Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

Sıfır Motor Ruhsat İşlemleri

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #1
    GB79 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    01 Ağustos 2014
    Şehir
    İstanbul, Kadıköy
    Motosikleti
    Honda NC750X
    Merhabalar, yaşım 35, motor dünyasına yeni giriyorum ve yakında sıfır bir motor almayı düşünüyorum. Biliyorum birçoğunuz sıfır alma, 2. elle başla diyecek, neyse şimdilik kararım böyle. Benim asıl sormak istediğim sıfır motor alırken aldığımız bayi bizim adımıza ruhsatı çıkarmıyor mu, bu işi motoru aldıktan sonra kendimiz mi yapıyoruz? Araba alırken sigortasını ve kaskosunu da bayi yapıyor, motorsiklette durum nedir? Teşekkürler.


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #2
    Bozüyüksporl - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    18 Haziran 2014
    Şehir
    Bozüyük
    Motosikleti
    150 Mr Vulture
    Tecrübem yok, ama okuyup bildiklerim kadarıyla sanırım aldığınız firma yapıyor, ama mesela firma 500'e yapıyosa kendiniz 300'e yapabilirsiniz, diye biliyorum.

  3. #3
    ///MPOWER - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    10 Haziran 2014
    Şehir
    İSTANBUL
    Motosikleti
    HONDA CBR 250R
    Sizin insiyatifinize kalmış bir olay isterseniz noterden vekaletle bütün herşeyini onlar halleder ruhsat sigorta vs.

  4. #4
    ronnytechno - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    26 Mart 2011
    Şehir
    Süleymanpaşalı
    Motosikleti
    TVS Apache 150 2013 Yeşil-Siyah
    Bazı bayiler kendileri yapıyor ,mesela ben 2 defa sıfır motor aldım ikisindede bayiye değilde muameleciye yani sigortacıya yaptırdım . sen uğraşmıosun onlar herşeyi hallediyo. zamanım çok diyosan kendinde halledebilirsin, benim işten izin almamla kesilecek param, sigortacıya vericeğimden daha fazla olduğu için ben öyle yaptım.

  5. #5
    GB79 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    01 Ağustos 2014
    Şehir
    İstanbul, Kadıköy
    Motosikleti
    Honda NC750X
    Teşekkürler arkadaşlar

  6. #6
    Motor_Derili - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    14 Aralık 2008
    Motosikleti
    Nmax 155 / Fazer8 / NC750X2018
    Bayi faturanla beraber ÖTV, Teknik Belge, Uygunluk Belgesi, yetki belgesi evraklarını zaten veriyor. Senin yapman gereken;

    1) Kimliğinle birlikte 1 er takım fotokopi
    2) Trafik sigortası
    3) Herhangibir muameleciden 2 adet EK-1 formu. Trafik Tescil bürolarının etrafında bolca var. 10-20 TL aralığında dolduruyorlar bilgisayar ortamında.
    4) İnternetten ikamet ettiğin yere bağlı olan Trafik Tescil Bürosundan randevu. Randevu aldığın zaman bu kağıdın da çıktısını alıyorsun. O tarih ve saatte orada bulunuyorsun.
    5) Verdiğin gün Ruhsatını teslim alıyorsun. Yanında plaka basımı için bir de kağıt veriyorlar onunla da Şöförler odasına gidip plakanı bastırıyorsun.

    Trafik ve Tescil Belgesi 167 TL gibi birşey. Tek plaka basımı şöförler odasından 12.50 TL. Ek-1 formu 20 TL desen bütün masrafın bu kadar.

    Muameleciye gittiğinde bu masrafların üstüne +300-400 TL gibi para istiyorlar. Üzerine bir de 70-80 TL de vekalet masrafı verirsin.

    Bu arada yeni tescillerde 3 ay süre var. Bazı internet sitelerinde 1 ay diyor ama randevu kağıdının üzerinde açıklamalarda yazıyor.

    Ayrıca randevu almak biraz uğraştırıyor.

  7. #7

    Üyelik
    16 Haziran 2014
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    honda nc750 x
    Benim de yaşım 33 ve aynı senin durumundayım. geçenlerde bir abimiz aldı ve hiçbir işlemle uğraşmadı, motor eve teslim. Bu arada bizimkisi bu yaştan sonra orta yaş bunalımı mı oluyor acaba!!

  8. #8
    07mehmet07 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    17 Temmuz 2013
    Şehir
    Antalya / Alanya
    Motosikleti
    Bmw s1000rr
    bütün ihtiyarlar toplandık toplandık benimde yaş 33 ben işlemleri kendim yaptım çok uzun sürmedi ve yormadı bence vaktin varsa kendin yap, ayrıca eğer motordan anlamıyorsan sıfır almak her zaman mantıklıdır yoksa kafanda sürekli motorla ilgili soru işaretleri olacaktır ama tek tavsiyem ilk etapta pahalı bişey alma en az zararla elinden çıkarabileceğin uygun fiyatlı bir motor al, ben geçen sene 3400 tl'ye sıfır rks titanic almıştım 6 ay sonra 3000 tl'ye sattım, tavsiye ederim çok güzel motordur, hayırlı olsun bu arada yaşlılık işte unutuyoruz

  9. #9
    GB79 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    01 Ağustos 2014
    Şehir
    İstanbul, Kadıköy
    Motosikleti
    Honda NC750X
    O kadar da yaşlanmadık yahu Ama bu aralar var bir şey, ben de çevremdeki birkaç arkadaşın ehliyet almasıyla geçenlerde kendimi ehliyet kursunda buldum. Birkaç haftadır araştırma yapıyorum, araştırdıkça da insan daha bir kararsızlaşıyor. Tavsiyelerinizi dikkate alacağım, sağolun, belki bir gün buluşup beraber turlama şansı buluruz, ayrı bir dünya iki teker gerçekten ;)


    REKLAM ALANI

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)

Bu Konudaki Etiketler