Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

Anket: Motorsikletiniz hiç çalınma teşebbüsünde bulunuldu mu?

Katılımcı sayısı
106. Sizin bu Ankette oy kullanma yetkiniz bulunmuyor
  • Evet bir kez.

    17 16.04%
  • Evet birkaç defa.

    4 3.77%
  • Evet defalarca çalınma teşebbüsünde bulunuldu ama çalınamadı.

    1 0.94%
  • Hayır.

    74 69.81%
  • Daha önce motorum çalındı.

    10 9.43%
1. sayfa 12 SonuncuSonuncu

Motorsiklet Çalınmaya Karşı Önlemler (Tek başlık)

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #1

    Üyelik
    12 Nisan 2014
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    CBR 250R
    Arkadaşlar öncelikle herkese merhaba,

    Forumda görüyorum ki hergün gözümüz gibi baktığımız motorlarımız çalınıyor. Buna dur demek için bu başlığı başlatıyorum.
    (Not: Hırsıza kilit mi dayanır çalacak adam yine çalar gibi yorumlar ile gelecekseniz lütfen zahmet etmeyiniz.)
    Çalınması bir o kadar kolay gözüksede caydırıcı önlemlerle bunları zor hale getirmek bizim elimizde. Herkes kendi yorumunu yazar ise bende başlığı güncel tutmaya çalışacağım pdf şekline getirip sizlerle devamlı güncelleyerek paylaşacağım.
    Şimdi ben ufak bir sıralama yaptım. Şöyle ki;
    Motorlar ya duraklama halinde çalınıyor ya da devamlı park ettiğimiz yerlerden çalınıyor. İlkini ele alırsak;

    KISA SÜRELİ PARK HALİNDE ÇALINMA DURUMU:
    Bu park halinde bu bir avm,bir ara sokak,bir cafenin önü vs. olabilir. Öncelikle şunu düşünelim eğer güvenlik önleminiz az ya da hiç yoksa motorunuzun büyük risk halinde olması. AVM'leri pek tercih etmeyi düşünmüyorum ben çünkü açık çalınma pazarı gibi. Yani hırsız gelip disk kilidi olanı değil olmayana yönelecektir. Yani önlemi az olana. Ben maddeler halinde önlemlerimizi sıralıyorum sizlerin değerli fikileri ile devamlı geliştireceğiz bu konuyu umarım güncel kalır hep temennim bu yönde.
    1-Motoru kısa süreli parklarda dahi olsa disk,direksiyon ve zincir ile kilitleyelim. Hatta çift disk kilidi bile takabiliriz.(Unutmayın ne kadar caydırıcı olursa hırsızın başka motora ya da vazgeçme ihtimali artar çünkü süreyi düşünecek hep,gelme ihtimalinizi)
    ÖNEMLİ:Zinciri yer ile irtibatı kesicek şekilde bağlayın havada duran zinciri kesmek yerdekine göre kat be kat zordur unutmayın!
    2-Motoru bıraktığınız yer bir AVM ise motorların yanında güvende olur diye düşünmeyin. Unutmayın gelecek hırsızlarda sizin gibi kask takıp geliyorlar kameralarda ancak çalınma görüntülerini izlersiniz.Ayrıca güvenliklerin hiçbirşey yaptığıda yok bence.(Kamera kayıtlarını bile alamayabilirsiniz kendilerini korumak için silerler vs.Burası Türkiye!)
    3-Eğer ara sokakta biryerde bırakacaksanız(ki ben ara sokaklara bırakmayın derim varsa kapalı otopark) tanıdık bakkal,benzinlik vb. yere bırakmanız.
    4-Çok önemli her nereye bırakırsanız bırakın sizi takip eden birileri(motorcu ! ya da araba) var mı devamlı arkanızı gözlemleyin!.Bıraktığınız yerde kısa süreli duracaksanız tanıdık bakkal,esnafın dükkanının yakınına bırakıp ağbi ben şu zamanda geliyorum şurada dursun göz kulak olur musun? diye rica edebilirsiniz.(Alışverişlerinizi de bu esnaflardan yapalım gönül işi yapıyor ne de olsa kabul eden insanımız)
    5-Her ne şartla olursa olsun 3'lü sistem(disk kilidi,zincir,direksiyon kilidi) takmadan gitmeyin bakkala dahi girecek olsanız!
    6-Disk kilidi,zincir ve zincire takacağınız kilitleri ucuz yollardan seçmeyin.(Bu ekipmanları en altta sıralı toplayacağım herkesin fikrine göre ekleme,güncelleme yaparız.)
    7-Eğer imkanınız var ise en garantili yol tabiki kasko yaptırmayı ihmal etmeyin.Belki yüzde 10u kadar bir para ödersiniz kaskoya ama gittikten sonra pişmanlık duymazsınız yaptırsaydım diye.
    8-Yine bütçe ile alakalı GPS takip sistemi takılabilir motora gizli bir yerine.

    NOT:Birde devre kesiciler var çok bilgim olmadığımdan yazmadım ama bilen arkadaşlar açıklar ise onuda önlem kısmına dahil edebiliriz.

    İkinci sırada
    PARK HALİNDE ÇALINMASI:
    1-Her nerede olursa olsun motorumuzu yine 3'ü bir arada şekilde (reklam gibi oldu bağlıyoruz.(Disk kilidi,direksiyon kilidi,zincir.)
    2-Motorunuzu imkanınız var ise en güvenli şekil kapalı otoparka bırakmanız.(Binanızın ya da yakındaki bir yerin)
    3-Eğer kapalı otopark gibi bir imkan bulamadıysanız sokağın ortasına motorunuzu bırakmamaya çalışın. Göz önünde duran motor birilerinin dikkatini çekecektir. Üzerini kapatmanız veya araya görünmeyecek bir yere koymanız fayda sağlayacaktır.
    NOT:Motorun işlek bir yerde olması (benim fikrim) bence önemli değil.Sonuçta kafasında kask yelekle gelen birileri ile kimse ilgilenmeyecektir. (Hele gece park halinde kimse bakmaz diye düşünüyorum)
    4-Motoru bir yere bağlarken zincirin askıda kalmasına yerden kesilmesine çok dikkat ediniz. Yerden destek alarak çoğu zincir kesilebilmekte!
    5-Eğer kapalı garajınız var ise buraya alarm taktırmanız.(Bununla ilgili açıklama yapacağım cihaz fiyat vb)
    6-Kapalı garaj yok,gizlenebilecek yerde yok.Sokakta duracak ise motorunuz iki seçenek var. Motorunuza gps takip sistemi taktırmak telefon ile entegreli ya da alarm sistemi takmak.(scorpio tarzında) Bu cihazları henüz kullanmadığım için pek yorum yapamıyorum ama kullananlar muhakkak vardır.
    7-En önemlisi kapalı garaj,arada biryer bulamadık. Yine seçenek yakında benzinlik var ise orası ile anlaşıp motoru oraya bağlamak pompacılar ile tanışmak sizi tanımalarını sağlamak en basiti kaskınızın rengini bile bilmeleri büyük birşey.(Başkası sizin kask ile gelmez oraya!)Arayı iyi tutup motorunuzu oraya bırakabilirsiniz.(Arada gönüllerini hoş tutmayı ihmal etmeyin
    8-Diyelim ki bu da yok ne yapalım. Bütçe yok gps'e aylık ödeme yapmaya ya da scorpio tarzı.Aklıma gelen 2.ci bir disk klidi almanız.Teker hareketi ya da ısıya duyarlı olanlar var ondan takar iseniz şayet caydırıcılık gerçekten artar.2 disk kilidi(ki biri alarmlı susturması gerek hareket etse dert diğeride ucuz yollu alarmlı olabilir o zaman ayrı dert ne yapsa ötecek bunlar zincir var.
    Daha sağlam olsun derseniz 2 zincir 2 disk klidi ve direksiyon kilidi. Size eziyet olabilir ama eğer iyi bir motora ya da size özel gelen bir motorunuz var ise (o kadar emek harcadıktan sonra çalınmasını kimse istemez motorunun insan) bu önlemleri almak.
    9-Son olarak kasko yaptırmak geliyor tabiki herşeyi yaptık ama benim içim tamamen rahat olsun diye kaskoda yaptırılabilir.Gönül ister ki kanunlar sağlam olsa da bu şekilde paranoya halinde düşünmesek
    Bu arada sizden ricam var ise aranızda bu devre kesici vb. önlemleri arttırıcı şeyleri paylaşmanız ben aklımdakileri yazdım. Gelelim ekipmanlara ben aldıklarımdan bahsedeceğim herkesin yorumuna göre burada paylaşırız.(Çok bilgim olmadığından yanıltmamak için sizleri fazla ekipman yazmıyorum.)
    PEKİ HANGİ EKİPMANLAR (ARTILARI-EKSİLERİ)
    1-Disk kilidi: Henüz almadım.Sizden yorumları bekliyorum.Piyasada dolaşan çok disk kilidi var insan kararsız kalıyor.Şöyle birşey düşünüyorum ben ama sokakta bırakmak için pek yeterli geleceğini sanmıyorum.
    (Fiyat olarak en uygun bu sitede buldum.)http://www.camgoz.com.tr/asp/product...-ALARMLI-KILIT
    2-Zincir:Zincir konusunda biraz araştırma yaptığımı söyleyebilirim.Çoğu satılan hazır zincirler bana göre güvenli değil.(Fiyatına göre performansı az gibime geliyor.) Benim çözümüm grade 100 10mm(tersane zinciri) almak oldu. Gerçekten çok kaliteli bir zincir.Fakat ağırlığı biraz fazla Değişik fikirleri olanlar lütfen paylaşsın ya da hazır kilit sistemi kullananlar.
    3-Zincir Kilidi: Bunuda yerli malına gitsin diye kalenin ürününü aldım.Ürün bu ; http://urun.gittigidiyor.com/diger-h...2-mm-118821403
    Ne kadar güvenli test ettirmez inşallah bakacağız.
    4-Kapalı devre alarm sistemi(Garaj için): DSC Alarm sistemi taktırdım. Birşey olduğunda anında sizi arıyor birde ötmesi cabası.Özelden bilgi verebilirim isteyene.

    Etkin bir hırsızlık önlemlerini almak çok memnunluk verici olmayabilir aslında işe yarayıp yaramadığını bilmezsiniz. Motorunuzu gözleyen adamı asla göremeyebilir veya birisinin motorunuzu kurcaladıktan sonra çalmasının zor olduğunu anlayıp vazgeçtiğini bilemezsiniz. Ancak önlem almayıp çoktan gözden kaybolmuş motorunuzun yanına gittiğinizde, pişman olabilirsiniz. Asla gardımızı düşürmemeliyiz. Hırsıza çare caydırıcı olmaktan geçer


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #2
    tr_select - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    26 Mart 2006
    Şehir
    istanbul
    Motosikleti
    uǝq ɯıɯɐpɐ sɹǝt
    Zincir- Masterlock dövme çelik - Ama ben ABUS CITY CHAINderim.
    Disk kilit- Abus Granit Detecto veya biraz daha uyguna ABUS RS1
    Kapalı devre alarm için ise, forumda ayrıntılı bir konu vardı. Titreşimli kumandalı olan filan...
    Yanılmıyorsam spy 5000m adı


    Yasal uyarı. Fiyatlar kol gibidir.
    Shrieker, TRaKYaLeee ve serotizm bunu beğendiler.

  3. #3

    Üyelik
    12 Nisan 2014
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    CBR 250R
    [QUOTE=tr_select;3393034]Zincir- Masterlock dövme çelik - Ama ben ABUS CITY CHAINderim.
    Disk kilit- Abus Granit Detecto veya biraz daha uyguna ABUS RS1
    Kapalı devre alarm için ise, forumda ayrıntılı bir konu vardı. Titreşimli kumandalı olan filan...
    Yanılmıyorsam spy 5000m adı

    Evet bugün gördüm burada paylaşıyorum konu başlığını gerçekten güzel bir sistem devre kesme özelliğinin olması ayrı güzel ilgilenenler buradan bakabilirler:
    http://www.motosiklet.net/forum/mt-a...et-alarmi.html
    No matter how bad your day is

    Your bike will always make you feel better.

  4. #4

    Üyelik
    26 Haziran 2007
    Şehir
    Ankara
    Motosikleti
    Dominar D400
    Alarmlı disk kilitlerinden xena xx serisini de tercih edebilirsiniz forumlarda araştırdığım kadarıyla, xx-6 sipariş verdim ebayden daha bugün, gelince nasıl olduğunu görücez artık.

    Zincir olarak 14mm yada daha kalın zincirlerin tercih edilmesi öneriliyordu, kesme makasları 14 mm'den kalını kesmede çok zorlanıyormuş diye okumuştum.
    "Aslında gemi zincirleri çok doğru seçim, yüksek gerilime, oldukça yüksek kopmadeğerleri vardır, paslanmazdır. " diye öenriliyor bir diğer forumda.
    Tabi bunların ağırlığı çok olacağından yanınızda taşımanız çok mümkün olmuyor, taşındığında motorun dengesini de bozabiliyor, zincirin sabit duracağı (evinizin-işyerinizin önü gibi) yerlerde kullanabilirsiniz. Ve evet zincirin havada kalmasını sağlarsanız kesilmesi daha da zorlaşıyor.

    Alarm olarak zaten bu forumda(hemen önceki mesajda) linki verilen başlığı okuyup spy 5000m almıştım ama motorsikleti alamadığım için takamadım dahaca. bir de motorsikleti bu ay içinde alınca tamam olacak herşey inşallah :D

  5. #5

    Üyelik
    12 Nisan 2014
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    CBR 250R
    Arkadaşlar gps takip sistemi kullananiz var mı? Fiyat aralığı nedir acaba?

  6. #6

    Üyelik
    12 Nisan 2014
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    CBR 250R
    Arkadaşlar konuyu güncel tutmaya çalışıyorum. Çalınma olayları gerçekten artıyor burada çalınan motorlara karşı alınan önlemleri de yazarsak nerede eksik birşeyler yapıyoruz hepimizin bilgisi olur sizden ricam motoru çalınan arkadaşlarında aldıkları önlemler yazılsın. Ne gibi durumlarda motor çalınıyor bilelim.

  7. #7
    Felis Leo - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    06 Mart 2013
    Şehir
    BURSA
    Motosikleti
    HHH
    Alarmlı xena kesinlikle almayın hemen arıza yapıyor, ben ve forumdan bir iki artkadaşta sorun çıktı, boss oxford tavsiye ederim.

  8. #8

    Üyelik
    12 Nisan 2014
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    CBR 250R
    Alıntı Felis Leo adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Alarmlı xena kesinlikle almayın hemen arıza yapıyor, ben ve forumdan bir iki artkadaşta sorun çıktı, boss oxford tavsiye ederim.
    Hocam kısa süreli parklarda mts alarmlı disk klidi+zincir iş görür mü ?(ya da çift disk klidi)
    No matter how bad your day is

    Your bike will always make you feel better.

  9. #9
    yavuzk2004 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    14 Eylül 2005
    Şehir
    İstanbul
    Güzel paylaşım. Sim kart gerektirmeyen GPS sistemi var mıdır? Bilen bir arkadaş cevaplayabilir mi? Sürekli para ödemeyeceğimiz bir sistem..

  10. #10
    sebzelicorba - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    10 Eylül 2013
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Honda Cbr 250r / Yamaha R-25
    Bu alarmlar ne olunca ötüyor. Motora dokunur dokunmaz ötüyor mu yoksa belli bir şiddet mi gerekiyor?

  11. #11
    orhanerdogan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    01 Haziran 2011
    Şehir
    Kocaeli, Başiskele
    Motosikleti
    Suzuki GSX650F
    Alıntı yavuzk2004 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Güzel paylaşım. Sim kart gerektirmeyen GPS sistemi var mıdır? Bilen bir arkadaş cevaplayabilir mi? Sürekli para ödemeyeceğimiz bir sistem..
    Varda sonuçta onu bir üniteye bağlamadan içerisindeki datayı alamazsın yani hırsızlık durumu için işlevsel değiller.
    mehmetenis bunu beğendi.

  12. #12

    Üyelik
    12 Nisan 2014
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    CBR 250R
    Arkadaşlar araç takip sistemi kullananlar var mı aranızda?

  13. #13

    Üyelik
    24 Mayıs 2014
    Şehir
    Eskişehir
    Motosikleti
    Honda Forza 250
    Mts alarmlı disk kilidi + Grade 100 10 mm zincir,pimli kilit + branda + gidon kilidi. Benim önlemim bu geceleri. Ancak çalmak isteyen adam her türlü kilidi,zinciri keser,açar. O yüzden bunları yeterli görüyorum en azından uğraştırmak adına. Ve kafe,avm vs bırakacaksanız alarmlı disk kilidi mutlaka takınız,adamlar 30 saniyede gidon kilidini kırıp motoru çalıştırıp götürüyor,en azından bir caydırıcılığı olsun.
    mehmetenis bunu beğendi.

  14. #14

    Üyelik
    12 Nisan 2014
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    CBR 250R
    Alıntı SametSenel adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Mts alarmlı disk kilidi + Grade 100 10 mm zincir,pimli kilit + branda + gidon kilidi. Benim önlemim bu geceleri. Ancak çalmak isteyen adam her türlü kilidi,zinciri keser,açar. O yüzden bunları yeterli görüyorum en azından uğraştırmak adına. Ve kafe,avm vs bırakacaksanız alarmlı disk kilidi mutlaka takınız,adamlar 30 saniyede gidon kilidini kırıp motoru çalıştırıp götürüyor,en azından bir caydırıcılığı olsun.
    Bende kapalı alan garajda, alarm sistemi kurulu.Ancak dışarıda bıraktığım zaman gözümün önünden pek ayıramıyorum.
    Bu gidon klidi motorsikletin mi? yoksa ayrı satılan gidon klitleri var mı?
    mehmetenis bunu beğendi.

  15. #15

    Üyelik
    02 Ocak 2014
    Şehir
    Kadıköy
    ALARM çalınca anında cep telefonunu arayan sistem - aradığım budur. Acaba bildiğiniz var mı nereden kimden satın alınır - kurdurulur?
    Tercihen kurulan sistemin sökülüp başka motora da takılabilmesini isteriz, bir gün motoru değiştirirsek diye...

  16. #16
    zerzura - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    23 Eylül 2012
    Şehir
    Beykoz IST
    Motosikleti
    Yamaha FZ6N
    mehmetenis, afu35, harung ve 3 diğerleri bunu beğendiler..

  17. #17
    GB79 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    01 Ağustos 2014
    Şehir
    İstanbul, Kadıköy
    Motosikleti
    Honda NC750X
    Apartman otoparkı + branda + gidon kilidi + disk kilidi + kasko

  18. #18
    seta34 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    05 Eylül 2014
    Şehir
    İzmir
    Motosikleti
    CBR 250R - 2014
    Asya nostalji 125 motorum var direksiyon kilidini çilingir yeni anahtar yaparken bozdu.
    alarmı var
    zincirliyorum gidondan
    diski vardı çaldılar ( motora dokunmayıp diski çalan kafayıda anlayamadim )
    apartman çok dar ama girişte kameralar mevcut alarm çaldığı an tvden açıp bakabiliyorum.
    kasko var

    yani calsalar bile karakol 150 metre kamera kayıtlarını veririz

  19. #19
    MD.Murat - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    23 Temmuz 2013
    Şehir
    İzmir / Sakarya
    Motosikleti
    yok
    Kucuk bir bahcesi var evin , benim onlemlerim
    60 tl lik bir halat ,
    15 tl lik duz disk kilidi ,
    Alarm ,
    Branda.
    Zaten alarmi otturmeden brandayi acmak oldukca zor.

    En onemlisi branda bence. Sonucta motoru hirsizin gozune gozune sokmazsaniz farletmez bile.
    Ozellikle ev civarinda motoru kesinlikle brandali birakin. Mahallede kapinin onune cekip show yaparsaniz hirsizlar da guzel motormus diyecek muhtemelen.

    Okulda sagdabsolda gircik yapildiginda disk kilidi +direksiyon kilidi takiyorum.
    Eger 10 dk den fazla isim varsa alarmi da acarim , disk kilidini veya direksiyonu kirmaya calistigi an cingar cikartir zaten..

  20. #20

    Üyelik
    12 Nisan 2014
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    CBR 250R
    Arkadaşlar anket sonuçlarına bakıyorumda neredeyse yüzde 10luk bir dilimin motorsikleti çalınıyor hiçte anımsanacak bir rakam değil. Başlığı güncel tutmaya çalışıyorum. Çalınma olayları tatsız olaylar fakat nasıl olduğuna dair kendimizde gördüğümüz hataları paylaşırsak bu konularda dikkat ederek çalınma riskini azaltmış oluruz diye düşünüyorum.
    No matter how bad your day is

    Your bike will always make you feel better.


    REKLAM ALANI
1. sayfa 12 SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)