öncelikle Selamun Aleykum;

1 ay önce 424tl ceza yemiştim Olayı anlatayım;

Motorcuda oturuyorduk 100-200mt ileride bi kargaşa oldu polisler falanda oradaydı. Bizim arkadaş motorla o tarafa doğru gidiyordu bende onu görünce peşinden gittim kargaşanın orada motoru kenara çekip indikten sonra polis olayı bırakıp bize geldi benden ehliyet ve ruhsatı istedi. Bende cüzdanımı,ruhsatımı her zaman çantamda taşırdım.(bu olaydan sonra hep yanımda tabi) Ruhsatımla ehliyetimin motorcuda olduğunu söyledim 2dk yürüyerek gidip getireyim dedim yok dedi. Egzozumun çok bağırdığını söyledi.(oysa kaç kere çevirmeye girmiştim hiç birinde egzozun çok ses çıkartıyor diye bi uyarı vs. almadım ki zaten öyle bi sesi yok.) Emniyetin önüne çekmemi söyledi 100mt ilerideydi neyse çektim arkadaşlar getirdi ruhsatla ehliyeti kapıda bekleyin dediler bi süre sonra çağırıp yazdığı cezayı imzalamamı istedi bende mecbur imzalayıp çıktım.

Bu yazdığı cezalar normal bi çevirmede vs. olsa eyvallah ama artık gıcık mı oldu nedir bilemem. Kime söylesem adam mı öldürdün dediler. Başka emniyette desibel aletiyle falan ölçme gibi bi durum yok mu diye sormaya gittiğimde gerçekten çok yazmış dediler yani.

Böyle bir anımdır anlatmak istedim. Her neyse benim sorum şu;

yaşadığım yerdeki polisler doğal olarak her gün gördüğü için tanıyorlar motorla beni. 250likle plakayı söküp kaçmaya yemiyor. Eğer altımda 600lük makine olsa plaka takılı değil ve dört silindir olduğu için sesi çıkacak, kafayı taktığından gürültüden ceza yazmak isterse yazabilir mi? Yani motorun üstünde benim olduğumu biliyor tc kimlik numaram falan hepsi onlarda var bir tek plakayı bilmiyorlar park halinde yine plakasız gördükleri zaman ceza yazabilirler mi? hani kanıtlamak için mobeseden motoru park ederken falan görüntüye bakarlar mı?


iyi forumlarr




---------- Mesajlar birleştirildi - 12:11 ---------- bir önceki mesaj zamanı 15:42 ----------

bilgi sahibi olan kimse yok muu