Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

Ciddi - Şehir Magandalarına Karşı Önlemleriniz

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #41

    Üyelik
    17 Mayıs 2014
    Şehir
    İzmir
    arkadaşlar bu arada kaçınız airsoft silahı kullandı bilmiyorum fakat oyunlarda bulunan biri olarak airsoft silahı bir insana ciddi derecede hasar veremez.(göze vs gelmezse) yani karşınızdakinin canını acıtıp sinirlendirmekten başka hiç bir işe yaramaz. Aman diyim bunlara güvenmeyin.
    M.balibey bunu beğendi.


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #42
    brooklynnn - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    30 Haziran 2011
    Şehir
    çanakkale
    Motosikleti
    yeşil fıstık 300
    Beyzbol sopası taşıyordum bir ara sonra teleskobik cop taşıdım şimdi biber gazı taşıyorum

  3. #43
    RAMİREZ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    12 Ağustos 2013
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    KTM duke 125-- BMW F650 CS
    Silah falan olmaz aman diyim...Kendini o magandanın yerine koy. Çekmiş biri silahı sana. Emin ol sende çekersin.
    En iyi çözüm; ya gazlayıp gitmek, yada hiç bulaşmamak...

  4. #44
    toomuchcc - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    24 Mart 2006
    Konuyu açanın kendisi motosiklet süren bir şehir magandası, yorum yazanların çoğu da aynı kafada belli ki. Takip mesafesi denen şey nedir bilmeden işi silahlara kadar çekmişsiniz bravo tebrik ediyorum hepinizi.
    serotizm bunu beğendi.

  5. #45
    Şafak Tan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    12 Ekim 2012
    Şehir
    İstanbul, Erenköy
    Motosikleti
    Mondial MCX 150
    Sorun maganda da değil arkadaşlar.sorun iletişim biçimimizde. Önünde o freni yapan en yakın dostun olsa söyleyeceğin söz ne olurdu? en etkili silah içten bir gülümseme ile hatayı kankan yapmış gibi cümle kurmak. En atarlı maganda bile insandır. Şimdye kadar bu yöntem ile sadece içten özürler aldım.
    Deneyin, glocktan ya da haydardan daha etkili....

  6. #46
    Sokollu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    27 Nisan 2014
    Alıntı toomuchcc adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Konuyu açanın kendisi motosiklet süren bir şehir magandası, yorum yazanların çoğu da aynı kafada belli ki. Takip mesafesi denen şey nedir bilmeden işi silahlara kadar çekmişsiniz bravo tebrik ediyorum hepinizi.
    Konuyu açan arkadaşın yeni yorumunu okusanız, öyle olmadığını anlarsınız.

  7. #47

    Üyelik
    27 Şubat 2013
    Alıntı Sokollu adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Konuyu açan arkadaşın yeni yorumunu okusanız, öyle olmadığını anlarsınız.
    Eyvallah dostum kendimi anlatabilmişim...

  8. #48
    M.balibey - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    13 Şubat 2012
    Şehir
    Bursa
    beyler illa bişey taşımak istiyorsanız biber gazı taşıyın bence hangi birini dövelim hangi odunu yontalım bunlara için hiçbirimizin ömrü yetmez sanırım konuyu açan arkadaşım genel olarak yazdım kişisel algılamabiri bize küfür ettiyse ana avrat düz gitmediyse bende senin a.koyim degeç ben öyle yapıyorum artık iyi günün deymişte ezecekmiş ya zaten ezmeyi kafaya koyan adam laf kalabağı yapmaz ezer geçer bunların hepsi yada çeker silahı vurur

  9. #49

    Üyelik
    27 Şubat 2013
    Dostum bende astım var. Ama ben artık çok tıkanmıyorum. Lakin bi arkadaşım var sigara dumanında ölümcül olabiliyor panikte eklenince direkt acillik. Şimdi bu artistlere sıksan hastalığı varsa al başına bela. Bilemiyorum kavgadan kaçmayı her tercih ederim ama laftan anlamayanın hakkı kötektir hesabı. Yine de dediğimiz gibi biber gazı mantıklk

  10. #50
    DarkWheel - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    13 Nisan 2014
    Şehir
    İstanbul-Bebek
    Motosikleti
    (SATILDI)Yamaha XVS 1300 Midnightstar
    Alıntı Arda_Karaca adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Kasisi gördüğünüz anda önünüzdeki araç sürücünün ani veya değil yavaşlayabileceğini gözönünde bulundurursanız silaha gerek kalmaz.
    Katılıyorum, ne zaman arada kalsam yavaşlıyorum ki geçip gitsin barzolar.

  11. #51

    Üyelik
    20 Ağustos 2005
    Şehir
    İzmir
    Motosikleti
    BMW F 750 GS
    Geçen hafta Ebay'den profesyonel sapanlardan sipariş ettim. Alüminyum gövdeli, lastikli, taşıma kılıflı... Yanında da 6 mm çalpında 50 adet çelik bilye (mermi). Sipariş amacım şahir magandaları aslında ama motor üzerinde giderken gördüklerim değil, gecenin bir yarısında araçlarıyla patinaj çektirip, hayvan gibi korna çalıp kafa ütüleyenler. Tabi iyi kullanabilmek için önce antremen yapmam gerekiyor. Bunu motosiklette kılıfı ile kemerinize bağlayarak da taşıyabiliyorsunuz. Tabi adamın gözüne kafasına atarsanız başınız belaya girer. Youtube'da videoları var, izleyin (ingilizce sapan "slingshot"). Ben balkondan o itlerin araçlarını vurmak için aldım. Trafikte yol kesenler ise silahlı bıçaklı olmadıkça sorun değil. Üç yıldır Wing Chun eğitimi alıyorum, eğitimli değilse tek kişiyi eşek sudan gelinceye kadar dövebilirim, iki kişi şu an zorlar. Bu yüzden yine başım bela girer tabi ancak adam üzerinize geliyorsa ve kendinizi savunmak zorundaysanız yapacak bir şey yok.
    krd bunu beğendi.

  12. #52
    A.Volkan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    01 Ağustos 2014
    Motosikleti
    2016 HONDA CBF 150
    Selamün Aleyküm ben aranıza yeni katıldım motorum yok ehliyete yazıldım.Ama genelde iş ile ev arası bisiklet sürüyorum.Sabah otobüs önüme kırdı yer fiskiyelerden dolayı ıslak benim bisiklette yol bisikleti daha önce kayıp otobüsün altına girdiğim için tecrübeliyim.O yüzden durabildim.Neyse adam ile yanyana geldik adama bir baktım o beni çocuk falan sandı.Yani yaptığım yanlış onaylamıyorum ama inse ağzını burnunu kıracaktım.Genelde kolay kolay sinirlenmem.Bakalım motoru nasıl kullanıcam Allah yardımcım olsun.

  13. #53
    serotizm - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    28 Ağustos 2008
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Harley Davidson Softail FXSTBI
    Yazdıklarınız akıl alır gibi değil gerçekten. Önce tarifiği okumayı öğrenmek lazım. Bir arkadaş da söylemiş. Öndeki araç kasise gelmeden yavaşlayacağını değil de yanından geçeceğini düşünüyorsanız zaten motor kullanmayın. Beklenen davranış yanından geçmek değil, yavaşlamaktır. Kasisin amacı da o. Buna göre tedbir almanız lazım. Bu tedbiri almıyorsanız zaten her yola çıkışınız sizin için ciddi bir tehlike.
    Onu da geçtim, kasisin yanından değil de yavaşlayıp üzerinden geçti diye el hareketi ile işaret yapmanız da ayrı bir hata. Herhangi bir el hareketi yanlış anlaşılabilir.

    Trafikte diğer araçlarla mümkün olduğu kadar az iletişimde olmak lazım. Kimin ne olduğu belli değil.

    Sanırım 1999 veya 2000 yılıydı. Bir arkadaşım, arkadaşımın eşi ile birlikte arabayla Boğaz Köprüsü'nden Anadolu Yakası'na geçiyoruz. Saat akşam 11 civarı. Köprü bomboş. Ben orta şeritte 80KM ile gidiyorum. Sağım solum boş. Arkama bir özel minibüs geldi, dibime kadar girip çekilmem için selektör yaptı. O da yetmedi korna çaldı. Kenara çekilmemi istiyor. Ama zaten sağım solum boş, geçebilir. Kaldı ki köprü üzerinde şerit değiştirmek yasak.
    Ben de inada bindirdim, kenara çekilmedim. Arkadaş ısrarla selektör ve kornaya devam edince bir an gözüm döndü, frene asıldım. Kendini sağa zor attı ve geçti gitti.
    Biraz sonra gişeleri geçtik. Bu arkadaş önümüzü kesti ve kapışmaya başladık. Gişelerden E-5 sapağına kadar ölümüne diyebileceğim bir hırs ile kapıştık. En son önünden makas yapıp E-5'e döndüm, o dönemedi ve kurtulduk.
    Hikayenin bundan sonrası biraz fantastik.
    E-5 sapağını bilenler bilir, sağa dönersiniz, köprü yolunun altından geçip E-5'e bağlanırsınız. Tam o dönüş esnasında camdan "TAK" diye bir ses geldi. Ben ne olduğunu anlamadım ama arkadaşın eşi ateş ettiler dedi. Çok saçma buldum. Giden arabadan giden arabaya ateş edecek, arada bilmem kaç metre mesafe var, bizim cama gelecek ve o kurşun camı patlatmayacak. Gideceğimiz yere varana kadar dalga geçtim.
    Gideceğimiz yere vardık, arabadan indik, bagajdan arkadaşın bavulunu verip şoför tarafına geri geldim. Kapıyı açacağım, kapı kolu yok.
    Kilidi göbeğinden dağıtmış arkadaşlar vatandaş.
    Ben yine emin olamadım, o şekilde ateş edip vurması mümkün değil. Bir trafik polisi buldum, ona sordum. Böyle böyle oldu ama bir bakın bu kurşun yüzünden mi böyle oldu yoksa başka birşey mi diye.
    Polis baktı, taş maş atsa bu kilit böyle parçalanmaz, ateş etmişler dedi. E, ne yapalım dedim. Bu şekilde gözü dönmüş adam başınıza bela olur, evinize gidin yatın uyuyun dedi.

    Bu olaydan sonra mümkün olduğu kadar trafikte kimse ile dalaşmamaya çalışıyorum. Hakikaten bir anlamı yok. Burada benim silahım olsa ne olacak, adamın camını kırsam ne olacak.

    Özetle, trafikte diğer sürücüler ile söz, el, kol hareketi ile iletişim kurmaya çalışmayın. Hatalı gördüğünüzü arayın 155'i ihbar edin, ileride trafik polisi varsa ona bildirin. Ama siz iletişime geçmeyin.


    Tekrar bu konuya dönersek, açıkçası ben sizi haksız buluyorum, kusura bakmayın.
    mehmetenis, Arda_Karaca, Maslak ve 1 diğerleri bunu beğendiler..

  14. #54
    ozrace - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    30 Mayıs 2007
    Şehir
    İstanbul-Çekmeköy
    Motosikleti
    = Kawasaki KLE 500
    bi bitemediler zaten...

  15. #55
    heia2654 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    19 Aralık 2011
    Alıntı Arda_Karaca adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Kasisi gördüğünüz anda önünüzdeki araç sürücünün ani veya değil yavaşlayabileceğini gözönünde bulundurursanız silaha gerek kalmaz.
    Arkadaşımızın bu yorumunu bi 8-10 kere tekrarlayalım da bence başlıkta iyicene benimsensin...

    Yavaşlamanın dikkatsizcesi olmaz, kasis olmasından da şehir içi olduğunu anlıyorum, istediği gibi durur kalkar. Bu yüzden trafikte takip mesafeleri belirlenmiştir. En fazla sinyal vermeden ani dönüş vs. yaparsa ondan ceza yer ama arkadan vuran olarak yine siz asli suçlu olursunuz.

    Şahsen ben de şehir içinde kasis farkedip biraz ani fren yaptım diye biri gelip el kol yapsa umursamam ama kızarım.

    Kendi güvenliğimiz için, önce kendimizin hatalarını sıfıra indirmeye çalışalım sonra başkalarına bakarız arkadaşlar.

    Sıkıştırmalar tehditler için kaska ufak bir kamera tavsiye ederim. SJ serisi kameralar rağbet görüyor bu aralar. Ben de aldım bi tane yapıştırıcam kaskın tepesine.

    ---------- Mesajlar birleştirildi - 11:14 ---------- bir önceki mesaj zamanı 11:01 ----------

    He bir de şu mesele var, bahsettiğiniz sapandı havalı tabancaydı falan çıkarırsanız da adam sizi vurursa, hele bir de tanıdığı vs varsa nefsi müdafaadan bile yırtabilir. Magandayı eleştirirken davranışlarını kopyalamayın.

    Trafikteki magandalıklara müdahele etme isteğiniz normal ama işi hesaba vurduğunuzda uğrayabileceğiniz, hatta vakit ve sinir olarak uğradığınız kayıp, sağlayabileceğiniz faydadan çok çok daha düşük. Hatta bu maganda daha da bilenip aynen devam edecektir hareketlerine.

    Bu işin oluru bilinçli bir toplum ve yaptırımları düzenli uygulayan bir devlettir. Eğitim, sağlık ve güvenlik devletlerin asli görevleridir. Şu an ülkemizde eğitim, sağlık ve güvenlik hizmetlerinin kalitesi malesef özellikle şehirlerde yaşayanlar için beklentilerden düşük. Daha da kötüsü özelleşmiş ve sektöre dönüşmüş durumda. Eğitimin de sağlığın da güvenliğin de kalitelisi özel, paralı...

    Özetle güvenlik güçleri bu tür günlük olaylar için umursamaz tavırlarda olduğundan devlet yaptırımı diye bir şey yok ortada, polis o ateş eden herifin peşine düşüp doğduğuna pişman edeceğine uğraşmayın başınıza bela olur diyor. Ulan sen düşüceksin zaten ben değil!! Bunun adı da kaypaklık işte. Belki de asıl kendi başına bela olacağından korkuyor. Bu da muz cumhuriyeti işte...

    Trafikte bireysel önlemlerinizi alın. Ülkemizin beklediğiniz seviyeye ulaşması için de biraz bekleyin... He bi de son olarak kasis görünce yavaşlayın...
    serotizm ve Arda_Karaca bunu beğendiler.

  16. #56
    Darkcity2000 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    29 Mayıs 2014
    Şehir
    Ankara
    Motosikleti
    HONDA NC 750X
    Erkekligin 10 da 9 u kacmaktir diye bosa dememisler kacanin anasi aglamaz da demisler bosverin bu itlerin sonu gelmez...

    seneler once bir cukurdan kacayim derken farketmemisim bir araci sikistirmisim, adam nasi korna selektor, azim ettti ters yola girdi ben takip ediyor eskide bir haci murat, bende sinirlendim gozum dondu cektim saga bekledim adam ani frenle arabayi savurup durmalar, bir inisi var ben 1.90 lik iri bir adamim ama inen benden iri kiyim ustu basi yag icinde sanayici, aha dedim eglenceye bak simdi bende bir aksam yemegine davetliyim birden icimi bir huzur kapladi sag omzumdaki melek sanirim iyilik melegi birseyler fisildadi sanki adam kosarak uzerime geliyor, adama dogru kostum elimi uzattim, haci dedim su mubarek aksam ustu gel kavga etmeyelim dedim , adam ani bir sekilde durdu, elimi tuttu, cekti yanaklarimdan optu haklisin gardasim dedi, su mubarek aksam belki seni takip ederek baska bir kaza yapmaktan kurtulmus olabilirim Allah bilir hakkini helal et dedi bir daha optu.. omuzlara saka suka el cirpip hadi iyi aksamlar dedik ayrildik.. halbuki mubarek bir gunde degildi.. Siki kavga ederdik agir yaralanirdik aksam vakti kimsede yok ortalarda.. ama alttan alinca hos bir ani olarak kaldi gitti iste...
    Şafak Tan bunu beğendi.

  17. #57
    A.Volkan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    01 Ağustos 2014
    Motosikleti
    2016 HONDA CBF 150
    Güzel taktik

  18. #58

    Üyelik
    20 Ağustos 2005
    Şehir
    İzmir
    Motosikleti
    BMW F 750 GS
    Bu tipler devletin güçsüzlüğünden cesaret alıyor. Bana kalsa aracında silah taşıyanı hücreye sorgusuz sualsiz tıkarım, bir ara aklıma gelirse gider bakarım. Kaybederim yani adamı... Ama öylesine insancıl, öylesine adaletli bir ülkede yaşıyoruz ki suçluların cezalandırılması bir yana yaptıkları yanlarına kar kalıyor. O adamları öyle bir cezalandıracaksın ki bir daha silah gördüğünde arkasına bakmadan kaçacak, silaha bakınca psikolojisi bozulacak, uykuları kaçacak.

  19. #59
    A.Volkan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    01 Ağustos 2014
    Motosikleti
    2016 HONDA CBF 150
    Bu wing chun ip man nin olayı değil mi?Bruce Lee nin hocasının tarzı.

  20. #60
    tyrung - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    18 Haziran 2014
    Motosikleti
    Monster 696, Vespa Primavera
    Motork08 bunu beğendi.


    REKLAM ALANI

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)