Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı
1. sayfa 12 SonuncuSonuncu

kasklarda polikarbon mu fiberglass kompozit mi

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #1
    Onurhan D - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    24 Ekim 2014
    Şehir
    İzmir
    Daha önceden böyle bir konu açıldımı bilmiyorum ama merak ettiğim bi soru kasklarda polikarbon kabuk mu yoksa fiberglass kompozit kabuk mu daha iyidir ayrıca sharp testlerinin tarafsızlığına ne kadar güvenilir ?


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #2
    Being - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    31 Mart 2014
    Şehir
    İstanbul/Tekirdağ
    Motosikleti
    Honda CBF 150
    Benim yabancı forumlardan tecrübemle yorumum fiberglass olacak. Zaten malzeme olarak da daha Pahalı olması sanırım bunu doğrular. Ben sharpı önemli bulduğum için 5 yıldızlı bir kask kullanıyorum. Fakat tam olarak Düşüşü simüle etmek zor. Onların verdiği puanlara göre düşeceğimizin garantisi de yok. Yine de bence önemli bir kriter.
    mehmetenis bunu beğendi.

  3. #3
    Onurhan D - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    24 Ekim 2014
    Şehir
    İzmir
    Alıntı Being adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Benim yabancı forumlardan tecrübemle yorumum fiberglass olacak. Zaten malzeme olarak da daha Pahalı olması sanırım bunu doğrular. Ben sharpı önemli bulduğum için 5 yıldızlı bir kask kullanıyorum. Fakat tam olarak Düşüşü simüle etmek zor. Onların verdiği puanlara göre düşeceğimizin garantisi de yok. Yine de bence önemli bir kriter.
    Cevap verdiğiniz için teşekkür ederim sharp testinden 5 yıldız alan bazı kaskları inceledim polikarbon kabuk olanda var fiberglassta fiberglass daha iyiyse de arada çok etkiliyecek bir fark mı acaba bu fark ? Birde acaba kullandığınız kask nedir merak ettim sakıncası yoksa söyler misiniz?

  4. #4
    TIGERSHARK - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    15 Temmuz 2007
    Şehir
    İstanbul
    plastik kabuklu kasklar darbeyi savuşturup koruma sağlar fiber kasklar ise darbeyi emerek koruma sağlar fiberin pahalı olma sebebi tamami ilen firmaların yüksek kar elde etmek istemeleridir ayrıca fiber öyle uzay teknolojisi falanda değildir bildiğiniz fiber denilen bir kumaşı kalıbın içine yerleştirip reçine ile fırınlıyorlar kaskın şekli ortaya çıkıyorayrıca dünyada uygun fiyatlı fiber kask üreten firmalarda var örneğin maruşhin ayrıca sharp testlerini kaale almak zorundayız çünkü alternatifi yok zamanında yabancı motor dergilerin para karşılığı yaptırdığı üç kağıt testleri vardı isteyen onlarada bakabilir .tlf yazıyorum ancak bu kadar :-)
    Onurhan D ve mehmetenis bunu beğendiler.

  5. #5
    Onurhan D - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    24 Ekim 2014
    Şehir
    İzmir
    Alıntı TIGERSHARK adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    plastik kabuklu kasklar darbeyi savuşturup koruma sağlar fiber lar ise darbeyi emerek koruma sağlar fiberin pahalı olma sebebi tamami ilen firmaların yüksek kar elde etmek istemeleridir ayrıca fiber öyle uzay teknolojisi falanda değildir bildiğiniz fiber denilen bir kumaşı kalıbın içine
    yerleştirip reçine ile fırınlıyorlar kaskın şekli ortaya çıkıyorayrıca dünyada uygun fiyatlı fiber kask üreten firmalarda var örneğin maruşhin ayrıca sharp testlerini kaale almak zorundayız çünkü alternatifi yok zamanında yabancı motor dergilerin para karşılığı yaptırdığı üç kağıt testleri vardı isteyen onlarada bakabilir .tlf yazıyorum ancak bu kadar :-)
    Telefondan girdiğiniz halde böyle detaylı bi cevap için teşekkür ederim Darbeyi emerek koruma sağlaması ile darbeyi savuşturma arasında ki fark alınan darbeyi baya bi etkiler sanırım.Bir de mt revenge diyr bir kask var biliyorsunuzdur sharp testinden 5 yıldız almış ama polikarbon kabuk sizce nasıldır bi bilginiz var mı.
    mehmetenis bunu beğendi.

  6. #6
    Forumdan Uzaklaştırıldı
    Üyelik
    05 Ağustos 2013
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Piaggio Xevo 250
    Sadece malzeme değil, marka model tasarım kalite vb birçok etken var. Uyduruk bir markanın karbon fiber kaskı yerine bilindik markaların termoplastiğini tercih ederim. Agv, nolan, shark, caberg in ortalama fiyatlarda 400-700₺ çok iyi kaskları var aralarında sharptan 4-5 yıldız almış olanları da var. Bunlardan tercih edilebilir. 1000₺ üzeri bütçen varsa shoei arai shubert de alabilirsin.
    namk ve Onurhan D bunu beğendiler.

  7. #7
    shi_bumi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    14 Mart 2005
    Şehir
    İzmir
    Motosikleti
    Aprilia Caponord
    Kaskların dış yüzeyinin çok kabaca 2 görevi vardır. Birincisi kafaya gelen sert cisimlerin kask içine girmesini önlemek, ikincisi ise düştüğümüzde kafayı yere vurursak yol ile kafamız artasında güvenilir ve sağlam bir sürtünme yüzeyi sağlamak. Kaskınızı ciddi ve güvenilir bir markadan seçiyorsanız, hem ABS/policarbon malzemenin hem de fiberglas malzemenin aynı korumayı sağlayacağınıu düşünüyorum.

    Bu iki malzemenin korumaları arasındaki fark çarptıkları yüzeyde ortaya çıkar. Biliyoruz ki çarpma enerjisini absorbe etme görevi, asıl olarak kaskın içindeki köpük malzeme tarafından yerine getirilir. Düz ve sert bir zemine çarpan policarbon kabuğa sahip bir kaskın dış yüzeyi, fiberglass olana göre daha fazla esner. Böylece darbe, kaskın içindeki köpük malzemeye ilave olarak bir miktarda dış kabuk tarafından emilir. Yani köpük, kafatası ile polikarbon kabuk arasında iki taraftan sıkışır ve darbeyi sönümler. Dolayısıyla beyin daha az darbe alır. Ancak kaskı sert ve kenarlı bir yüzeye çarparsanız bu sefer polikarbon dış kabuk içerideki köpüğü kıracak kadar baskı yapabilir ve köpük tabaka görevini yerine getiremeyeceği için (veya formu bozulduğundan darbeyi eskisi kadar etkili bir şekilde absorbe edemeyeceği için) beyin daha fazla darbeye maruz kalabilir. İşte tam burada fiberglas dış kabuk devreye girer. Daha sağlam ve sert bir dış yüzey sağladığı ve polikarbon yapıya göre içeriye doğru daha az esneyeceği için, kenarlı yüzeylere çarpıldığında kırılarak ve tabakalara ayrılarak darbenin etkisini azaltır ve içteki köpük tabakasının sağlam kalmasını yardımcı olur.

    Kısaca polikarbon ve fiberglas dış kabuğun etkileri, kafayı nereye çarpacağınıza bağlıdır Gidip donk diye asfalta vurursanız kafayı, teorik olarak policarkon dış yapıya sahip bir kaskın daha iyi koruyacağını söyleyebilirsiniz. Yok eğer düştünüz ve kafayı refüjün kenarına vurursanız yine teorik olarak fiberglas bir dış kabuk kafanızı daha iyi koruyacaktır.

    Sanırım yukarıda bir arkadaşın dediğinin tam tersi gibi oldu söylediklerim ancak bilimsel gerçekler böyle

    Ayrıca polikarbon kasklar diğerlerine göre biraz daha hafif oluyorlar.

    Kişisel tercihim kafamı, dış kabuğu fiberglas bir kaska emanet etmek olurdu. Şimdiki kaskımda olduğu gibi.

    Kaskların testleri konusuna gelince. Sharp testlerinin dikkate alınmasını tavsiye ederim ancak bende yeni bir kask alma arifesinde olduğum için şunu söyleyebilirim. Sharp testlerinde sanki Avrupalı üreticiye hafiften bir kıyak geçiliyor Shoei'nin Arai'nin birçok kaskı, Avrupa'lı kasklardan daha düşük derece alıyor. Yani bu testlere ihtiyatla yaklaşmanızı öneririm. Kask testleri konusunda diğer büyük otorite Snell Foundation.

    http://www.smf.org/home

    Bu adamlar gönüllü bir kuruluş. Kask üreticileri de kasklarını test için bu kuruma gönüllülük esasına göre gönderiyorlar. Bildiğiniz gibi Sharp bir İngiliz devlet kuruluşu. Yani politik/ekonomik kaygılar, yapılan testlerin önüne geçebilir. Ancak dediğim gibi Snell Foundation gönüllü bir kuruluş. Web sitelerine girip testleri nasıl yaptıklarını okursanız daha güvenilir bir standartları olduğunu göreceksiniz.
    gyrate, Lazasker, oluroyle ve 5 diğerleri bunu beğendiler..

  8. #8
    Onurhan D - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    24 Ekim 2014
    Şehir
    İzmir
    Alıntı yeknet adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Sadece malzeme değil, marka
    model tasarım kalite vb birçok etken var. Uyduruk bir markanın karbon fiber kaskı yerine bilindik markaların termoplastiğini tercih ederim. Agv, nolan, shark, caberg in ortalama fiyatlarda 400-700₺ çok iyi kaskları var aralarında sharptan 4-5 yıldız almış olanları da var. Bunlardan tercih edilebilir. 1000₺ üzeri bütçen varsa shoei arai shubert de alabilirsin.
    Saydığınız kaskların hepsi adını duyurmuş kasklar 1000 tl gibi bi bütce kaska ayıramam ama 500 civarlarında ayırabilirim. nolan düşünebilirim mesela

    ---------- Mesajlar birleştirildi - 09:39 ---------- bir önceki mesaj zamanı 09:31 ----------

    Alıntı shi_bumi adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Kaskların dış yüzeyinin çok kabaca 2 görevi vardır. Birincisi kafaya ge
    len sert cisimlerin kask içine girmesini önlemek, ikincisi ise düştüğümüzde kafayı yere vurursak yol ile kafamız artasında güvenilir ve sağlam bir sürtünme yüzeyi sağlamak. Kaskınızı ciddi ve güvenilir bir markadan seçiyorsanız, hem ABS/policarbon malzemenin hem de fiberglas malzemenin aynı korumayı sağlayacağınıu düşünüyorum.

    Bu iki malzemenin korumaları arasındaki fark çarptıkları yüzeyde ortaya çıkar. Biliyoruz ki çarpma enerjisini absorbe etme görevi, asıl olarak kaskın içindeki köpük malzeme tarafından yerine getirilir. Düz ve sert bir zemine çarpan policarbon kabuğa sahip bir kaskın dış yüzeyi, fiberglass olana göre daha fazla esner. Böylece darbe, kaskın içindeki köpük malzemeye ilave olarak bir miktarda dış kabuk tarafından emilir. Yani köpük, kafatası ile polikarbon kabuk arasında iki taraftan sıkışır ve darbeyi sönümler. Dolayısıyla beyin daha az darbe alır. Ancak kaskı sert ve kenarlı bir yüzeye çarparsanız bu sefer polikarbon dış kabuk içerideki köpüğü kıracak kadar baskı yapabilir ve köpük tabaka görevini yerine getiremeyeceği için (veya formu bozulduğundan darbeyi eskisi kadar etkili bir şekilde absorbe edemeyeceği için) beyin daha fazla darbeye maruz kalabilir. İşte tam burada fiberglas dış kabuk devreye girer. Daha sağlam ve sert bir dış yüzey sağladığı ve polikarbon yapıya göre içeriye doğru daha az esneyeceği için, kenarlı yüzeylere çarpıldığında kırılarak ve tabakalara ayrılarak darbenin etkisini azaltır ve içteki köpük tabakasının sağlam kalmasını yardımcı olur.

    Kısaca polikarbon ve fiberglas dış kabuğun etkileri, kafayı nereye çarpacağınıza bağlıdır Gidip donk diye asfalta vurursanız kafayı, teorik olarak policarkon dış yapıya sahip bir kaskın daha iyi koruyacağını söyleyebilirsiniz. Yok eğer düştünüz ve kafayı refüjün kenarına vurursanız yine teorik olarak fiberglas bir dış kabuk kafanızı daha iyi koruyacaktır.

    Sanırım yukarıda bir arkadaşın dediğinin tam tersi gibi oldu söylediklerim ancak bilimsel gerçekler böyle

    Ayrıca polikarbon kasklar diğerlerine göre biraz daha hafif oluyorlar.

    Kişisel tercihim kafamı, dış kabuğu fiberglas bir kaska emanet etmek olurdu. Şimdiki kaskımda olduğu gibi.

    Kaskların testleri konusuna gelince. Sharp testlerinin dikkate alınmasını tavsiye ederim ancak bende yeni bir kask alma arifesinde olduğum için şunu söyleyebilirim. Sharp testlerinde sanki Avrupalı üreticiye hafiften bir kıyak geçiliyor Shoei'nin Arai'nin birçok kaskı, Avrupa'lı kasklardan daha düşük derece alıyor. Yani bu testlere ihtiyatla yaklaşmanızı öneririm. Kask testleri konusunda diğer büyük otorite Snell Foundation.

    http://www.smf.org/home

    Bu adamlar gönüllü bir kuruluş. Kask üreticileri de kasklarını test için bu kuruma gönüllülük esasına göre gönderiyorlar. Bildiğiniz gibi Sharp bir İngiliz devlet kuruluşu. Yani politik/ekonomik kaygılar, yapılan testlerin önüne geçebilir. Ancak dediğim gibi Snell Foundation gönüllü bir kuruluş. Web sitelerine girip testleri nasıl yaptıklarını okursanız daha güvenilir bir standartları olduğunu göreceksiniz.
    Aslında tamda duymak istedikleri mi yazmışsınız teşekkür ederim.Benimde tercihim fiberglass olucak büyük ihtimalle, ayrıca sharp testlerinide dikkate alıcam ama tam olarak güvenemicem malesef.* sormak istediğim sizinde bahsettiğiniz politik ve siyasi etkenlerin tarafsızlığı etkileyip etkilemediğiydi aslında gördüm ki sizde benle aynı görüştesiniz hemen hemen, verdiğiniz linkide incelicem teşekkür ederim.

  9. #9
    kaanklky - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    20 Ağustos 2012
    Şehir
    İzmir
    Motosikleti
    BMW R1100GS
    Bu arada yanlış bilmiyorsam fiberglass bir kere düştükten sonra bir daha aynı korumayı sağlamayacaktır.

  10. #10
    TEMBEL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    11 Ekim 2014
    Şehir
    evrende boktan bir gezegen
    Motosikleti
    Mondial 150 mg
    nitro aikido İngiliz malı bir ürün ve en ucuz 5 yıldızlı fiberglas kask.

    mt revenge İspanyol malı bir ürün ve 5 yıldızlı en ucuz polikarbon kask.

    mt revenge in sharp testinde sadece sol yan "sarı" ile derecelenmiş.


    aikido ile revenge arasında 65 tl fiyat farkı var. aikido alacaktım fakat mat siyah olması sebebiyle revenge tercih ettim. 2. kaskı alırsam o kesinlikle aikido olacak. bence biz kaliteli, 5 yıldızlı bir kask takalımda, kendi üzerimizde test etmemek için elimizden gelenin en iyisini yapalım
    mehmetenis bunu beğendi.

  11. #11
    Onurhan D - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    24 Ekim 2014
    Şehir
    İzmir
    Alıntı TEMBEL adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    nitro aikido İngiliz malı bir ürün ve en ucuz 5 yıldızlı fiberglas
    kask.
    mt revenge İspanyol malı bir ürün ve 5 yıldızlı en ucuz polikarbon kask.

    mt revenge in sharp testinde sadece sol yan "sarı" ile derecelenmiş.


    aikido ile revenge arasında 65 tl fiyat farkı var. aikido alacaktım fakat mat siyah olması sebebiyle revenge tercih ettim. 2. kaskı alırsam o kesinlikle aikido olacak. bence biz kaliteli, 5 yıldızlı bir kask takalımda, kendi üzerimizde test etmemek için elimizden gelenin en iyisini yapalım
    2.tercihim kesinlikle aikido olucak derken mt revengeden memnun kalmadınız mı acaba, aikidonun görüntüsü pek hoşuma gitmiyo birde kabukta ki boya biraz kalitesiz sanırım çok çabuk kalkabiliyo ve siyah kaskta baya bi sırıtıyomuş yanlış anlamayın hiç kullanmadım sadece duyduklarım kalitesine diyecek birşeyim yok ama

    ---------- Mesajlar birleştirildi - 09:55 ---------- bir önceki mesaj zamanı 09:52 ----------

    Alıntı kaanklky adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Bu arada yanlış bilmiyorsam fiberglass bir kere düştükten sonra bir daha aynı
    korumayı sağlamayacaktır.
    Evet yanlış hatırlamıyosunuz ama biraz eksik sadece fiberglass değil polikarbondada aynı şey geçerli bütün kasklar için geçerli hasar alan kask hasar aldıktan sonra kullanılmaz diye biliyorum bi motosiklet dergisinde okumuştum ayrıca barkın abide böyle söylemişti.
    TEMBEL ve mehmetenis bunu beğendiler.

  12. #12
    yasdal - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    27 Şubat 2010
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Triumph 1200 Jawa Classic /1971 ve E-bike sukutır
    Açıkçası bazı markalara güvenmek zorunda kalıyoruz diyebilirsin. Kullandığım kask sharptan 3 yıldızlı. Markaya güvendiğimden şu ana kadar en ufak tereddütüm olmadan takıyorum. Kask alırken belli bir yerden sonra fiyatlar ses yalıtımı, hava direnci gibi etkenler ile karesi oranında artıyor. Alabildiğiniz en pahalı motosiklet malzemesini alın derlerdi, pek makul gelmezdi. Şimdi aynı öneriyi ben de yapacağım. Biliyorum makul gelmeyecek ama siz yine de paranızın yettiği en iyi koruma ekipmanını alın. (Bu arada yurt dışı fiyatlarına da göz atın tabi.) Eski ürünlere dikkat edin. En güncel, yurt dışı fiyatıyla Türkiye fiyatı tutarlı olan kasklardan alın.
    oluroyle bunu beğendi.

  13. #13
    Onurhan D - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    24 Ekim 2014
    Şehir
    İzmir
    Alıntı yasdal adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Açıkçası bazı markalara güvenmek zorunda kalıyoruz diyebilirsin. Kullandığım kask sharptan 3 yıldızlı. Markaya güvendiğimden şu ana kadar en ufak tereddütüm olmadan takıyorum. Kask alırken belli bir yerden sonra fiyatlar ses yalıtımı, hava direnci gibi etkenler ile karesi oranında artıyor. Alabildiğiniz en pahalı motosiklet malzemesini alın derlerdi, pek makul gelmezdi. Şimdi aynı öneriyi ben de yapacağım. Biliyorum makul gelmeyecek ama siz yine de paranızın yettiği en iyi koruma ekipmanını alın. (Bu arada yurt dışı fiyatlarına da göz atın tabi.) Eski ürünlere dikkat edin. En güncel, yurt dışı fiyatıyla Türkiye fiyatı tutarlı olan kasklardan alın.
    Yurt dışı fiyatlarına bakmak aklıma gelmemişti onlarıda inceliyim.Dediğiniz gibi markalara güvenmek zorundayız.Bütcemin yettiği en iyisini almaya gayret edicem tabiki de kaskın üretim tarihi benim içinde önemli teşekkür ederim.

  14. #14
    mehmetenis - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    30 Haziran 2014
    Şehir
    İstanbul/Avcılar
    Motosikleti
    Honda NC 750X-2014
    Benim annem haftaya fransaya gidecek ,o yüzden Tr ile Fr arasında fiyat araştırması yaptım ama hiç ümitlenme çünkü kasklar arasında öyle aman aman fark yok fiyat farkı teknolojik ürünlerde,
    Buyrun karşılaştırmam;
    1-Shoei Neotec Çene açılır kask
    Türkiye Fiyatı-1489TL-1559 TL arası
    Fransa Fiyatı-600€ x 2,8347 TL =1700TL
    Fark:+140TL

    2-Nolan N104 Çene Açılır Kask
    Türkiye Fiyatı-1020TL-1068TL
    Fransa Fiyatı-341€ x 2,83TL=966 TL
    Fark:-102TL

    3-Schubert C3 Pro Çene Açılır Kask
    Türkiye Fiyatı-1690TL-1914TL
    Fransa Fiyatı-552€ x 2,83TL=1564 TL
    Fark:
    En düşük:-126TL
    En Yüksek:-350TL

    4-Shark Evoline Series S3
    Türkiye Fiyatı-814TL
    Fransa Fiyatı-305€ x 2,83TL=865TL
    Fark:+50TL

    Bu arada konuyu fransadan ne getirmeli diye aratabilirsiniz
    Onurhan D bunu beğendi.

  15. #15
    ryangt - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    10 Kasım 2006
    iyi marka kaskların hiç biri üretim bandında termoplastik / polikarbon gibi malzemeden üretilen kask barındırmazlar. Schubert- Arai -Shoei - Marushin - Xlite yalnızca fiberglass veya daha pahalı olan karbon alaşımlı kasklar üretirler. Mesela X-lite markası Nolan'ın fabrikasından çıkar ancak sadece fiberglass üretim yaptığı için markası Nolan değil X-litedır.

    Polikarbon dediğimiz malzeme bildiğimiz su damacanasının yapıldığı maddedir. Anti-kanserojen olmaması ve daha çabuk bozulma gibi faktörleri tartışma konusu olsa da bir net bir sonuca varılmamıştır.Her ne kadar Arai kaskların içersinde yazan 'raf ömrü 5 yıldır' yazısı kafaları karıştırsa da bozulma özelliği termoplastiklerde çok daha hızlıdır ancak yinede 5 yıl bozulmak için kısa bir süre bence diyebilirim.Motosikletlerin lastikleri malum zamanla kullanılmasa dahi bozulur,malzeme yüzünden bunu misal verebiliriz.

    Shibumi arkadaşımızın termoplastik / polikarbon kaskların daha hafif olduğu tezine katılmıyorum çünkü tek tek bakıp incelersek fiber kaskların daha hafif olduğunu görebiliyoruz.

    Ayrıca kaanklky arkadaşımızın söylemiş olduğu 'düşünce bir kez daha kullanılmama' özelliği yalnızca karbon kasklara özel bir özelliktir, termoplastik veya fiber kaskların omuz mesafesinden daha yukarı bir seviyeden düşmesi durumunda kaskın koruyucu özelliğini azaltacağı üretci firmalar tarafıdan belirtilmiştir.
    TEMBEL, mehmetenis ve Onurhan D bunu beğendiler.

  16. #16

    Üyelik
    16 Eylül 2014
    Motosikleti
    MT-25
    Alıntı ryangt adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    iyi marka kaskların hiç biri üretim bandında termoplastik / polikarbon gibi malzemeden üretilen kask barındırmazlar. Schubert- Arai -Shoei - Marushin - Xlite yalnızca fiberglass veya daha pahalı olan karbon alaşımlı kasklar üretirler. Mesela X-lite markası Nolan'ın fabrikasından çıkar ancak sadece fiberglass üretim yaptığı için markası Nolan değil X-litedır.

    Polikarbon dediğimiz malzeme bildiğimiz su damacanasının yapıldığı maddedir. Anti-kanserojen olmaması ve daha çabuk bozulma gibi faktörleri tartışma konusu olsa da bir net bir sonuca varılmamıştır.Her ne kadar Arai kaskların içersinde yazan 'raf ömrü 5 yıldır' yazısı kafaları karıştırsa da bozulma özelliği termoplastiklerde çok daha hızlıdır ancak yinede 5 yıl bozulmak için kısa bir süre bence diyebilirim.Motosikletlerin lastikleri malum zamanla kullanılmasa dahi bozulur,malzeme yüzünden bunu misal verebiliriz.

    Shibumi arkadaşımızın termoplastik / polikarbon kaskların daha hafif olduğu tezine katılmıyorum çünkü tek tek bakıp incelersek fiber kaskların daha hafif olduğunu görebiliyoruz.

    Ayrıca kaanklky arkadaşımızın söylemiş olduğu 'düşünce bir kez daha kullanılmama' özelliği yalnızca karbon kasklara özel bir özelliktir, termoplastik veya fiber kaskların omuz mesafesinden daha yukarı bir seviyeden düşmesi durumunda kaskın koruyucu özelliğini azaltacağı üretci firmalar tarafıdan belirtilmiştir.
    tesekkürler,
    aklıma bir soru takıldı , yani polikarbon bir kask kullanırken,bir kaza geçirsek ve kask görevini yerine getirse, tekrar bu kaskı kullanmak doğru olmaz, en yakın zamanda yeni bir kask edinmek gerekir değilmi ?

    karbon grubu kasklar için geçerli yani, bildiğimi sandığım şey ise, kask ne türden olursa olsun görevini bir defa yerine getirir,tekrar kullanılmamalıdır bilgisi idi. Vereceğiniz cevap için teşekkürler.
    mehmetenis bunu beğendi.

  17. #17
    ryangt - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    10 Kasım 2006
    üreticilerin tavsiyesi bu yönde, pazarlama taktiği midir? yoksa gerçek midir bilemiyorum. Fakat ben de şahsen ciddi bir düşme sonucunda kaskım karbon dahi olsa bir kez daha takmak için 3 kere düşünmek yerine yeni bir kask almayı düşünebilirim. İyi bir kask demek 500-1500TL arası bir bütçe demek ve baktığınız zaman bu paralarla bir aile geçiniyor 1 ayda, fakat yıllarca her gün can emanet edeceğimizi düşündüğümüz bir nesne için az bile
    oluroyle ve Onurhan D bunu beğendiler.

  18. #18
    Onurhan D - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    24 Ekim 2014
    Şehir
    İzmir
    Alıntı ryangt adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    üreticilerin tavsiyesi bu yönde, pazarlama taktiği midir? yoksa gerçek midir bilemiyorum. Fakat ben de şahsen ciddi bir düşme sonucunda kaskım karbon dahi olsa bir kez daha takmak için 3 kere düşünmek yerine yeni bir kask almayı düşünebilirim. İyi bir kask demek 500-1500TL arası bir bütçe demek ve baktığınız zaman bu paralarla bir aile geçiniyor 1 ayda, fakat yıllarca her gün can emanet edeceğimizi düşündüğümüz bir nesne için az bile
    Dediğinize aynen katılıyorum kask türü ne olursa olsun bir kaza sonrasında tekrar kullanılmasından yana değilim.

    ---------- Mesajlar birleştirildi - 14:05 ---------- bir önceki mesaj zamanı 13:57 ----------

    Alıntı mehmetenis adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Benim annem haftaya fransaya gidecek ,o yüzden Tr ile Fr arasında fiyat araştırması yaptım ama hiç ümitlenme çünkü kasklar arasında öyle aman aman fark yok fiyat farkı teknolojik ürünlerde,
    Buyrun karşılaştırmam;
    1-Shoei Neotec Çene açılır kask
    Türkiye Fiyatı-1489TL-1559 TL arası
    Fransa Fiyatı-600€ x 2,8347 TL =1700TL
    Fark:+140TL

    2-Nolan N104 Çene Açılır Kask
    Türkiye Fiyatı-1020TL-1068TL
    Fransa Fiyatı-341€ x 2,83TL=966 TL
    Fark:-102TL

    3-Schubert C3 Pro Çene Açılır Kask
    Türkiye Fiyatı-1690TL-1914TL
    Fransa Fiyatı-552€ x 2,83TL=1564 TL
    Fark:
    En düşük:-126TL
    En Yüksek:-350TL

    4-Shark Evoline Series S3
    Türkiye Fiyatı-814TL
    Fransa Fiyatı-305€ x 2,83TL=865TL
    Fark:+50TL

    Bu arada konuyu fransadan ne getirmeli diye aratabilirsiniz
    Bu kadar az farklar olacağını tahmin etmiyordum sonuçta burası Türkiye vergisiydi cartıydı curtuydu derken fiyat alıp başını gidebiliyor.Ayrıca genelde çene açılır kask örneği vermişssiniz ben kapalı kask taraftarıyım yinede teşekkür ederim verdiğiniz bilgiler için
    mehmetenis bunu beğendi.

  19. #19
    yasdal - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    27 Şubat 2010
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Triumph 1200 Jawa Classic /1971 ve E-bike sukutır
    kaskın elinizden düşmesi işi biraz pazarlama fantazisi bence. Kullanımda asıl önemli kısım bildiğiniz gibi içteki genelde eps olan köpük. Bu kısım bir kaza yapıp kafayı çarptığımızda kafamızla kaskın kabuğu arasında ezilir. Ezildikten sonra molekülleri sıkışacağından tekrar lastik gibi eneyip açılmaz. Bu yüzden bir sonraki kazada enerjiyi sönümleyeceği yerde neredeyse direk iletir. İçinde kafamız olmadan yere düşen kaskta sadece dış kabuta hasar olabilir. Dış kabuğun belirgin bir çatlama - kırılma hatası yoksa, sağdan soldan esnettiğimizde çatır çutur sesler gelmiyorsa kullanmaya devam edebilirsiniz. Durumu dramatikleştirmeye gerek yok. Her düşürdüğümde kaskımı değiştirecek olsam yılda temiz 10 bin harcardım bu işlere.

  20. #20
    shi_bumi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    14 Mart 2005
    Şehir
    İzmir
    Motosikleti
    Aprilia Caponord
    Alıntı ryangt adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Shibumi arkadaşımızın termoplastik / polikarbon kaskların daha hafif olduğu tezine katılmıyorum çünkü tek tek bakıp incelersek fiber kaskların daha hafif olduğunu görebiliyoruz.
    Kesinlikle haklısın, fiber kasklar daha hafif diyecekken tersini yazmışım. Düzeltme için teşekkürler.
    "I'm not sure whether I'm an actor who races or a racer who acts." Steve McQueen


    REKLAM ALANI
1. sayfa 12 SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)