Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı
3. sayfa BirinciBirinci 12345 ... SonuncuSonuncu

Köpek Tarafından Isırıldım.

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #41

    Üyelik
    03 Aralık 2012
    Motosikleti
    mash 5000 km/cbr 250 6500 km /xj6 f 49000 km
    Alıntı TIGERSHARK adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    peki bisikletlileri neden kovalıyorlar ? onda'da ses yok

    ---------- Mesajlar birleştirildi - 00:03 ---------- bir önceki mesaj zamanı 00:01 ----------



    kaç sefer daha kuduz aşısı olacaksın ?
    3 defa ayakta veya oturarak karından olmuştum ben şimdi nasıl bilmiyorum. ayrıca kuduz aşısı baya göbek yapıyor kilo aldırıyor. 5 kilo 3 kilo vs.


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #42
    farcob - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    25 Mayıs 2009
    Şehir
    maltepe istanbul
    Motosikleti
    honda cbf 150
    Beni kovalayan tek bir köpek vardı, zınk diye durdum, motoru yan ayağa aldım, motordan
    indim, köpek kaçtı...
    Seko bunu beğendi.

  3. #43
    polo34 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    04 Mayıs 2006
    Şehir
    istanbul-beşiktaş
    Motosikleti
    RKS Cruiser 250
    hayret hala hayvanseverler ile tartışma çıkmamış eee tabi şu an ısırılmış şekil a da görülen bir ayak var
    farcob, Espaniole ve sahin08 bunu beğendiler.

  4. #44
    blackarca - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    19 Temmuz 2013
    Şehir
    istanbul
    Motosikleti
    Kawasaki vn 900 classic , honda msx 125 , planet 2
    Beni isirmak icin kovalayan kopek gazi kestigimde isirmaktan vazgeciyor ne zamn gazi acsam deli oluyorlar. gaz sesi, donen teker, hatta motorun kendisi, belki taktigimiz kasklardan tirsip saldirganlasiyor.Isirmak ve ya sadece kovalamak kopegin karakterine ve sizin sansiniza kalmis ;)

  5. #45
    Mr.[T] - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    13 Ekim 2014
    Şehir
    İZMİR
    Motosikleti
    HONDA PCX 150-pulsar 200NS-Yamaha NMAX
    Alıntı farcob adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Beni kovalayan tek bir köpek vardı, zınk diye durdum, motoru yan ayağa aldım, motordan
    indim, köpek kaçtı...
    italyan mafya babaları gibi duruyon abi.-''vurun şu iti'' desen emredersin abi derim . kaçması normal hayvanın tehlikeyi sezer onlar
    saygılar,hörmetler,bi emrin var mı abi bi kusur ettiysek affola.saygılar tekrar--Dare a Cesare quel che è di Cesare
    telike bunu beğendi.

  6. #46

    Üyelik
    20 Eylül 2013
    Şehir
    Ankara
    Motosikleti
    CBR250R Repsol/SATILDI
    Geçmiş olsun. Yeni bir motorcudan bir bilgi:
    Her köpek aynı değildir. Ben birazda kırsalda yaşamanın etkisi ile çok köpek besledim. En son köpeğim yakalarsa her halikarda ısırırdı. Evin önünden geçmek yeterliydi saldırması için. O yüzden 1 metre duvar üzerinde 2 metre örgü tel ve sürekli kilitli 2 metreden yüksek bahçe kapısı var Kimi zaman durmak çözümdür, kimi zaman bi kornayla kaçarlar, kimi zaman gaz açıp arazi olmak güvenlidir. Kimisi sadece kovalar, kimisi ısırır, kimisi gelip motora çarpar ve seni düşürür ki bu ısırılmaktan tehlikelidir. 2-3 köpek varsa sürü psikolojisi devreye girer, kolay geri çekilmezler. Köpek sahipli ise ve karşılaştığın alanı sahiplenmişse (benim köpek koca sokağı sahiplenmişti) onun sahiplendiği alandan süratle çıkmak en güvenlisidir. Sözün özü "ben korna çaldım kaçtı sizde korna çalın kaçar" diyen arkadaşların yanıltması. En iyi taktik güvenli mesafeden U çekip yeni rota çizmektir.
    Espaniole bunu beğendi.

  7. #47
    xbuky - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    21 Haziran 2014
    Şehir
    İZMİR
    Bazen bir korna sesimden kaçan köpek gördüm. Bazen düz yolda lan noluyo diyene kadar koşturanda. Ama geçen gün üniversitenin köpekleri hırlamaya başladı ben daha giderken çok kalabalıktı dedim hem gaz açıp kaçamam hemde dönemem durdum bi baktım koşarak geldiler. Ayağıma hırlıyor bi hamle yapıyo çekiliyo bir daha ayağıma sarıyor. Egzos vardı bi ara gaz vereyim dedim. Vermez olaydım :D iki üç tane daha geldi. Millet durdu beni izliyor. Sonra hırladı sürtündü bana gittiler. Uzaklaştıklarında bastım gaza bir daha koşturdular yeter dedim bastım gaza bayağı küfür yemişimdir yürüyenlerden çünkü hem ses, hem hızlı geçtim, hemde köpekler beni koşturuyor ama onları da korkutuyor :D

  8. #48
    toomuchcc - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    24 Mart 2006
    Geçmiş olsun. Özellikle yazın sık karşılaşırım köpek sürüleriyle. Önüme havlayarak atlayan veya arkamdan koşturarak yanıma gelen olduğu zaman yavaşlıyorum. Hala direten olursa yerden birşey alacakmış gibi yapıyorum. Hemen dağılıyorlar. Şu ana kadar işe yaradı.

    Size saldırmayı kafaya koymuş bir köpekten kaçmak bir işe yaramayacaktır ama. Benim başıma gelmedi ancak bir yakınım, böyle bir durumda en efektif şeyin hayvanın gelişine cok sert bir tekme atmak olduğunu söyler hep. Hayvan sever insanlarız; yanlış anlamayın. Kaçış şansınız yoksa eğer, "gel beni parçala" diye durmanın bir anlamı yok sadece. Genel olarak yapmaya çalıştıkları mekanlarını korumak ama. O yüzden şiddete en son çare olarak başvurulmalı.
    Espaniole bunu beğendi.

  9. #49
    Sj's - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    08 Haziran 2006
    Şehir
    istanbul
    Bugune kadar 6 kez kopek havlamasiyla saldiriya yakin duruma maruz kaldim. Ilk gunden ogrendigim kural disinda hic bir sey uygulamiyorum o vakittir: Debriyaji sik, kopek yaklastigi gibi gazi onuna kadar ac, gaz ver, debrijayi sik, gazi kokle... Ayni o kopegin havlamasi gibi, ama ondan daha guclu son devir egzos sesi, bu da onun karsisinda cok daha guclu bir canli oldugu hissini verip onu kacirir.

    Boyle de oldu 10 senedir.

    Hic bir kopek/suru psikolojisine sahip canli ondan daha guclu bir seye saldirmaya curet edemez. Kendim de 1 golden retriever ve german shepherd sahibi olarak soyluyorum bunu.

    Kopeklerden korkuyorsaniz, gercekten korktugunuz icindir.

  10. #50

    Üyelik
    31 Temmuz 2014
    Motosikleti
    Mondial 100 Kh 2006. Honda CBF 150 2017
    Mesela benim Kubat, ne zaman bahçeye kedi girse duvarın köşesine kadar kovalar, eğer kedi tırmanamayıp arkasını dönüp "Kııhhhğğ" yaptığında Kubat olduğu yere çakılı verir ısıramaz kediyi. Ruh hastası köpekler haricinde hiç bi Kubat ayarında köpek sizi siz izin vermedikçe ısıramaz.

  11. #51
    Darkcity2000 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    29 Mayıs 2014
    Şehir
    Ankara
    Motosikleti
    HONDA NC 750X
    Her ne kadar korksakta onlar sabi , garibanlar sehir icine sıkısmıs hayatta kalmaya calisan canlilar... tam korumali gezin kafaya takmamaya calisin
    mgora ve Sokollu bunu beğendiler.

  12. #52
    Mamba09 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    13 Eylül 2013
    Şehir
    Kusadasi
    Motosikleti
    Ducati Scrambler & Suzuki Vanvan
    Alıntı TIGERSHARK adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    peki bisikletlileri neden kovalıyorlar ? onda'da ses yok
    Dediğim gibi köpekten köpeğe farklılık gösteriyor. Bisiklet durumunu bir örnekle açıklayayım, köpek yürürken bir anda arkasından bisiklet çıkmış ve köpek çok korkmuş olabilir. Ve bisikleti sürüye bir tehdit olarak görmeye başlayabilir. Bunun gibi bir çok örnek verebiliriz. Tabi önceden hiç bir şey yaşamamışta olabilir köpek. 3 köpek varsayalım, 2si bisiklete havlamaya başladı, diğer arkadaşta sürüye uyar ve havlayabilir.

  13. #53

    Üyelik
    16 Nisan 2013
    Motosikleti
    mondial mg125, mondial 150 mc
    arkadaşlar köpek gördüğümüzde hızımızı kesiyoruz o zaten hemen yanımıza geliyor sonra debriyajı sıkıp aragazına asılıyoruz motoru iyice kükretiyoruz adeta aslan gibi kükretiyoruz köpekde ne olduğunu şaşırıyor size saldırmakdan vaz geçiyor hızlı giderken önünüze ve yandan atlarsa sıkıntı olabilir köpeği kaçıran sesdir yükses ses güçden gelir altınızda en az 13 beygir var şu beygirlerin gücünü gösterin yeter sadece bağıracaklar bu kadar

  14. #54
    aranel - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    11 Eylül 2009
    Şehir
    Denizli
    Motosikleti
    MT-07 ABS - Burgman UH 200
    Alıntı Espaniole adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Selamlar. Dün saat 4 civarında ben ve kız arkadaşım motosikletle geziyorduk. Bir sokak arasında ileride yolun sağında ve solunda iki köpek olduğunu gördüm. Yüzlerinde saldıracak gibi bir ifade vardı. Ben de internette ve bu forumda duydukları uygulamak için plan yaptım, fakat her şey burada başladı.

    Köpekler için yirmiden fazla konu açılmıştır bu forumda. Neredeyse hepsini okudum. Yorumların 10/8 i ''köpekler havlar ve kovalarlar, fakat ısırmazlar, durduğunuzda onlar da dururlar.'' diyordu. Bazıları öneri olarak durmayı, bazıları da yavaşlayıp yakınlaşınca gaz açmayı savunuyordu. Hatta sırf bu konu için bir arkadaşımız güzel bir video bile çekmişti. Bana her zaman gaz açmak daha etkili gelmişti, dün de köpeklerin kovalayacağını hissettiğim an kafamda bunu planladım. yaklaşana kadar bir miktar yavaşladım, 1-2 metre kala vites düşürüp aniden gaz açtım, ileri baktım. Köpeklerin ikisi de havlayıp dibime kadar girdiler ve sol taraftaki bacağımı ısırdı. Şiddetli bir acı çektim ve hemen durdum. küçük bir yara vardı ve yaranın etrafı kötü görünüyordu. Hemen acile gittim, tetanoz ve kuduz aşısı yapıp eve gelince de yarayı sabunlu su ile iyice yıkadım. Kız arkadaşımı da ısırabilirdi, bu benim için çok daha kötü olurdu.

    Şimdi kendime soruyorum, internette ve forumlarda çok fazla bilgi kalabalığı var, ben nasıl doğru bilgiyi bulacağım? Bazılarından 'forumlara güvenme, orada ağzı olan konuşur' yorumumu duymuştum. Bu olayla çoğu bilgiye güvenilmeyeceğini düşünmeye başladım.

    Yaranın fotoğrafı bu( görüntü kirliliği için affola):

    http://imagizer.imageshack.us/v2/320...673/ynHwDl.jpg
    Geçmiş olsun. Bu meseleden kurtuluşun kesin bir yolu yok ki. Köpek bu yani 10 kişi senin yaptığını yapar bişey olmaz sen de olur, belki bir sonrakinde başka şey deniceksin yine ısırcak. Her kes kendi denediği ve o zaman işe yarayanı kesin gözüyle bakıp her yere yazdığından bu kadar çok formül türemiş. Ben de köpeğin beni kovalayacağını anlayınca ona doğru eğilip bağırıyorum gelmiyorlar ama şimdilik
    Espaniole bunu beğendi.

  15. #55
    Espaniole - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    09 Haziran 2012
    Şehir
    Bursa
    Motosikleti
    Honda cb650F - cb125E
    Alıntı Mamba09 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Merhaba dostum geçmiş olsun. Köpekler tarafından defalarca ısırılmış biri olarak tattığın acının ne kadar tuhaf bir sızlaması olduğunu biliyorum.
    Videoyu ben çekmiştim, demekki taktik işe yaramamış. Ama detay olarak şunu belirtmiştim "köpekler yaşayan varlıklardır, hepsi bir olmaz. yani benim taktiğim 10 köpek üzerinde etkili olmuştur, 11. köpekte işe yaramayabilir. ağrı kesicinin 10 insandan 1nde etkisi olmaması gibi birşey"

    Videoda buydu
    http://www.youtube.com/watch?v=88n50w9PHk0
    Evet hocam bu videonu kastetmiştim. Aklımda bir tek motorcunun gazı açıp kaçtığı sahne kalmış belirttiğin detayı unutmuşum, kusuruma bakma.

    Alıntı TIGERSHARK adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    peki bisikletlileri neden kovalıyorlar ? onda'da ses yok

    ---------- Mesajlar birleştirildi - 00:03 ---------- bir önceki mesaj zamanı 00:01 ----------



    kaç sefer daha kuduz aşısı olacaksın ?
    Açıkcası net bir bilgim yok, hafta içi Konak'taki kuduz merkezine uğrayıp kan vermemi istediler. Belki 2. aşıyı orada olurum.

    Alıntı xbuky adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Bazen bir korna sesimden kaçan köpek gördüm. Bazen düz yolda lan noluyo diyene kadar koşturanda. Ama geçen gün üniversitenin köpekleri hırlamaya başladı ben daha giderken çok kalabalıktı dedim hem gaz açıp kaçamam hemde dönemem durdum bi baktım koşarak geldiler. Ayağıma hırlıyor bi hamle yapıyo çekiliyo bir daha ayağıma sarıyor. Egzos vardı bi ara gaz vereyim dedim. Vermez olaydım :D iki üç tane daha geldi. Millet durdu beni izliyor. Sonra hırladı sürtündü bana gittiler. Uzaklaştıklarında bastım gaza bir daha koşturdular yeter dedim bastım gaza bayağı küfür yemişimdir yürüyenlerden çünkü hem ses, hem hızlı geçtim, hemde köpekler beni koşturuyor ama onları da korkutuyor :D
    Dostum neredeki köpeklerden bahsediyorsun bilmiyorum ama üniversitenin Bornova metrosu tarafındaki çıkışından haftada belki 15 defa geçerim ve her seferinde köpek sürüsüyle karşılaşırım. Önümdeki ve arkamdaki her otomobile koştururlar, ben geçerken bakışmakla yetinirler. Yanlarından geçerken yüzlerine bakıp 'naaabeeeer' diye bağırdığımdan iplemiyor da olabilirler tabi Anladığım kadarıyla köpekler için ortak bir yargı söz konusu değil.

    Alıntı Sj's adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Bugune kadar 6 kez kopek havlamasiyla saldiriya yakin duruma maruz kaldim. Ilk gunden ogrendigim kural disinda hic bir sey uygulamiyorum o vakittir: Debriyaji sik, kopek yaklastigi gibi gazi onuna kadar ac, gaz ver, debrijayi sik, gazi kokle... Ayni o kopegin havlamasi gibi, ama ondan daha guclu son devir egzos sesi, bu da onun karsisinda cok daha guclu bir canli oldugu hissini verip onu kacirir.

    Boyle de oldu 10 senedir.

    Hic bir kopek/suru psikolojisine sahip canli ondan daha guclu bir seye saldirmaya curet edemez. Kendim de 1 golden retriever ve german shepherd sahibi olarak soyluyorum bunu.

    Kopeklerden korkuyorsaniz, gercekten korktugunuz icindir.
    Bir sonraki denememde duracağım, yine ısırılırsam bunu deneyebilirim. Fakat en mantıklısı geri dönüp yeni güzergah çizmek sanırım. Isırılmayana kadar her yol mübah

  16. #56
    Darkcity2000 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    29 Mayıs 2014
    Şehir
    Ankara
    Motosikleti
    HONDA NC 750X
    havali kamyon kornasi takilamiyormu motorlara?

  17. #57

    Üyelik
    20 Ağustos 2005
    Şehir
    İzmir
    Motosikleti
    BMW F 750 GS
    Alıntı farcob adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Beni kovalayan tek bir köpek vardı, zınk diye durdum, motoru yan ayağa aldım, motordan
    indim, köpek kaçtı...
    En güzel taktik budur. Ben de kaçamayacaksam yani köpek arkamda kalmamışsa direk durup aşağı inerim. Saldıracaksa da aşağıdayken saldırsın, savunması daha kolay olur. Bu davranışlarından dolayı bana göre köpekler, dünyanın en salak hayvanları sıralamasında bir numaradadırlar.
    Mamba09 bunu beğendi.

  18. #58
    hakikiteker - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    25 Eylül 2014
    Şehir
    İzmir-Çiğli
    Motosikleti
    Corsa 1.3 CDTI :(
    Alıntı Darkcity2000 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    havali kamyon kornasi takilamiyormu motorlara?
    Tren kornası lazım

    braveguy bunu beğendi.

  19. #59

    Üyelik
    22 Aralık 2012
    Şehir
    Ankara
    Motosikleti
    İnazuma
    [Arkadaşlar yorumlarınız için teşekkürler. Öncelikle şunu söyleyeyim, cbr125 bir mt07 veya fazer gibi seri değil tabii ki, fakat yüksek devirde köpeği atlatacak, ya da şaşırtacak potansiyele sahip. Fakat dediğiniz gibi bu motorlar olsaydı belki de ısırılmayacaktım. Başka taktik işe yarayabilirdi.

    Ayağımda da korumalı bot yoktu. Pantolon+ içlik vardı. İşin garibi bu ikisinde de diş izi, delik veya deforme yok. Demekki köpeğin dişleri direk tenime deyseydi sonuç daha kötü olacaktı. Tekme at diyen arkadaş olmuş, bunu yapmaktansa durup geri dönerim daha iyi.

    Bugün de vizörüm açıkken gözüme kocaman sinek girdi, içeride kıpraştığını hissettim, gece kedim oyun oynarken alnımı tırmaladı. Hayvanların benimle ne alıp veremedikleri var anlamadım arkadaş..]
    enpaniole kardeş sen acıların çocuğu gibi olmuşsun. murphy yasasası açık:bir şeyin ters gitme ihtimali varsa ters gider.. sen yeni baştan REHABİLE et kendini. yoksa durumun vahim gibi görünüyor.
    bu arada geçmiş olsun.

  20. #60
    Espaniole - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    09 Haziran 2012
    Şehir
    Bursa
    Motosikleti
    Honda cb650F - cb125E
    Alıntı bortchu adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    [Arkadaşlar yorumlarınız için teşekkürler. Öncelikle şunu söyleyeyim, cbr125 bir mt07 veya fazer gibi seri değil tabii ki, fakat yüksek devirde köpeği atlatacak, ya da şaşırtacak potansiyele sahip. Fakat dediğiniz gibi bu motorlar olsaydı belki de ısırılmayacaktım. Başka taktik işe yarayabilirdi.

    Ayağımda da korumalı bot yoktu. Pantolon+ içlik vardı. İşin garibi bu ikisinde de diş izi, delik veya deforme yok. Demekki köpeğin dişleri direk tenime deyseydi sonuç daha kötü olacaktı. Tekme at diyen arkadaş olmuş, bunu yapmaktansa durup geri dönerim daha iyi.

    Bugün de vizörüm açıkken gözüme kocaman sinek girdi, içeride kıpraştığını hissettim, gece kedim oyun oynarken alnımı tırmaladı. Hayvanların benimle ne alıp veremedikleri var anlamadım arkadaş..]

    enpaniole kardeş sen acıların çocuğu gibi olmuşsun. murpy yasasası açık:bir şeyin ters gitme ihtimali varsa ters gider.. sen yeni baştan REHABİLE et kendini. yoksa durumun vahim gibi görünüyor.
    bu arada geçmiş olsun.
    Bugün sokak köpeklerine mama verdim, henüz bir aksilik çıkmadı. Gün bitimine kadar çıkmazsa lanet bozuldu demektir.
    Korkarak yaşayamazsın!


    REKLAM ALANI
3. sayfa BirinciBirinci 12345 ... SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)