Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı
2. sayfa BirinciBirinci 12

hangi ödeme şekli

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #21
    Macit250 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    12 Ekim 2013
    Şehir
    Skinoskisama
    Motosikleti
    Dragstar
    Benim düşüncem faizlede bir malı alıyorsam ve sıkışınca o malı satıp büyük kısmını kapatabiliyorsam.Aylık ödeme miktarıda bana dokunmayacak ve hayat standartımı etkilemeyecekse gider çeker krediyi alırım.Ölümlü dünya borç olmadan yaşayan kaç kişi var.Düzenli gelir varsa sıkıntı olacağını düşünmüyorum.

    Faiz sistemi gayet mantıklı sonuçda sizin nakdiniz olmadığından ,size kurum nakit sağlıyor ve bu işten para kazanmak için milyar dolar harcayıp bir ağ kuruyor.Düşünün ki bir devletin ekonomisinin büyük kısmını oluşturan olgu bankalardır.Kimse kafaya silah dayamıyor.Kanunen de size büyün evrakları okuyup her sayfaya imzanızı alıyorlar.Size uymayan birşey varsa imzalamayıp sözleşmeyi iptal edebilirsiniz.

    Burada bankalardan şikayeti ,dosya masraflarından vs giderlerden hazımları olmayanların yapacağı tek şey bir birikim hesabı açmaları.Buna en güzel örnekde altın hesabıdır.Dolar euro inişli çıkışlı olabilir lakin altın her zaman dünya ekonomisinde değer kaybetmeyecek bazı maddelerden biridir.


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #22
    Motosiklet Eğitmeni COQ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    27 Ocak 2008
    Şehir
    France
    Motosikleti
    Honda
    Alıntı Darkin adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    İslami bankada borcunu ödemeyince ne oluyor peki, bilmediğimden soruyorum, hoşgörü mü gösteriyorlar, yoksa maliyeye mi veriyorlar?
    Allah'a havale ediyorlar.

    Dünya üzerinde milyonlarca insan kredi çekip alışveriş yapıyor.
    Gayette hayırlı oluyor.
    Mesele şudur.

    Gelirinizden bir miktar arttırabiliyormusunuz?
    Eğer arttırmıyor,paranın tamamını tüketiyorsanız borçtan uzak durum.
    Ama abi 1000 tl gelirim var,
    800 kadarını yiyorum her ay 200 tl kenara koyuyorum diyebiliyorsanız ayda 200 tl ödeme yapacağınız her türlü borca girebilirsiniz.

    50 tl de şurdan burdan kısabilirim gibi gerçekçi durumlarınız varsa hadi aylık ödeme 250 tl olsun.
    Daha fazlası değil.
    Tabi tüm bu yazdıklarım gelirinizin kredi bitimine kadar devam etme garantisi varsa geçerli.
    Yarın işler bozulursa !
    braveguy bunu beğendi.

  3. #23
    braveguy - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    03 Şubat 2013
    Şehir
    212
    Motosikleti
    '14 NNJ300SE
    Alıntı TIGERSHARK adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    selam arkadaşlar büyük cc motor alan arkadaşlar motor alır iken hangi tur ödeme şeklini tercih ediyorlar 20000 bine motor almayı planlıyorum yalniz 3 yıl vade'de 4 bin gibi bir rakam faiz olarak gözüküyor yani motor 24 geliyor buda adamın gözüne batıyor ister istemez yoksa biriktirip nakit almakmi mantıklı büyük motor alanlar yada böyle yüksek mebla harcıyanlar fikirlerini yazabilirmi birde ihtiyaç kredisimi mantıklı yoksa taşıt kredisimi şimdiden teşekkürler
    konu çok dallanıp budaklandı, sizin durumunuz için şahsi tecrübem ve fikrim şu yönde;
    ben olsaydım yerinizde, eğer beğendiğim model ithalatçıda/bayide varsa kredi çekip alırdım.
    sıfır motosiklet almak herzaman ikinci el almaktan daha iyidir(gerçi sizin böyle bir sorunuz olmamış ama ben ikinci el mi alayım yoksa sıfır mı alayım ikileminde kalmıştım, paylaşmak istedim).
    rodajını keniniz yaparsınız, alım satım esnasında kimsenin ağız kokusunu çekmezsiniz, makina hakkında içiniz rahat olur vs.

    motor piyasası pek mantıklı ve öngörülebilir bir piyasa değil; kasım 2014 ten nisan 2015e kadar bile takip ettiğinizde (hem sıfır modellerde hem de ikinci ellerde) şaşırtacak derecede fiyat artışı olacağını göreceksiniz. geçen yıl aynı süreci yaşadım oradan biliyorum. ben büyük bir kısmını döviz olarak biriktirip, bakiye miktar ve ekipman için tüketici kredisi kullanmıştım.

    tabi ekonomik durumunuzu veya gelir gider dengenizi bilemiyorum.
    sanırım o konuda da eliniz çok sıkışık değil ki uzun vadeli kredi üzerine plan yapabiliyorsunuz.
    bu durumda tek tavsiyem; şartlarınızı biraz zorlayarak alabileceğniz en kısa vadeli krediyi seçin.(dört yıl geri ödeme yerine iki yıl geri ödeme gibi)
    umarım gönlünüzde yatan arslan en kısa sürede sizin olur.
    TIGERSHARK bunu beğendi.

  4. #24
    mithrelios - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    01 Haziran 2006
    Şehir
    Ankara
    Motosikleti
    Mts 950
    gelecekte kazanacağım parayı tüketim mallarına harcamamaya özen gösteriyorum dolayısıyla, nakit alamadığım bi motosikleti kesinlikle kredi ile almam. Hatta daha ileri gideyim toplam varlıklarımın değerinin 1/10'unu geçen bir değeri olan motosiklet almamaya çalışırım. İmkanlarımı zorlayıp da güzel bir motosiklet alsam ona keyifle binemem, daha çok endişe ederim. Oysa şu anki motorum çalınsa ve kaskosu karşılamasa bile beni çok az etkiler.

    Ev alsam veya başka bir yatırım yapacak olsam kredi çekebilirim çünkü bu sene ucuza aldığım evi seneye pahalıya satma şansım var veya kira ödemektense kendi evim olsun derim, ancak araba, motosiklet, telefon vb gibi şeylerde bu durum söz konusu olmadığından abes geliyor bana geleceğimi ipotekleyip henüz kazanmadığımı harcamak. Reel faiz olarak ödeyeceğim ekstra meblağ da cabası.

    Tabi herkesin kişiliği ve hayattan beklentileri farklı, kredi çekip motor kesinlikle alınmaz demiyorum o yüzden. Bazısı da harcamaktan, mümkün olan en iyisine sahip olmaktan büyük keyif alır, onları da anlayabiliyorum.

  5. #25
    kadango - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    08 Nisan 2009
    Şehir
    Karşıyaka
    Motosikleti
    Fazer 8 - MT-07
    Sorunuzun yanıtını bulmakta biraz daha yardımcı olayım, senin yerinde olsaydım şu şekilde davranırdım. Elimde hiç nakit olmadığını ve ortalama 2.500TL maaşımın olduğunu ve yine bunun 800TL kadarını sorgusuz sualsiz krediye ayırabildiğimi ve ekstra masraf durumlarında bir 200TL kadarını emniyet miktarı yapabildiğimi düşünürsek, 15.000 kadar ikinci el taşıt kredisi çekerim 24 ay vadeli. Gider istediğim motosikletin sıfırını değil de temiz bir iki yaşında olanını tercih ederim riski minimize etmek için. Ortalama 3.000TL kadar faiz ödemiş oluyorsun bankadan bankaya göre değişmekle birlikte.

    Sıfır veya ikinci el aldığını düşünürsek şunları göz önünde bulundurman gerekiyor. Kasko pahalı malum, ya riski iyice minimize etmek için kasko yaptıracaksın ödemelerin artacak ya da riske girip kasko yaptırmayacaksın. Absürt kasko primleri çıkarsa yaptırmak hayal oluyor zaten. Motosiklet her zaman risk demektir ekonomik olarak da... Yani düşürüp kırarsan bunu da karşılayabilecek payı maaşından ayırabilecek durumda olmalısın, çaldırabilirsin, aynı zamanda da kendini bu riske hazırlamalısın. Yani demem o ki sıfır aldığını, kasko yaptırmadığını, krediyle aldığını göz önünde bulundurursak ben bu motosikleti pert edersem ne yaparım diye kendine sorman lazım bu riski göze alman lazım. Bana şu an ikinci el kredisi çekip, ikinci el bir motosiklete kasko priminin yüksek çıktığı şartlarda(1.000TL ve üzeri) kaskosuz binmek daha mantıklı geliyor. Eğer kasko primi düşük çıkacak olursa riski ortadan kaldırmak için kaskoyu da yaparım. Bu taktirde hem ileride satarken motosikletin değer kaybetmeyecek hatta memleketim piyasasında senin ödediğin faiz farkını, belki daha fazlasını kapatacak ve elinde motosikletin olmuş olacak.


    REKLAM ALANI
2. sayfa BirinciBirinci 12

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)