmemelidir. Ancak kalp ventriküler fibrilasyon'a girdiyse nabız çok düzensizleşir hatta kaybolur ve bu durumda yapılacak şey elektro şok vermektir. Bu da ambulansın olay yerine ulaşmasıyla mümkündür.

    Benim görüşüm, bu tür durumlarda hastayı arabayla nakletmeye çalışmayınız çünkü siz ayrıldıktan sonra ambulans oraya gelirse, hastaya müdahale şansını da kaybetmiş oluruz.


    REKLAM ALANI

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)