Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

Çalınan Motor Sayısında ki Artışla İlgili

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #1
    EneS_Turker - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    06 Şubat 2012
    Şehir
    İZMİR/Tokat
    Motosikleti
    Bajaj Dominar D400
    Arkadaşlar Çok şükür motorum çalınmadı ancak her gün o kadar çok çalıntı haberi okuyorum ki inanın hem korkuyla biniyorum hem içim acıyor.. İnsanların alın teri göz nuru emek emek aldığı henüz borcu ödenmemiş motorları gidiyor büyük küçük cc demeden.. Ve genel manada istanbulda çalınıyor bu motorlar.. Cidden merak ediyorum oran bu derece artmışken neden motorsiklet sahipleri olarak sesimizi duyurmuyoruz ? Eylem imza kampanyası yahut bu tarz sesimizi duyurabileceğimiz etkinliklere neden girişmiyoruz ?
    Sessiz kalmaya devam ettikçe , polis bu kadar duyarsız olup , motosikletliler adam yerine konulmadıkça daha çok canımız yanar.. Bu konuda güzel şekilde bu camiayı organize edecek hiç mi kimse yok ? bir kortej düzenlemek kadar zormudur bi eylem düzenlemek ?
    TVS Apache 150 9Bin Km ..- Gilera Runner 200 33Bin Km ... - Honda Cbr 125r 36Bin Km ... TVS Apache 150 33Bin Km... Pulsar 200NS.. Dominar D400
    Motor surerken O AN ORADA olun..Ne o anin onunde, ne ardinda..!


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #2
    hakikiteker - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    25 Eylül 2014
    Şehir
    İzmir-Çiğli
    Motosikleti
    Corsa 1.3 CDTI :(
    Bence bunu yapmadan önce yapmamız gereken daha farklı şeyler var. Misal insanların gözündeki "motorcu" imajını değiştirmemiz lazım. Benim arkadaşlarıma dahi "motosiklet alacağım" dediğimde hepsinin söylediği "sana yakışmaz ki oğlum, sessiz sakin adamsın" oldu . Güler misin ağlar mısın, bizim insanımızın gözündeki imaj bir ghost rider'dan, klasik Amerikan Harley'cilerden farklı bir şey değil. Ha bir de genel olarak atletik olunduğu için malum, sürekli bir kavga hali imajı da var.

    Ben bunu değiştirmek adına bir şeyler yapabileceğimize inanıyorum. Sosyal sorumluluk projeleridir, yardım etkinlikleridir bu tarz eylemlerle ciddi manada motosiklet camiası olarak reklam olursak, işte o zaman insanların aklında olması gerektiği gibi bir imaj çizip, bu modernliğin ve insan makine kaynaşmasının sembolü olan aleti özendirici kılabiliriz.

    Herkes sıkılmıştır zamanında ya da hala sıkılıyordur çevresinden gelen baskılardan, "çok tehlikeli"lerden, "ben oğlumu/kızımı sokakta bulmadım"lardan. İşte bunun nedeni insanların bu konu hakkında bildiklerinin tamamen televizyondaki yanlış yönlendirmeli haberlerden ve çevremizde olup da bilinçsizce motosiklet kullanıp kötü imaj yaratanlardan oluşması.

    Kısaca söylemek istediklerim bunlar, yani bu şekilde kortej vs. yaptığımızı düşünsek ya haber olur ya olmaz, bir günde geçer gider bence. Zaten insanlar da olaya yabancı, banane ki der geçer ama diğer türlü olursa "bu adamlar iyi ya,bak şuna da faydası var biz de sahip çıkalım,yardımcı olalım" düşüncesiyle hareket eder diye düşünüyorum. Tabii ki zor ama olay bu şekilde olmadıkça yapılanların hepsi bence beyhude olacaktır.
    ELque bunu beğendi.

  3. #3

    Üyelik
    26 Eylül 2014
    Şehir
    Konya
    aynen katılıyorum.Motorcu denilince başkasının gözünde serseri hız gösteriş meraklısı bir şey ortaya çıkıyor ama haksız da değiller.Yaşadığım yerden örnek vereyim çin motorları malum 2-3 bin tl arası taksitle herkesin alabileceği bir motor.Bizim burada da alıyorlar motoru ekzostun içindeki susturucuyu çıkartıyorlar 1-2 yerini de boyayıp sokaklarda bağırta bağırta geziyorlar.haklı olarak bunu gibi zekasal özürlüler yüzünden asıl motor kullanıcılarının canı yanıyor yada sıkılıyor.

  4. #4
    berkcigdem - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    17 Ağustos 2014
    Şehir
    istanbul
    Motosikleti
    ktm 1190
    birde bence bu kasko fiyatlarını indirseler aşağı süper olucak. 12.000 motora 3.000 e yakın kasko fıyatı cıkıyor. tamam riski falan daha fazla ama 3.000 az bı parada degıl yani. benım her ıkı motordada var kasko ama ben param var dıye yaptırbıldım. olmasaydı yaptıramazdım. ki duke 200 çalındı ben kaskodan parasını aldım 2012 duke 200 için 2.250 kasko ödemiştim. bide bi ton araştırılmıştı acaba gercekten calındımı yoksa bı hilebazlık var mı dıye. bılmeyen olursa dıye yazıyorum ruhsatı - anahtarı motorla bırlıkte aldılarsa tamamen sız sorumlu oluyosunuz bu arada...sonra gıdip 2. el 1300 km de duke390 almıştım kaskodan aldıgım paranın uzerıne ekleyerek.

  5. #5

    Üyelik
    06 Temmuz 2014
    Motosikleti
    Yamaha Ybr125 >> Bajaj Pulsar 200NS
    motorsiklet kullananlar tek tip olarak algılansada çok fazla tip mevcut , sorun bunların tek algılanmasında ve birlik olmamalarında.
    Kurye , paketçi vb motosiklet esnafı var
    Apaçi kardelerimiz var
    Andropoz motorcuları var (ben kıyısından buna dahilim sanırım)
    Haftasonu motorcuları var (Bir kolu andropoz motorcuları ile kesişiyor)
    Sezon motorcuları var
    Var oğlu var öncelikle bunları bir çatıda toplamak lazım bu sağlansa motorcuların öyle kötü bir imajı yok.Sonuçta cesareti olsa çoğu arkadaşımız bizimle olmak istiyor.
    Sonuçta motor kullanan yazar-çizer-meslek sahibi epey insan var çok rahat sonuç alınır.

  6. #6
    EneS_Turker - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    06 Şubat 2012
    Şehir
    İZMİR/Tokat
    Motosikleti
    Bajaj Dominar D400
    Tamam haklısınız mılletın gozunde farklı ımajımız olabılır yada önyargılı düşünenler olabılır.. benım söylemek istediğim aslında devletin caydırıcı önlemler alması , motorları adam yerıne koyması ve bunun da araba ev gibi sahipleri için değerli şeyler olduğunu anlaması ve korumasını sağlamaya çalışmak ..
    TVS Apache 150 9Bin Km ..- Gilera Runner 200 33Bin Km ... - Honda Cbr 125r 36Bin Km ... TVS Apache 150 33Bin Km... Pulsar 200NS.. Dominar D400
    Motor surerken O AN ORADA olun..Ne o anin onunde, ne ardinda..!


    REKLAM ALANI

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)