Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı
1. sayfa 12311 ... SonuncuSonuncu

İlk Motorum 600RR

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #1
    Seni unutmayacağız
    Nur içinde yat
    bilginozi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    08 Temmuz 2006
    Şehir
    Bursa
    Motosikleti
    600rr ABS - 2008
    Evet arkadaşlar, hafta sonu paylaştığım kaza videosunun ardından bazı şeyleri irdelemenin iyi olacağını düşünüp sürüş videom üzerinden bu motoru nasıl daha iyi kullanırım noktasında yüksek cc spor motosiklet kullanan arkadaşların fikirlerini almak istiyorum. 22 ağustasta aldığım motosikletin 13 eylülde yaklaşık 3 haftalık ve 500km den daha az tecrübeliyken çekmiş olduğum sürüş videomdur. Belirtmek isterim ki ilk dakikalarda arkasına kadar yaklaşıp (farkedilip yol verdirme amacı ile, çünkü hep işe yarar) yavaşlamak ile bariyer arasından geçmemek veya gaz açarak sağ önünden hızlanıp gitmemek tamamen benim sürüş tercihimdir. Bu yüzden öğrenmek istediğim şey teknik olarak motosikletin nasıl daha verimli kullanılacağıdır. Devir, vites, gaz ilişkisi gibi. Bunun dışından sürüş ile ilgili merak ettiğim herhangi bişey yok. Bazı şeyleri yapmamak her zaman bilmemek anlamına gelmez. Motosiklet tehlikelidir ama yinede biniyoruz yada namaz farzdır biliyoruz ama yinede kılmıyoruz gibi(genelleme değildir) Bu yüzden hiçbir amaca hizmet etmeyen, başkasını yermek ve bu yolla ego tatmini içeren cümleler ile polemik oluşturacak cümleler yazacak arkadaşlar lütfen hiç yorulmasınlar.
    Tekeriniz düz bassın.



    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #2
    YouSuffer - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    27 Şubat 2014
    Şehir
    Büyükçekmece / ISTANBUL
    Motosikleti
    XJ6N
    Resimdeki siz değilsiniz sanırım bu hızda kasksız kullanmıyacak kadar aptal gözükmüyorsun. Videodan pek bişey anlaşılmıyor çunku cogunlukla boş yolda dumduz gidiyorsun, motorda gitmek sorun değil herkes gider, kendi kendine şunu sor yüksek hızda giderken: önümdeki araç ani fren yapsa, önümde kaza olsa veya önüme kırsalar kontra ile sıyrılabilir misin? panik yapmadan hızını düşürebilir misin yani kısaca durmayi yada sıyrılmayı becerebilir misin? Trafik durumunda kör noktalarda kalıyorsun ama sesten dolayı 2 araç arasından yavaş geçmek sorun olmaz sanıyorum, sen genede araçların sağında buyuk boşluk olan emnıyet şeridi gibi bi yerler varsa oralardan yavaş geç trafikte. Gerçekten ilk motorunsa eğitim al yoksa hayatta kalamazsın..
    glock, Palakadir, bilginozi ve 11 diğerleri bunu beğendiler..

  3. #3
    Darkcity2000 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    29 Mayıs 2014
    Şehir
    Ankara
    Motosikleti
    HONDA NC 750X
    Yerleskeler bolgesinde cok hizli gidiyorsun arabalarda gordugun hizin yarisi kadar metrede durabilirsin mdotorlarda daha uzun olmali yani 90 ile gittigin bir yerlerde profesyonel bir kullanici isen 50metre gibi bir mesafede durdurabileceksin.. yani onune bir cocuk yada yasli atlasa oldurmeden durma mesafen bu olacak...bu ilk motorunmu daha once neler kullandin?

  4. #4
    telike - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    05 Ağustos 2012
    Şehir
    İzmir/Bornova
    Motosikleti
    KTM 450 EXC-F
    evet tavsiyem başına bişey gelmeden sat o motoru. böyle kullanmak benim tercihim diye bişey mi var? sen başta kendini kapattın öğrenmeye kimse sana bişey yapamaz şu saatten sonra. motoru alır almaz dümdüz yolda düşen bir kötü örnek olarak yeni başlayacak arkadaşlarımızı da bilgilendirdğin için teşekkür ederiz. yapma kardeşim yapma dostum. böyle giderse kafanı taşlara çok vuracaksın. kimse istemez bunu.

    ayrıca
    gazlaman
    gaz kesmen
    vites yükseltmen
    vites düşürmen
    şerit değiştirmen
    hızlanman ve yavaşlaman tamamen falso. madem inat ettin bu motoru kullanacaksın. gözünün yağını yiyim git eğitim al kardeşim. kaç para verip motor almışsın eğitime de motorun yanında çoook cüzii bir rakam ayır. ha bi de eğitime gitmeden önce "bu benim serseri serbest stilim" modundan da çık (mode xl-serseri serbest stili şarkısından alıntı yaptım)
    glock, isamilx, yusufozugenc ve 13 diğerleri bunu beğendiler..

  5. #5

    Üyelik
    17 Aralık 2012
    Şehir
    Ankara
    Paylaştığınız videoda yol neredeyse her zaman düz ve genelde çok fazla sürüş becerisi gerektirmeyen pek şenlikli, maceralı olmayan yollar. Devir saatini de göremediğim için uygun devirde olup olmadığını da anlayamıyorum. Kamera kafada değil sanırım o yüzden çene nereyi gösteriyor, gözler nereye baklıyor anlayamıyorum.

    Ama ilk motorun ise kesinlikle bildiğim bir şey var: Eğitimsizsiniz. Ve eğitimsiz sürücü yeni de başlasa tecrübeli de olsa bir çok kendisinin bile fark etmediği hata yapıyor. Üstelik bunların hata olduğunun farkında olmadığı için o konuda öğrenebileceği, öğrenmesi gerektiği, değiştirmesi gerektiği bir şeyler olduğunun farkında bile olmuyor. Forumda okursun pek çok sürücü kaza yapınca der ki "başkasının suçuydu." Ama o kafadaki adamlar aynı şekildeki kazaları yapmaya, yeniden yapmaya mahkumdur çünkü öğrenmeye gelişmeye açık değildir. Aynı biçimde sürmeye devam edecektir zaten onun bu kazada suçu yoktur. Sürüşünde hiç bir şeyi değiştirmez ve yeniden aynı kazayı yapar. Bu adamların önerilerine baktığında hep dedikleri iki şey vardır: Dikkatli olun ve yavaş gidin. Oysa güvenli sürmek, hiç kimseyi rahatsız etmeden bir çabuklukla yorulmadan uznu mesafeler katetmek, yol koşulları, virajlar, diğer sürücüler gibi tüm faktörlerin bilincinde ve akıcı bir biçimde sürmek için bu öneriler neredeyse hiç anlamlı ve yeterli değildir. Dikkat et ama neye dikkat edeceğiz bilen yok. yavaş ama ne kadar yavaş veya ne kadar hızlı, nerede gazı açıyor, nerede kapatıyor olacağız? Gazı kapatma hızımız ne olacak. Bu konularda hiç kimsenin somut önerisi olmaz çünkü zaten herkes bunları çok iyi biliyordur (güya tabii).

    Mesela devir aralıklarını doğru kullanan eğitimsiz sürücü ben hiç görmedim. Motorun toplam çevirdiği devrin yarısının altına hiç düşmemek gerekli (ıslak zemin kaygan zemin hariç) ama 13000 devir çeviren 1000 lik yarış motorunu hep 4000 devirde kullanan adamlar var. Çok iyi motor sürdüğünü sanıyor. Devir yarıyı geçmeden tork gelmiyor öyle olunca gazın tepkisi olmuyor. Öylece motora hakim oldum sanıyor. Ama gazı kapatınca da motor kompresyona girmiyor. Boyuna fren kullanması gerekiyor. ya da şanzımanla yavaşlamaya kalkıp motoru perişan ediyor.

    Bunları insanın tecrübe ederek kendi başına öğrenmesi mümkün değil. Çünkü doğrudan geri bildirim sağlayan bir sistem değil olay. yani ilk hata yaptığımızda kaza yapmıyoruz, motoru uygun devirde kullanmadığımız ilk hatada virajdan uçmuyoruz, düzgün vites değiştiremediğimiz ilk seferde şanzımanı elimize almıyoruz. Bu nedenle de neyi doğru neyi yanlış yaptığımız hakkında çoğu zaman hiç bir bilgimiz olmuyor.

    Siz belli ki bazı konularda öneri almak için bu başlığı açmışsınız dolayısıyla sürüşünüzde geliştirmek istediğiniz şeyler var. bu çok doğru bir yaklaşım. Tebrik ediyorum. Size somut sürüş önerileri veremeyeceğim. Hem haddim değil. Hem muhtemelen bunları yazmaya çalışırsam hata yapıp sizi istemediğim bir şekilde yönlendirmiş olabilirim. O yüzden eğitim alınabilecek faydalanacağınızı düşündüğüm yerlerin adreslerini vereceğim sadece.

    Madem böyle bir motor kullanıyorsunuz. Artık CBF150'lerle eğitim almayın zira faydası olmaz. O yüzden Honda'ya gitmeyin. Murat Denizhan'dan kendi motorunuzla eğitim alabilirsiniz. http://www.muratdenizhan.com/ Böylece kapalı alan hakimiyeti konusunun bir kısmında gerekli becerilerinizin hem nerede olduğunu görür hem de geliştirirsiniz. Ama bu eğitim bence yolda neyi yapacağımıza virajlarda ne yapacağımıza, sollamayı nasıl yapacağımıza, motoru hassas konumlandırmamıza yönelik doğrudan pratik yapmak imkanı sağlamıyor.

    Mesajınızda o konuları zaten biliyorum demişsiniz ama emin olun ki sandığınız kadar bilmiyorsunuz. Ve Yol sanatı tayfasından bir eğitmenden eğitim alınca anlayacaksınız ki henüz çok yolunuz var. Kendimden biliyorum. Motora eğitimle başladım. İlerledikçe üç ayrı eğitmenden üç ayrı yol eğitimi aldım. Ve her seferinde kibrim daha da azalıyor ve ne kadar çok şeyi beceremediğimi, öğrendim sandığım şeyi yeterince iyi yapamadığımı görüyorum. Tabii ki ilerliyor, eskiden daha iyi oluyoruz ama bunların hiç farkında olmayan, yerinde sayan adam gibi yerinde saymak artık mümkün olmuyor. Çünkü yola çıktığınızda bu işte sizden iyi yapan sürücüleri hem sistemli hem akıcı giden adamları görünce anlıyorsunuz ilerlemek gerektiğini. Tecrübeli, eğitimsiz ve hızlı sürücülerle sizin sürüşünüz arasındaki uçurumu görüp de adamların hiç dikkat bile etmedikleri şeyleri görünce de iyi ki eğitim almışım diyorsunuz. Sonra da hep başkasının suçu olan kaza yazılarını okuyup üzülmekten başka bir şey gelmiyor elinizden. Motorla güreşe güreşe motor sürüp, viraj hakkında zerre değerlendirme yapamadan sadece yardırmaya çalışan adamları görüp endişe ediyorsunuz.

    neyse dediğim gibi kapalı alan için Murat Denizhan (http://www.muratdenizhan.com/) süper olur. Kendi motorunuzla eğitim sizin için bence çok daha iyi. Yol Sanatı tayfasından ise OMM'nin ART'ın Bursa eğitimleri oluyor onları takip edebilrisiniz veya yine aynı ekolden Caner Atagün (www.caneratagun.com/) ile iletişime geçip ondan bir kapalı alan ve yol eğitimi alabilirsiniz. Eğer iki ayrı eğitmenden yalnızca birini seçmek zorunda olduğunuzu düşünürseniz de Murat Hoca yerine Caner Atagün'ü tercih edin. Zira Murat Hoca Japon ekolünden (yani yol sanatı tayfasından değil). O sebeple illa yalnızca bir eğitmene yetecek kadar param var derseniz Caner Atagün veya Yol Sanatı tayfasından başka bir eğitmen. Ama her ikisinden de alırım derseniz Murat Hoca'nın faydasının göreceğinizden eminim.

    Keyifli sürüşler.

  6. #6
    orhanerdogan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    01 Haziran 2011
    Şehir
    Kocaeli, Başiskele
    Motosikleti
    Suzuki GSX650F
    Var arkadaş neymişsin sen

  7. #7
    Seni unutmayacağız
    Nur içinde yat
    bilginozi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    08 Temmuz 2006
    Şehir
    Bursa
    Motosikleti
    600rr ABS - 2008
    Alıntı zaferce adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Paylaştığınız videoda yol neredeyse her zaman düz ve genelde çok fazla sürüş becerisi gerektirmeyen pek şenlikli, maceralı olmayan yollar. Devir saatini de göremediğim için uygun devirde olup olmadığını da anlayamıyorum. Kamera kafada değil sanırım o yüzden çene nereyi gösteriyor, gözler nereye baklıyor anlayamıyorum.

    Ama ilk motorun ise kesinlikle bildiğim bir şey var: Eğitimsizsiniz. Ve eğitimsiz sürücü yeni de başlasa tecrübeli de olsa bir çok kendisinin bile fark etmediği hata yapıyor. Üstelik bunların hata olduğunun farkında olmadığı için o konuda öğrenebileceği, öğrenmesi gerektiği, değiştirmesi gerektiği bir şeyler olduğunun farkında bile olmuyor. Forumda okursun pek çok sürücü kaza yapınca der ki "başkasının suçuydu." Ama o kafadaki adamlar aynı şekildeki kazaları yapmaya, yeniden yapmaya mahkumdur çünkü öğrenmeye gelişmeye açık değildir. Aynı biçimde sürmeye devam edecektir zaten onun bu kazada suçu yoktur. Sürüşünde hiç bir şeyi değiştirmez ve yeniden aynı kazayı yapar. Bu adamların önerilerine baktığında hep dedikleri iki şey vardır: Dikkatli olun ve yavaş gidin. Oysa güvenli sürmek, hiç kimseyi rahatsız etmeden bir çabuklukla yorulmadan uznu mesafeler katetmek, yol koşulları, virajlar, diğer sürücüler gibi tüm faktörlerin bilincinde ve akıcı bir biçimde sürmek için bu öneriler neredeyse hiç anlamlı ve yeterli değildir. Dikkat et ama neye dikkat edeceğiz bilen yok. yavaş ama ne kadar yavaş veya ne kadar hızlı, nerede gazı açıyor, nerede kapatıyor olacağız? Gazı kapatma hızımız ne olacak. Bu konularda hiç kimsenin somut önerisi olmaz çünkü zaten herkes bunları çok iyi biliyordur (güya tabii).

    Mesela devir aralıklarını doğru kullanan eğitimsiz sürücü ben hiç görmedim. Motorun toplam çevirdiği devrin yarısının altına hiç düşmemek gerekli (ıslak zemin kaygan zemin hariç) ama 13000 devir çeviren 1000 lik yarış motorunu hep 4000 devirde kullanan adamlar var. Çok iyi motor sürdüğünü sanıyor. Devir yarıyı geçmeden tork gelmiyor öyle olunca gazın tepkisi olmuyor. Öylece motora hakim oldum sanıyor. Ama gazı kapatınca da motor kompresyona girmiyor. Boyuna fren kullanması gerekiyor. ya da şanzımanla yavaşlamaya kalkıp motoru perişan ediyor.

    Bunları insanın tecrübe ederek kendi başına öğrenmesi mümkün değil. Çünkü doğrudan geri bildirim sağlayan bir sistem değil olay. yani ilk hata yaptığımızda kaza yapmıyoruz, motoru uygun devirde kullanmadığımız ilk hatada virajdan uçmuyoruz, düzgün vites değiştiremediğimiz ilk seferde şanzımanı elimize almıyoruz. Bu nedenle de neyi doğru neyi yanlış yaptığımız hakkında çoğu zaman hiç bir bilgimiz olmuyor.

    Siz belli ki bazı konularda öneri almak için bu başlığı açmışsınız dolayısıyla sürüşünüzde geliştirmek istediğiniz ieyler var. bu çok doğru bir yaklaşım. Tebrik ediyorum. Size somut sürüş önerileri veremeyeceğim. Hem haddim değil. Hem muhtemelen bunları yazmaya çalışırsam hata yapıp sizi istemediğim bir şekilde yönlendirmiş olabilirim. O yüzden eğitim alınabilecek faydalanacağınızı düşündüğüm yerlerin adreslerini vereceğim sadece.

    Madem böyle bir motor kullanıyorsunuz. Artık CBF150'lerle eğitim almayın zira faydası olmaz. O yüzden Honda'ya gitmeyin. Murat Denizhan'dan kendi motorunuzla eğitim alabilirsiniz. http://www.muratdenizhan.com/ Böylece kapalı alan hakimiyeti konusunun bir kısmında gerekli becerilerinizin hem nerede olduğunu görür hem de geliştirirsiniz. Ama bu eğitim bence yolda neyi yapacağımıza virajlarda ne yapacağımıza, sollamayı nasıl yapacağımıza, motoru hassas konumlandırmamıza yönelik doğrudan pratik yapmak imkanı sağlamıyor. Mesajınızda o konuları zaten biliyorum demişsiniz ama emin olun ki sandığınız kadar bilmiyorsunuz. Ve Yol sanatı tayfasından bir eğitmenden eğitim alınca anlayacaksınız ki henüz çok yolunuz var. Kendimden biliyorum. Motora eğitimle başladım. İlerledikçe üç ayrı eğitmenden üç ayrı yol eğitimi aldım. Ve her seferinde kibrim daha da azalıyor ve ne kadar çok şeyi beceremediğimi, öğrendim sandığım şeyi yeterince iyi yapamadığımı görüyorum. Tabii ki ilerliyor, eskiden daha iyi oluyoruz ama bunların hiç farkında olmayan, yerinde sayan adam gibi yerinde saymak artık mümkün olmuyor. Çünkü yola çıktığınızda bu işte sizden iyi yapan sürücüleri hem sistemli hem akıcı giden adamları görünce anlıyorsunuz ilerlemek gerektiğini. Tecrübeli, eğitimsiz ve hızlı sürücülerle sizin sürüşünüz arasındaki uçurumu görüp de adamların hiç dikkat bile etmedikleri şeyleri görünce de iyi ki eğitim almışım diyorsunuz. Sonra da hep başkasının suçu olan kaza yazılarını okuyup üzülmekten başka bir şey gelmiyor elinizden. Motorla güreşe güreşe motor sürüp, viraj hakkında zerre değerlendirme yapamadan sadece yardırmaya çalışan adamları görüp endişe ediyorsunuz.

    neyse dediğim gibi kapalı alan için Murat Denizhan (http://www.muratdenizhan.com/) süper olur. Kendi motorunuzla eğitim sizin için bence çok daha iyi. Yol Sanatı tayfasından ise OMM'nin ART'ın Bursa eğitimleri oluyor onları takip edebilrisiniz veya yine aynı ekolden Caner Atagün (www.caneratagun.com/) ile iletişime geçip ondan bir kapalı alan ve yol eğitimi alabilirsiniz. Eğer iki ayrı eğitmenden yalnızca birini seçmek zorunda olduğunuzu düşünürseniz de Murat Hoca yerine Caner Atagün'ü tercih edin. Zira Murat Hoca Japon ekolünden ve yol sanatı tayfasından değil. O sebeple illa yalnızca bir eğitmene yetecek kadar param var derseniz Caner Atagün veya Yol Sanatı tayfasından başka bir eğitmen. Ama her ikisinden de alırım derseniz Murat Hoca'nın faydasının göreceğinizden eminim.

    Keyifli sürüşler.
    Tamamen teknik, tarafsız ve olgun eleştiriniz için gerçekten teşekkür ederim. Videoyu çektiğimde 3 haftalıkken daha kavrama noktasına bile tam alışamamıştım. Eğitim almıştım firsat bulunca da almaya devem edeceğim. Aynı videoyu eğitmenime de gönderdim. Vakit bulursa o da bir eğitmen olarak kendi görüşlerini bana sunacak. Saygılar.
    isamilx bunu beğendi.

  8. #8
    Pekbipicadam - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    31 Temmuz 2013
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Honda CB 600 Hornet ( Geçmiş : Piaggio X9 250 ,)
    Sen geçen gün 50 mt ötedeki arabayı görüp panik yapıp durmaya çalışırken düşüp birde arabaya suçlu diyen arkadaştın dimi. Öncelikle geçmiş olsun, ben genelde burada ki adamların tersine büyük motorla da başlanabileceğini düşünen bir adamım ama sende olmamış gibi bu iş,sen burada ki bu adamları dinle bence, tabi genede sen bilirsin en iyisini, umarım ölmeden veya sakat kalmadan motorunla güzel bir hayat sürersin.
    isamilx, drfettah, pimpstarlife ve 3 diğerleri bunu beğendiler..
    Ben,keyfim ve kahya, her gün birimiz kullanıyoruz.

  9. #9
    Karalı - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    19 Mayıs 2014
    Şehir
    istanbul cennet
    Motosikleti
    2teker
    Alıntı Pekbipicadam adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Sen geçen gün 50 mt ötedeki arabayı görüp panik yapıp durmaya çalışırken düşüp birde arabaya suçlu diyen arkadaştın dimi. Öncelikle geçmiş olsun, ben genelde burada ki adamların tersine büyük motorla da başlanabileceğini düşünen bir adamım ama sende olmamış gibi bu iş,sen burada ki bu adamları dinle bence, tabi genede sen bilirsin en iyisini, umarım ölmeden veya sakat kalmadan motorunla güzel bir hayat sürersin.
    Bende kendi kendime soruyordum 600rr makine kullanma seviyesine gelen biri nasıl böyle acemice firen yapar düşer.
    Neyse geçmiş olsun kardeşim aman dikkat
    telike ve cbr1907 bunu beğendiler.
    "Tecrube, limitlerini bilmektir"

  10. #10

    Üyelik
    27 Ağustos 2014
    Motosikleti
    Bajaj Pulsar
    başlarda aniden hız kestiğin bir yer var. izlerken korktum. Allah'tan panik yapmadın. pistte falan sür. yolda başına iş gelir.

  11. #11
    Darkcity2000 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    29 Mayıs 2014
    Şehir
    Ankara
    Motosikleti
    HONDA NC 750X
    Kendi motorunla ozel egitim alman lazim kardesim arkadasinda soyledigi gibi cbf ile egitim olmaz bu saatten sonra, ayrica motoru sat demek de olmaz egitimden sonra hakkiyla kullanirsin..
    isamilx bunu beğendi.

  12. #12
    mithrelios - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    01 Haziran 2006
    Şehir
    Ankara
    Motosikleti
    Mts 950
    zaferce arkadaşımızın (sanırım geçen gün ulusan'da karşılaştık, eşinizin duke'ünü bakıma bırakırken ben de monster bakıyordum), imzasında yer alan blog yazısı inanılmaz güzel ve toparlayıcı bir kaynak olmuş. Size yaptığı yorum üzerine o blog yazısını da lütfen okuyun sıkılmadan ve tamamen, çok yararlı olabileceğini düşünüyorum.
    bilginozi, zaferce ve Monty bunu beğendiler.

  13. #13

    Üyelik
    18 Ekim 2014
    Büyük egolar canlar alabilir farkına varın!
    telike bunu beğendi.

  14. #14
    sey_47 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    04 Mart 2007
    Şehir
    Ege
    Motosikleti
    BWS 100
    Müthiş bir örneksin abi sen be.

  15. #15
    celikat - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    10 Ekim 2012
    Şehir
    İstanbul / Yeldeğirmeni
    Motosikleti
    Hayabusa
    sen en iyisi o motoru sat. gençsin, erkenden göçüp gitme bu dünyadan. ha yok ben buna bineceğim iddiasındaysan o zaman manzarası güzel bir yerden mezarını ayırt ve herhangi bir kazada sakat kalmayıp ölmek için bol bol dua et.
    cbr1907 ve highead bunu beğendiler.

  16. #16
    C.Kaan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    10 Şubat 2014
    Şehir
    Balıkesir
    Motosikleti
    Mondial 125 MH Drift - 2015
    500 km'den az tecrüben var gazlıyorsun - gidip ilk motor olarak 600RR almışsın ?

    Yinede foruma gelip bilgi almak istemene sevindim, umarım kazasız belasız bir motosiklet yaşamı geçirirsin ancak yinede ilk motor olarak 600 CC almak, ölmek için güzel bir yol..
    isamilx, drfettah ve cbr1907 bunu beğendiler.

  17. #17
    tuna_tour - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    22 Ağustos 2005
    Şehir
    POMAKYA
    Motosikleti
    MZ ETZ 301- YAMAHA YBR 125- YAMAHA XTZ 660 TENERE
    aslansın sen doğuştan yeteneksin motor için doğmuşsun aynen devam et
    ocbedir93, Tgn, OnurTr ve 1 diğerleri bunu beğendiler..

  18. #18
    Nomad_41 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    10 Eylül 2013
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Ninja 250 / Triumph Daytona 675 / Yamaha R1 / Z800
    Tecrübenin tozunu yutmadan istediğin kadar yüksek cc'ye bin nafile.. Kullandığın aracın %15 ini kullanmak demek sürmek demek değildir. Diyorsun ki vites değiştirme falan ilk motorum vs . Aklındaki bir çok soru işaretini çözmek ıcın 250cc gibi bir nimeti değerlendirseydın 600'de çok daha zevk alırdın. Çünkü 600'cc de deneyeceğin şeylerin sonucu 250cc deki gibi kurtarıcı olmaz kendini şişli etfal morgunda bulursun ki bunu bu kadar düşünen biri değilsin anldığım kadarıyla gerek yok o yüzden bahsetmeye. Hep demişimdir. Tecruben ne olursa olsun ruhsatta kendi adın yazdımmı kişi ölümünü imzalamış oluyor. Hemen cıkıp gazlıyım . Daha vites attırmayı düşürmeyi sollamayı kontrayı bilmedıgın cok açık demişsin ki nası daha iyi gazlarım . Dahi iyi gazlamayı düşünceğine. Daha iyi durmayı araştır dostum sana bi nasiyat

    Bu arada motoru daha iyi sürmeyi açık bi yolda gaz kolunu çevirmekle değil. Sonsuz 8 .. Dar alan slalom. Panik fren. Kontra . Arka frenle debriaj kombinasyonlarını boş araizde kokolarla çalışarak geliştirirsin
    xbuky, telike, cbr1907 ve 1 diğerleri bunu beğendiler..

  19. #19

    Üyelik
    07 Ekim 2014
    Ben de zamaninda ninja 300 ile baslayabilir miyim tarzinda bir konu acmistim. Orada nedense insanlar daha sevecen yaklasmislardi. Madem 600 cc surmek istiyorsunuz guzelce egitim alin pratik yapin diyeceklerine herkes iyi aferin öleceksin, off senden iyisi yok deyip dalga gececeklerine yardimci olsalar keske. Onlar da kendilerini mukemmel sanmiyordular umarim. Keşke bu işin tek ilaci kucuk cc ile başlamak olsaydi.

    Sizi inanin cok iyi anliyorum. Sadece daha defansif surun pratik yapin ve egitimler alin diye tavsiye verebilirim cunku ben profesyonel degilim bu konuda. Umarim mukemmel bir Motorcu olursunuz.
    OnurTr bunu beğendi.

  20. #20

    Üyelik
    20 Ekim 2014
    Şehir
    istanbul
    Motosikleti
    Yamaha Dragstar 650 ve Honda Shadow 600
    bir araba şoförü gözü ile yorum yapmama müsaade eder isen:

    4:32 idi sanırım videodaki süre sol şeritten en sağa geçip yoldan ayrılıyorsunuz
    birde sol şeritte uzun süre gidiyorsunuz.

    şimdi bu iki şeye neden takıldım, iki durumda da aynı problemi yaşayabilirdiniz:
    trafik o an için müsait olabilir lakin genelde her iki durumda da son gaz gelen bir audi, bazı bmw modelleri ve nedense sürat yapmak için tasarlanmadığı halde doblo ve benzeri kasalı araçlar hangi şeritte olduklarını umursamadan pervasızca ilerliyorlar. benim size nacizane tavsiyem (eminim diğer mesajalrdaki güvenli şürüş eğitimi konusunu dikkate alacaksınızdır) sol şeridi bu kadar rahat sürekli kapamayın. malum bahse konu araçlar tapa gaz gelip tampon hizasında taciz ederek yol açma mantığı ile sakız gibi yapışıyorlar. anlık bir dikkatsizlikleri size pahalıya patlayabilir.

    motor sürücüsü olarak ne yazık ki yorum yapma şansım yok. motosiklet hastalığına yeni tutulduğum (yaklaşık 5-6 aydır) için 2015 fuarını bekliyorum ki her halükarda bu beni acemi sürücü yapar o yüzden ahkam kesme şansına sahip değilim

    dikkatli kullanmanız dileği ile


    REKLAM ALANI
1. sayfa 12311 ... SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)