Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

Motosiklet ile ilgili oluşan çekincelerim

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #1

    Üyelik
    28 Ağustos 2014
    Öncelikle herkese merhaba, daha önce tanışma konusu açmadım bu mesajımla aynı zamanda bunu da aradan çıkarayım daha sonra bugün oluşan çekincelerim hakkında detay vereceğim.

    Çocukluğumda birbirinden renkli motosiklet oyuncaklarıyla büyümedim, lise döneminde motosiklet tutkunu arkadaşlarımın muhabbetlerinden de oldum olası sıkılmışımdır hiç o çeşit bir çevrede bulunmadım.

    Fakat yaş ilerledikçe şehir yaşamının şartlarından olsa gerek bana bir haller geldi ve motosikletlere karşı ilgi duymaya başladım. İlgi dememe bakmayın esasen ulaşım ihtiyacıma en etkili ve keyifli yöntemin bu olduğuna karar verdim.

    Yaklaşık bir aydır bu dünyaya adım atmış bulunuyorum. Evet dünya diyorum çünkü motosikletin kendine göre bir dünyası bir ruhu olduğunun da farkına vardım. Bu bir ay zarfında kendi ihtiyacıma yönelik modelleri inceledim, teknik ve genel motosiklet tabirlerini öğrendim. Sonrasında kafama az çok yatan bir modelin bayisine gittim bilgi almak için. Söz konusu marka Hero ve model de Thriller.

    Bayideki yetkili abi çok sıcak kanlı karşıladı beni, yaklaşık yarım saat kadar motorun başında sohbet ettik. Zaten internetten araştırıp ezberlediğim teknik özelliklerini ağzından dinlemek ayrı bir keyif ve güven verdi ne yalan söyleyeyim

    Konuşmanın bir bölümünde motorun rahatlığından bahsetti ve oturmamı söyledi. Motorun üstüne oturup ellerimi gidona attığımda ise o güne kadar hiç bulunmadığım bir yerde olduğumun farkına vardım heyecanla. Sanki çocukken misafirliğe gitmişim de evin benle yaşıt çocuğunun pahalı oyuncağını elime almışım gibi hissettim.

    O güne kadar hiç bulunmadığım bir yer diyorum çünkü daha önce hiç motosiklet tecrübesi yaşamadım. Ellerimi gidona atınca motorun dengede tutma konusunda biraz zorlandım. Alet sandığımdan daha ağırdı. Dizlerimin arasında kocaman bir benzin deposu vardı ve parmak uçlarımla yere dokunuyordum.

    Haliyle bu durum bende çeşitli çekincelere yol açmadı değil her ne kadar bunu satıcıya yansıtmasam da. Sonuçta ben durduğu yerde dengede tutmaya zorlandığım bu aleti trafikte kullanacaktım. Velhasıl motorun üstünden indim kısa bir sohbetten sonra memnuniyetimi bildirdim tekrar görüşmek ümidi ile bayiden ayrıldım. Eve dönerken acaba başlangıç için uygun bir motosiklet değil mi diye de düşünmedim değil.

    Durum böyleyken böyle. Biraz uzun oldu farkındayım ama bu dünyaya yeni adım atmış birinin gözünden olan biten ilk tanışma budur.

    Neredeyse bir çoğunuzun bu yaşadığım şeyleri yaşadığınızı umarak yazdım bunları. Gerek seçtiğim motosiklet modeli olsun gerekse kaygılarım ve çekincelerimle ilgili yorum yapan herkese şimdiden çok teşekkür ederim.


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #2
    Siyah&Beyaz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    28 Aralık 2013
    Şehir
    Istanbul
    Motosikleti
    Honda Cbr 250
    Esas heyecan gaz kolunu cevirince basliyor ☺ Motosikleti ogrenince endiselerinizin yerini keyif ve mutluluk alacak...

  3. #3
    mgokhan57 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    19 Ağustos 2013
    Şehir
    Sinop
    Motosikleti
    Honda Forza 250 2022
    Hondanın veya GİS akdeminin eğitimlerine katılın öncelikle. Benim tavsiyem Honda Güvenli Sürüş 1 eğitimidir.

  4. #4
    Darkcity2000 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    29 Mayıs 2014
    Şehir
    Ankara
    Motosikleti
    HONDA NC 750X
    bisiklet kullanmisligin varsa motor dengesi kolay zaten gazi actinmi motor iki tekerde gider istesende kolay kolay deviremezsin once egitim al kursa kayit ol 4-6 saat sur bak hosuna giderse uzman egitimlere katil bu arada ehliyetini de al


    REKLAM ALANI

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)