Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

İstanbul - Denizli yolculuğu hakkında bilgisi olanlar

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #1

    Üyelik
    17 Haziran 2011
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Honda CBR 250R - 2011
    Merhaba arkadaşlar, bu Pazar bayram için Denizli'ye gideceğim. Motorum Cbr 250. Yol durumu ve mola verilecek yerler hakkında bilgisi olan var mı? Ayrıca 3000 km'lik bir tecrübem var, lastikleri de yeni değiştirdim(60 km önce) sizce yolda sıkıntı çeker miyim? Şimdiden yardımlarınız için teşekkür ederim.


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #2

    Üyelik
    17 Haziran 2011
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Honda CBR 250R - 2011
    Evet arkadaşlar bilgisi olan varsa, yardımcı olursa sevinirim.

  3. #3

    Üyelik
    03 Ocak 2012
    Şehir
    Balıkesir
    Motosikleti
    honda shadow 2007
    mrb.geçen yıl balıkesir den deniz liye gitmiştim.manisa,ızmir,aydın yolu üzerinden otobandan çok keyifli bir yolculuk oldu yaklaşık 420 klm fakat istersen akhisar,gölmarmara,salihli üzerinden de gidebilirsin o zaman balıkesir denizli 288 klm topluyor.benim gittiğim dönemde 288 klm yolda çalışmalar vardı onun için uzun yolu tercih ettim fakat şu an bildiğim kadarı ile çalışmalar bitmiş yolda hehangi bir sıkıntı yok ama yinede tedbir olarak karayolları yol güzargahı tel.ile arayıp bilgi alabilirsin.mola verilecek yerlere gelince ben hiç durmadan gittiğim için nerelerde durulabilir bilmiyorum.ama sen muhtemelen eskişehir,ısparta yolunu kullanırsın ama yinede bilgi vermek istedim.şimdiden hayırlı yolculuk keyifli sürüşler dilerim.

  4. #4
    ramcixx - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    19 Eylül 2012
    Şehir
    Isparta
    Motosikleti
    cbf150 - cbr250 - cbf1000 - f650gs - cbf600
    CBR 250R Denizlideyim. Buyur gel. Yalovadan salla aşağıya Bursa inegöl balıkesir akhisar alaşehir salihli Denizli. Yollar güzel. keyif alırsın. otobana girme sıkılırsın.

  5. #5

    Üyelik
    17 Haziran 2011
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Honda CBR 250R - 2011
    Eyvallah arkadaşlar çok teşekkür ederim bilgilendirmeler için. ramcixx bayramda orada olacağım dostum, birlikte gazlayalım ;)

  6. #6

    Üyelik
    12 Kasım 2012
    Şehir
    istanbul - beylikdüzü
    Motosikleti
    Honda CBR250R
    merhaba,

    ben iki kere gittim geldim. benim de ilk ve tek motorum cbr250'ydi. geçen sene denizli dönüşü sattım ( yanlış anlaşılmasın, yolculuk o kadar feciydi ki motordan soğudum gibi bir durum yok , başka sebeplerden sattım. ) ben de aşağı yukarı senin tecrübelerinde çıktım ilk denizli yolculuğuma 2 sene önce. ancak ben o zaman 35 yaşındaydım, 18 senelik araba kullanma tecrübem vardı ve honda güvenli sürüş eğitimlerinin ilk ikisine katılmıştım ( gerçi 2. eğitime henüz motorun rodaj dönemindeyken beylikdüzünden gebzeye motorla gitmiştim ). üstelik son derece konsantre ve hız dışında tedbirli bir sürücüyümdür.

    demem o ki bu yolculuğa çıkabilirsin tabi, ama 'ama' ları çok fazla, belki de hayatının en tedbirli ve dikkatli olman gereken zamanı. her şeyden önce bence pazar günü yola çıkma, bayram trafiği hem yorucu hem tehlikeli olacak. ben de cumartesi gecesi denizliye gidiyorum (maalesef otobüsle) ama motorum olsaydı motorla giderdim fakat bu cumartesi-pazar günleri olmazdı, bayramın 1. gününü tercih ederdim.

    ilk denizli yolculuğumu 2 sene önce haziran sonu feribotla bandırma sonra susurluk-balıkesir-akhisar-salihli-sarıgöl-buldan üzerinden yaptım. öğleden sonra 3'te feribota bindim, 5:30 gibi bandırmadan çıktım. başlarda yeni yapılmış duble yollar oldukça iyiydi ama nereye kadar hatırlamıyorum. ama motosiklet gezisine çıktıysam otoyoldan yol almak bence çok da keyifli değil. o yüzden manisa üzerinden gittim zaten, yollar bozukça olsa da sakin, doğaya daha yakın, daha keyifli bir yolculuktu. manisa sınırlarına kadar çok şiddetli rüzgar vardı. bugünlerde istanbulda da şiddetini artırdı rüzgar ve duyduğuma göre ege de oldukça rüzgarlıymış. aman rüzgara dikkat, ilk zamanlarımda tem'de viyadüğe girdiğim anda iki şerit birden sağa attığını bilirim beni.
    sakinlik güzel ama hava kararana kadar, ondan sonra riskler ve tedirginlik artıyor, keyifler azalıyor. o yüzden bu yoldan gidersen erken saatlerde feribota binmen tavsiye edilir. yol boyu ben nerdeyse saat başı durdum, bazıları yarım saati buldu, kesinlikle mola ver, yolda bir saati çok geçirme. gece 11:15-11:30 arası sarayköy'e varmıştım. tamamı gündüz olsa daha rahat ve keyifli olurdu ama bu yolculukta oldukça keyifliydi.

    ikinci yolculuğuma geçen sene 1 temmuzda çıktım. eşim artçı olacak şekilde sabah erken saatlerde çıktık yola. bildiğimiz denizli yolundan, adapazarı-bilecik-kütahya ya kadar gittik. sonra yine sakinlik doğa vs. tutkusuyla kütahya-afyon arasında altınşehir-uşak yoluna girdim ve banaz-uşak-ulubey-güney-denizli şeklinde devam ettik. lakin nerdeyse saat başı mola verdiğimiz ve her molamız yarım saat ila bir saat arasında olduğu için ıssız yollarda yine karanlıklara kaldık. kesinlikle tavsiye etmem. aslında genel olarak kütahya üzerinden yol almanı tavsiye etmem. yol çok uzun ve bir yere varma hedefindesin. çok uzun sürüyor ve yorucu oluyor. bizim yolculuğumuz 11-12 saat sürdü. özellikle dönüşte, bu sefer afyon üzerinden gitmemize rağmen TEM'e çıktığımızda ikimiz de bitmiş durumdaydık. o trafiğin içinde beylikdüzüne kadar nasıl gelebildiğimize hala hayret ederim. başımıza kaza bela gelmeden eve varabildiysek sadece allahtandır.

    yani kesinlikle ferbotla bandırma üzerinden gitmeyi denemelisin, bir gün içinde o kadar uzun yol çok yorucu ve eziyet olabiliyor. iki yolculukta da yol üzerinde özel bi yer bilmyordum, aramadım. ne zaman benzine ihtiyacım olduysa ya da mola vereceksem uygun bi dinlenme tesisinde durdum. yolda başıma bir şey gelseydi ya da motor bozulsa, lastik patlasa ne yapardım hala bilmiyorum.

  7. #7

    Üyelik
    17 Haziran 2011
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Honda CBR 250R - 2011
    avci.karaa dostum çok teşekkür ederim açıklamaların çok yardımcı oldu gerçekten. Bandırma üzeri gelmek aklımama gelmemişti, oysa en mantıklı ve en az yorucu rota Bandırma üzeri gitmek anlaşılan. Umarım en kısa sürede iki teker üzerinde tekrar görürüz seni ;)


    REKLAM ALANI

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)