Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı
4. sayfa BirinciBirinci ... 234

Orta Sınıf Enduro Karşılaştırması AEA

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #61
    xismailaydin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    13 Mart 2013
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Kawasaki ER6-F
    Ortalık karışmış yine. Bazıları Barkın'ın "enduro'ya ve enduroculara" yaklaşımını eleştirmiş, bazıları motosiklet kavgasına tutuşmuş.

    Altın Elbiseli Adam web sitesinde "Enduro Köşesi" var. O bölümdeki videoları hiç izlediniz mi? Oradaki motosikletlerle bu incelemedeki motosikletler arasındaki tek benzerlik; iki teker olmalarıdır!

    Barkın'ın bu tarz motosikletlere ciddiyetsiz yaklaşmasının sebebi, bu motosikletlerin enduro olmamasına rağmen bu forumdaki bir çok motosiklet sürücüsünün yaptığı gibi, piyasada bu motosikletlere enduro dememiz ve sürücülerinin de kendilerini endurocu olarak tanımlamalarıdır.

    NC750S hakkında konuşanlar, o zaten yol motosikleti diyenler; NC750X ile arasında ne fark var ki S'in? Bi karga burun ve birazcık yükselti mi enduro yapıyor X versiyonunu?

    İzlediğim videolarında Barkın her fırsatta @toomuchcc'un paylaştığı gibi gerçek enduro motosikletleri tavsiye ediyor, övüyor, gerçek endurocuları takdir ediyor. Kendini enduro sanan motosikletlerle ve kendini endurocu sanan sürücülerle alay etmesinin sebebi budur. O iki zamanlı safkan arazi makinesi enduroysa bu videodaki motosikletler ne? Yok, bunlar enduroysa, o safkan motosikletler ne?

    Durum bundan ibaret.

    Ayrıca videodaki motosikletleri kendi tanımlamaya kalksa, inanın şu an sizin attığınız taştan daha çok taş atılacaktı. Eminim bu motosikletlerin kullanıcı profilinden gelen tanımı kullanarak "Orta Sınıf Enduro Karşılaştırması" diye koymuştur adını.

    ---

    Bir ekleme, birileri gelir Cross'tan dem vurursa diye. Cross; bir motosiklet sürüş tarzıdır. Enduro motosiklet ile Cross yapılabilir. Cross motosiklet yoktur...
    thislavigne, ruuuuud ve dyavol-77 bunu beğendiler.
    Yeni değil bu yalnızlık . . .


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #62
    namk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    06 Aralık 2007
    Şehir
    izmir
    Motosikleti
    harley davidson 2007-mobylette 1967-Honda NX400
    R1 o dağ yolunda gitmez. çünkü o dağ yoluna kadar zaten bileklerin ve beline giren ağrılar sebebiyle geri dönmüş olursun. ama tenere ile buradan çine güney afrikaya norveçe "her türlü yol şartında" gidebilirsin. zaten barkının deyimiyle seyahat endurosu sahiplerinin motosiklet seçiminde en önemli kıstası gidecekleri her yere her şartta konforlu/sağlıklı gitmeleri. Şehirden kaçmak için hem trafikte hem kırsalda işinizi görecek makineler bu endurolardır.

    tenere yüzde 60-70 arazi motorudur. versys ve nc için neden enduro denildiğini ise anlamış değilim. sanırım ilgili markaların satış politikaları yüzünden...

    ama barkının şu enduro cehaletini de anlamış değilim adamın birinci seçtiği motor içlerinde ivmelenmesi ve "top speed"i en yüksek motor. etrafınızdaki enduroculara bir sorun; hangisi motosikletini seçerken bu özelliklerine bakmış?
    Barkın bey,Racing türü motorları sevdiğini her yazısında belli eder.Daha az taraflı yazılar okuyucusunu artırır.Birde rakibi yok.Olsa iş değişir.

  3. #63

    Üyelik
    17 Aralık 2012
    Şehir
    Ankara
    Adamın eleştirilecek yanları var. Cinsiyetçilik paçalarından akıyor. Sürekli bir erkek bakış açısı, erkek cinselliği vurgulaması var. İyi motosiklet sürmeyi hızlı sürmek olarak algılanacak biçimde konuşuyor. Ama adama kendi kullandığı motoru beğenmedi diye saldırmak da gerçekten sığlık. Arkadaş ben V-Strom kullanıyorum, NC700X, Versys de denedim ve videoda dediklerine harfiyen katılıyorum. Ben de yüksek seyahat endurosu denen motorlardan kullanıyorum ve bundan sonra da bu motorlardan kullanmaya devam edeceğim fakat adamın takılmaları, şakaları, laf sokmaları beni de eğlendiriyor. Zevkle izliyorum.

    Videoları sadece bu adamın bakış açısı nedir onu anlamak ve daha sonra konuda kendi kararını vermek için izlemeyi becermek lazım. Katılmadığın görüşe tahammül edebilmek gibi erdemler neden okulda öğretilmiyorsa... Kendisi gibi olmayanı, düşünmeyeni yakan, öldüren insanımsılardan birazcık farkımız olmalı.
    merkezkale, namk, telike ve 2 diğerleri bunu beğendiler..

  4. #64
    blamir - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    12 Mart 2012
    Motosikleti
    Z750R, Husaberg FE450e, YZ125
    Alıntı xismailaydin adlı üyeden alıntı Mesajı göster

    Bir ekleme, birileri gelir Cross'tan dem vurursa diye. Cross; bir motosiklet sürüş tarzıdır. Enduro motosiklet ile Cross yapılabilir. Cross motosiklet yoktur...
    Motocross ve enduro motorlar birbirlerinden oldukça farklı yapılara sahiptirler. Süspansiyonları, şanzumanları, dişli oranları, elektrik tesisatları birbirinden farklıdır. Enduro ile motocross yapılamıyacağı gibi motocrosslada tam anlamı ile enduro yapılamaz.
    dockerengin, telike, yavuzk2004 ve 1 diğerleri bunu beğendiler..

  5. #65
    telike - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    05 Ağustos 2012
    Şehir
    İzmir/Bornova
    Motosikleti
    KTM 450 EXC-F
    Alıntı blamir adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Motocross ve enduro motorlar birbirlerinden oldukça farklı yapılara sahiptirler. Süspansiyonları, şanzumanları, dişli oranları, elektrik tesisatları birbirinden farklıdır. Enduro ile motocross yapılamıyacağı gibi motocrosslada tam anlamı ile enduro yapılamaz.
    helal olsun ben de bu cevabı verecektim :D
    Toprağı hatmeden asfalta hükmeder
    Twitter/instagram @ywitcan
    Yiğit Can

  6. #66
    VlknDnmz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    17 Temmuz 2008
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    crf 250l>cbr250r>Tvs apache150>Wind hunter150
    İnş. biraz fiyatı düşer nc 750x'in hakettiği seviyeye gelirde almayı düşünenlerin işine yarar...
    Bu arada sırf yakıt yüzünden nc alınabilir...
    Bir dönem sırf tipi hoşuma gidiyor diye ciddi ciddi tenere alıcaktım...
    Egzozu çok sararıyor diye cbr 250 almayıpta daha kısa egzozlu bişeler bakan tanıdıklarım var....
    Adamın kendi öncelikleri beygir gücü,tork, amortisör vs. demekki sizin hoşunuza giden şeyler daha arka planda ekstra bagaj,düşük yakıt tüketimi vs. amma eleştiri yapmışşınız kağıt üzerinde bu motorları yan yana getirin 3 aşşa 5 yukarı aynı adamın söylediği şeyleri görüceksiniz adam size medyumluk yapmıyor ki...
    Bu arada bir honda hayranı olarak en fazla marka holiganının hondada olduğunu anladım...En çok eleştirenlerde nc 750x sahipleri....

    Ayrıca artık piyasadaki endurocu profili hakkında şuan şöyle düşünüyorum :D
    http://www.youtube.com/watch?v=xFjV8cD0mXI
    ruuuuud bunu beğendi.

  7. #67
    HELLAS - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    22 Nisan 2008
    Şehir
    izmir (gümülcine. komıtını greece)
    Motosikleti
    VSTROM BEYAZ
    Tamanda nc 750 cok cacik be barkin bey hakli harbi fisi cekilmis motor.... TENNERE ICINDE 23 24 BIN VERILMEZ TEK SILINDIR.....


    BENCE STROM ........her seyeyi ilaci strom super kullanmayan anlayamaz...

  8. #68
    Kocaeli İl Temsilcisi Ezio41 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    19 Ağustos 2013
    Şehir
    Kocaeli
    Motosikleti
    2016 Yamaha XJ6 Diversion F ABS
    Bu 4 motordan en güzeli bence Tenere , çünkü yapısı itibari ile araziyede girebiliyor . Nc 750 ve Vstorm'la araziye girmek sanırım fazla rahat ve kolay olmaz Tenereye göre .

  9. #69
    infernox - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    15 Aralık 2006
    Şehir
    Ankara
    Motosikleti
    Versys
    Ne zamandır bu sınıf motorları inceliyorum yabanı kaynaklara daha çok bakıyorum. Ve sonuç hep bir noktada birleşiyor: versys!
    2010 dan sonra popülaritesi çok arttı. Zaten ilk piyasaya 2005 de çıktı o yüzden piyasası yok deniyordu o zamanlar herkes vstrom u överdi. İşte Türk mantığı piyasası var abi ekden çıkartırsın hesabı. Ama artık devir değişti versys fiyat performans olarak kral bence. He tipini beğenmezsin o senin şahsi düşüncendir. Bütün dünyanın parmak bastığı noktaya sen kendi zevkin farklı diye bas bas bağırırsan kendini rezil edersin.
    Bunuda inceleyin lütfen:
    http://www.motolastik.com/honda-tran...tnr-660-pmn222
    E-TEKİN ve TAYFUNBORA bunu beğendiler.


    REKLAM ALANI
4. sayfa BirinciBirinci ... 234

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)