Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

Arızalı sıfır motor

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #1

    Üyelik
    28 Temmuz 2014
    Merhabalar.Bende geçtiğimiz hafta ankaradan sıfır bir scarabeo alarak aranıza katılmış bulunmaktayım.Malesef motosiklet maceram kötü bir tecrübeyle başladı.Motoru Ankara yetkili bayisinden alırken alttaki tahliye borularından sürekli sıvı akıtıyordu.Hatta bayinin önünde deneme turu attım ve gittiğim heryerde arkasından iz bırakarak gitti.Defalarca kez sormama rağmen yeni araçta bu şekilde sıvı tahliyesi olabilieceğini söylediler.Motorumu teslim alıp ayrıldım.Çok kısa süre mahallemde kullandım ve gittiğim heryerde sıvıyı dökmeye devam etti.Gece evimin önündede dökmüş yöneticiden de azar yedik o arada.Sabah yeniden bindim.Tabiiki damla damla dökmeye devam ediyordu.Telefon açtım yine normaldir cevabını aldım.O gün kısa süre sonra motorun derecesi yükseldi ve hararet sona geldi , yolda kaldım.Aradım araçla gelerek motosikleti alıp servise götürdüler bir kaç saat sonra bunda bişey yok radyatörü doldurduk deyip getirdiler.Bür gün sonra sıvı sıza sıza yeniden boşaldı ve ben ,malumunuz yine yolun ortasında kaldım.Motoru dinlendire dinlendire eve kadar güç bela geldim.Yeniden telefon açtığımızda bu sefer motorun istanbuldan ankaraya taşıma esnasında düşürülmüş olabileceğini söylediler.Çok uzun yazdım hakkınızı helal edin ama gerçekten sıfır araç aldım ve hevesim kursağımda kaldı.Sonuç olarak ,sıfır parasıyla ayıplı bir mal almış oldum.Ve motor yapılsa bile artık kullanmak hiç içime sinmiyor ,çünkü başka arızaların çıkmayacağı garantisi yok.Bundan sonra bir tüketici olarak ne yapmam gerekir bana bir akıl verebilir misiniz?Hakkımı nasıl aramalıyım ,benzer durumları yaşamış yada haberi olanlar varsa içinizde görüşlerinizi paylaşırsanız çok memnun olurum.Şimdiden teşekkürler.


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #2
    ufukk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    10 Ekim 2010
    Şehir
    Ankara
    Motosikleti
    kymco venox
    başka motorla değiştirsinler ne demek istanbul dan gelirken devrilmiştir, sonuçta kendi hataları, rodajdaki motor iki defa hararete maruz kaldı
    değiştirmeleri konusunda elinizden geleni yapın
    efizikci bunu beğendi.

  3. #3

    Üyelik
    18 Mart 2014
    Şehir
    bursa
    Motosikleti
    Tracer700
    gecmis olsun aldigin yerle gorus mahkemeye gidecegini soyle yardimci olmazlarsa hekem heyeti yada tuketici haklarinla bir gorus ben bunu yapardim fiyarini bilmiyorum f'yatina gore hakem heyeti yada tuketici haklarinla gorus

  4. #4
    serotizm - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    28 Ağustos 2008
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Harley Davidson Softail FXSTBI
    Fiyat yüksek olduğu için bu konuya hakem heyeti yetkisini aşıyor. Hakem heyetinin kararı bağlayıcı değil, sadece tavsiye niteliğinde. Ama tüketici mahkemesi için delil oluşturuyor.
    Bence direkt tüketici mahkemesine git.
    Ancak bayii kendisi taşıma esnasında düşürülmüş olabileceğini söylüyorsa, zaten değiştirme konusunda sorun çıkartacağını sanmıyorum.
    Bence şu sıra ile harekete geçin:
    1- Bayii ile görüşün ve değişim isteyin.
    2- Peugeot Türkiye'ye konuyu yazın/telefonla bildirin. Ayrıca Peugeot Avrupa'ya da mail atın.
    3- Tüketici hakem heyetine başvurun. Motoru kullanmayın. Yapabiliyorsanız bayiiye teslim edin ve ettiğinize dair onlardan bir yazılı belge alın. Tutar onların yetkisini aşıyor ama yine de bir karar alıp bunu noter kanalı ile firmaya gönderirler. Firma yine değişim yapmazsa;
    4- Tüketici mahkemesine gidin.
    İnşallah 1.adımda iş çözülür. 3.adım en az 3-4 ay sürüyor. Benim Ekim ayındaki başvurum Şubat'ta görüşülüp karara bağlanmıştı.
    Benim de çamaşır makinem arızalı çıkmıştı. Aldığım firma değiştirmedi. Hakem heyeti kararını görünce direkt parayı iade ettiler.
    Geçmiş olsun.

  5. #5

    Üyelik
    28 Temmuz 2014
    Cevaplarınız için çok teşekkür ederim.Bakalım bayram sonrası görüştüğümüzde bayinin tutumu nasıl olacak.Sırf bu aksaklıkları yaşamamak için bu marka grubunun ürününü tercih ettim ama daha motor tecrubem başlamadan bitmiş gibi oldu.

  6. #6

    Üyelik
    21 Mayıs 2012
    Şehir
    istanbul/sisli
    Motosikleti
    suzuki gw250 inazuma
    Konusarak çözmeye calisin. Bu ulkede oyle mahkemeye gideyim hakkimi arayayim.diye ugrasirsan allah sabir versin derim. Tuketiciyi koruyan yok çünkü

  7. #7
    Tİme_shİft42 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    22 Kasım 2012
    Motosikleti
    Var
    Nerden sızıyor çatlak patlağı çıkan kopan yeri varmı sızdıran yerin bi resmini yuklersen bir fikir yurütebiliriz

  8. #8
    acayüp - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    24 Nisan 2007
    Şehir
    istanbul
    Motosikleti
    cawa
    Bayi seni oyalayarak , ücret iadesi sürecini doldurmaya çalışıcak.
    Zaman kaybetmeden mahkemeye başvurunu yap , adamlar paranı verirse sorun yok , yenisini verirse yine sorun yok.
    Hamkemeden sıkıntı olmaz.
    Yalnız zamanını geçirip mahkemeye gidersen ozaman sıkıntı olur işte.
    Sıfır motorda arız olması ne demek . Çin malı değil , seri sonu değil.
    Hiç bir şekilde aynı motoru almamanı öneririm.
    Muhtemelen o motor hararet yaptı ve bir yerlere zarar verdi.
    Aynı şekilde hararaeti tavan yapmış motora adamlar göstergede sorun vardır herhalde hararet yapmaz bu dediler. 2 saat sonra motor kitledi. 2 bin tl masraf çıktı . Ve hararet yapmaz diyen adamlar hemen salağa yatıp işten sıyırmaya çabaladılar.

    Dikkatli ol , keyfin kaçabilir. Genelde bizim satıcıların tüm sempatikliği malı satana kadar olur sonrasında içinden bir canavar çıkabilir.

    Marka sağlam , arkasında ferco var , fakat işte bayi önemli yinede.
    Geçmiş olsun.

  9. #9
    mstf_gnc - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    07 Ekim 2007
    Şehir
    Esenyurt/İst
    Motosikleti
    Asya motor elegant 150
    eminim çok küçük bir sorundur.. radyatör hortum u vidası gevşektir yada deliktir.suyun nereden geldiğine bakılabilirdi.Sorun büyük olmadıkça servislerde boşa zaman kaybetmeyin.

  10. #10
    efizikci - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    08 Haziran 2014
    Şehir
    kırklareli
    Motosikleti
    kuba xcg 100>Pulsar 200NS>xtreme max200>Dominar400
    Firmaya direkt olarak mail de atmanızda belki fayda olabilir tabi türk firma olmadığı için ingilizce bir mail atabilirsiniz diye düşündüm.

  11. #11
    copycat - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    08 Mayıs 2006
    Şehir
    istanbul(maltepe-agva)
    Motosikleti
    2014 mt-07 - 2016 xmax 250 abs
    bayi derdini halletmiyorsa hiç çekinmeden derhal fercoyla görüş. ferco pahalıcı bir firmadır ama ilgilenir diye düşünüyorum. eğer ferco bayiye sert çıkarsa derhal işini çözerler. mahkemeyle uğraşmak zorunda da kalmazsın.

  12. #12
    asde06 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    18 Mayıs 2014
    Motosikleti
    Mondial Mr 150 Vulture
    sorun, arıza vs olabilirde, arkadaş sıfır motorda sıvı tahliyesi olabilir ne demek? resmen sallamış, bayi için söylüyorum kardeşim sen o işyerinden ekmek yiyorsun, ulan saygın olsun işine biraz be ..

  13. #13
    mephamd - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    14 Mayıs 2009
    Motosikleti
    CRF1000 AfricaTwin
    Dava dilekçenizı gecıktırmeden verin. Avukata falan gitmeye de gerek yok. Gerekirse ilerde avukat bulursunuz. Şimdi durumunuzu anlatan bir dilekçe ile şikayetçi olun. Eğer aracı degısırlerse sıkayetınızı geri alırsınız çok kolay. Davalar uzun sürüyor diye korkmayın avukat olmadan Bile bu dava cok kolay devam ettirip kazanabılırsınız.


    REKLAM ALANI

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)