Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

Kazalar

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #1
    wildwildwest - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    17 Mayıs 2006
    TRAFİK KAZALARI

    Kazaların yarısından fazlasının kavşak ve tali yollarda en çok hata yapanın ise otomobil sürücülerinde olduğu tesbit edilmiştir.Otomobil sürücülerinin sağa ya da sola yanlış sapmalarından kaynaklandığı belirtiliyor. Ayrıca bütün bu kazaların motosikletlerde bulunan farlara rağmen otomobil sürücülerinin onları görmemesinden kaynaklandığı tesbit edilmiş. Araştırmalara göre en çok kaza olan bölgeler şöyle
    1.Otomobil sürücüleri,sola dönmek istediklerinde aynı yönden gelen motosikleti görmüyorlar.Çoğu kez görüş alanı başka araçlar tarafındanda engelleniyor.
    2.Ormanlık alanda güneşin yol açtığı ışık oyunları, ileri tepeliğin arkasında batmakta olan güneşin yaydığı ve araç sürücüsünün gözünü alan ışıklar... Bu gibi durumlarda karşı yönden gelen motosikletin ışıkları yanmıyorsa büyük tehlike yaklaşıyor demektir.
    3.Diğer bir faktörde aşırı hız. Aslında bütün motosiklet kazalarında kaza sebebi motosikletin yapmış plduğu aşırı hızdan kaynaklanmıyor.Ancak şu varki, motosikletler kendilerine verilmiş olan hız limitinin en üst barajında seyrediyorlar.Uzmanlar bütün bu kazalrı önlemek için otomobil sürücülerini özellikle sola dönüşlerde uyarıyorlar.Pisikolojik şartlanmada kazaların önemli bir nedeni. Çünkü otomobil sürücüleri,trafikte yalnız otomobil sürücüleri varmış gibi kendilerini otomobile şartlamışlar. Bu şartlamanın sonucu olarak da karşıdan bir motosikletin geleceğini ihtimal dışı tutuyorlar. Araştırmada motosikletlere yapılan uyarılarda ise otomobilleri sollarken, özellikle"ölü bölge" denilen aracın sol tarafındaki bölgeye girmemeleri üzerinde önemle duruluyor. Özellikle çok şeritli yollarda en sol şeritte seyreden bir otomobili sollamak oldukça tehlikeli. Çünkü otomobilin hafif bir şekilde sağa kayması onu henüz sollanabilirliğinin bir işareti sayılmıyor. Meydana gelen küçük aralığın "ölü bölge" olak iimlendirildildiğinde en çok ölümcül kazalrın bu bölgede meydana geldiği belirtiliyor.
    THE TRUE STORY BEHIND THE LEGEND


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #2
    gurolcbr125 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    11 Mayıs 2006
    Şehir
    istanbul / pendik
    Motosikleti
    cbr125**34 ZKN 34**
    1.Otomobil sürücüleri,sola dönmek istediklerinde aynı yönden gelen motosikleti görmüyorlar.Çoğu kez görüş alanı başka araçlar tarafındanda engelleniyor.


    YALAAAAAAAN bu araştırmayı kim yapmışsa yalan kardeşiiiimmmm
    şaka bir yana görmeden motorsikletlere çarpanlar neysede birde ana yoldan giderken tali yoldan çıkan arabalara ne demek lazım göz göre göre atlıyorlar adamın önüne sanki bizde 1 metrede motoru durduran fren var saygı yok kardeşim bizim milletimizde ben şahsen arabayla giderken motorların yanına bile sokulmuyorumki zor durumda kalmasınlar die ama bizim insanımız bu konuda biraz duyarsız umarım ilerliyen zamanlarda duyarlı olurlar

  3. #3
    wildwildwest - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    17 Mayıs 2006
    bence de sana katılıyorum dostum....
    THE TRUE STORY BEHIND THE LEGEND


    REKLAM ALANI

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)

Bu Konudaki Etiketler