Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı
4. sayfa BirinciBirinci ... 234

Ciddi - Şehir Magandalarına Karşı Önlemleriniz

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #61
    M.balibey - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    13 Şubat 2012
    Şehir
    Bursa
    Alıntı tyrung adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    ben bunu yapsam adamın ahı tutar motosiklet orada kol çıkarır
    MhmtcnKoral bunu beğendi.


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #62

    Üyelik
    27 Şubat 2013
    Alıntı serotizm adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Yazdıklarınız akıl alır gibi değil gerçekten. Önce tarifiği okumayı öğrenmek lazım. Bir arkadaş da söylemiş. Öndeki araç kasise gelmeden yavaşlayacağını değil de yanından geçeceğini düşünüyorsanız zaten motor kullanmayın. Beklenen davranış yanından geçmek değil, yavaşlamaktır. Kasisin amacı da o. Buna göre tedbir almanız lazım. Bu tedbiri almıyorsanız zaten her yola çıkışınız sizin için ciddi bir tehlike.
    Onu da geçtim, kasisin yanından değil de yavaşlayıp üzerinden geçti diye el hareketi ile işaret yapmanız da ayrı bir hata. Herhangi bir el hareketi yanlış anlaşılabilir.

    Trafikte diğer araçlarla mümkün olduğu kadar az iletişimde olmak lazım. Kimin ne olduğu belli değil.

    Sanırım 1999 veya 2000 yılıydı. Bir arkadaşım, arkadaşımın eşi ile birlikte arabayla Boğaz Köprüsü'nden Anadolu Yakası'na geçiyoruz. Saat akşam 11 civarı. Köprü bomboş. Ben orta şeritte 80KM ile gidiyorum. Sağım solum boş. Arkama bir özel minibüs geldi, dibime kadar girip çekilmem için selektör yaptı. O da yetmedi korna çaldı. Kenara çekilmemi istiyor. Ama zaten sağım solum boş, geçebilir. Kaldı ki köprü üzerinde şerit değiştirmek yasak.
    Ben de inada bindirdim, kenara çekilmedim. Arkadaş ısrarla selektör ve kornaya devam edince bir an gözüm döndü, frene asıldım. Kendini sağa zor attı ve geçti gitti.
    Biraz sonra gişeleri geçtik. Bu arkadaş önümüzü kesti ve kapışmaya başladık. Gişelerden E-5 sapağına kadar ölümüne diyebileceğim bir hırs ile kapıştık. En son önünden makas yapıp E-5'e döndüm, o dönemedi ve kurtulduk.
    Hikayenin bundan sonrası biraz fantastik.
    E-5 sapağını bilenler bilir, sağa dönersiniz, köprü yolunun altından geçip E-5'e bağlanırsınız. Tam o dönüş esnasında camdan "TAK" diye bir ses geldi. Ben ne olduğunu anlamadım ama arkadaşın eşi ateş ettiler dedi. Çok saçma buldum. Giden arabadan giden arabaya ateş edecek, arada bilmem kaç metre mesafe var, bizim cama gelecek ve o kurşun camı patlatmayacak. Gideceğimiz yere varana kadar dalga geçtim.
    Gideceğimiz yere vardık, arabadan indik, bagajdan arkadaşın bavulunu verip şoför tarafına geri geldim. Kapıyı açacağım, kapı kolu yok.
    Kilidi göbeğinden dağıtmış arkadaşlar vatandaş.
    Ben yine emin olamadım, o şekilde ateş edip vurması mümkün değil. Bir trafik polisi buldum, ona sordum. Böyle böyle oldu ama bir bakın bu kurşun yüzünden mi böyle oldu yoksa başka birşey mi diye.
    Polis baktı, taş maş atsa bu kilit böyle parçalanmaz, ateş etmişler dedi. E, ne yapalım dedim. Bu şekilde gözü dönmüş adam başınıza bela olur, evinize gidin yatın uyuyun dedi.

    Bu olaydan sonra mümkün olduğu kadar trafikte kimse ile dalaşmamaya çalışıyorum. Hakikaten bir anlamı yok. Burada benim silahım olsa ne olacak, adamın camını kırsam ne olacak.

    Özetle, trafikte diğer sürücüler ile söz, el, kol hareketi ile iletişim kurmaya çalışmayın. Hatalı gördüğünüzü arayın 155'i ihbar edin, ileride trafik polisi varsa ona bildirin. Ama siz iletişime geçmeyin.


    Tekrar bu konuya dönersek, açıkçası ben sizi haksız buluyorum, kusura bakmayın.
    Estağfurullah hocam ne kusuru lütfen. Ben zaten bende hata olduğınu belirtmiştim daha durmalıyım diye.

    Verdiğiniz bilgiler insan olana güzel bilgiler. Çok teşekkürler daha dikkatli olacağım. Siz araçla gidiyormuşsunuz demek ki motor olsa gerçekten ezip geçecekler

    ---------- Mesajlar birleştirildi - 20:34 ---------- bir önceki mesaj zamanı 20:27 ----------

    Alıntı Darkcity2000 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Erkekligin 10 da 9 u kacmaktir diye bosa dememisler kacanin anasi aglamaz da demisler bosverin bu itlerin sonu gelmez...

    seneler once bir cukurdan kacayim derken farketmemisim bir araci sikistirmisim, adam nasi korna selektor, azim ettti ters yola girdi ben takip ediyor eskide bir haci murat, bende sinirlendim gozum dondu cektim saga bekledim adam ani frenle arabayi savurup durmalar, bir inisi var ben 1.90 lik iri bir adamim ama inen benden iri kiyim ustu basi yag icinde sanayici, aha dedim eglenceye bak simdi bende bir aksam yemegine davetliyim birden icimi bir huzur kapladi sag omzumdaki melek sanirim iyilik melegi birseyler fisildadi sanki adam kosarak uzerime geliyor, adama dogru kostum elimi uzattim, haci dedim su mubarek aksam ustu gel kavga etmeyelim dedim , adam ani bir sekilde durdu, elimi tuttu, cekti yanaklarimdan optu haklisin gardasim dedi, su mubarek aksam belki seni takip ederek baska bir kaza yapmaktan kurtulmus olabilirim Allah bilir hakkini helal et dedi bir daha optu.. omuzlara saka suka el cirpip hadi iyi aksamlar dedik ayrildik.. halbuki mubarek bir gunde degildi.. Siki kavga ederdik agir yaralanirdik aksam vakti kimsede yok ortalarda.. ama alttan alinca hos bir ani olarak kaldi gitti iste...
    Hocam büyük keyifle okudum ellerinize ve zekanıza sağlık

  3. #63
    adonis84 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    12 Ağustos 2011
    Şehir
    bahçelievler / istanbul
    Motosikleti
    lintex mach, kanuni tiger 250
    kekonun gözü korkmuş .

    ---------- Mesajlar birleştirildi - 22:13 ---------- bir önceki mesaj zamanı 21:55 ----------

    https://www.facebook.com/ali.saltk

  4. #64
    raven71 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    17 Ağustos 2007
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    honda xl 200
    http://www.motosiklet.net/forum/diger-haberler/74156-alev-makinali-motosiklet.html

    http://www.timsah.com/Motora-roketatar-takilirsa/drTrVSi-GIK

    bunlar iş görür
    M.balibey bunu beğendi.

  5. #65
    M.balibey - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    13 Şubat 2012
    Şehir
    Bursa
    Alıntı raven71 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    http://www.motosiklet.net/forum/diger-haberler/74156-alev-makinali-motosiklet.html

    http://www.timsah.com/Motora-roketatar-takilirsa/drTrVSi-GIK

    bunlar iş görür
    alev işi iyimiş depoya benzin + polistiren karışımı yapacaksın ortalık karışır


    REKLAM ALANI
4. sayfa BirinciBirinci ... 234

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)