Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı
2. sayfa BirinciBirinci 12

Direksiyon sınavı korkum! Yardim lutfen

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #21
    mehmetenis - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    30 Haziran 2014
    Şehir
    İstanbul/Avcılar
    Motosikleti
    Honda NC 750X-2014
    Alıntı CT.ATC adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Merhaba Mehmetenis Bey, Öncelikle özgür irademle fikrimi beyan ettim. Sizde bir sürücü kursu çalışanı yada sahibisiniz sanırım. Bir kursun yaptığı değil, koca bir şehirdeki bütün kursların yaptığı şeyi dile getirdim. Burda sürücü kursu fanatizmi yapmaya gerek yok, o çok sevgili meslekdaşlarınızın kaçı meb'in verdiği müfredata yüzde yüz uyuyor?
    Mesela siz. Her öğrenciye bire bir 10'ar saat direksiyon dersi veriyor musunuz sahiden? Bu zaten mantıken imkansız en fazla kaç arabanız olabilir yada kaç eğitmeniniz. en az 5 tane araba ve o kadar öğretmene verilecek ücreti nasıl temin edebileceksiniz.

    Kayıt olduğum kurs 90 küsür kayıt yaptı. Oturun hesaplayın nasıl yapabileceklerini. Sürücü kurslarına o kadar sinirliyim ki, şuan ki kazaların çoğu bilinçsiz sürücülerden oluşuyor. Peki bu bilinçsiz sürücüleri bu trafiğe çıkmalarına seyirci olan, onları eğiten kim! Sinyalsiz dönüşler, ayna kontrolsüz şerit değiştirmeler. Tonlarca para alıyorsunuz, hiç bir şeyden anlamayan sürücüleri yola çıkarıyorsunuz. Çok eğitimli sürücüleriniz yaya geçidinde bekleyen biri varsa durması gerektiğini bile bilmiyor! Ne deniyor o kurala, bu kural var ama trafikte uygulanmaz. Niye bu kuralı koyanın bir aklı yok mu? Beyaz değnek havaya kalktımı bütün hareket eden motorlu taşıtlar o an durur, bunu kaç öğrencinize öğretiyorsunuz?

    Bu ülkenin insanlarının trafikte saygısız olmasının nedeni eğitim görmemesinden kaynaklanıyor. Çıkmış soruları çöz, iki motorun içini göster vs trafik ahlakı verme hoooop sınavı geçsin. İki tane de kalkış park yapmayı öğret yolla sınava geçsin. Sonra trafikte korna sesinden sinir hastası oluyorsun. Bu işte sizin öğrettiğiniz trafik ahlakı ve bilgisi.
    Kusura bakmayın. Kimseden özür dilemeyeceğim. Ne sizden ne de bir başkasından. Eğer sitenin yöneticileri de söylediklerimi yanlış buluyorlarsa lütfen silsin hiç gocunmam yorumum silindi diye, söylediklerimin arkasındayım. Ama o yönetici abilerimizde bu yollardan geçti, onlara da aynı şekilde bu muamele yapıldı. Onlarda bu sisteme isyan etti ve bir sürü parasını kaptırdı.

    Sonuç olarak eğer siz bu işi hakkıyla yapıyorsanız gelip bana burda sataşmazsınız, üzerinize bile alınmazsınız. Hatta bunu lehinize çevirerek, güzelce bir yorumla, "Doğrudur bizde bunların farkındayız ama bizim sürücü kursumuzda her şey müfredata uygun, paranızın sonuna kadar karşılığını alabilirsiniz." diyerek hem benim düşüncelerimi yıkardınız, hemde kendi reklamınızı yaparak belki bir kaç kurs üyesi daha kazanırdınız. Ama siz bunun yerine mahalle kavgasında konuşuyormuş gibi "o yazıyı sileceksin, özür dileyeceksin" tarzı emrivaki cümleler kurdunuz. Beni susturmaya ALLAH'tan başka kimsenin gücü yetmez çok şükür! Korkmayın siz müşteri kaybetmezsiniz, trafiğe çıkmak isteyen herkesin yolu sizden geçecek o yüzden imajınızı düzeltmenize gerek yok, herkes sürücü kurslarının ne olduğunu çok iyi biliyor. Bu tartışmayı daha fazla uzatmamak adına bundan sonraki yorumunuza yorum yapmama kararı alıyorum.

    Yazım uzun oldu ama, herkesin lütfen bu yazıyı okumasını rica ediyorum.
    Ben sizin yazdığınız yorumdaki "karaktersiz"ifadeye tepkimi gösterdim.
    siz kayıt olduğunuz kurstan memnun kalmamış olabilirsiniz ama bunu bütün sektöre yayarak konuşmanız yanlış.
    Biz A2 ehliyeti vermiyoruz takribi 1 sene önce verirdik ama şu anda vermiyoruz.Bizdeki eğitimler aday başına yasal zorunluluk olan 12 saattir ve her aday zorunlu olarak bu eğitimi alır.
    Size bu işin tekniğini kısaca anlatayım bizim kursun kontenjanı 48 ve B sınıfı dört adet aracımız var.A2 sınıfı 2 adet 10 cc lik motorumuz var.
    Çalışan 7 tane direksiyon öğretmenimiz var.
    Bu 4 araç haftanın 7 günü çalışır.
    Bu şekilde ancak adaylarınıza vaat edilen eğitim verilebilir.
    Bizim direksiyon başarımız yeni sistemde %80 üstündedir.
    Bu oranlara facebook adresinizden teyit edebilirsiniz.
    Ben size şöyle bir örnek vermek isterim,08-09 Kasım direksiyon sınavından başarı oranımız CTS %78 pazar %80 idi.
    istanbul'un direksiyon başarısı %60 dır.
    Yani istanbulun başarısının üstünde eğitim veriyoruz ve bu konuda olduçak iddalıyız.

    Yeni sistem hakkında bir video paylaştım onu izlersiniz nedemek istediğimi daha rahat anlarsınız.
    Tekrardan söyelemek istiyorum
    yorumunuzdaki "karaktersiz"ifadeye kızdım.Sizde beni tenzih ettiniz ama lütfen yorum yaparken kişileri ve kurumları zor durumda bırakmayın.
    herkes aynı değil.

    ---------- Mesajlar birleştirildi - 14:33 ---------- bir önceki mesaj zamanı 14:27 ----------

    Bu arada bir arkadaşımız kursu ilave 50TL daha istediğini yazmış bu konuda şöyle bilgi vereyim,
    yasal olarak 50TL direksiyon 50TL teorik sınav ücreti devlete yatar.
    kurs bu ücretlerin haricinde para isteyemez.
    kurs ücreti+devletin harçları+emniyet harçları


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #22
    leokaplann - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    10 Eylül 2014
    Enes bey ben fazladan istenen parayı vermedim çünkü araştırıp gittim. Araştırma yapmadan gidenlerin geneli bu fazladan ücreti ödediler yani kandırıldılar. Sizce bu tarzda iş yapan şahıslara ne denir ? Yada bu yapılanın adı nedir ?

    Bu arada sizi formdan takip ediyorum gördüğüm kadarıyla dürüst bir insansınız (eğitimci unvanını hak ediyor ve taşıyorsunuz) ama meslektaşlarınızın büyük bir bölümü için bunu söylemek zor hatta tabiri caizse, organize işler gibi ilizyon ve para koparma peşinde. .

  3. #23
    abaf11 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    19 Ekim 2014
    Şehir
    Bilecik-Bozüyük
    Motosikleti
    Mondial 100 SFC
    Alıntı obk11 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Yorumlariniz icin cok saolun arkadaslar yeterince aydinlattiniz beni, ama son sorum var biz cup kullanacakmisiz cup bozuk gibiymis arkadaslar girdi agustosta hem yol islak hem cup bozuk demem o ki gecemessem sikayet edebilirim demi?
    Cup deyince kursu tahmin ettim.Evet cup kullanıyorsun,cup kullanıyorsun derken,direksiyonda boşluk var,oda 45-50 km de hissediliyor.Kursiyerler düştükleri için olmuş,kafana takma tamir ettirmişlerdir.Motordan düşmediğin kurallara dikkat ettiğin müddetçe geçersin.Vitesi 2 ye al cup 2 ile kalkar,caddeye çıktığında 3 le devam et.Korkuttukları kadar yok.Ayrıca deneme sürüşlerine muhakkak git,yetkililerden rica et bolbol sürüş yap müsade ederler.Motora alış.Başarılar.


    REKLAM ALANI
2. sayfa BirinciBirinci 12

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)