Change.org'da arka çantalara ceza kesilmesine karşı başlatılan bir kampaya var. Belki daha önce paylaşılmıştır ama ben bulamadım. Linkini paylaşıyorum.

http://www.change.org/p/t-c-emniyet-genel-m%C3%BCd%C3%BCrl%C3%BC%C4%9F%C3%BC-arka-%C3%A7antal%C4%B1-motosikletler-cezaland%C4%B1r%C4%B1lmas%C4%B1n

Mümkün olduğu kadar bunu yayalım ve imzalayalım. Olay tamamen işgüzar devlet memuru mantığından kaynaklanan bir uygulama değişikliği. Mevcut yönetmeliğe bakınca arka çanta tadilat olarak belirlenen hiçbir şeye dahil değilken böyle bir uygulamaya başlandı. İmza sayısında yüksek bir rakam yakalanırsa bir şans olabilir.

Bu sonuç vermezse her kullanıcı ayrı ayrı uygulamanın iptalini talep eden bir dilekçeyi emniyet genel müdürlüğüne göndere bilir.

Bir diğer yol ve kesin çözüm ise vakit ve nakit sıkıntısı olmayan kişilerin mahkeme yoluyla uygulamanın durudurulması istemiyle dava açması. Uygulamanın iptaline dair mahkeme kararı çıktığı durumda hiçbir şekilde ceza, motoru bağlama vb. mümkün değil. Trafik cezasını iptal eden bir mahkeme kararı var zaten. Araçların İmal, Tadil ve Montajı hakkındaki Yönetmelik hükümlerine de dayandırılırsa büyük ihtimalle dava kazanılır. Motorsiklet kullanıcısı bir avukat bu davayı açsa kesin olarak çözüm olurdu. Davanın sonuçlanması 1-2 yıl sürer diyen olacaktır kesin. Yürütmenin durdurulması diye bir olay var. Makeme davayı görüşmeden yürütmenin durudurulması kararı verebilir. Bu durumda da polisler ceza kesemez.

Bu konuya bir el atalım arkadaşlar. Oturduğumuz yerden söylenmekle çözülmez ama biraz uğraşmakla çözülecek bir sorun var ortada. Ceza kesilince veya motosiklet bağlanınca aklımız başımıza gelmesin.