Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı
2. sayfa BirinciBirinci 12

Yapamazmıyız? (izmir MT)

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #21
    jemalizm - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    25 Temmuz 2013
    Şehir
    İzmir - Göztepe
    Motosikleti
    Bajaj Discover 125 ST
    Alıntı kemboo adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    yeşil dere yolunda gezici radar var kardeşim o yolun her an her yerinde yiyebilirsin aklında olsun
    yeşildere yolunda gezen radar beyaz sedan megan plaka sonu 8162 saygılar.

    ayrıca diğer konuya gelirsek siz kameraya yatırım yapacağınıza trafiği nasıl okuma dersleri alırım diye bütçe ayırın
    çünkü hiçbir yerde sistem değişmez sisteme ayak uydurulur. trafik dönen bir çarktır ve siz bunun akışını başka yöne çeviremezsiniz. ancak o çarkın hızına ayak uyduran başka bir çark olabilirsiniz.

    ben yıllardır neredeyse her il de araç kullanıyorum, trafik okumak bir sanattır çevremdeki motor kullanan arkadaşların hepsi trafikte mutlaka bir hadise yaşıyor. nedense ben yaşamıyorum.
    Hatta eşim bazen der ki" o arabayı nasıl gördün" - "o kadının önüne çıkacağını nasıl gördün"

    sanattır trafik. öğretebilirim

    ---------- Mesajlar birleştirildi - 02:17 ---------- bir önceki mesaj zamanı 02:07 ----------

    Alıntı alper_becker adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Ben cevre yolunda 130 ile sol şeritten giderken bile arkadan nasil bir surat ile geliyorlarsa 1km öteden selektör yaka yaka, 2 snde kicimin dibinde bitiyor. Sağ şerit dolu ise hele, ben sağa azcik yanasayim hemen acilan o daracik yerden geçmeye kalkio beni. Bazi arkadaşlar sorun yaşamiyor olabilir banada trafiği oku falan diyor, fakat sorunun bende olmadigini altinelbiseli adami izleye izleye anladım. 30 senelik motorcular bile her yolculuğunda bir trafik canavariyla burun buruna izliyorlar. Onlar tecrübeli, fakat benim gibi tecrubesizler yok yere panik yapip gidonu kirabiliriz, şerit değiştirebilir bir araç altında kalabiliriz. Motora basladigimdan beri hic kazam yok fakat bununla gurur duymuyorum, çünkü yapmam an meselesi biliyorum. Sebebi de ben olmayacam muhtemelen.
    bunun önüne geçemezsiniz 130 km süratla çevre yolunda sol şeritten hele motorla gitmek riskdir. Ben araçla 120-130 la sol şeritten gitmiyorum yani hata işte. kuralın ne söylediği önemli değil "hız sınırı 120" ise 120 yi geçmeyen araçlar yapsınlar.

    bakışınız hep ileride olsun, önünzde giden bir aracın tepkilerini kontrol edin dikiz aynasından arada sırada göz ucuyla adamın nerelere baktığına dikkat edin.

    örnek 1: adamı dikiz aynasından ve görebildiğiniz kadar sürücünün kafasını süzün, gsürücü sakin öyle atraksiyonlu değil ise, bu aracı sollamaya hazırlandığinız da her 2 aynadan arka tarafınızı kontrol edeceksiniz, çılgına gelen biri var mı yanınızda ki arkanızda kinin gidiş hızı nedir, siz bunlara göz atın yeter; beyin gerekli hesaplamayı zaten yapıyor.

    yukarıda yazdıklarım zaten 3-4 saniyede gelişiyor. Eğer sabırsızsanız hemen sollayacağım derseniz zaten hatalısınız. yolun kontrolünü, etrafın kontrolünü tam olarak sağladıktan sonra ileriyi gördükten sonra o an çevrenizdeki araçalrın tamamımın neler yapacağını beyin tahmin ediyor ve siz akıcı bir sollamayla 1 değil 1 den çok araç sollayarak o ortamdan ayrılmış oluyorsunuz. aynı durum 500 metre ileride yine geçerli, hemen bir arabanın arkasına geçip önünüzü arkanızı yanınızı süzüyorsunuz ve akıcı sollamaya devam.

    öyle gelişi güzel sola sağa atlarsanız birisinin kaportasına girersiniz. gaziemirde kamyonun tekerlerine giren arkadaş gibi. Allah rağmen yeğlesin.
    Flickr
    http://www.flickr.com/photos/109845783@N04/
    ..kanlı resimler ressamı..


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #22

    Üyelik
    07 Mayıs 2014
    Şehir
    izmir
    Jemalizm kardeşim, haklı olabilirsiniz sizin doğrunuzdur. 2. Yorumumda yazdigim gibi konuya fikir olarak yatkin arkadaşların yorumları daha onemli. Trafiği okumak mesele değil, bir araç 160 ile makas ata ata gidiyorsa zaten okusan ne olur okumadan ne olur. Kirmizi isikta beklerken arkadan bir araba carpmis kimene. Şeridinde gayet sakin giderken bir araba önune kirmis olmuşsun kimene? Belki bu forumda adina bir allah rahmet eylesin konusu acilir sonra unutulur gidersin. Fakat senin gibi düşünen 1 kişinin fikrini deistirsek, ve senin gibi birileri başkalarininkini degistirse sistem zaten bize doner. Ama usengeclik umursamazlık, hep bir aman nolcakki gecti gitti önümüze bakalım tavirlari. Bugün seni iskalayan araba, yarin birgün bir hayata mal olur, bir köpeği insani bebeği belki ezer geçer.

  3. #23
    biyeybaraküs - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    29 Nisan 2014
    Şehir
    İZMİR
    Motosikleti
    2017 HONDA CBR 1000 RR SP
    canlandıralım biraz Alper şu sj 4000 vardı ya 200 tl lik niye o kameraya değilde 500 liralık başka bir (oregon atc9k ) kameraya yöneldin çok fark varmı aralarında sj 4000 fena değil gibi gözüküyor halbuki (fiyat performans)
    alper_becker bunu beğendi.

  4. #24

    Üyelik
    07 Mayıs 2014
    Şehir
    izmir
    sj4000 türkiyede 350 liraya satılıyor. Satanlarda ebay'dan 85 dolara alıp burada o fiyata satıyor. Yoksa 1 ay beklemek gerekcek. Burada 350 ona verene kadar 150 daha koyup oregon almayı düşündüm. Garantisi var, çin değil amerikan malı uzaktan kumandalı daha fonksyonel. O sebeple oregon düşündüm. Birde 2. el istemiyorum cünkü elektronik alet. Çalışır alırım ertesi gün çalışmaz şekilde bulurum.

  5. #25

    Üyelik
    05 Nisan 2014
    Şehir
    İzmir
    Motosikleti
    Sportster Iron883
    Kamera olayını ben hala düşünüyorum sj4000 aklıma yatmış gibiydi fakat motorun farklı ihtiyaçları olunca erteledim kamera olayını. Kimse artislik yapmasın istiyosan grup olarak gezmek en sağlıklısı ben bizim grup sürüşlerinde saygısızlık yapan görmedim hiç

  6. #26
    motorcu adam - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    13 Temmuz 2012
    Şehir
    istanbul dudullu
    Motosikleti
    Honda CBF 1000 FA
    Alıntı tr_select adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Beyler,,, Darılmaca, gücenmece yok şimdi

    Bizim insanımızdan bir bok olmaz. Neden olmaz ? Şimdi sen dilekçeyi yazdın onlarca-yüzlerce imza ile (yapıldı)... Gelen cevapta şu yazacak; (Oldu canım, başka ?) Bunuda gördük...

    Kamera olayını zaten saymıyorum. Kimsenin umrunda bile değil. Bimer bazı vakalarda dikkate alıyor, bazılarında almıyor.
    İhbarı değerlendiren memurlarda aynı şekilde. İşine gelirse ilgileniyor...

    Şimdi darılmaca-gücenmece olmasın dediğim kısıma geldim. BİZİM İNSANIMIZDAN BİR BOK OLMAZ
    Bizim ülkemizde yakın zamanlar içerisinde asla trafik kültürü oturmayacak.
    Motorluya saygı olmayacak.
    Yaya geçitleri zaten ayrı bir olay. Yola atladığında daha çok hızlanıyor araçlar.

    Birisi ölünce pamuğu tıkarlar, belki kısa bir haberlere çıkar, aileside ömür boyu yanar...
    Bunun içinde eğitimini alacaksın, korumalıklarını adam akıllı giyeceksin,,, TÜRKİYEDE MOTOR SÜRME ŞEKLİNE ENTEGRE edeceksin kendini. Bunlarda; Hızlı olmak, yolu iyi okumak, macera aramamak, full koruma gezmek ve en önemlisi eğitim.

    1500 kilometrede başına bunlar geldiyse sen motosiklet kullanmayı bilmiyorsun, hiç kendini kandırma.
    Aynen oyle kardesim sen bu isle bosuna ugrasma derler geri yollarlar. Ben bikeresinde bi okuzle elimden geldigince ugrastim savci bos ver gecti gitti dedi. http://www.motosiklet.net/forum/moto-sohbet/133590-vurup-kacma-olaylari.html#post3394518
    Bu kadar tembel asalak ve parazit polisler oldugu surece ilgisiz savcilar bulundugu surece trafikte hakkini arayimassin. Hee eger kalasnikof silahin falan varsa bilemem.

  7. #27

    Üyelik
    24 Ağustos 2013
    Motosikleti
    SUPER SHADOW 250
    Güzel bir konu olmuş ayrı bir başlıkta kamerası olanlar yolda gördükleri kurallara uymayan sürücülerin videosunu hazırlayıp paylaşsa hatta bu paylaşımdan alınıp trafik polislerine verilse en azından görüntülerden %50 ceza yemiş olurlar.

  8. #28
    telike - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    05 Ağustos 2012
    Şehir
    İzmir/Bornova
    Motosikleti
    KTM 450 EXC-F
    dostum altında aprilla rs125 varsa üzerine kırmaları öyle mal mal hareketler yapmaları normaldir. hergün işe yeşildereden motorla gidip geliyorum (bayraklı-gaziemir) üstüme kıran da oldu tabi sen de araçların hızlarına yakın gideceksin.

    sj4000 aldım kullanıyorum fakat trafik bu kayıtları göz önüne almaz. içerden adamın varsa bende çok kayıt var 1 haftada yakaladığım. getireyim hepsini öttürelim :D

    edit: bu arada türkiyede 2 katı fiyata satıyorlar. ebayden 180tl ye maloldu. 1 ayda geldi ama geldi. yardımcı olabilirim alacak arkadaşlara.

  9. #29
    Forumdan Uzaklaştırıldı
    Üyelik
    25 Ağustos 2014
    Şehir
    İzmir
    1500 km de motosiklette kendini iyi eğiten adam
    Hemde bir uzmandan eğitim almadan, kendi kendine caddelerde üstüne üslük
    dalgamı geçiyorsunuz kardeşim ya? biraz akıllı mantıklı olun
    sen demek 15 bin km yapsan rossi gibi gidicen pistlerde

  10. #30
    burak5353 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    07 Temmuz 2014
    Şehir
    rize
    Motosikleti
    falcon deserd 277
    bende rodajdadır diye 60km yi gecmemeye calısıyordum en sagda olduguma rağmen silme geçen oluyor hep onunde aniden fren yapıp sonradan sinyal verende heleki kadın şöför önüne bakar saga sola bakmaz kırmızı ısıkta ne kadar hızlı kalksanda arkandan korna calıp kıcına kadar giren seni telaslandıran

  11. #31
    telike - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    05 Ağustos 2012
    Şehir
    İzmir/Bornova
    Motosikleti
    KTM 450 EXC-F
    kadın şoförler konusunda katılıyorum. cinsiyetçilik yapmak istemem ama erkekler daha dikkatli. kadınların umrunda değilsin bigün aynasını eline vericem.

  12. #32

    Üyelik
    30 Temmuz 2013
    Şehir
    İzmir
    Motosikleti
    Mondial MH 125 Drift
    Sabah 38 plaka honda markalı araç sağdan önüme silme geçti şerefsize korna çaldım ve el işareti yaptım fakat bakmadı bile motosikletleyim sonuçta pekte üsteleyemedim doğrusu bence yayalarda araçlar kadar tehlikeli geldiğimi gördüğü halde üzerime üzerime geliyolar

  13. #33
    MotojeN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    10 Ağustos 2013
    Motosikleti
    KTM 125 Duke
    Benim gibi 1 tanesinin ağzına edeceksin bak birdaha sana nasil davranıyorlar.


    REKLAM ALANI
2. sayfa BirinciBirinci 12

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)